Як вибрати спиці

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 28 Лютий 2021
Дата Оновлення: 28 Червень 2024
Anonim
КАК ПОДОБРАТЬ СПИЦЫ К ПРЯЖЕ. Помощь для начинающих! Елена Шатохина
Відеоролик: КАК ПОДОБРАТЬ СПИЦЫ К ПРЯЖЕ. Помощь для начинающих! Елена Шатохина

Зміст

В'язання - відмінний вид хобі, який дозволяє розслабитися і проявити свою творчу натуру, крім того, його завжди можна взяти з собою. Проте, вибір відповідних спиць грає важливу роль, якщо ви хочете, щоб це заняття дійсно приносило вам задоволення, а не суцільне розлад. Спиці бувають найрізноманітнішими, тому іноді досить складно вибрати потрібні спиці для виконання конкретного завдання. Однак ви завжди зможете підібрати собі правильну пару спиць або навіть цілий набір, якщо будете враховувати відмінні аспекти різних видів спиць, спиць з різних матеріалів і спиць різного діаметру.

кроки

Метод 1 з 3: Вибір спиць з конкретного матеріалу

  1. 1 Використовуйте металеві спиці. Металеві спиці є класичним варіантом спиць і випускаються в найрізноманітніших розмірах. Багато умільці люблять металеві спиці за те, що ними можна швидко працювати і вони видають приємне постукування під час в'язання. Проте, якщо вас не дуже турбує швидкість роботи і / або ви вважаєте, що постукування спиць буде вас дратувати, то металеві спиці можуть стати для вас не найкращим вибором.
    • У більшості випадків металеві спиці виготовляють з алюмінію, але також зустрічаються спиці зі сталі, нікелю та латуні.
  2. 2 Спробуйте взяти пластикові спиці як бюджетний варіант. Спиці з пластика будуть найдешевшими, тому вони представляють собою відмінний вибір для тих людей, які хочуть заощадити або просто перевірити, чи сподобається їм взагалі в'язати. Пластикові спиці можна знайти навіть в особливо великих розмірах, в яких не випускаються інші види спиць, тому вони можуть стати відмінним варіантом для в'язання з дуже товстої пряжі або нетрадиційних матеріалів.
    • Пам'ятайте про те, що пряжа буде легко зісковзувати з пластикових спиць під час роботи, що може стати як додатковим бонусом до швидкості в'язання, так і розладом в разі випадкового опускання петель!
  3. 3 Зверніть увагу на дерев'яні спиці. Дерев'яні спиці відносяться до одних з найбільш дорогих видів спиць, але багатьом умільцям приємніше працювати саме з ними.Дерев'яні спиці також відмінно підходять для новачків, так як з них не так легко зісковзують петлі, як з металу або пластику.
  4. 4 Купіть пару бамбукових спиць. Якщо вам подобається текстура дерев'яних спиць, але ви вважаєте їх занадто дорогим задоволенням, то в якості менш дорогий альтернативи можна придбати бамбукові спиці. Бамбукові спиці в руках створюють ті ж відчуття, що і дерев'яні, але пряжа вважає за краще залишатися на них, замість того щоб зісковзувати.

Метод 2 з 3: Вибір виду в'язальних спиць

  1. 1 Візьміть звичайні прямі спиці. Звичайні прямі спиці з одного кінця загострені, а з іншого можуть бути тупими, розширеними або мати круглий набалдашник, який не дає петель зісковзувати. Вони найкращим чином підходять для тих проектів, в яких в'язка йде прямими рядами, наприклад, для шарфів, покривал і серветок. Такі спиці можуть мати найрізноманітніші діаметр і довжину, тому ви завжди зможете підібрати собі відповідну пару спиць для виконання конкретного завдання.
    • Вам можуть запропонувати прямі спиці наступної довжини: 18 см, 25 см, 30 см і 35 см.
  2. 2 Експериментуйте з круговими спицями. Кругові спиці є дві спиці, з'єднаних дротовим або нейлоновим шнуром. Вони найкраще підходять для круглого в'язання, наприклад, шапок, круглов'язані шарфів і светрів. Однак, їх також можна використовувати для в'язки великих деталей, виконуваної по рядах, щоб вмістити всі петлі на спицях (наприклад, для в'язки пледів).
    • Кругові спиці також можуть мати різні діаметр і довжину з'єднує їх дротяного або нейлонового шнура. Часто зустрічаються кругові спиці наступної довжини: 40 см, 50 см, 60 см і 80 см.
  3. 3 Спробуйте використовувати обоюдогострі панчішні спиці. Обоюдогострі (або двухконечние) спиці часто необхідні для завершення в'язання і закриття петель при в'язанні таких речей, як шапки, основна частина яких в'яжеться на круглих спицях. Також обоюдогострі спиці відмінно підходять для дрібної круглої в'язки, використовуваної в шкарпетках і рукавицях. Такі спиці теж випускаються в різних розмірах.
    • Зазвичай обоюдогострі спиці продають наборами по п'ять штук.
    • Додатково до двосічним спиць можна придбати набір обмежувальних наконечників. Петлі можуть легко зісковзувати з таких спиць, особливо якщо вони будуть виготовлені з металу або пластику. Наконечники можна надягати як на один з кінців робочих спиць, так і на обидва кінці тимчасово незадіяних спиць, щоб випадково не спустити з них петлі.
  4. 4 Вив'язувати коси за допомогою допоміжних спиць. Допоміжні спиці зазвичай мають U-подібну форму. Якщо ви зацікавилися в'язкою візерунків з кісок, то вам знадобляться допоміжні спиці. Проте, пам'ятайте, що допоміжні спиці можна використовувати самі по собі. Вони доповнюють собою пару прямих, кругових або двосічний спиць, коли необхідно пов'язати візерунок кіскою.
    • Допоміжні спиці також випускаються в найрізноманітніших розмірах. Обов'язково підберіть такі допоміжні спиці, які будуть відповідати за розміром вашим основним спиць, якими ви виконуєте свій проект.
  5. 5 Зверніть увагу на змінні набори спиць. Якщо ви вважаєте, що вам можуть знадобитися різні спиці, то можна подумати про придбання змінного набору спиць. Такий набір буде включати в себе спиці різних видів, елементи яких можуть з'єднуватися між собою різним чином з метою виконання конкретного завдання. При необхідності такі спиці можна з'єднувати в кругові шнуром різної довжини або використовувати подовжують елементи, щоб отримати більш довгі прямі спиці.
    • Пам'ятайте, що такі набори коштують досить дорого, але при цьому вони обійдуться вам дешевше окремої покупки всіх найрізноманітніших розмірів і видів спиць, які можуть вам знадобитися.

Метод 3 з 3: Вибір діаметра спиць

  1. 1 Перевірте рекомендації до схеми в'язання. Коли необхідно вибрати розмір спиць, найкраще звернутися до рекомендацій, наведених у використовуваній схемі в'язання. Зазвичай в схемах в'язання відразу вказано розмір і вид необхідних спиць, які будуть потрібні для виконання проекту. Якщо потрібно відразу кілька видів і розмірів спиць, то вони обов'язково будуть вказані в описі роботи над проектом.
    • Перед початком роботи обов'язково читайте рекомендації до обраної схеми в'язання та дотримуйтеся їх, щоб отримати найкращі результати.
  2. 2 Зверніть увагу на етикетку мотка пряжі. Якщо ви не використовуєте конкретну схему в'язання, то рекомендований розмір спиць можна дізнатися на етикетці мотка пряжі, яку ви збираєтеся використовувати. У більшості випадків виробники пряжі вказують на етикетках рекомендований розмір в'язальних спиць і гачків. Ознайомтеся з етикеткою, щоб знайти там письмові або схематичні вказівки щодо розміру спиць.
    • Іноді на етикетках дають письмові вказівки, наприклад, у вигляді фрази "Для спиць 5 розміру", тоді як в інших випадках на етикетці може бути присутнім картинка зі схрещеними спицями та числом. Зазначене на ілюстрації число позначає необхідний розмір спиць.
    • Зверніть увагу на те, що американські і європейські розміри спиць розрізняються. Американські розміри спиць позначаються цілими числами, тоді як в європейській системі розмірів використовується діаметр спиць в міліметрах, наприклад, "9 мм".
  3. 3 Зв'яжіть тестовий зразок. Тестовий зразок дозволить вам визначити кількість петель, що отримується на відрізку в'язки шириною 10 см з використанням спиць конкретного розміру. Якщо ви не впевнені в тому, які спиці вибрати для в'язки, і у вас є кілька різних пар спиць, а також конкретна пряжа, то можна спробувати пов'язати кілька тестових зразків, щоб потім визначитися з вибором спиць.
    • Щоб отримати тестовий зразок в'язки, зв'яжіть зі своєї пряжі за допомогою конкретних спиць квадрат зі стороною 10 см. Потім підрахуйте кількість петель на 10 см в'язки і подивіться, чи підійдуть вам такі спиці для виконання цього проекту або будуть потрібні більш тонкі або товсті спиці.