Як вибрати правильне тональний засіб

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 24 Травень 2021
Дата Оновлення: 25 Червень 2024
Anonim
Урок 1. Как правильно наносить тональный крем
Відеоролик: Урок 1. Как правильно наносить тональный крем

Зміст

Існує тисячі видів основ під макіяж для створення будь-якого способу, який тільки можна собі уявити. Однак це також означає, що незліченна кількість варіантів, які представлені вибору споживача, можуть збити з пантелику, якщо ви новачок в цій справі або намагаєтеся підібрати новий засіб. У пошуках ідеальної основи потрібно взяти до уваги тип шкіри і той ефект, який чинить тональний крем. Він може принести користь для шкіри і допоможе їй виглядати якнайкраще!

кроки

Метод 1 з 4: Підберіть тональну основу під свій тип шкіри

  1. 1 На шкірі, яка схильна до висипань, використовуйте основу без масел. Щільний або надмірно зволожуючий тональний крем зробить шкіру, схильну до жирності, ще більш сальної. Обходьте стороною важкі пресовані пудри, які закупорюють пори. Навпаки, віддайте перевагу легкій основі, яка не викликає почервоніння шкіри. Підберіть крем з саліцилової кислотою, як в серії декоративної косметики «Clinique's», для схильної до вугрового висипу шкіри; його компоненти дійсно допоможуть зменшити або навіть запобігти прояву запалення.
  2. 2 Уникайте кремів, які можуть провокувати роздратування чутливої ​​шкіри. Якщо ваша шкіра реагує на певні очищаючі або зволожуючі засоби, значить подібна проблема може виникнути і з деякими основами під макіяж. Багато косметичних компаній, такі як Cover Girl і Lancome, розробили лінію гіпоалергенних і комедогенних основ без ароматизаторів, призначених спеціально для чутливої ​​шкіри.
  3. 3 Запобігайте і зменшите ознаки старіння для зрілої шкіри. Тримайтеся подалі від кремів на основі пудри і важких матових основ. Вони забиваються в зморшки на обличчі, через що людина виглядає старше. Крім того, зверніть увагу на основу, яка захищає шкіру від подальшого старіння і покращує її зовнішній вигляд.
  4. 4 Виберіть тональний крем з SPF-фактором. Все більшої популярності набирають основи із захистом від шкідливого ультрафіолетового випромінювання, проте багато креми досі не мають абсолютно ніякого захисту від сонця, так що не забудьте перевірити склад кошти. Як правило, лінії косметики для чутливої ​​шкіри мають відмінний захист від сонця, тому можна знайти чудову основу, яка вам підійде. Віддайте перевагу крему з рівнем SPF не менше 15. Крім того, запасіться якісним сонцезахисним кремом, щоб забезпечити шкірі повний захист від ультрафіолетових променів.
  5. 5 Використовуйте зволожуючу основу для сухої шкіри. В даному випадку рідкі основи є найбільш оптимальним вибором. Деякі тональні креми на основі мінеральної пудри можуть наситити вашу шкіру, однак вони зовсім не підходять для сухої шкіри. Фірмові магазини з продажу косметичних засобів, такі як Dior, а також аптечні косметичні бренди, як L'Oreal, розробили поживні жирні основи для сухої шкіри.
  6. 6 Підтримуйте здоров'я нормальної шкіри за допомогою легкої основи. Якщо у вас не спостерігається проблем, властивих надмірно жирною або сухій шкірі, то в такому випадку прозора жирна основа або зволожуючий тональний крем вирівняють тон і допоможуть приховати дрібні недоліки.

Метод 2 з 4: Доповніть тон особи і цветотип

  1. 1 Дізнайтеся свій цветотип. Кольоротип шкіри - це не те ж саме, що її колір і тон, які, на відміну від відтінку, можуть змінитися. Відтінок може бути теплим, холодним і нейтральним. На додаток до пігменту або кольором, основи також бувають теплого, холодного і нейтрального тону. Щоб макіяж бездоганно ліг на той чи інший цветотип, потрібно працювати з конкретним відтінком шкіри.
    • Кольоротип особи теплий, якщо колір шкіри рум'яний або рожевий з жовтуватим або золотистим відливом.
    • Блакитні і фіолетові тони, а також оливкові і зеленуваті гами, є ознакою холодного кольоротипу.
    • Відтінок швидше за все нейтральний, якщо ви не бачите явно вираженого тони, властивого одному з уже перерахованих.
    • Щоб визначити цветотип, огляньте вени на зап'ясті або щиколотці. Синьо-фіолетовий колір вен вказує на холодний цветотип, а блідо-зелене забарвлення говорить про теплом кольоротипу.
  2. 2 Погляньте на свій гардероб і аксесуари. Напевно ви вже вибирали одяг і ювелірні вироби, які підходять вашому кольоротипу, тому прийміть до уваги ті кольори, які найбільш вигідно виглядають, щоб визначити свій відтінок - теплий, холодний або нейтральний.
    • Кольоротип шкіри теплий, якщо ви носите срібні прикраси.
    • Золоті вироби найкраще виглядають на шкірі холодного відливу. Якщо ви тяжієте до золота, ймовірно, ваш тон відноситься до холодної цветотіпу.
    • Якщо ви носите як золоті, так і срібні прикраси, у вас нейтральний цветотип.
    • Ви чудово виглядаєте в одязі теплих тонів, наприклад, червоного, жовтого і помаранчевого кольору? Це означає, що відтінок вашої шкіри холодний.
    • Під теплий цветотип дуже підходить синій, зелений і фіолетовий кольори.
  3. 3 Підберіть тон основи до кольоротипу. Як правило, основи під макіяж представлені в діапазоні трьох тонів: світлому, середньому і темному. У кожному спектрі тонів є цілий ряд холодних, теплих і нейтральних відтінків. Необхідно підібрати правильний відтінок, відповідний саме вашому кольоротипу шкіри. Наприклад, натуральним світлим блондинкам з блідою шкірою, яка легко згоряє, підходить прозора основа з жовтуватим або золотистим відливом.
  4. 4 Візьміть до уваги колір волосся. Тональний крем повинен виглядати природно і доповнювати зовнішній вигляд.Якщо ви недавно оновили колір волосся, або з'явилася добре помітна сивина, потрібно змінити тон основи, щоб він відповідав новому образу.
    • Для світлого волосся підходить основа зі злегка теплим відтінком, яка дозволить прибрати блідість і додасть виразності.
    • Більш світлі і холодні креми чудово контрастують з темним волоссям.
    • Рудоволосим дівчатам слід відмовитися від основи рожевих і рум'яних тонів.

Метод 3 з 4: Проведіть тест різних тональних основ

  1. 1 Перед покупкою протестуйте кілька видів основи різних відтінків. Будь-тональний крем всередині тюбика виглядає інакше, ніж безпосередньо на шкірі. Прилавки косметики в більшості універмагів ломляться від величезної кількості найрізноманітніших кремів, тому похід в магазин вимагає витрат часу і зусиль, якщо ви хочете уникнути поширених помилок при виборі відповідного відтінку.
    • Вашій увазі в універмазі буде представлено безліч косметичних серій, які спрощують вибір правильної основи для вашого типу шкіри і приладдя для макіяжу.
    • Як правило, працівники відділів косметики чудово розбираються в різних косметичних лініях, тому допоможуть звузити вибір до декількох найбільш підходящих варіантів.
    • Немає потреби переплачувати в дорогому магазині. Знайдіть в ньому потрібні кошти для шкіри, а потім пошукайте аналоги менш дорогого бренду, які будуть близькі або ідентичні вже підібраним засобів.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Melissa Jannes


    Ліцензований косметолог Мелісса Дженніс - ліцензований косметолог, власниця салону краси Maebee's Beauty Studio в Філадельфії. Працює в поодинці і тільки за попереднім записом, пропонує якісні послуги та індивідуальний підхід. Також проводить навчання для Universal Companies, провідної компанії, що займається підтримкою та постачанням більш ніж 30 000 професіоналів спа-догляду в 47 країнах. Отримала ступінь по косметології в Школі краси Міддлтауна в 2008 році, пройшла ліцензування в штатах Нью-Йорк і Пенсільванія.

    Melissa Jannes
    ліцензований косметолог

    Наш експерт погоджується: «Найчастіше основа окислюється або змінює колір при впливі повітря. Саме тому хорошою ідеєю буде відвідати магазин, в якому є можливість нанести пробний макіяж, перш ніж купувати будь-які засоби ».


  2. 2 Запишіться на прийом до візажиста. Рівномірно нанести деякі види основ вам допоможуть спеціальні інструменти і застосування певної техніки виконання або більше часу для закріплення, чим би вам хотілося. Візажист може дати важливі рекомендації та поради стосовно вибору найбільш підходящої основи відповідно до потреб клієнта.
    • Повідомте візажиста про можливі алергічні реакції і чутливості шкіри.
    • Прихопіть з собою кілька журналів і знімків, щоб показати фахівцеві той макіяж, який ви хочете зробити.
    • Розпитайте його про спеціальні кистях і аплікатори, які необхідно використовувати при нанесенні тональної основи.
    • Дізнайтеся про деякі премудрості макіяжу і запитайте поради з приводу правильного нанесення крему.
    • Обговоріть ранковий і вечірній розпорядок, а також кількість часу, який ви зазвичай витрачаєте на нанесення і зняття макіяжу.
    • Дізнайтеся, які засоби для зняття макіяжу і очищення шкіри найкраще підходять при використанні певного тонального крему.
  3. 3 Спробуйте різні відтінки на свій розсуд. Якщо у вас в розпорядженні є зовсім небагато часу на коротку прогулянку за покупками, протестуйте самостійно зразки з кількох косметичних ліній. Існують різні варіанти і різні думки стосовно того, на якій ділянці шкіри найкраще тестувати відтінки тональної основи. Найбільш очевидний вибір падає на щоки і підборіддя, однак при щоденному використанні макіяжу необхідно перевірити крем на іншій ділянці шкіри.
    • Якщо ви намагаєтеся не піддавати шкіру надмірного впливу сонячних променів, то в такому випадку область грудей є відмінним місцем для проби кращого відтінку тонального крему.
    • Найпоширенішою зоною для проведення тесту колірної гами є лінія підборіддя. Це особливо вдалий спосіб зіставити колір основи з тоном шкіри на шиї.
    • Рука і зап'ясті є невдалим місцем для перевірки квітів, оскільки шкіра обличчя значно відрізняється за текстурою і кольором.
  4. 4 Перевірте відразу кілька кольорів. Нанесіть пару відтінків на підборіддя з боку лівої щоки, і ще трохи ближче до правої. Порівняння декількох відтінків одночасно допоможе оцінити загальний вигляд і відчуття від використання різних засобів.
  5. 5 Подивіться, як ви виглядаєте при денному освітленні. Світло флуоресцентних ламп в більшості універмагів може спотворювати реальний відтінок, який набуває крем на шкірі обличчя. Як тільки знайдете тон, який відповідає вашій шкірі, нанесіть на обличчя трохи більшу кількість крему. Потім ідіть з дзеркалом на вулицю і перевірте його відтінок при природному освітленні, щоб упевнитися в тому, що обраний крем вам дійсно підходить. РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Melissa Jannes


    Ліцензований косметолог Мелісса Дженніс - ліцензований косметолог, власниця салону краси Maebee's Beauty Studio в Філадельфії. Працює в поодинці і тільки за попереднім записом, пропонує якісні послуги та індивідуальний підхід. Також проводить навчання для Universal Companies, провідної компанії, що займається підтримкою та постачанням більш ніж 30 000 професіоналів спа-догляду в 47 країнах. Отримала ступінь по косметології в Школі краси Міддлтауна в 2008 році, пройшла ліцензування в штатах Нью-Йорк і Пенсільванія.

    Melissa Jannes
    ліцензований косметолог

    Якщо по приходу додому ви виявили, що колір основи не відповідає тону вашої шкіри, Спробуйте повернути товар. Якщо ви придбали засіб не того кольору, спробуйте повернути його; головне - не забудьте чек. (Прим. Ред .: в російських реаліях, так само як і реаліях більшості країн СНД, парфюмерно-косметична продукція поверненню не підлягає. Однак, якщо ви живете в Росії, можна послатися на Постанову № 55, затверджене Урядом РФ в 1998 році, згідно з яким повернути косметичний засіб все ж можна, якщо його відтінок виявився іншим, в порівнянні з тим, що зображено на упаковці. якщо ви живете в іншій країні, звіртеся з місцевими законами).

  6. 6 Дізнайтеся думку іншої людини. Візьміть подругу, щоб вибрати основу, яка вам підходить найбільше. Зрозуміло, можна завжди звернутися за допомогою до консультанта, але іноді кращий рада виходить саме від близької людини, який дійсно вас знає.

Метод 4 з 4: Отримайте бажаний образ

  1. 1 Сформуйте чітке уявлення бажаного образу. Тональна основа може як вдосконалити, так і зіпсувати зовнішній вигляд, тому зробіть вибір на користь тонального крему, який підкреслить ваш стиль і задовольнить потреби. За допомогою тональної основи можна домогтися чого завгодно, починаючи від ефекту гладенької шкіри і закінчуючи бездоганно рівномірної матовою поверхнею.
    • Отримати ефект сяючої шкіри можна за допомогою легкого рідкого тонального крему на водній основі. Помірно розподіліть його по поверхні шкіри. Завершіть образ нанесенням пресованої пудри з блиском. Можна обійтися і без неї, окропивши вже нафарбовані обличчя термальною водою для додаткового сяйва.
    • Лискуче обличчя виглядає більш здоровим і свіжим. Тому зупиніться на зволожуючому тональному кремі на основі масел, а не на водній основі.
    • Матового відтінку можна домогтися, якщо спробувати використовувати кілька видів різних тональних основ, таких як матуюча рідина, мус або пудра з матовим ефектом. Перед нанесенням засобів необхідно знежирити шкіру, тому спочатку очистіть обличчя належним чином, а вже потім змастіть його праймером для особи.Наносити макіяж можна за допомогою пензлика або спонжа, щоб жир з пальців не потрапив на шкіру обличчя.
  2. 2 Враховуйте розпорядок дня і обстановку, в якій перебуваєте. Наприклад, якщо у ваші плани входять фізичні навантаження або перебування в умовах підвищеної вологості, необхідно підібрати водостійку або потоустойчівую «дихаючу» основу. На офіційному заході основа зі стійким ефектом і контролем блиску допоможе вам чудово виглядати на всіх фотографіях.
    • У тренажерному залі або на тенісному корті потоустойчівая і не дуже важка основа, яка не забиває пори і має рівень SPF не менше 20, стане розумним вибором.
    • В процесі вибору тонального крему для походу на роботу або в школу варто уникати занадто холодних відтінків. Флуоресцентне освітлення в більшості приміщень може надати шкірі блідий вигляд, тому нанесіть трохи теплого тону, щоб збалансувати образ.
    • Для виступів, офіційних подій або весіль робіть вибір на користь крему, який не вбереться і збереже ідеальний вигляд шкіри протягом усього заходу. Напівматові і матирующие основи є чудовим варіантом, оскільки вони, як правило, довго тримаються і приховують блиск особи.
    • Якщо більшу частину дня ви проводите на ногах або перебуваєте при природному освітленні, віддайте перевагу прозорій основі, щоб не виглядати «наштукатуренной». В даному випадку відмінним вибором стануть рідкі креми на водній основі або тональні зволожуючі лосьйони.
  3. 3 Не використовуйте протягом усього року один і той же колір основи. Необхідно міняти креми протягом року кілька разів, щоб мати можливість коригувати колір обличчя і підбирати зовнішній вигляд відповідно до поточного сезону. Наприклад, якщо в літній період тіло покривається загаром, то в такому випадку необхідно підібрати такий тональний крем, який буде відповідати нинішнім тону шкіри.
  4. 4 Змішайте кольору для ідеальної відповідності. Шкіра кожної людини унікальна, тому, швидше за все, вам не вдасться знайти один необхідний відтінок, який добре на ній виглядає. Спробуйте змішати кольори або відтінки, щоб створити ідеальний тон, який підходить саме вам.
  5. 5 Розведіть важку основу з зволожуючим лосьйоном. Якщо ви підібрали ідеальне поєднання, але вам не подобаються відчуття на шкірі, спробуйте зробити основу більш повітряної шляхом додавання декількох крапель зволожуючого лосьйону. Експериментуйте з пропорціями лосьйону і крему, поки не отримаєте необхідне співвідношення текстури і покриваності.
  6. 6 Вибирайте тональну основу відповідно вашому віку. З роками фактура і колір обличчя піддаються змінам. Виникають вікові проблеми зі шкірою, які жінки хочуть замаскувати. Тональні основи різних складів і типів допоможуть підкреслити природну красу і подбають про вашу шкіру в процесі вікових змін.
    • Для підлітків і дівчат до двадцяти п'яти років жирна шкіра і висип на обличчі вважаються поширеними проблемами. Тому необхідно придбати крем на водній основі або легку мінеральну пудру. Використовуйте чисті пензлики і спонж для макіяжу та мийте руки перед його нанесенням.
    • Шкіра починає проявляти ознаки старіння у віці тридцяти-сорока років, тому візьміть тональну базу, яка буде її плекати, а також додасть особі моложавий вигляд і відчуття свіжості. Прекрасним вибором стане косметика на базі жирного зволожуючого лосьйону, до якої відносяться кремові основи від виробників L'Oreal або Maybelline.
    • В процесі старіння шкіра вимагає ретельного підбору основи, що дозволить не тільки приховати вікові зміни, але і допоможе відновити, а також пожвавити її. Компанія L'Oreal розробила основу з вмістом силікону, який дозволяє зменшити зморшки, а креми з протівозрастнимі властивостями від Estee Lauder допомагають не тільки сповільнити процес старіння, а й запобігти появі нових зморшок.
    • Основа для більш зрілої шкіри повинна бути легкою і зволожуючою.Відмовтеся від пудри, яка забивається в складки шкіри і робить вас візуально старше.