Як займатися тим, що хочеться робити

Автор: Bobbie Johnson
Дата Створення: 7 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
3 простых способа заставить себя начать дела | Правило 5 секунд | Зейгарник эффект
Відеоролик: 3 простых способа заставить себя начать дела | Правило 5 секунд | Зейгарник эффект

Зміст

Якщо людина знає, ким він хоче бути, і прагне жити відповідно до цього поданням, він розкриває свій потенціал. Ніщо не може зрівнятися з розумінням того, що потрібно особисто вам, і з можливістю займатися цією справою. Однак робити те, що хочеться, не означає бути егоїстом. Важливо також зрозуміти, що ви можете зробити для інших. Не прагніть отримати схвалення людей - краще зрозумійте, ніж ви можете бути їм корисні. Лише ви самі можете вирішити, що вам подобається, і втілити мрію в життя. Щоб прийти в своїх цілях, заведіть нові звички і продумайте план на найближчі п'ять років.

кроки

Метод 1 з 4: Як зрозуміти, що вам нема чого втрачати

  1. 1 Перестаньте жити відповідно до очікувань інших. Сенс вашому житті не повинен полягати в тому, щоб зробити приємне людям, яким ви небайдужі. Можливо, вони цього відразу не зрозуміють, проте якщо ви будете робити те, що хочете робити, це допоможе вам прожити життя так, як вам потрібно. У навколишніх буде багато часу, щоб змиритися з цим.
    • Можливо, вам простіше робити те, чого від вас чекають інші. Однак вам слід приймати рішення без участі інших людей. Рано чи пізно ви зрозумієте, що прагнення до своїх власних цілей - це найкраще, що ви можете зробити для себе.
    • Якщо ви керуєтеся думкою інших людей, ви навряд чи зможете домогтися всього, чого могли б.
    • Подумайте, що ви можете дати іншим. Не плутайте те, що інші люди бажають вам, і те, чого ви самі хочете. Наприклад, вибираючи спеціалізацію в університеті, схиляйтеся до того, що вам самому подобається, а не до того, що вам радять інші.
  2. 2 Будьте готові нести відповідальність за свої дії. Будьте наполегливі і терплячі і займайтеся тим, чого хочете. Вам потрібно буде стежити за тим, щоб ваші дії відповідали вашим цілям, кожен день з року в рік.
  3. 3 Вирішуйте проблеми. Щоб стати тією людиною, яким ви хочете бути, вам слід навчитися вирішувати проблеми. Наприклад, якщо ви мрієте вступити до університету на спеціальність, яка наблизить вас до вашої мети, однак вам не вистачає знань, витратьте зайвий рік на вступ до університету. Людина, яка вміє вирішувати проблеми, здатний придумати кілька варіантів виходу з ситуації, що склалася і вибрати з них найоптимальніший, а потім почати діяти.
  4. 4 Ідіть на ризик заради своєї мрії. Дотримуйтесь інтуїції. Подумайте, що може трапитися в гіршому випадку. Ризик - це здатність приймати найгірший сценарій розвитку ситуації. Часто ви будете терпіти поразки на шляху до мрії. Коли ви навчитеся приймати найгірше, вас ніщо не зможе зупинити.
    • Якщо ви зможете домогтися успіху в тому, що вам подобається, ви станете самі собі начальником. Оскільки ви будете підкорятися тільки собі, вам слід навчитися довіряти інтуїції. Ви краще за всіх знаєте все про свою роботу. Щоб домогтися успіху, доведеться пробувати і помилятися. Будьте готові до невдач, якщо хочете, щоб інтуїція почала працювати на вас.
  5. 5 Навчіться визнавати свої страхи. У всіх є страхи, і іноді саме вони задають напрямок нашого життя. Якщо ви будете жити, озираючись на свої страхи, ви не зможете здійснити свої мрії. Вам слід просто знати, в чому полягають ці страхи, і намагатися боротися з ними. На щастя, якщо ви зможете подивитися страху в очі, він перестане так сильно впливати на вас.
    • Якщо ви відчуваєте тривогу через страхи, напишіть про свої негативні почуття і переживання. Спочатку вам буде важко, але з часом це почне приносити свої плоди. Робіть записи в щоденнику щодня протягом 20 хвилин, і ця звичка допоможе вам справлятися з негативними емоціями і концентруватися на бажаному.

Метод 2 з 4: Як зрозуміти, чого ви хочете

  1. 1 Вирішіть, якими зі своїх навичок ви готові поділитися з іншими. Може здатися неправильним, що вам потрібно щось віддати, щоб щось отримати, однак якщо ви зрозумієте, що ви можете запропонувати іншим, ви розберетеся в тому, чого ви хочете.Є безліч цікавих сфер діяльності: архітектура, планування і проектування систем регулювання клімату, мистецтво, освіту, бізнес, комунікації, технічна розробка і комп'ютерні науки, захист навколишнього середовища, робота в державних службах, міжнародні відносини, юриспруденція, некомерційна діяльність, охорону здоров'я та фармакологія, а також найрізноманітніші науки та інші сфери діяльності (наприклад, можна стати електриком або теслею).
    • Все з цих сфер діяльності припускають певні заняття і вивчення певних матеріалів. Якщо ви зрозумієте, що з цього вам подобається, вам буде простіше вирішити, чого ви хочете.
    • Ваше захоплення може почати приносити дохід, якщо ви станете професіоналом в одній або в декількох сферах. Скрізь є потреба в працівниках, і ця потреба буде зберігатися. Попит на послуги, навички та вміння може змінюватися, однак ви теж можете змінюватися і адаптуватися.
    • Не обмежуйтеся тільки однією сферою або одним навиком. Подумайте, які сфери можуть перетинатися і як ви можете це використовувати.
  2. 2 Активно вивчайте ті сфери, які вам подобаються. Чим більше у вас буде знань і досвіду, тим простіше вам буде зробити вибір. У кожній сфері є певні традиції, ідеї, практики і знання, які допоможуть вам розвиватися. Прагніть ставити перед собою складні інтелектуальні завдання.
    • Заведіть собі звичку читати літературу, пов'язану з тією сферою, яка вас цікавить. Почніть читати відповідні книги. Наприклад, прочитайте кілька підручників з кулінарії, якщо вам подобається готувати. Паралельно читайте кулінарні блоги, щоб поглибити свої знання.
  3. 3 Знайомтеся і дружите з людьми, зайнятими в тих сферах, які вас цікавлять. У кожній сфері, як правило, є активна спільнота людей. Якщо ви живете в великому місті, ви зможете поспілкуватися з людьми, яких цікавлять ті ж заняття, що і вас. Зблизившись з цими людьми, ви відчуєте себе частиною спільноти, а це буде додатковим мотивуючим фактором.
    • Люди, з якими ви познайомитеся, допоможуть вам отримати роботу, пройти стажування, знайти наставника або вчинити на ту програму, яка вам подобається.
  4. 4 Говоріть про свої мрії з іншими. Розмова - це відмінний спосіб обміркувати важливі рішення. Розкажіть іншим людям про свої бажання і не переживайте через те, якою буде реакція. Говоріть з людьми, яких ви добре знаєте і які підтримають вас. Можливо, вони зможуть підбадьорити вас і підштовхнути до мети.
    • Не приймайте все занадто близько до серця. Якщо люди не розуміють ваших прагнень, в цьому немає нічого поганого. Знайдіть людей, які прагнуть до того ж, що і ви. Просіть самих різних людей висловити об'єктивну думку. Вам також буде корисно поговорити з людьми, які вже мають більший обсяг знань в цікавій для вас сфері.
    • Друзі та родичі будуть прагнути дати вам пораду, який вони вважатимуть найвірнішим. Однак це не означає, що вам ця рада стане в нагоді. Вислухайте думки інших, однак дотримуйтесь тим планом, який здається вам оптимальним. Люди часто схильні давати поради, щоб допомогти вам швидше вирішити проблему. Але найчастіше швидкого вирішення проблеми не існує.
  5. 5 Просіть людей чесно висловити свою думку. Говоріть з людьми, які досягли успіху в тому, що вас цікавить, і просите їх висловити свою думку. Робити це слід регулярно. Наприклад, якщо ви вчитель, просите інших вчителів присутнім на ваших уроках і коментувати вашу роботу.
    • Нерідко людині самій складно зрозуміти, що саме він робить не так. Всі люди час від часу роблять щось не так, і нам потрібно, щоб нам на це вказували.
    • Думайте про те прогрес, якого ви хочете добитися, а не про невпевненість в собі. Складно не приймати все близько до серця, однак цього варто навчитися.
  6. 6 Прокладіть дорогу до мети. Прямих доріжок не буде, оскільки все залежить від вашої особистості.Ви унікальні, і ви постійно змінюєтеся, тому пам'ятайте, що ваш шлях може змінюватися (і не один раз).
    • Наприклад, якщо ви хочете бути музикантом в групі, вам слід робити все можливе, щоб потрапити в групу. Можливо, вам потрібно буде почати з слабких груп і поступово перейти до більш досвідченим. Можливо, потім ви вирішите, що більше ви не хочете грати в групі, а хочете займатися музичною терапією. Ви зможете пристосуватися до цих змін, оскільки ви вже щось робили заради досягнення своєї мети.
  7. 7 Перегляньте свої цілі. Іноді людина, набуваючи нового досвіду і обростаючи новими відносинами, розуміє, що його інтереси змінилися. Вмійте адаптуватися. Знайдіть спосіб підвести вже існуючі навички до нових захоплень у своєму житті.
    • Люди нерідко передумують. Це ознака того, що людина навчилася чогось і став глибше як особистість.

Метод 3 з 4: Як навчитися робити те, що ви хочете робити

  1. 1 Почніть з малого. Для початку спробуйте робити щось незначне, що допоможе вам знайти нові звички. Наприклад, якщо ви хочете щодня займатися йогою, кожен день в потрібний час розвертайте килимок для йоги. Незабаром ви почнете виконувати вправи в цей час. Якщо здійснювати певні дії регулярно, вам буде простіше перейти до чогось більш складного.
  2. 2 Вмійте бачити різницю між прагненням до мети і настроєм. Те, чого ви хочете, важливіше вашого настрою. Наприклад, ви хочете стати хорошим музикантом, проте ви не пам'ятаєте про важливість цієї мети, коли встаєте рано вранці і не хочете займатися музикою перед роботою.
    • Візуалізують те, чим ви хочете займатися. У моменти ліні уявіть, як ви робите те, що хочете. Подумайте, скільки кроків вам потрібно буде зробити, щоб дійти до гітари. Подумайте про те, що ви можете випити чай або каву, щоб прокинутися. Подумайте про музику, яку ви будете грати.
  3. 3 Вставайте в призначений час. Якщо ви будете починати свій день бадьоро, вам буде простіше робити те, що ви запланували. Якщо ж встати пізніше, ніж потрібно, ви нічого не будете встигати. Якщо ви часто спите допізна, привчіть себе прокидатися раніше.
    • Поставте другий гучніший будильник через кілька хвилин після першого. У ті дві хвилини між першим і другим будильником візуалізують те, що вам потрібно зробити. Коли другий будильник продзвенить, вам буде простіше вибратися з ліжка.
  4. 4 Вставайте і пробуйте ще раз. Кожен день і навіть кожну годину можна почати все заново. Рано чи пізно ми все йдемо на поводу у почуттів. Однак чим більше корисного ви будете робити, тим частіше настрій буде хорошим.
  5. 5 Виміряйте свої цілі. Ставте перед собою чіткі цілі. Цілі повинні бути конкретними, вимірними, орієнтованими на дію, актуальними і прив'язаними до часу. Якщо ви хочете стати письменником, якого хочуть публікувати, для початку вам слід поставити перед собою мету щомісяця розвивати розповідь на 5 сторінок до розповіді на 20 сторінок. Наступною метою може бути вивчення можливих варіантів публікацій, відправлення листів і рукописи як мінімум 3 видавцям.
  6. 6 Будьте готові до труднощів. Пам'ятайте, що робота, яку ви вибрали для себе, буде складнішою, ніж робота, яку інші готові дати вам. Ви не раз будете думати про те, що ніколи не зможете досягти своєї мети. Але пам'ятайте, що всі зусилля допоможуть вам стати більш зрілою і глибокої особистістю, а адже саме такою людиною ви хочете бути. Чим складніше робота, тим приємніше її результат.
    • Змиріться з неприємними відчуттями і занепокоєнням. На шляху до складної мети ви не завжди будете почувати себе добре. Дозволяйте собі відчувати ці емоції і продовжуйте працювати, незважаючи на них. Все це пройде, і ви станете на крок ближче до своєї мети.
  7. 7 Пообіцяйте собі займатися чимось, що наблизить вас до мети, як мінімум 15 хвилин кожен день. У всіх нас є певні обов'язки, і іноді на роботу над своїми цілями не залишається часу.Однак ці 15 хвилин будуть мотивувати вас прагнути до більш значущих справах (як килимок для йоги, який ви розвертаєте щодня, в якийсь момент допоможе вам почати займатися йогою). Згодом ви зрозумієте, що ви можете рухатися вперед. Прогрес буде мотивувати вас займатися тим, що приведе вас до мети.
    • Наприклад, працюйте над досягненням своєї мети щодня. Поставте перед собою маленькі цілі на ці 15 хвилин. Наприклад, якщо ви музикант, репетирують три пісні протягом 15 хвилин. Можна грати дві старі пісні і одну нову.

Метод 4 з 4: Як вирішити практичні питання

  1. 1 Знайдіть роботу, яка дозволить вам забезпечувати себе. Оскільки ви будете прагнути до своєї мрії, у вас навряд чи буде час, щоб працювати як все з 9 до 5. Однак вам потрібні будуть гроші. Пошукайте роботу, якої ви зможете регулярно займатися, поки йдете до мрії. Рано чи пізно при належному освіту і досвід ви зможете почати заробляти гроші тим, що вам подобається.
    • Якщо вам важливий гнучкий графік, ви можете працювати фрілансером-маркетологом, писати тексти, займатися графічним дизайном або працювати з соціальними мережами.
    • Можна також працювати в ресторані, кав'ярні або барі.
  2. 2 Знайдіть недороге житло. Постарайтеся знайти кімнату або квартиру, в якій ви зможете займатися улюбленою справою і яка дозволить вам відкладати гроші. На те, щоб почати заробляти улюбленою справою, буде потрібен якийсь час. Вам слід знайти спосіб забезпечувати себе, поки ви працюєте над своєю мрією.
    • Живіть з іншими людьми. Живіть в одній кімнаті або в одному будинку з друзями або родичами. Пам'ятайте, що умови життя повинні допомагати вам йти до мрії, а не перешкоджати цьому. Жити з кимось корисно, але лише в тому випадку, якщо це не заважає вам добиватися своїх цілей.
  3. 3 Продумайте план на найближчі п'ять років. Це дозволить вам зрозуміти, що вам потрібно зробити, щоб домогтися того, чого ви хочете.
    • Вирішіть, який буде ваша кінцева мета. Яким повинен бути ваш спосіб життя і чим ви хочете займатися через п'ять років? У вас повинна бути загальна ідея. Наприклад, ви можете вирішити, що ви хочете жити окремо і повністю забезпечувати себе за рахунок продажу своєї музики і викладання музики.
    • Поставте перед собою реалістичні цілі щодо часу за всіма дрібних цілям. Наприклад, розпишіть, скільки часу вам потрібно на навчання, стажування, роботу з наставником, на пошук роботи.
    • Складіть список своїх цілей і розмістіть його на видному місці. Наприклад, прикріпіть листок з цілями на дзеркало або покладіть на робочий стіл, щоб частіше нагадувати собі про свої цілі.
    • Слідкуйте за прогресом. Якщо вам не вдасться потрапити на стажування в те місце, в яке ви хотіли, викресліть цю мету і замініть його іншим, схожою метою, яка допоможе вам реалізувати свою мрію.
    • Перегляньте свій план. Якщо ваші цілі зміняться, в цьому не буде нічого поганого. Складіть новий план на п'ять років.