Як впевнено спілкуватися з страшними людьми

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 28 Лютий 2021
Дата Оновлення: 28 Червень 2024
Anonim
♡МЕНЯЕТ ДРУЗЕЙ КАК ПЕРЧАТКИ?|#ASKRO| МАРЬЯНА РО♡
Відеоролик: ♡МЕНЯЕТ ДРУЗЕЙ КАК ПЕРЧАТКИ?|#ASKRO| МАРЬЯНА РО♡

Зміст

Якщо людина вас лякає або бентежить, розмовляти з ним завжди страшно. Кожному доводиться мати справу з владним начальником або задиристими однокласниками. Найпростішим може здатися рішення ігнорувати людини, але часто такий бесіди просто не уникнути. У будь-якій ситуації можна говорити впевнено. Для цього потрібно підняти самооцінку, вести себе рішуче, а також позбутися від почуття страху і збентеження.

кроки

Метод 1 з 3: Як діяти рішуче

  1. 1 Підготуйтеся до розмови. Заздалегідь плануйте свої слова, щоб впоратися з емоціями.Якщо ви хвилюєтеся перед обговоренням проекту з начальником, чи не прохолоджуватися на робочому місці, дотримуйтесь встановлених термінів, стежте за дрібницями і не пропускайте помилок. Припустімо, які питання може задавати начальник, щоб продумати відповіді.
    • Можна навіть попросити співробітника переглянути вашу роботу, щоб виявити недоліки.
  2. 2 Підтримуйте зоровий контакт. У хвилини хвилювання люди схильні дивитися в підлогу, щоб не підтримувати зоровий контакт. Упевнені в собі люди дивляться в очі співрозмовнику під час розмови. Дивіться в очі, але не байдуже. Кивайте, смійтеся і посміхайтеся, коли це доречно в бесіді.
  3. 3 Говоріть неспішно. Переляканий чоловік може говорити швидко чи запинатися. Сповільніть темп мови. Обмірковуйте свої слова і стежте за вимовою. Ви нікуди не поспішаєте, а співрозмовник зрозуміє вас краще, якщо ви будете говорити розмірено.
    • Потренуйтеся читати вголос собі або іншим.
  4. 4 Слідкуйте за тоном голосу. Важливо контролювати не тільки темп, але і тон мови. Високий голос, занадто тиха або гучна мова недоречні. Говоріть своїм природним голосом і враховуйте навколишній шум.
    • Наприклад, під час чаювання не потрібно говорити голосно, але на концерті краще підвищити голос.
  5. 5 Посміхайтеся. У разі відсутності впевненості почніть прикидатися. Доведено, що завдяки будь-, навіть натягнутою усмішці настрій поліпшується. Коротко посміхніться людині перед відповіддю і почніть говорити.
  6. 6 Слідкуйте за поставою. Не потрібно горбиться, волочити ноги і дивитися в підлогу. Займайте якомога більше простору, щоб висловлювати впевненість. Сидіть рівно і не схрещуйте ноги або покладіть кісточку на коліно. Коли стоїте, тримайте спину прямо і ноги на ширині плечей. Краще ніколи не схрещувати руки.
    • У діловій обстановці вітайте людини міцним рукостисканням.
  7. 7 Виправляйте недоліки. Якщо ви помітили, що ваш голос тремтить або ви зробили недоречне зауваження, то задайте питання, щоб взяти себе в руки, поки співрозмовник буде відповідати. Також можна вийти до вбиральні і вмитися.
    • Можна запитати: «Чув про вашу роботу з Іваном Андрійовичем. Розкажіть про це? »
    • Також можна сказати: «Прошу вибачення, мені потрібно відлучитися на хвилинку».
  8. 8 Підіть. Якщо людина веде себе вороже, ви маєте право піти геть. Ніхто не заслуговує, щоб на нього кричали або грубили. Скажіть: «Поговоримо трохи пізніше, коли ти заспокоїшся», - а потім підіть.

Метод 2 з 3: Як позбутися від страху і збентеження

  1. 1 Оцініть джерело страху. Люди схильні переоцінювати загрози і недооцінювати потенційні можливості і свої сили. Це корисно в хвилини реальної небезпеки, але заважає нам спілкуватися з зарозумілими особистостями. Менше стежте за джерелом свого страху і зосередьтеся на речах, які вас радують або захоплюють. Це поліпшить вам настрій, додасть впевненості і розвіє страхи.
    • Наприклад, не зациклюйтеся на одному образі і згадайте п'ять компліментів, які вам зробили вчора.
    • Враховуйте, що іноді придушення є частиною особистості або культури і не спрямоване саме на вас.
  2. 2 Знайдіть спільні риси. Може виявитися, що у вас з людиною більше спільного, ніж здається на перший погляд. Чим більше ви схожі, тим менше ви будете боятися. Обміркуйте такі риси і використовуйте їх в наступних розмовах.
    • Так, ви обидва можете любити футбол, жити по сусідству або дивитися певний серіал.
  3. 3 Зробіть кілька глибоких вдихів і видихів. Перед розмовою використовуйте метод глибокого дихання. Він дозволить вам взяти себе в руки і діяти більш впевнено. Повільно вдихніть через ніс, потім видихніть через рот. Повторюйте, поки не відчуєте спокій.
  4. 4 Уявіть людину в забавній ситуації. Перед взаємодією уявіть співрозмовника в смішному костюмі або в забавній ситуації. Це допоможе вам розслабитися і трохи поліпшити настрій.
  5. 5 Тренуйтеся розмовляти з незнайомцями. Спілкуйтеся з незнайомими людьми, щоб розвинути свої соціальні навички і навчитися взаємодіяти з страшними співрозмовниками. Наприклад, зверніться до продавця в магазині або поговоріть з людиною в автобусі.
  6. 6 Демонструйте професіоналізм. Якщо ви боїтеся розмовляти з начальником, то слід вести себе як професіонал. Не кричіть і не виходьте з себе. Чи не брешуть про начальника. Якщо начальник залякує вас, то зверніться до відділу кадрів.
  7. 7 Думайте на кілька кроків вперед. Можливо, вас лякає або постійно критикує вчитель або начальник. Перед розмовою спробуйте вгадати їх реакцію. Перегляньте свою домашню роботу або робочий проект і подумайте, що ви могли упустити, що слід поліпшити або розвинути в іншому напрямку. Так ви будете готові до розмови.
    • Виконуйте всі завдання наперед, щоб у вас залишався час все перевірити.

Метод 3 з 3: Як зміцнювати впевненість у собі

  1. 1 Складіть список своїх досягнень. Подумайте про віщих, яких вам вдалося досягти. Такі думки сприяють підвищенню вашої самооцінки і допоможуть комфортно спілкуватися з іншими. Включайте в список хороші оцінки, підвищення, нагороди, позитивні відгуки однокласників або колег.
  2. 2 Ставте і втілюйте в життя короткострокові цілі. Швидкий спосіб зміцнити впевненість - це придумати і реалізувати нескладну мета. Наприклад, поставте метою піти в тренажерний зал після роботи або позайматися ще годину після уроків.
    • З відчуттям впевненості після виконання дрібних завдань вам буде простіше в більш складних справах.
  3. 3 Грамотно вибирайте друзів. Іноді сильніше інших нашу самооцінку знижують найближчі люди. Якщо подруга постійно принижує, критикує або ображає вас, краще віддалитися від неї. Рідше відповідайте на дзвінки і проводите менше часу разом. Оточіть себе дбайливими і добрими людьми.
    • Якщо до вас погано відноситься член сім'ї, то уникати його буде складніше. Ігноруйте людини або йдіть, коли він веде себе грубо.
  4. 4 Слідкуйте за своїм зовнішнім виглядом. Ще один швидкий спосіб підвищити самооцінку - це добре виглядати кожен день. Приймайте душ, носите чистий одяг без складок, в також доглядайте за волоссям.
    • Подивіться на себе в дзеркало або на екран телефону перед розмовою з лякаючим людиною, щоб не хвилюватися про свій зовнішній вигляд.
  5. 5 Проявляйте турботу про себе. Коли людина добре себе почуває, він веде себе більш впевнено. Намагайтеся спати хоч би сім годин щоночі, займайтеся фізкультурою три рази в тиждень, а також вживайте в їжу фрукти, овочі і білки.
  6. 6 Займайтеся улюбленою справою. Впевнений людина майже завжди щасливий. Кожен день знаходите час хоча б для одного улюбленого заняття. В очікуванні такого задоволення будь-які розмови з страшними людьми здадуться незначними перешкодами на шляху. Заплануйте перегляд улюбленого серіалу, зустріч з друзями, вечеря в ресторані або похід по магазинах.