Як усунути подряпину на ЖК дисплеї

Автор: Virginia Floyd
Дата Створення: 9 Серпень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Сделай сам. Удаление царапин на матрице LCD
Відеоролик: Сделай сам. Удаление царапин на матрице LCD

Зміст

Повністю видалити подряпину з рідкокристалічного дисплея неможливо, але можна спробувати замаскувати її за допомогою спеціального захисного покриття. Якщо на РК-дисплеї вашого телефону, монітора або телевізора з'явилася подряпина, у вас є кілька варіантів, як позбутися від неї, в залежності від того, яка вона: ледь помітна або привертає увагу. Якщо подряпина на РК-дисплеї маленька, ви зможете позбутися від неї самостійно за допомогою спеціального набору для професійного видалення подряпин. Однак якщо екран настільки пошкоджений, що це впливає на якість зображення, вам доведеться придбати нове покриття для екрана. Зверніть увагу, що в даній статті мова йде про ЖК-дисплеях, а не про сенсорні екрани.

кроки

Метод 1 з 2: Видалення подряпини за допомогою професійного набору

  1. 1 Оцініть пошкодження. Спеціальні набори для видалення подряпин з ЖК-екранів ефективні для видалення поверхневих подряпин, але не для глибоких тріщин в пластиці.
  2. 2 Якщо подряпини слабкі, ви можете придбати професійний набір для видалення подряпин. Набори Displex Display Polish і Novus Plastic Polish мають хорошу якість і продаються на Amazon і інших інтернет-майданчиках. Також можете поцікавитися такими наборами в магазинах, що продають різну техніку.
  3. 3 Купіть серветку з мікрофібри, якщо її немає в наборі. Серветки з мікрофібри, на відміну від паперових і традиційних тканинних серветок, не дряпають екран під час полірування.
  4. 4 Вимкніть телевізор / телефон / ноутбук. Подряпини видно краще на темному екрані, тому рекомендується вимкнути пристрій.
  5. 5 Відкрийте набір для видалення подряпин і прочитайте інструкцію. Зазвичай там говориться, що потрібно розпорошити розчин на подряпину і область навколо неї, а потім акуратно заполірувати серветкою з мікрофібри.
  6. 6 Розпорошите невелику кількість розчину на подряпину. На екрані повинен бути тонкий шар розчину.
  7. 7 Використовуючи серветку з мікрофібри, акуратно заполіруйте подряпину. Робіть це до тих пір, поки екран не стане сухим.
    • Втирати розчин слід круговими рухами, а не вгору-вниз і вправо-вліво. Незабаром подряпина повинна зникнути.
  8. 8 Оцініть результати. Якщо подряпина стала непомітною, то засіб допомогло, вітаємо!

Метод 2 з 2: Купівля нового покриття для РК-екрану

  1. 1 Оцініть пошкодження. Якщо екран подряпаний настільки сильно, що це істотно впливає на зовнішній вигляд і на зображення, але сам ЖК-дисплей не пошкоджений, розумно буде придбати нове захисне покриття для екрана. Якщо ж пошкоджений ЖК-дисплей (частина екрану стала чорною або з'явилися райдужні смуги), швидше за все, вартість ремонту буде висока. У цьому випадку простіше придбати новий телефон / телевізор / ноутбук.
  2. 2 Дізнайтеся модель свого телевізора / ноутбука / телефону. Зазвичай номер моделі, позначений на задній стороні телевізора або телефону або знизу на ноутбуці. Цей номер необхідний для покупки правильного типу екрану.
    • Переконайтеся, що ви знаєте виробника вашого пристрою (наприклад, Sony або Toshiba).
  3. 3 Відкрийте пошукову систему.
  4. 4 Введіть назву виробника, номер моделі і «екран». Висока вартість екрану не завжди означає високу якість запасної частини, тому уважно ознайомтеся з усіма варіантами, перш ніж купувати нове захисне покриття для для екрану.
    • Ви також можете пошукати екран монітора в таких онлайн-магазинах, як Amazon і eBay - просто введіть в рядок пошуку те ж саме.
  5. 5 Зверніться в сервісний центр по ремонту техніки, щоб уточнити ціну. Буває, що купити новий пристрій дешевше, ніж міняти екран. Якщо у всіх розглянутих і можливі варіанти вартість заміни екрану близька до вартості покупки нового пристрою, подумайте про те, щоб просто купити новий пристрій.
  6. 6 Якщо вартість екрану і робіт по заміні помітно нижче вартості нового пристрою, купите екран (в інтернеті або безпосередньо в сервісному центрі).
  7. 7 Віддайте пристрій для заміни екрану професіоналам. Більшість сервісних центрів надають цю послугу, однак вона може бути досить дорогою - так що варто вибрати екран з середнього цінового діапазону, а не найдорожчий, інакше разом вийде чимала сума.
    • Не рекомендується замінювати захисне покриття екрану самостійно.
  8. 8 Після установки екрану придбайте захисну плівку для нього. Захисна плівка дозволить уникнути появи подряпин в майбутньому.

Поради

  • Якщо подряпина мала настільки, що ви точно можете видалити її, подумайте про те, щоб не чіпати її взагалі. Намагаючись видалити подряпину, ви можете тільки погіршити стан екрану.
  • Захисні плівки коштують недорого і відмінно допомагають захистити екран від подряпин.

попередження

  • Не намагайтеся видалити подряпину будь-якими засобами, крім професійного набору. Вазелін, лак для нігтів, зубна паста і будь-які інші народні засоби можуть тільки зіпсувати ваш екран.
  • Хоча на YouTube і в інтернеті багато навчальних матеріалів по самостійній заміні захисного покриття РК-екрану, ви дуже ризикуєте пошкодити РК-дисплей, якщо будете робити це самі.