Як вишити пояс

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 14 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как грамотно и красиво обработать пояс с помощью косой бейки? Мастер-класс.
Відеоролик: Как грамотно и красиво обработать пояс с помощью косой бейки? Мастер-класс.

Зміст

Виготовлення пояса - це обов'язковий крок при шиття практично будь-якого поясного предмета одягу. Добре те, що таку важливу деталь в створенні власного одягу досить просто виготовити. Дотримуйтесь цій покрокової інструкції, щоб зробити пояс для будь-якого зшитого елемента одягу.

кроки

Частина 1 з 3: Створення викрійки і крій пояса

  1. 1 Розрахуйте довжину пояса. Вам потрібно врахувати такі фактори, як окружність талії, скріплення / накладення тканини і припуски на шов. Почніть з вимірювання обхвату талії і додайте до нього будь-який простір для скріплення (5-7 см має бути досить, якщо вам потрібен невеликий нахлест). Розрахувавши підсумкову довжину, необхідно ще додати до неї припуск на обох кінцях.
    • Обов'язково додайте припуски на обох кінцях. Для більшості поясів вистачити і 0,6 см.
  2. 2 Визначте, якої ширини повинен бути ваш пояс. Пояси можуть мати різну ширину, яка залежить від того, як пояс повинен виглядати. Вирішіть, яку ширину має мати підсумкове виріб і помножте це значення на два, щоб врахувати передню і задню боку пояса. Далі вам потрібно додати стандартний припуск на шов для верхньої і нижньої частини.
    • Не бійтеся експериментувати з різними значеннями ширини пояса. Вони можуть разюче змінити зовнішній вигляд вашого одягу.
  3. 3 Створіть викрійку для свого пояса. Тепер, коли ви знаєте довжину і ширину пояса, непогано було б створити викрійку, щоб ви могли визначити, чи добре пояс виглядатиме на вас, перш ніж ви приступите до безпосередньої кройке тканини.
    • Якщо для свого виробу ви використовуєте готову викрійку, у вас вже має бути надруковано лекало, за допомогою якого потрібно буде вирізати деталь. Обов'язково звіряйтеся з інструкціями на лекалами для визначення місця крою, так як в більшості викрійок різні лінії відповідають різним розмірам.
  4. 4 Виперіть, а потім пропрасуйте тканину. Щоб тканина не сіла, її слід попрати після покупки, до того як ви почнете її зшивати. Це особливо важливо при використанні уседающего матеріалу, на кшталт бавовни, і менш важливо при використанні синтетичних волокон.
    • Виперіть тканину також як збираєтеся прати остаточне виріб. Таким чином, ви будете впевнені, що тканина не сяде ще сильніше через іншого методу прання.
    • Обов'язково ознайомтеся з інструкціями до праски, щоб підібрати правильну температуру для прасування тканини. Якщо праска буде занадто гарячим, він може обпалити тканину!
  5. 5 Сколите разом тканину з викрійкою для пояса. Майте на увазі, що краще різати тканину вздовж волокна, щоб нитки не вирізалися під кутом. Це допоможе зберегти форму і міцність тканини.
    • Якщо ви використовуєте мереживну тканину, не забудьте вирівняти малюнок на підсумковому виробі. Пам'ятаючи про це, розташуйте лекало над цілісним шматком тканини.
    • Деякі люди вважають за краще переводити викрійку на тканину перед кроєм, замість простого вирізання по контуру лекала. Якщо плануєте зробити те ж саме, зараз саме час. Не забувайте використовувати текстильний маркер або олівець при перекладі викрійки, щоб після зшивання на виробі не залишилося слідів.
  6. 6 Розкрийте тканину. Тканина досить просто розкроїти за допомогою підкладки, лінійки і дискових ножиць, але ви маєте право зробити це по-своєму, в тому числі і звичайними ножицями.

Частина 2 з 3: Пошиття пояса

  1. 1 Налаштуйте швейну машинку. Переконайтеся, що в швейну машинку вставлена ​​відповідна під тканину нитку і що вона налаштована під тип зшиваємо тканини.
  2. 2 Складіть тканину посередині і пропрасуйте її праві довгі сторони.
  3. 3 Прострочіть 0,6 см шва упродовж не складеного довгого краю і одного короткого краю. Чи не зшивати залишився короткий рай.
    • Якщо хочете вставити в пояс гумку, зараз саме час. Накладіть кінець (поки немає необхідності урізати довжину, залиште її поки в спокої) на короткий кінець тканини, перш ніж зробити останній шов. Просто пришити гумку над коротким краєм, коли будете його зашивати.
    • Переведіть голку швейної машинки в нижнє положення, щоб вам було легше повертати. Якщо на вашій машинці відсутній такий режим, просто зупиняйтеся на кожному розі, повертайте тканину, а потім знову починайте шити вздовж лінії швів.
  4. 4 Розгладьте поздовжній шов. Це допоможе зберегти його форму, коли ви виверне пояс навиворіт.
  5. 5 Виверніть тканину навиворіт. Кути можете виштовхнути за допомогою тупого кінця олівця або в'язальної спиці.
    • Якщо ви вибрали надзвичайно товсту тканину, вам може знадобитися обрізати куточок тканини, перш ніж її вивернути. Просто обріжте куточок на зовнішньому краї стібків, прямо на зшитому стику короткою і довгою сторін. Це дозволить вирівняти тканину в кутку після вивертання. Однак, дивіться, чи не ріжте занадто близько до рядку, так як це може привести до того, що тканина почне розплутуватися.
  6. 6 Загорніть, а потім притисніть незшитий короткий край пояса на 0,6 см. Розгладивши виріб, повністю скріпіть край парою шпильок. Вони утримають край разом, поки ви його не застрочити.
    • Якщо ви вставили в пояс гумку, що не зшивати край повністю. Застрочити кути, але залиште достатньо місця посередині, щоб не пришити гумку. Гумка повинна виглядати на кінці.
  7. 7 Розгладьте праскою решту пояса, ретельно пройшовшись по довгому шву прямо на краю.
  8. 8 Обшийте пояс по всьому периметру, планомірно пришиваючи всі чотири сторони. Пришивання кожної сторони буде проходити по-різному, так як одні сторони матимуть кілька шарів тканини, а в іншої доведеться ще й знімати шпильки.
    • Пам'ятайте, що переклад голки швейної машинки в нижнє положення може виявитися корисним.
    • До того ж, якщо ви вставили гумку в пояс, що не зшивати край, де вона виглядає. Гумка все ще повинна вільно вийматися з кінця пояса.
  9. 9 Завершіть свій пояс, обрізавши непотрібні нитки і розгладивши нерівні місця. Тепер пояс можна прикріпити до одягу.

Частина 3 з 3: Пришивання поясу на одязі

  1. 1 Складіть необроблений верхній край тканини на 0,6 см назовні. Розгладьте цю частину, щоб складка трималася на місці. Це зробить так, що, коли ви будете шити пояс на незавершених краях, тканини одягу будуть приховані. Таким чином, під час пришивання поясу необроблений край тканини буде приховано.
  2. 2 Приколіть пояс до лицьовій стороні тканини. Переконайтеся, що пояс покриває необроблений край тканини.
    • Не забувайте про те, де повинен зійтися пояс при приєднанні до одягу. Почніть з одного кінця і йдіть по колу, обкаливая весь пояс шпильками.
    • Якщо ви новачок в шиття, не бійтеся використовувати багато шпильок. На витягування всіх шпильок, звичайно, піде куди більше часу, але вони допоможуть вам правильно вирівняти обидві частини.
  3. 3 Пришийте пояс до одягу. Вирівняйте стежки так, щоб вони проходили через пояс і загнуту частина одягу.
  4. 4 Прострочіть по другому разу. Використовуйте зигзагоподібний шов, вирівнявши рядок так, щоб вона була зосереджена на нижньому краю пояса. Половина ваших стібків повинна проходити через пояс, а інша половина - через одяг.
    • Мета другого набору стібків в тому, щоб посилити кріплення між поясом і одягом і зробити цей стик більш плавним.
    • Якщо вам не подобається декоративний вигляд зигзагоподібної строчки на зовнішній стороні одягу, використовуйте звичайну, але виконайте її якомога ближче до нижнього краю пояса.
  5. 5 Вручну пришийте верхню частину одягу до поясу зсередини за допомогою накладного шва. Це збереже тканину рівною у внутрішній стороні готового одягу.
    • Переконайтеся, що ваші стежки не проходять через лицьову сторону пояса. Скільки б часу це у вас не зайняло, акуратно помістіть кожен стібок так, щоб він проходив тільки через виворітну сторону тканини на поясі.
  6. 6 Доробіть пояс. Прикріпіть гачок і петельку або гудзик, щоб застебнути пояс. Якщо ж ви хочете вставити блискавку, зараз саме час це зробити.
    • Якщо ви вставили гумку, прийшов час її доробити. Натягніть гумку на свій смак, потягнувши за неї через відкритий кінець. Приколіть її шпилькою на краю пояса, а потім застрочити поперек краю пояса, відступивши 1,25 см. Обріжте виглядає кінець гумки, а потім прострочіть коротку сторону пояса ще раз, приховуючи кінець гумки всередині.

Поради

  • При використанні магазинної розкрою, обов'язково дотримуйтесь їх інструкціям по виготовлення свого пояса. У них можуть бути вказані альтернативні кроки, які надають краще кріплення пояса до одягу.
  • Ви можете вставити шматок гумки з внутрішньої сторони пояса для того, щоб одяг щільно прилягала до талії. Переконайтеся, що її довжина відповідає довжині пояса. Занадто довга гумки не буде забезпечувати належної підтримки, а надто коротка буде надавати занадто великий тиск на талію і комкать тканину.
  • Якщо ви взяли тонку тканину, подумайте про використання підкладки на внутрішній стороні пояса. Це додасть йому міцності. Розгладьте шматок підкладки з виворітного боку тканини після того, як виріже тканину, але до того, як почнете шити, і виконуйте вказівки, як зазвичай.

Що вам знадобиться

  • Тканина
  • Мірна стрічка або лінійка
  • Дискові ножиці і підкладка або звичайні ножиці
  • Швейна машинка
  • Праска і прасувальна дошка