Як вести себе зі злими людьми

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 12 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как общаться с тем, кто причинял вам зло
Відеоролик: Как общаться с тем, кто причинял вам зло

Зміст

У шкільних коридорах, коментарях під публікаціями в соціальних мережах, на нарадах у великих і маленьких організаціях часто виникає питання: "Чому люди такі злі?" Всі ми коли-небудь стикалися і продовжуємо мати справу з не найприємнішими людьми. У статті розповідається про те, як ефективно спілкуватися зі злими людьми і не давати себе в образу.

кроки

Частина 1 з 3: Контролюйте свої реакції

  1. 1 Усвідомте контроль над ситуацією. Люди не можуть контролювати чужу поведінку, але цілком здатні контролювати свої реакції. Іноді інші надходять підло, щоб спровокувати певну реакцію, але відповідь завжди залежить тільки від вас. Людина завжди контролює свої реакції і подальший розвиток ситуації.
    • Іноді є можливість запобігти контакту з такою людиною, тому використовуйте випадки на кшталт громадських ситуацій або перерв, щоб віддалитися від злих людей. Чітко вирішите, коли не слід вступати з ними у взаємодію або підтримувати спілкування.
    • Люди з виключно позитивним настроєм здатні переважити негативну поведінку своїм оптимізмом. Вчіться не лише уникати підлих людей, а й впливати на них своїм добрим ставленням.
  2. 2 Проявляйте співчуття. Іноді такі люди намагаються приховати своєю поведінкою глибші проблеми. Нерідко головний шкільний задирака і хуліган страждає від немислимо жорстокого поводження вдома.
    • Злоба може супроводжуватися розчаруванням, роздратуванням або нетерпимістю. Якщо людина відчуває подібні емоції, скажіть: "Схоже, що тобі потрібно перепочити. Продовжимо через 5 хвилин?" або: "Я можу тобі чимось допомогти?"
    • Спробуйте поспостерігати за такою людиною, щоб краще розібратися в ситуації. Можливо, ви сприймаєте проблему занадто близько до серця або невірно витлумачили чужу поведінку. Завдяки співчуття людина зрозуміє, що ви здатні розглянути його особистість у відриві від поведінки.
  3. 3 Будьте рішучі. Впевненість в своїх силах дозволяє відстояти свої інтереси і при цьому не забувати про повагу до співрозмовника.У деяких ситуаціях вам доведеться мати справу зі злими людьми, які не приймають співчуття, тому великодушність ні до чого не приведе. Важливо висловлюватися прямо і показати, що ви не дозволите іншим просто переступити через ваші інтереси і потреби.
    • Наприклад, в шкільній їдальні інший школяр ставить свій піднос поруч з вашим і вимагає прибрати за ним. Спробуйте дати рішучу відсіч. Подивіться йому в очі і скажіть спокійним голосом: "Я не збираюся цього робити". Хлопець буде повторювати свою вимогу, але кожен раз чути ваше "Ні". Так він зрозуміє, що ви не відмовитеся від свого рішення.
  4. 4 Усвідомте свої почуття при спілкуванні з такою людиною. Поруч зі злісним людиною слід перебувати у всеозброєнні, адже він здатний на підступний вчинок в будь-який момент. Відчуйте свої емоції при спілкуванні з такою людиною. Чи не відштовхуйте свої відчуття і не скидайте їх з рахунків. Спробуйте назвати свої емоції.
    • Найпростіше пригнічувати неприємні відчуття, але це невірний підхід. Згодом чаша терпіння переповниться, а емоції хлинуть назовні.
    • Прийміть і проаналізуйте свої почуття, щоб розібратися в причинах ситуації. Ваш відповідь підливає масла в вогонь і дає новий привід зачепити вас? Нерідко злобні люди вибирають собі жертву з числа тих, хто занадто сильно засмучується, щоб повеселитися або показати силу.
    • Спробуйте спостерігати за людиною з боку і зрозуміти, як він спілкується з іншими. Погане ставлення зачіпає тільки вас або всіх оточуючих?
  5. 5 Пом'якшити наслідки. Проявіть турботу про себе і спробуйте заспокоїтися. Якщо підготуватися до неминучого розмови, то ваша реакція на слова і дії співрозмовника буде не настільки болючою.
    • Глибоке дихання і позитивні твердження допоможуть вам взяти себе в руки після сутички з неприємною людиною. Він тільки й чекає, коли ви турбуватиметеся або зірветеся, тому в ваших же інтересах навчитися контролювати свою реакцію на подразники.
  6. 6 Практикуйте усвідомленість. Приділяйте час того, щоб зосередитися на своєму тілі, вивчіть способи справлятися зі стресом або знімати напругу за допомогою медитації і концентрації на певних думках. Спілкування зі злісним людиною стомлює, тому навчитеся боротися з втомою.
    • Спробуйте вивчити стан тіла, щоб зняти напругу. Спочатку необхідно прилягти на плоску поверхню (ліжко або підлогу). В офісі спробуйте розслабитися в кріслі, якщо у вас немає можливості влаштуватися на дивані. Не думайте ні про що інше, крім внутрішніх відчуттів в своєму тілі. В першу чергу напружте і розслабте кінчики пальців, щоб позбутися від напруги. Опрацюйте кожну групу м'язів, поки не відчуєте повне розслаблення. Зазвичай на це йти близько 15 хвилин.
    • Ознайомтеся з іншими методиками розслаблення на YouTube, якщо вам комфортніше слухати настанови і повторювати за інструктором.

Частина 2 з 3: Вчіться постояти за себе

  1. 1 Використовуйте впевнений мову тіла. У протистоянні зі злим людиною важливо бути сміливим і впевненим у собі. Розправте плечі, підніміть підборіддя і підтримуйте зоровий контакт.
    • Можна впевнено реагувати на провокації або не звертати на них уваги. Вирішувати вам, але саме впевненість - ключ до успіху.
  2. 2 Вказуйте на неприпустиму поведінку. Скажіть людині, що ви думаєте про його словах чи діях. Часто підлі люди просто ховають за негативним увагою внутрішні проблеми, тому не приймайте такі випади на свій рахунок. Покажіть, що вас засмутило саме слово або дія, а не сама людина.
    • "Під час наради твої постійні подтруніванія наді мною звучали образливо". Іноді прямі зауваження по суті допомагають досягти мети.
    • Чи не пускайте в туманні пояснення. Наприклад, не потрібно абстрактно заявляти людині, що він вчинив підло. Потрібна конкретика. Спробуйте пояснити, що уколи на вашу адресу перед іншими співробітниками поставили вас в незручне становище. Говоріть чітко і по справі.
  3. 3 Запропонуйте спосіб уникнути проблем. Замість зауваження про неналежну поведінку поясніть, як можна було уникнути проблем, що виникли.
    • Наприклад: "Наступного разу спробуй спочатку висловити свої зауваження по роботі особисто мені, а не перед усіма колегами. Буду вкрай вдячна".
    • Ще один спосіб змінити характер ситуації полягає в тому, щоб звернутися до людини за допомогою. Так він зможе показати свої здібності і не привертати негативного уваги. Покажіть, що ви цінуєте його як фахівця. Часто це допомагає налагодити робочі стосунки.
    • Першим простягніть оливкову гілку і проявіть доброту, щоб знайти спільну мову і вирішити вашу проблему. Якщо людина прийме позитивне увагу, то його випади в вашу сторону повинні припинитися.
  4. 4 Зверніться до старшого за віком або за посадою, якщо ситуація вийшла з-під контролю. Не поспішайте і спробуйте використовувати всі можливі підходи, так як участь третьої особи може вплинути на ваші стосунки в довгостроковій перспективі. Якщо ви рідко бачитеся з людиною і майже ніколи не спілкуєтеся, то не варто залучати когось ще.
    • Наприклад, цькування заборонена в усіх навчальних і робочих закладах. Якщо ви стали об'єктом цькування, то зверніться до надійній людині, який зможе надати допомогу.

Частина 3 з 3: Ухиляйтеся від нападок

  1. 1 Відповідайте коротко і прямо, щоб швидше завершити розмову. У деяких випадках просто немає можливості уникнути спілкування, зате можна скоротити час розмови. Намагайтеся відповідати коротко і ясно.
    • Наприклад, якщо людина намагається зачепити вас в кожній розмові, то спробуйте спілкуватися з ним переважно за допомогою електронної пошти.
    • При зустрічі віч-на-віч обдумайте свої слова наперед, щоб скоріше завершити розмову: "Привіт, я поспішаю на нараду, але хочу уточнити, як просувається робота над звітом".
  2. 2 Знайдіть привід піти. Привід або виправдання - дуже важливий аспект. Якщо потрібно звернутися за допомогою, то зверніться до людини прямо перед обідом, щоб потім відразу піти і не слухати його зауваження.
    • Ваш вид повинен прямо натякати на необхідність піти. Наприклад, надіньте пальто і стійте біля дверей. Візьміть ситуацію в свої руки і підіть відразу після короткого обміну репліками, ніби ви дуже зайняті. Не залишайте людині часу доставити вам неприємності.
    • Наприклад, скажіть: "Мені вже пора бігти на обід. Поговоримо пізніше".
  3. 3 Намагайтеся уникати людини. Іноді цілком можливо ухилитися від розмови з неприємною людиною (наприклад, касир в супермаркеті), але в інших випадках такого шансу може просто не бути (начальник на роботі). Злі люди випромінюють негативну енергію, тому намагайтеся не перебувати занадто близько, щоб зберігати позитивний образ думок.
    • Якщо ухилитися від зустрічі неможливо, то розглядайте кожну бесіду як шанс проявити співчуття і наберіться терпіння. У відповідь спробуйте випромінювати позитивні флюїди.
  4. 4 Заручіться підтримкою. Спілкування зі злими людьми стомлює. Важливо не тільки обходити стороною таких людей, але також оточувати себе добрими друзями, які готові надати вам підтримку. Отримуйте таку необхідну підживлення добротою і нейтралізуйте негативну енергію.