Як встановити веб-камеру

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 22 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как подключить ВЕБ-КАМЕРУ к компьютеру
Відеоролик: Как подключить ВЕБ-КАМЕРУ к компьютеру

Зміст

З цієї статті ви дізнаєтеся, як встановити та налаштувати веб-камеру на комп'ютері під керуванням Windows або Mac OS X. Як правило, камеру потрібно просто підключити до (сучасному) комп'ютера, щоб запустити процес налаштування.

кроки

Частина 1 з 2: Як встановити веб-камеру

  1. 1 Підключіть веб-камеру до комп'ютера. Підключіть USB-кабель веб-камери до одного з USB-портів (прямокутні роз'єми) на передній, бічний або задній панелі корпусу комп'ютера.
    • USB-штекер можна вставити єдино правильним чином. Якщо вам не вдається вставити USB-штекер, поверніть його на 180 градусів і спробуйте ще раз.
    • Якщо ви працюєте на комп'ютері Mac, вам, швидше за все, доведеться купити адаптер USB-USB / C, щоб використовувати звичайну веб-камеру.
    • Веб-камеру підключіть безпосередньо до комп'ютера, а не до USB-концентратора (USB-хабу). Потужності USB-хаба недостатньо, щоб живити веб-камеру.
  2. 2 Вставте компакт-диск веб-камери. Покладіть компакт-диск, який поставляється з веб-камерою, в лоток оптичного приводу комп'ютера (наклейка диска повинна дивитися вгору). Оскільки на більшості сучасних комп'ютерів Mac оптичних приводів немає, вам знадобиться зовнішній DVD-привід, який підключається до комп'ютера через USB-кабель.
    • Якщо компакт-диск не докладає до веб-камері, пропустіть цей крок.
    • Щоб завантажити програмне забезпечення веб-камери, відкрийте сайт її виробника і перейдіть на сторінку «Підтримка» або аналогічну.
  3. 3 Зачекайте, поки відкриється сторінка налаштування веб-камери. Це повинно відбутися автоматично. Якщо веб-камера поставляється без диска, її підключення до комп'ютера має запустити процес установки.
  4. 4 Дотримуйтесь інструкцій на екрані. Вони залежать від моделі веб-камери, але в більшості випадків відкривається кілька вікон з параметрами, після настройки яких потрібно натиснути «Встановити».
    • Уважно перегляньте параметри в кожному вікні. Швидше за все, вам доведеться поставити певні настройки, щоб веб-камера працювала належним чином.
  5. 5 Зачекайте, поки веб-камера буде встановлена. Після цього відкриється її програма, і ви зможете приступити до налаштування камери.

Частина 2 з 2: Як налаштувати веб-камеру

  1. 1 Відкрийте програму веб-камери. Якщо програма веб-камери не була відкрита автоматично після завершення установки, перейдіть до програми та відкрийте її вручну.
    • В імені програми веб-камери зазвичай є назва компанії-виробника камери, тому спробуйте знайти компанію (наприклад, «youcam») через меню «Пуск» (Windows) або Spotlight (Mac).
  2. 2 Додайте веб-камеру. На багатьох веб-камерах є спеціальне кріплення ( «прищіпка»), за допомогою якого камеру можна закріпити у верхній частині монітора комп'ютера. Якщо на вашій веб-камері такого кріплення немає, просто поставте її на плоску пласку рівну поверхню.
  3. 3 Направте веб-камеру. У центрі вікна програми веб-камери відобразиться картинка з камери. Наведіть на себе або іншої потрібний об'єкт.
  4. 4 Перевірте звук веб-камери. Вимовте що-небудь у напрямку камери і переконайтеся, що в розділі «Аудіо» (або аналогічному) вікна програми камери з'явився індикатор активності. Якщо такого індикатора немає, мікрофон веб-камери не працює - його, швидше за все, потрібно включити в налаштуваннях веб-камери або комп'ютера.
    • Прочитайте в інструкції до веб-камері, як включити мікрофон камери.
  5. 5 Змініть настройки веб-камери (якщо потрібно). У більшості програм веб-камер є розділ «Налаштування» (або значок у вигляді шестерінки). Перейдіть в цей розділ, щоб переглянути і змінити налаштування, такі як контраст, дії при тьмяному освітленні і так далі.
    • Розташування та опції налаштувань залежать від моделі веб-камери. Зверніться до інструкції до веб-камері, якщо вам не вдається знайти розділ налаштувань.

Поради

  • Почитайте інструкцію до веб-камері, перш ніж встановлювати її - так ви отримаєте більше інформації про свою веб-камері.

попередження

  • Не торкайтеся до об'єктиву веб-камери.