Як видалити старе пляма від собачої сечі

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 23 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як видалити старе пляма від собачої сечі - Суспільство
Як видалити старе пляма від собачої сечі - Суспільство

Зміст

Видалити пляма від собачої сечі найпростіше відразу після того, як воно було поставлено, але іноді неприємність трапляється в момент вашої відсутності. На щастя, є можливість вивести старе, засохлу пляму за допомогою домашніх засобів, таких як засіб для миття посуду і харчова сода. Якщо вони не допоможуть, можна спробувати видалити його спеціальними засобами або звернутися за допомогою до професіоналів.

кроки

Метод 1 з 3: Застосування засобу для миття посуду

  1. 1 Змішайте ½ чайної ложки (2,5 мл) засобу для миття посуду з 1 чашкою (240 мл) теплої води. Ретельно перемішайте отриманий розчин до появи мильної піни.
  2. 2 Налийте цю суміш безпосередньо на пляму. Переконайтеся, що пляма повністю покрито розчином. Потрібно, щоб пляма добре просочилося засобом.
  3. 3 Промокніть пляма паперовим рушником. Постарайтеся, щоб паперовий рушник ввібрало якомога більше рідини з мильною суміші. Якщо у вас не виходить видалити зайву рідину, пляма можна обробити пилососом.
  4. 4 Повторюйте кроки з обробкою плями розчином і промаківанія до тих пір, поки пляма не зникне. В кінці не забудьте обполоснути оброблювану ділянку чистою водою, щоб в ньому не залишилося мила. Після закінчення висушіть пляма паперовим рушником.

Метод 2 з 3: Використання оцту, харчової соди і перекису водню

  1. 1 Змішайте 1 частина столового оцту і 1 частина води. Вам потрібно отримати досить суміші, щоб рясно просочити нею забруднену ділянку.
  2. 2 Накрийте пляму ганчіркою, змоченою в оцтовому розчині. Сильно натискайте на ганчірку, щоб розчин глибоко вбрався в пляма. Не тріть пляму ганчіркою.
  3. 3 Налийте частину розчину безпосередньо на пляму. Пляма має бути повністю покрито розчином. Постарайтеся, щоб на чисті ділянки килима не потрапило багато розчину.
  4. 4 Втирайте розчин в пляму за допомогою щітки для килима. Міцно притисніть щітку до килима і рухами взад-вперед обробіть поверхню плями. Якщо у вас немає підходящої щітки, можна скористатися зубною щіткою.
  5. 5 Промокніть пляма паперовим рушником, щоб прибрати з килима зайву вологу. Вам може знадобитися кілька паперових рушників.
  6. 6 Посипте пляма харчовою содою. Підійде звичайна харчова сода. Нанесіть тонкий шар соди на всю поверхню плями.
  7. 7 Змішайте ½ чашки (120 мл) перекису водню з 1 чайною ложкою (5 мл) засобу для миття посуду. Візьміть 3-процентний перекис. Ретельно перемішайте суміш.
  8. 8 Налийте частину розчину перекису на пляму і втирайте розчин в пляму. Втирайте рухами взад-вперед. При цьому гарненько тисніть на щітку, щоб сода і розчин глибоко просочили пляма.
  9. 9 Висушіть оброблювану ділянку паперовим рушником. Постарайтеся якомога ретельніше просушити пляма, щоб в килимі залишилося якомога менше рідини. Щоб прибрати залишки вологи, можна також скористатися пилососом.

Метод 3 з 3: Інші способи

  1. 1 Купіть в магазині засіб для видалення плям від собачої сечі. Засоби промислового виробництва містять ензими, які борються з плямами і запахом сечі. Нанесіть засіб на пляму і дійте за інструкцією.
    • Постарайтеся знайти кошти, спеціально розроблені для видалення собачої сечі.
    • Якщо ви турбуєтеся, що хімічні речовини в складі кошти зашкодять вашій собаці або членам вашої сім'ї, купите засіб, в назві якого є слова «натуральний» або «біо».
  2. 2 Для видалення в'їдаються плям візьміть напрокат професійний миючий пилосос. Введіть в пошуковик «миючий пилосос напрокат» з назвою вашого міста. Якщо ви не хочете користуватися хімічним засобом, що входять в комплектацію пилососа, замініть його натуральним засобом або домашнім розчином. Для видалення плями коректний, отриманої в компанії з оренди техніки.
  3. 3 Найміть професіонала для видалення плями. Знайдіть компанію, що займається професійним чищенням килимів і меблів на дому, і скористайтеся їхніми послугами. У клінінгових фірм зазвичай є і техніка, і кошти для повного виведення плям і запаху з килимів.

Поради

  • Якщо ви не пам'ятаєте, де саме знаходиться пляма, спробуйте скористатися лампою чорного кольору (ультрафіолетовою лампою), щоб знайти його. Погасіть в кімнаті світло і включіть лампу чорного кольору. У променях ультрафіолетового світла ви побачите, де знаходиться пляма.

Що вам знадобиться

  • Рідкий засіб для миття посуду
  • Паперові рушники
  • Нашатирний спирт
  • Порохотяг
  • столовий оцет
  • Щітка для килима
  • Харчова сода
  • Перекис водню
  • ганчірка