Як доглядати за кучерявим волоссям згідно з методом з книги "Кучерява дівчина"

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 4 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як доглядати за кучерявим волоссям згідно з методом з книги "Кучерява дівчина" - Суспільство
Як доглядати за кучерявим волоссям згідно з методом з книги "Кучерява дівчина" - Суспільство

Зміст

1 Вимийте волосся з шампунем (в останній раз) перед тим як почати. Це допоможе очистити ваше волосся від будь-яких силіконів - інгредієнтів, які не розчиняються у воді і містяться в деяких засобах по догляду (дивіться розділ "Застереження" в кінці статті). Вам не доведеться купувати новий шампунь для цього кроку, просто використовуйте той, який у вас вже є. Шампуні з сульфатами і без сульфатів однаково добре впораються з видаленням силіконів.
  • 2 Викиньте ваш шампунь! Більшість шампунів містять агресивні сульфати, які руйнівно діють на волосся (лаурет сульфат амонію, лаурилсульфат амонію, лаурет сульфат натрію, лаурилсульфат натрію).Ці інгредієнти шампуню роблять кучеряве волосся неслухняними. Кондиціонер допомагає більш делікатно очистити волосся. Якщо ви не можете відмовитися від шампуню, використовуйте більш м'яку формулу, яка містить делікатні миючі засоби (наприклад, кокамідопропілбетаїн або кокосовий бетаїн).
    • Як сказала Lorraine Massey: "Ви ніколи не будете прати хороший светр в звичайному засобі для миття. Однак до складу більшості шампунів входять агресивні миючі речовини (лаурил сульфат натрію або лаурет сульфат) також містяться в рідині для миття посуду. Вони прекрасно підходять для каструль і сковорідок, тому що ефективно розщеплюють жир. А вашому волоссю необхідно зберегти свої природні масла, які захищають шкіру голови. Змиваючи масло, ви позбавляєте волосся природного вологи і амінокислот, що робить їх тьмяними і сухими’.
    • Нижче зображена пляшка шампуню і засіб для миття посуду. Вище в списку інгредієнтів в гурток обведений сульфат.
  • 3 Купуйте кондиціонер і засоби для укладання без вмісту силіконів. Вам знадобиться кондиціонер для миття шкіри голови, поживний кондиціонер для волосся, а також незмивний кондиціонер. Ви можете використовувати один і той же кондиціонер або різні. Вам також знадобляться гелі, муси, сироватки, але пам'ятайте, що всі вони не повинні містити силікон. (Вам також може знадобитися шампунь без сульфатів, якщо ви багато часу проводите в хлорованій воді). Щоб правильно підібрати засоби по догляду прочитайте розділ "Поради" або нашу статтю про те, як визначити, чи підходить засіб кучерявим волоссям.
  • 4 Підстригайте волосся. Це дозволить позбутися посічених кінчиків. Ви завжди можете обрізати кінчики самостійно, якщо не хочете йти в перукарню.
  • Метод 2 з 3: Почніть новий етап повсякденного догляду за волоссям

    1. 1 Вимийте шкіру голови з кондиціонером. Для початку слід намочити волосся під душем. Розподіліть кондиціонер по поверхні всієї шкіри голови і масажуйте її кінчиками пальців (але не нігтями). За допомогою тертя ви позбудетеся від бруду, залишків косметичних засобів і лупи. (Пам'ятаєте про те, що ви повинні уникати продуктів з вмістом силікону, для чого дивіться розділ "Попередження"). Після цього ретельно промийте шкіру голови, продовжуючи масажувати її кінчиками пальців. Залежно від того, наскільки суха у вас шкіра голови, ви можете використовувати кондиціонер раз в тиждень, два рази на тиждень або щодня.
      • Lorraine Massey пише в своїй книзі: "Дівчатам з кучерявими волоссям необхідно залишати волосся зволоженими і не змивати їх природні масла, для чого достатньо мити шкіру голови кондиціонером раз в тиждень або навіть рідше. Для видалення бруду достатньо лише трохи потерти шкіру пальцями".
    2. 2 Розподіліть кондиціонер по всій довжині волосся і акуратно розплутати локони. Використовуйте пальці або гребінець з широкими зубами. Для початку розплутати кінчики волосся і поступово піднімайтеся вище. Залиште кондиціонер на волоссі на 5 хвилин або близько того з метою додаткового зволоження.
      • Ймовірно, на цьому етапі ви захочете розчесати волосся. Ми рекомендуємо зробити проділ, щоб уникнути "трикутної" форми зачіски.
      • Якщо вам важко розплутати волосся таким чином, спробуйте використовувати більшу кількість кондиціонера на вологому волоссі або зрізати посічені кінчики
      • Розплутувати сухе волосся не найкраща ідея, адже так ви тільки пошкодите локони.
    3. 3 В останній раз прополощіть волосся в прохолодній або холодній воді. Це дозволить зробити локони слухняними і блискучими. Залиште трохи кондиціонера на волоссі, особливо на їх кінчиках. Можете запустити пальці в волосся, проте не розчісуйте їх гребінцем після цього.
    4. 4 Нанесіть косметичну продукцію на волосся. Робіть це поки ваше волосся ще мокрі і якщо вони у вас дуже кучеряве, однак при наявності локонів середньої хвилястості слід почекати 5 хвилин або близько того. Нанесіть продукцію на волосся і втирайте її для кращого усмоктування.Потім розподіліть засіб по пасмам. Як правило, це повинен бути крем або кондиціонер, який допомагає зменшити завитки, а потім гель або мус для фіксації зачіски. (Також правильним буде використання незмивною кондиціонера. Деякі вважають за краще креми або кондиціонери для більш м'яких локонів, однак ці кошти не допоможуть зберегти форму зачіски на другий день. Використовуйте будь-які засоби, які вам подобаються, якщо вони не містять силіконів). Потім надайте форму вашим локонам за допомогою пальців (закрутіть волосся між пальцями і підійміть їх наверх) або накручуйте окремі локони на палець.
    5. 5 Акуратно промокніть волосся футболкою, паперовим рушником або рушником з мікрофібри, щоб видалити зайву вологу. Махровий рушник зробить ваше волосся неслухняними. Замість цього ви цілком можете сформувати локони за допомогою пальця. Потім почекайте 5 хвилин або близько того, щоб локони взяли звичну форму.
    6. 6 Скоротіть час сушіння за допомогою обертання волосся. Покладіть стару футболку або рушник з мікрофібри на плоску поверхню (наприклад, на закриту кришку унітазу). Нахиліть голову і покладіть волосся на центр полотна. Торкніться полотна головою, а частина тканини зафіксуйте на потилиці. Закручуйте волосся, поки вони не утворюють "сосиску" і зав'яжіть полотно біля основи шиї. Ви також можете використовувати футболку з довгими рукавами, що буде сприяти більш зручної її фіксації. Після закінчення 15-30 хвилин зніміть полотно. Якщо після цього ваше волосся злегка завілісь, нанесіть на них гель.
      • Огортання найкраще підходить для середніх і довгих кучерявого волосся. Якщо ви оберне коротке волосся, завитки стануть ще більш неслухняними. Для докладної інформації Читайте статтю про те, як зробити кучері без плойки.
    7. 7 Висушіть волосся. Найпростіший і щадний спосіб - це сушка природним шляхом. Якщо вам необхідно висушити волосся феном, використовуйте насадку дифузор, щоб уникнути утворення неслухняних завитків (висушіть волосся на 80%), і дайте їм досохнуть самостійно.Не чіпайте волосся, Поки вони сохнуть, інакше ви зіпсуєте форму завитків. Обидва типи дифузора добре справляються з кучерявим волоссям:
      • Дифузор у вигляді чаші зі штирями додає об'єм і склеює пасма (завитки при цьому склеюються замість того, щоб стирчати в різні боки); він великий і громіздкий, і підходить тільки до тієї моделі фена, з яким продавався в комплекті. Покладіть його в чашу і притисніть дифузор до голови. Потім включите фен на "теплий" режим обдування. Якщо вам дуже гаряче, переведіть його в холодний режим.
      • Дифузор-чохол має малу вагу і підходить для будь-якої моделі фена. Направте дифузор на різні ділянки волосся і одночасно стискайте їх руками. Припиніть здавлювати волосся, коли вони висохнуть на 50%.

    Метод 3 з 3: Підтримка здоров'я завитків

    1. 1 Знайдіть досвідченого перукаря. Не всі стилісти працюють з кучерявим волоссям, тому заздалегідь запитайте у перукаря, чи є у нього досвід роботи з кучерявим волоссям і які кошти він при цьому буде використовувати. Якщо ви не підготуєтеся до стрижки, це може плачевно позначитися на здоров'я вашого волосся. Краще настояти на використанні своїх коштів, якщо продукція в перукарні містить силікони. Кінчики волосся можуть швидко посікти, якщо ваш стиліст використовує бритву при проріджуванні волосся. Пам'ятайте, дуже важливо знайти досвідченого перукаря, який зможе професійно підстригти кучеряве волосся.
    2. 2 Стрижіть волосся кожні чотири-шість місяців. Як правило, достатньо підстригати від 6 до 15 міліметрів волосся, щоб позбутися посічених кінчиків. Довгі округлі стрижки більше підходять для кучерявого волосся, а короткі будуть виглядати безглуздо. В'юнкий волосся, як правило, складається з комбінації ділянок різної текстури, де сама кучерява частина розташовується біля коріння. Тому дуже складно сказати, як будуть виглядати сухе волосся, якщо ви стрижете їх вологими, так що краще всього стригти їх на суху.Також не забувайте про те, що кучеряве волосся набагато коротше, коли вони в сухому стані. Довжина волосся у вологому стані може бути коротше на 5 сантиметрів, проте після висихання вони підскочать на всі 10 - 12 сантиметрів!
    3. 3 Дайте час волоссю на звикання. Вашим локонам знадобиться від 2 до 6 тижнів, щоб звикнути до відсутності шампуню, а спочатку вам може навіть здатися, що волосся виглядає гірше. Таке відновлення займе тривалий період часу і має пройти кілька тижнів, перш ніж волосся наповняться вологою після багатьох років використання шампуню.
    4. 4 Демонструйте ваші гарні, здорові локони!

    Поради

    • Спробуйте додати мед в ваш кондиціонер. Зробіть суміш 1 до 1 і нанесіть кондиціонер як зазвичай. Ви можете залишити мед на волоссі, проте переконайтеся при цьому, що це всього 1-2 краплі, інакше локони стануть липкими і важкими. Трохи меду додасть блиску і забезпечить харчування вашому волоссю.
    • Якщо вам здається, що вода у вашому будинку занадто "жорстка" або вона містить шкідливі хімічні речовини, такі як хлор або карбонат кальцію, в такому випадку слід витратитися на спеціальний фільтр. Це найпростіший спосіб позбутися від усіх речовин, які роблять воду "жорсткою". Вся це гидота має властивість накопичуватися на пористих, кучерявих волоссі і від неї можна позбутися, як ви вже здогадалися, за допомогою безсульфатного шампуню, що не містить лаурилсульфат натрію.
    • Спробуйте спати на атласній наволочці, щоб запобігти ламкість і поява неслухняних завитків
    • Можливо, вам буде важко приймати душ вранці і укладати волосся перед школою. Спробуйте користуватися душем з вечора і укутують волосся (як зазначено вище) на час сну. Коли ви прокинетеся, ваші локони повинні бути вже сухими. Ви будете відразу готові до виходу, якщо нанесете трохи розведеного гелю, освіжаючого спрея або води на ваші локони і стиснете їх.
    • Ви також можете вибрати, випрямляти вам волосся без застосування нагріву або ж використовувати метод випрямлення кучерявих волосся. Вимийте волосся на ніч, оберніть їх навколо голови, закріпіть шпильками або шпильками і лягайте спати. Як результат, ваші волосся не сплутаються і не ушкодяться під час сну!
    • Кучеряве волосся вимагають особливого догляду в залежності від пори року. У літню пору краще використовувати кошти більш рідкої консистенції, щоб не закупорювати лусочки волосся. Також корисно буде залишити трохи кондиціонера або крему на локони, що запобіжить їх сплутування і зробить пасма виразними. У зимовий час, щоб запобігти сухість, вам слід використовувати більш густі кошти і наносити більше кондиціонера на поверхню волосся.
    • Для різних типів волосся слід вибирати різні засоби по догляду. Вам потрібно поекспериментувати і пошукати інформацію про продукцію на таких сайтах як naturallycurly.com. Одними з найбільш високоякісних видів продуктів по догляду за кучерявим волоссям є: Jessicurl, Curl Junkie, Kinky Curly, і Devacurl (створена за участю Lorraine Massey).
    • Якщо ваше волосся занадто м'які і неслухняні, ймовірно ви перестаралися з кондиціонером. Незважаючи на те, що сухим в'юнким локонам потрібно багато вологи, проте деякі засоби можуть обтяжувати їх, особливо це відноситься до застосування на нормальних або не дуже сухих кучерях. Якщо ви перенаситили вологою ваше волосся, спробуйте вимити зайвий кондиціонер за допомогою шампуню без вмісту сульфатів і надалі використовуйте тільки легкі кондиціонери і зволожуючі засоби для волосся. Не використовуйте живильний кондиціонер занадто часто.
    • Загляньте в ваш місцевий магазин здорової їжі або з продажу органічної продукції в пошуку натуральних засобів по догляду за волоссям. Існує безліч шампунів, які не містять сульфатів і силікону. Добрими брендами є Aubrey Organics, Desert Essences, Nature's Gate, TJ Nourish, Giovanni, Kinky Curly, і Jane Carter.
    • Будьте терплячі до змін у вашому житті і експериментуйте з продукцією для волосся. Ви не досягнете ідеально слухняних локонів, проте можете бути максимально близькі до цього. Пошукайте в Інтернеті більше інформації і отримаєте підказки та посилання на корисні веб-сайти.
    • Не здавайтеся, якщо для вашого волосся настали важкі часи. Користуйтеся шампунем без сульфатів, щоб видалити бруд, міняйте засоби по догляду за волоссям або використовуйте звичні продукти. Якщо ви як і раніше не задоволені вашими волоссям, візьміть невелику кількість гелю і заплетене косу або кінський хвіст, перш ніж брати в руки праску. Також можете додати симпатичні аксесуари.
    • Вам все ще не вистачає натхнення? Спробуйте прочитати книгу, повна назва якої звучить як "Кучерява дівчина - Довідник кучериків: Як стригти їх, дбати про них, любити їх і укладати", написану в співавторстві двох письменників Lorraine Massey та Deborah Chiel. У книзі є поради по догляду за волоссям, історії про кучериках, а також докладні інструкції по догляду за ними. Друге видання продається разом з DVD диском.
    • Багато дівчат з кучерявим волоссям вирішили вдосконалити принципи "CG" і вийти за межі її основ (використовують деякі засоби з вмістом силіконів, випрямляють волосся за допомогою прасування і миють їх з шампунем без вмісту сульфатів) тому що це їм підходить.
    • Після купання в хлорованій воді використовуйте шампунь марки Giovanni без вмісту сульфатів, крем для кучерявого волосся Jessicurl, зволожуючий шампунь з маслом ши, бальзам-кондиціонер для волосся Devacurl No-Poo, шампуні марки Organix або одне з домашніх засобів, описаних в даній статті. Однак такі кошти можна використовувати не частіше одного разу на тиждень, так як всі вони пересушують волосся.
    • Дуже важливо збалансувати кількість протеїну в вашому волоссі. Не використовуйте занадто велика його кількість коштів з його змістом, однак і не виключайте його повністю з раціону догляду за локонами. Для відновлення волосся необхідний білок (навіть при самому правильному догляді вони все одно схильні до пошкоджень). Замість того щоб повністю виключити використання коштів з протеїнами, застосовуйте їх час від часу; при цьому краще наситити їм волосся, а потім зволожити їх. Наявність кучерявих і ламких волосся є явною ознакою того, що в раціон вашого волосся входить дуже велика кількість протеїну. Користуйтеся безсульфатним шампунем і на якийсь час виключіть використання продуктів з вмістом протеїну.
    • Якщо ви не можете знайти потрібний шампунь, додайте 2 столові ложки оцту в пляшку з переважно прозорим шампунем і ретельно збовтайте її. Використовуйте цю суміш лише для того, щоб в останній раз помити голову з шампунем!
    • Гель робить ваше волосся жорсткими. Повністю висушіть голову і нахиліть над раковиною, потім видавіть невелику кількість гелю і нанесіть на волосся. Так ви зможете зберегти їх м'якість. Багато хто віддає перевагу сильну фіксацію зачіски за допомогою гелю, однак в цьому випадку ви зробите волосся жорсткими.
    • Ви можете заплести волосся в "ананас", якщо не хочете мити їх протягом найближчих двох днів. Зробіть високий хвіст і оберніть його косинкою (тканина повинна туго стягнути волосся) два або три рази. Так кучерики не стирчатимуть з зачіски, як якщо б ви зробили звичайний кінський хвіст.
    • Ви можете використовувати різні методи для збільшення обсягу, піднявши волосся біля коріння. Візьміть невеликі пасма з обох сторін, перехлестних їх і зафіксуйте шпилькою або використовуйте для цього затиски для волосся. Також ви можете спробувати розчісувати, сушити і укладати ваше волосся, нахиливши при цьому голову вниз.
    • Дуже важливо використовувати якісний зволожуючий кондиціонер. Хорошими засобами для кучерявого волосся є: Jessicurl Too Shea, Devacurl One кондиціонер, Matrix Biolage бальзам-кондиціонер, Kenra зволожуючий кондиціонер, Tigi Bed Head Moisture Maniac, і Tressemme Naturals живильний кондиціонер. Ви можете використовувати більш дешеві кондиціонери без вмісту силіконів, такі як Suave Naturals або Vo5 для чищення шкіри голови. Добрими незмивними засобами є L'Oreal Out of Bed з невагомою текстурою, Jessicurl Confident Curls Styling Solution, Boots Essentials крем для кучерявого волосся, Joico Joiwhip мус, і MOP-C крем для кучерявого волосся.До якісних незмивною кондиціонерів для волосся відносять Giovanni Direct, Kinky Curly Knot Today, і Curl Junkie Curl Assurance. Відмінними гелями для кучерявого волосся вважаються the Herbal Essences, Eco Styler, LA Looks, La Bella, Fantasia IC Hair Polisher, Biosilk Rock Hard Gelee, і Devacurl Angell або Arcangell, Curl Junkie Aloe, Kinky Curly Curling Custard, і Curly Hair Solutions Curl Keeper .
    • Використання тільки кондиціонера в період статевого дозрівання є не найкращим рішенням. Вам необхідно мити голову шампунем хоча б один або два рази на тиждень.
    • Ніколи не розчісуйте волосся під час прийняття душу.
    • Користуйтеся незмивною кондиціонером.
    • Наносите на волосся оливкова або мигдальне масло три рази в тиждень, відступаючи від коріння 2,5 см, і рухаючись вниз до самих кінчиків. Це допоможе трохи розпрямити ваші кучеряві локони.

    попередження

    • Більшість людей будуть хвалити ваші прекрасні локони. Однак деякі не зможуть по достоїнству оцінити їх. Не дозволяйте цього вплинути на вас. Незалежно від того наскільки ретельно ви намагалися вирівняти волосся, використовували ви лак і праску - у вас все одно залишаться кучеряве волосся. Насолоджуйтеся цим!
    • Ніколи не розчісуйте сухе волосся. Мало того, що це зробить їх пухнастими, так ще й призведе до невеликого пошкодження. Навіть не запускайте в своє волосся пальці, якщо вони більш ніж хвилясті. Замість цього акуратно розплутати вузлик або збитий жмуток волосся, щоб відокремити локони один від одного. (Однак якщо ви віддаєте перевагу зачіску в стилі афро, в такому випадку можете розчесати волосся).
    • Якщо зазвичай ви випрямляєте локони і прямуєте методу "CG", вам може здатися, що ви втрачаєте багато волосся під час миття голови. Не панікуйте! Випадання близько 100 волосинок в день є нормальним явищем. При випрямленні прямого волосся вони точно так само випадають, просто це менш помітно. Кучеряве волосся випадають в процесі розплутування, ось чому вам здається, що ви втрачаєте велику їх кількість.
    • Хвороби, прийом лікарських препаратів, зміна раціону харчування, а також високий рівень стресу призводять до надмірного випадання волосся. Однак якщо ви відчуваєте, що дійсно втрачаєте надто велика кількість волосся, в такому випадку слід якомога швидше звернутися до лікаря.
    • Більшість продаваної в аптеках і салонах продукції містить у своєму складі силікони. Наприклад, всі представлені на зображенні нижче продукти, за винятком Suave Naturals, містять силікони. Назва цих інгредієнтів зазвичай (але не завжди) можна впізнати по закінченнях -кон, -конол, або -ксан. По можливості зовсім уникайте силікону і воску в складі засобів для волосся (це також стосується мінерального і касторової олій). У короткостроковій перспективі силікон зробить ваше волосся красивими і менш кучерявими, проте в довгостроковій він перекриє доступ вологи, що зробить їх сухими і неслухняними. За допомогою силікону ви зможете швидко зробити укладку, проте його часте застосування дуже швидко призведе до пошкодження волосся. Шампунь очистить ваше волосся від силіконів, однак разом з тим вимиє все природні масла! Вирішити цю проблему можна лише повністю виключивши використання шампуню і силіконів (знаходяться у вашому кондиціонері або засобі для укладання). Виняток становить лише силікон з вмістом поліетиленгліколю, який розчиняється у воді і не буде накопичується на волоссі. Читайте статтю про те, як можна визначити, чи підходить це засіб кучерявим волоссям.
      • До силіконовим з'єднанням, які не розчиняються у воді і залишаються на волоссі, відносять: цетеаріловий метікон, цетілдіметіконовий, циклометикон, ціклопентасілоксан, диметикон, діметіконол, стеаріловий диметикон, амодіметікон (і) трідецет-12 (і) хлорид Цетрон і тріметілсіліламодіметікон. Примітка: трідецет-12 і хлорид Цетрон вважається силіконом тільки в поєднанні з амодіметіконом.
      • Силіконові з'єднання, які слабо розчиняються у воді, а також будуть накопичуватися на більшості типів волосся: амодіметікон, деметікон бехеноксід і деметікон стероксід.
      • Силіконові з'єднання, які розчиняються у воді і безпечні для волосся: (вони не перераховані в списку включених з'єднань представлених вище) Діметіконкополіол, гідролізований білок пшениці гідроксіпропіловая полісілоксан і лаурил метікон сополіол.
    • Якщо ви все-таки іноді плануєте використовувати шампунь, переконайтеся, що він не містить сульфатів, перерахованих нижче. Замість цього, звертайте увагу на м'які компоненти, якщо вам все-таки потрібно іноді скористатися шампунем після перебування в хлорного воді. (Океанічна солона вода корисна для волосся, на відміну від морської, яка робить волосся неслухняними).
      • Деякі основні сульфати: алкілбензолсульфоната, амоній лаурил або лаурилсульфат, амоній або ксілолсульфонат натрію, натрій C14-16 олефінсульфонат, кокоілсаркозінат натрію, лаурет натрію, Мірет або лаурилсульфат, натрій лаурилсульфат сульфацетат, TEA-додецілбензолсульфонат, Етиловий полтетіленгліколь-15 кокамін сульфат, і діоктілнатрійсульфосукцінат.
      • Деякі м'які очищаючі засоби, які менше сушать волосся і входять в модифікацію "CG": кокамідопропіл бетаїн, Коко бетаїн, кокоамфоацетат, кокоамфодіпропіонат, динатрієву кокоамфодіацетат або кокоамфодіпропіонат лауроамфоцетат і кокоїл натрію ізетіонат.

    Що вам знадобиться

    • Кучеряві або кучеряве волосся
    • Гребінь з широкими зубами
    • Стара футболка, рушник з мікорофібри, простирадло або паперові рушники
    • Продукція (як правило, використовується в зазначеному порядку):
      • Шампунь без сульфатів
      • Кондиціонер для миття волосся
      • Бальзам-ополіскувач
      • незмивний кондиціонер
      • Крем для кучерявих волосся
      • гель
    • За бажанням:
      • Фен з насадкою дифузор
      • Книга "Кучерява дівчина" автора Lorraine Massey
      • Зажим для волосся
      • Широкі обідки, шпильки, шпильки, пов'язки і так далі.