Як вивести пляму від червоного вина з білої сорочки

Автор: Virginia Floyd
Дата Створення: 9 Серпень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как отстирать старые пятна красного вина?
Відеоролик: Как отстирать старые пятна красного вина?

Зміст

Виведення плями від червоного вина з білої сорочки на перший погляд може здатися вам нездійсненним завданням, але не варто впадати у відчай! Мати справу з такою плямою завдання не з легких, проте ви все ж можете вжити заходів, який дозволять вашій сорочці виглядати як нової. Дуже важливо почати процес очищення негайно, поки пляма ще не в'їлося в тканину.

кроки

Метод 1 з 5: Промокніть пляма

  1. 1 Зніміть сорочку. Дійте швидко. Поставивши пляма, ви повинні негайно скинути сорочку і переодягнутися в що-небудь інше. Знімаючи сорочку, переконайтеся, що свіжа пляма не стосується інших її частин. Недотримання цього правила може призвести до перенесення плями на інші ділянки сорочки.
  2. 2 Розкладіть сорочку. Покладіть її на рівну поверхню. Якщо сорочка забруднилася спереду, розташуйте її таким чином, щоб виключити можливість дотику плямою спинної частини. Ви також можете підкласти рушник між передньою і задньою частиною, щоб не дати плямі поширитися.
  3. 3 Промокніть пляма. Візьміть чисту тканину або паперовий рушник і обережно промокніть пляма. Ні в якому разі не тріть його, інакше пляма може в'їстися в тканину ще глибше, що ускладнить процес чищення. Пляма великого розміру слід починати промаківать від країв і поступово переміщатися у напрямку до центру. Так ви зможете увібрати всю рідину з плями і запобігти його розповсюдженню.
  4. 4 Промокніть пляма вологою тканиною. Промокнув все сухою тканиною, спробуйте повторити процедуру з вологою. Волога не дасть плямі ще глибше в'їстися в тканину і допоможе увібрати розлите вино.

Метод 2 з 5: Використовуйте сіль

  1. 1 Покладіть лляну сорочку на плоску поверхню. Промокнув пляма, розкладіть сорочку на плоскій поверхні. Подбайте про те, щоб виключити можливість його переходу на спинку сорочки.
  2. 2 Рясно посипте сіллю забруднену ділянку. Пам'ятайте, що необхідно використовувати таку кількість солі, яке повністю приховає пляма. Залиште сіль на сорочці до тих пір, поки вона не почне забарвлюватися в рожевий колір. Тут сіль виступає в якості абсорбенту, який вбирає в себе вміст плями.
  3. 3 Видаліть сіль з сорочки. Як тільки сіль порозовела, що станеться приблизно через 5 хвилин, видаліть її з сорочки. Простіше за все тримати сорочку над відром для сміття і струшувати в нього сіль. Прополощіть сорочку в холодній воді, щоб позбутися від залишків солі. Повторіть процедуру при необхідності.

Метод 3 з 5: Використовуйте окріп

  1. 1 Закип'ятіть воду. Закип'ятіть в чайнику близько трьох склянок води. Це забере у вас приблизно 10 хвилин. Через брак чайника ви можете використовувати кухлик або інший резервуар, з якого вам надалі буде легко вилити воду.
  2. 2 Підготуйте сорочку. Поки ви чекаєте закипання чайника, знайдіть велику миску або тазик. Помістіть ємність в раковину. Візьміть сорочку і розтягніть частина тканини з плямою над мискою. Візьміть гумову стрічку відповідного розміру і натягніть її на обід миски з метою фіксації сорочки.
  3. 3 Лейте окріп прямо на пляму на сорочці. Зніміть воду з вогню, як тільки вона закипить. Піднесіть каструлю або чайник до краю раковини. З висоти понад 30 см вилийте воду безпосередньо на пляму. Дійте обережно і не обпечіться. Пляма має зникнути під впливом окропу.
  4. 4 Обполосніть сорочку. Виливши всю гарячу воду, зніміть гумову стрічку з миски. Будьте обережні, так як миска може бути все ще гарячий. Помістіть сорочку в пральну машину або прополощіть її холодній воді.
  5. 5 Дайте сорочці висохнути. Чи не кладіть сорочку в сушильну машину. При цьому залишки плями під впливом сушарки можуть ще сильніше в'їстися в тканину. Замість цього дозвольте сорочці висохнути на повітрі природним чином.

Метод 4 з 5: Використовуйте предмети з вашої кухні

  1. 1 Використовуйте біле вино. Багато хто стверджує, що біле вино здатне вивести пляму від червоного вина. Розкладіть сорочку і вилийте на пляму біле вино. Потім за допомогою чистої тканини або серветки промокніть його. Цей метод працює краще за все в тому випадку, коли ви тільки що поставили пляму. Фактично біле вино зволожує область плями і не дозволяє червоного вина в'їстися в тканину.
    • Переконайтеся в тому, що Ваш слуховий при цьому біле вино дуже світле, інакше воно також може забарвити тканину.
    • Хоча багато хто успішно використовують цей метод, в застосуванні білого вина є деякі суперечності. Частина людей стверджують, що всі білі вина мають відтінок, в результаті чого його застосування може як допомогти, так і нашкодити одночасно.
  2. 2 Використовуйте газовану воду. Поставивши пляма, негайно вилийте на нього велику кількість газованої води. Продовжуйте лити до тих пір, поки ви не побачите, що пляма починає зникати. Тримайте під рукою паперовий рушник, щоб мати можливість промокнути пляму. Точно так же, як це відбувається і у випадку з білим вином, газована вода допомагає пляма не в'їдатися в тканину.
    • Деякі стверджують, що звичайна вода так само ефективна, як і газована. Використовуйте воду в якості альтернативи, якщо у вас немає під рукою газованої води.
  3. 3 Використовуйте харчову соду. Приготуйте пасту з харчової соди і води в співвідношенні 3 до 1. Зробіть достатню кількість пасти, яке зможе повністю покрити пляму. Залиште пасту до повного висихання. Потім обережно зчистити соду з плями.
    • Харчова сода ефективно видаляє плями, вбираючи їх.
  4. 4 Використовуйте оцет і харчову соду. Замість того щоб використовувати пасту, деякі вважають за краще бризкати на пляму харчовою содою. Потім візьміть чисту тканину або серветку, змочіть її білим оцтом і відіжміть. Промокніть пляма просоченої оцтом тканиною. Після цього воно повинно зникнути.

Метод 5 з 5: Використовуйте миючі засоби

  1. 1 Змішайте рідина для миття посуду і перекис водню. Приготуйте розчин з 1-2 частин рідини для миття посуду і перекису водню. Нанесіть розчин на пляму. Залиште його на 5 хвилин. Ретельно промийте пляму вологим рушником. При необхідності повторіть процедуру. Прополощіть сорочку в холодній воді, щоб позбутися від залишків суміші. Дайте сорочці висохнути на відкритому повітрі.
    • Немає необхідності втирати суміш у пляму. Ця суміш самостійно висмокче пляма з тканини.
  2. 2 Замочіть сорочку в відбілювач. Покладіть сорочку в великий тазик або ванну. Налийте відбілювач з хлором поверх сорочки таким чином, щоб він повністю покрив пляма. Замочіть сорочку в відбілювач приблизно на 10 хвилин. Потім киньте її в пральну машинку і проведіть цикл прання при високій температурі.
    • Висушіть сорочку, але не кладіть її в сушильну машину, так як залишки плями можуть ще сильніше в'їстися в тканину.
    • При використанні відбілювача дійте дуже обережно. Він може виявитися дуже їдким, тому виключіть контакт з шкірою або очима.
    • Не слід змішувати відбілювач з речовинами, що містять аміак.
  3. 3 Замочіть сорочку в OxiClean. Насипте кілька ложок OxiClean у велику миску або ванну з гарячою водою. Переконайтеся, що OxiClean повністю розчинився. Занурте сорочку в миску з водою, щоб вона повністю покрила пляма. Залиште відмокати протягом 15-20 хвилин. Потім вийміть сорочку і злийте воду. Якщо пляма все ще залишилося, повторіть процедуру.
  4. 4 Використовуйте засіб для чищення для видалення плям від вина або засіб для прання льону. Існує безліч засобів для виведення плям. Вам слід вибрати такий засіб, який призначений для усунення плям від вина або для лляної одягу. Якщо ви вибрали очищувач плям від вина, в такому випадку уважно прочитайте етикетку або проведіть невеликий тест, перш ніж використовувати його на тканини. Потім дотримуйтесь інструкцій на упаковці.

Поради

  • Дійте як можна швидше. Більшість описаних нами методів працюють найкраще на свіжих плямах.

попередження

  • Чи не кладіть сорочку в сушарку, поки пляма повністю не зникне, інакше під впливом тепла воно може ще глибше в'їстися в тканину.
  • При використанні будь-якого іншого засобу для видалення плям, вам слід переконатися в тому, що його можна використовувати на тканини. Ви ризикуєте зіпсувати сорочку, якщо не зробите цього.

Що вам знадобиться

  • тканинні рушники
  • сіль
  • Біле вино
  • Велика миска або невеликий таз
  • Засіб для миття посуду без вмісту лугу
  • Перекис водню
  • оцет
  • відбілювач