Як загнути паперово шаруватий пластик

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 1 Лютий 2021
Дата Оновлення: 24 Червень 2024
Anonim
Декоративные панели ПВХ и МДФ: виды, свойства, монтаж // FORUMHOUSE
Відеоролик: Декоративные панели ПВХ и МДФ: виды, свойства, монтаж // FORUMHOUSE

Зміст

У багатьох сучасних кухонних стільницях, особливо гранітних, можна зробити закруглені тильні краю, що для багатьох може здатися складним завданням, якщо використовувати паперово-шаруватий пластик. Однак загнути його цілком можливо. Грунтуючись на величині вигину і типі паперово-шаруватого пластику, ви зможете зробити округлені краю стільниці.

кроки

Метод 1 з 2: Як зігнути шаруватий пластик без нагрівання

  1. 1 Відміряйте радіус вигину. Коли радіус вигину 7,5 см і більше, ви можете акуратно зігнути паперово-шаруватий пластик, не нагріваючи його, так що для початку виміряйте радіус завороту. Для цього ви можете зробити позначки з обох сторін, де починається вигин стільниці. Потім намалюйте з цих точок дві лінії, перпендикулярні сторонам стільниці. Від точки, де вони будуть перетинатися, відміряйте довжину лінії назад до краю стільниці.
    • Ви можете сприймати центр перетину перпендикулярних ліній як точку, в яку ви поставили б циркуль, щоб намалювати закруглені краї кута стільниці.
    • Чим більше радіус вигину, тим менше потрібно буде згинати пластик. Якщо радіус становить більше 7,5 см, ви можете спробувати зігнути пластик, не нагріваючи його.
  2. 2 Переконайтеся, що поверхня і тильна сторона стільниці утворюють ідеальний прямий кут. Для того щоб після прикріплення пластика не вийшло щілин, здуття або викривлень, вас необхідно переконатися, що вертикальний край, на який буде накладатися пластик, утворює ідеальний прямий кут з горизонтальною поверхнею стільниці. Перевірте це за допомогою таврового кутника.
    • Якщо край недостатньо рівний, ви можете вирівняти вертикальну поверхню стрічково-шліфувальних верстатом, щоб підготувати її до покриття пластиком.
  3. 3 Використовуйте смугу пластика правильного розміру. Вона повинна бути приблизно на 1,3 см ширше тильного краю, до якого ви її будете прикріплювати. Це робиться на випадок, якщо смуга трохи зміститься, коли ви будете її загинати. Простіше відрізати зайвий край фрезером, ніж ідеально прикріпити шаруватий пластик.
  4. 4 Почніть прикріплювати пластик з одного краю. Після того як ви нанесли клей на смужку пластика, НЕ прикрепляйте її відразу до кута, щоб потім згинати обидва краї смужки. Необхідно почати прикріплювати з рівною сторони яка ще перед заворотом. Прикріплюючи смужку, розгладжуйте і міцно притискайте її гумовим валиком, перш ніж згинати на завороту.
    • Валик з гумовою головкою дозволить вам прикріпити смугу пластика, не пропускаючи повітря і не пошкоджуючи поверхню. У вас під рукою повинен бути такий валик для будь-якої роботи з шаруватим пластиком.
  5. 5 Повільно згинайте пластик. Тепер, коли один кінець смужки закріплений на своєму місці, почніть повільно згинати решту по завороту. Тримайте валик в другій руці, щоб щільно закріплювати смужку, коли вона все далі і далі буде лягати на бічний край стільниці.
    • Як тільки вся смужка буде закріплена, пройдіться валиком ще кілька разів, щоб не було ніяких тріщин або повітря.
  6. 6 Відріжте зайву частину смужки. Прочитайте інструкцію саме того клею для пластика, який ви використовували, щоб дізнатися, скільки часу потрібно матеріалу, щоб закріпитися. Як тільки клей висохне, відріжте фрезою зайві краю смужки.

Метод 2 з 2: Як зігнути шаруватий пластик з нагріванням

  1. 1 Відміряйте радіус вигину. Так як зігнути пластик з нагріванням - більш складний процес, відміряйте радіус вигину кута своєї стільниці, використовуючи перший крок з методу без нагріву. Якщо радіус 7,5 см і більше, ви можете зігнути пластик, не нагріваючи.
  2. 2 Купіть паперово-шаруватий пластик необхідного типу. Якщо перехід в вигин на розі стільниці різкіший, в першу чергу вам необхідно дістати необхідний тип паперово-шаруватого пластику. Пластик для вертикальних поверхонь тонше, ніж стандартний, через це він буде легше згинатися і не ламатися. Ви також можете побачити, як тонкий пластик рекламують під назвою "постформіруемие". Він також підходить для різних згинів.
    • Якщо ви не зможете знайти паперово-шаруватий пластик для вертикальних поверхонь, у вас є ще один варіант - вручну зробити стандартний шаруватий пластик тонше. Стрічково-шліфувальних верстатом акуратно счешіте ту ділянку смуги, який буде прикладатися до кута. Будьте вкрай обережні і відшліфуйте ділянку, який буде згинатися, до ширини приблизно 0,7 мм.
  3. 3 Переконайтеся, що бічний край стільниці, до якого ви будете прикріплювати пластикову смугу, утворює з горизонтальною поверхнею рівний прямий кут. Для цього використовуйте тавровий кутник. Будь-які вертикальні нерівності усувайте стрічково-шліфувальних верстатом.
  4. 4 Нагрійте паперово-шаруватий пластик будівельним феном. Точна температура, до якої вам необхідно нагріти пластик, залежить від його виробника і типу; однак температура, при якій пластик буде добре гнутися, приблизно становить 170 градусів Цельсія.
    • Нагрівайте тільки ту область, яка буде згинатися, рівномірно пересуваючи по ній будівельний фен, не затримуючись подовгу на одній точці.
    • Рекомендується перевіряти температуру нагрівшись ділянки термометром-пістолетом. Маючи температуру вище 170 градусів Цельсія, пластик може почати деформуватися або здуватися, а гумовий валик може почати плавитися.
  5. 5 Нанесіть клей для пластику. Одягнувши термостійкі рукавички, швидко нанесіть клей на сторону пластикової стрічки, якою ви будете її приклеювати, і накладіть смугу на бічну сторону стільниці.
  6. 6 Акуратно прикріпіть паперово-шаруватий пластик. Як і в методі без нагрівання, вам слід прикріпити смугу на 1,3 см ширше, щоб потім відрізати зайве. Почавши з одного кінця, щільно прикрепляйте пластик до бічного краю стільниці і валиком розрівнюйте і притискайте матеріал. Будучи в термостійких рукавичках, повільно загинайте нагріту і гнеться частина смужки уздовж завороту, притискаючи її валиком. Щільно прикріпіть з його допомогою всю смужку.
    • Залежно від виробника і типу використовуваного матеріалу, цим методом можна прикріпити шаруватий пластик до завороту з радіусом 1,6 см або 1,4 см.
  7. 7 Відріжте зайву частину смуги. Пластик повинен постояти добу, перш ніж ви будете відрізати зайву частину смуги фрезером.

попередження

  • Ретельно мийте руки після контакту з клеєм, щоб запобігти роздратування шкіри, і щоб він не потрапив через пальці в очі.
  • Пластик потрібно нагріти до високої температури, так що носите термостійкі рукавички і будьте гранично обережні.

Що вам знадобиться

  • Смужки паперово-шаруватого пластику
  • Клей для пластику
  • гумовий валик
  • тавровий кутник
  • Будівельний фен
  • Термометр-пістолет
  • термостійкі рукавички
  • Фрезер
  • рулетка