Як займатися вуличним в'язанням

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 16 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как зарабатывать на организации детских праздников? Агентство детских праздников.
Відеоролик: Как зарабатывать на организации детских праздников? Агентство детских праздников.

Зміст

В'язане графіті - це нова, більш затишна альтернатива графіті та інших видів вуличного мистецтва. Якщо у вас є талант до в'язання, тепер ви можете скористатися ним, щоб додати яскравих фарб вашому нудного, нічим не примітному району.

кроки

Метод 1 з 4: Планування виїзного графіті

  1. 1 Дізнайтеся, що таке вуличне в'язання. В'язане графіті, відоме також як бомбардування пряжею або ярнбомбінг (yarn bombing), - це одне з новітніх течій в вуличному мистецтві. "Бомбардувальник" вибирає простий вуличний об'єкт і демонструє на ньому своє оригінальне твір з пряжі (в'язане графіті).
    • Зазвичай об'єкти вуличного в'язання створюють спицями або гачком, проте, в принципі, це не обов'язково має бути саме в'язання - просто будь-яка форма вуличного мистецтва з використанням пряжі. Це може бути і килимова техніка, і вишивка хрестом, і просто обмотування пряжею.
    • Саме явище виникло в 2004 році в Нідерландах. З тих пір воно поширилося по всьому світу, але переважно обмежена великими містами.
  2. 2 Знайдіть ідеї. Якщо вуличне в'язання поширене в вашому місті, ви можете надихнутися роботами місцевих художників. Якщо там, де ви живете, об'єкти ярнбомбінг зустрічаються рідко, ви можете пошукати ідеї на фотографіях в Інтернеті.
    • До популярних тривимірним об'єктів належать дерева, дорожні знаки і статуї. З об'єктів дрібнішого масштабу можна спробувати камені або соснові шишки.
    • Поширені двомірні об'єкти вуличного в'язання включають огорожі і лавки.
  3. 3 Знайдіть об'єкт для вуличного в'язання. Озирніться в пошуках простих об'єктів, які можуть виграти від невеликої бомбардування пряжею. Ви можете почати зі свого власного двору чи зважитися на вилазку по околицях.
    • Пошукайте біля будинку. Зверніть увагу на предмети, повз яких ви проходите по вулиці кожен день, і виберіть один з них. В'язане графіті поблизу від будинку легше спланувати, а після установки за готовим твором легше спостерігати.
    • Виберіть здійсненну мета. Якщо ви тільки починаєте, вам, ймовірно, варто уникати обв'язування статуй хитромудрої форми або інших об'єктів, що вимагають масштабних зусиль. Почніть з чогось простого. Якщо ви впораєтеся успішно, то поступово зможете перейти до більш складних проектів.
    • Переконайтеся, що зможете закріпити в'язання на об'єкті, щоб воно не впало. На дереві горизонтальні гілки не дадуть йому зісковзнути вниз. Для дорожнього знака вам, однак, потрібно придумати, як закріпити додаткові нитки на стовпчику, протягнувши їх в отвори або обмотавши навколо нього, щоб ваш твір не впало.
  4. 4 Отримайте необхідний дозвіл. Якщо ви плануєте зайнятися вуличним в'язанням на своїй території, вам не знадобиться ніякого дозволу. Однак для розміщення вашого твору на об'єктах, що знаходяться в приватній або суспільній власності, потрібен дозвіл від відповідних джерел.
    • Елемент несподіванки зробить весь проект більш захоплюючим, але тих, хто повинен про нього знати, слід попередити заздалегідь.
      • Попросіть дозволу в сусіда, щоб прикрасити в'язаним графіті його дерево.
      • Попросіть дозволу у власника будівлі або свого начальника, щоб обв'язати знаки на парковці вашої компанії.
      • Попросіть дозволу в місцевих органах влади, щоб розмістити свій твір на лавці в міському парку або на муніципальній парковці.
  5. 5 Заплануйте прибрати згодом свою роботу. 'Язані графіті - це такий витвір мистецтва, яка не передбачає сталості. Коли ви плануєте створення своєї роботи, вам потрібно також спланувати, коли і як ви її заберете.
    • Навіть у найкращих творів вуличного в'язання термін життя обмежений. Дощ, вітер і бруд швидко доберуться до об'єкта, і він забрудниться і істреплется за лічені тижні.
    • Щоб ваша робота залишилася красивою і не викликала скарг, краще запланувати її зняття до того, як вона втратить привабливий вигляд.

Метод 2 з 4: Створення виїзного графіті

  1. 1 Зніміть мірки. Сходіть до об'єкта, який ви збираєтеся обв'язувати, і виміряйте його сантиметровою стрічкою. Щоб виріб довелося йому "впору", вимірювання повинні бути точними.
    • Для двомірних об'єктів, таких як паркани і лавки, потрібно виміряти ширину і висоту.
    • Для тривимірних об'єктів потрібно виміряти ширину, висоту і глибину. Якщо об'єкт має круглу форму в перетині, замість глибини вимірюється обхват.
    • Виміряйте кожну частину об'єкта, яку буде включати ваш проект. Наприклад, якщо це дерево, виміряйте стовбур і всі гілки, на яких ви будете розміщувати свою роботу, а також відстань між гілками. Якщо стовбур або гілку має різний обхват в різних місцях, виміряйте кожну частину окремо.
    • Використовуйте кравецьку сантиметрову стрічку на тканій основі. Така стрічка має велику гнучкість, що є цінним для вимірювання об'єктів неправильної форми.
  2. 2 Намалюйте схему об'єкта. Зробіть начерк об'єкта на аркуші паперу і підпишіть всі необхідні вимірювання у відповідних місцях. Ця схема допоможе вам визначити, зі скількох частин буде складатися готовий твір і як вони будуть з'єднуватися разом.
    • Деяким людям простіше спочатку все виміряти і потім намалювати схему, інші вважають за краще спочатку зобразити об'єкт і потім нанести на малюнок результати вимірювань. Дійте в тому порядку, в якому зручніше вам.
    • Вам знадобиться мати схему в кількох примірниках. Це дозволить вам замальовувати різні ідеї дизайну, зберігаючи записи всіх вимірювань.
  3. 3 Вирішіть, яку техніку використовувати. Як вже зазначалося в цій статті, в'язання на спицях або гачком - найпоширеніші прийоми, але ви можете використовувати будь-яку техніку, побудовану на роботі з пряжею. Просто виберіть, що вам подобається найбільше.
    • Якщо ви створюєте в'язане графіті на тривимірному об'єкті, такому як дерево, дорожній знак, камінь або скульптура, найпростіше зв'язати роботу гачком або на спицях.
    • Якщо ви "бомбити" об'єкт з гратчастої структурою, на кшталт дротяної огорожі або металевої лави, найкраще підійде вишивка хрестом або килимова техніка.
  4. 4 Продумайте дизайн твору. Коли ви уявили собі технічну сторону проекту, вам потрібно задуматися про естетичну, художню складову. Подумайте, які кольори і візерунки ви хочете використовувати.
    • Теоретично, ви можете пов'язати однотонне виріб, але найбільш примітні в'язані графіті часто поєднують різноманітні кольори в простому або складному візерунку. Використовуючи різні відтінки, переконайтеся, що вони поєднуються між собою. Варто також врахувати, чи будуть ці кольори добре виглядати там, де в результаті ви розмістите свою роботу.
    • Запитайте себе, для чого ви створюєте в'язане графіті. Якщо ви задумали певну тему або послання, дизайн повинен відображати цю тему.
    • Визначтеся, чи буде ваше твір одним великим полотном або зшитим з окремих деталей.У другому випадку вирішите, якого кольору буде кожна частина, і замалюйте, як вони будуть виглядати разом. Розрахуйте розміри всіх деталей, перш ніж приступати до їх виготовлення.
  5. 5 Створіть в'язане графіті. Коли у вас є всі розміри і придуманий дизайн, настав час приступати до рукоділля. Кожен предмет ви будете виготовляти окремо і далеко від об'єкта, на якому розміститься ваш твір.
    • Гачком або на спицях ви будете в'язати двомірні полотна, які потім оберне навколо тривимірних об'єктів для остаточного тривимірного результату.
    • Якщо ви вибрали килимову техніку, вишивку хрестом або обмотування пряжею, то не будете нічого робити заздалегідь. При цих методах створення графіті збігається з його установкою.
    • Виміряйте кожен готовий предмет, щоб переконатися в його відповідності здійснених раніше вимірам і розрахунками.
    • Якщо ваше виріб складається з великої кількості шматочків, ви можете зшити їх заздалегідь, якщо разом вони повинні утворити єдине двомірне полотно.

Метод 3 з 4: Збірка виїзного графіті

  1. 1 Виберіть найкращий час. Іноді краще розміщувати свій твір (тобто обертати або обв'язувати об'єкт) при денному світлі. В іншому випадку ви можете віддати перевагу нічні години, коли навколо менше народу і вам не завадять.
    • Займаючись ярнбомбінг в денний час, ви навряд чи зможете залишитися непоміченими, але якщо секретність для вас не важлива, при світлі ви будете краще бачити, що робите.
    • Якщо ви хочете зберегти анонімність, вибирайте час, коли на вулиці зовсім мало народу. Зазвичай це означає, що "бомбити" треба вночі.
  2. 2 Візьміть все, що вам може знадобитися. Крім вашого в'язаного твори і інструментів для його складання, варто захопити з собою пару помічників.
    • Щоб обернути об'єкт в'язаним графіті, вам будуть потрібні хомутне голка, пряжа відповідного кольору і ножиці. Якщо ви збираєтеся працювати в килимовій техніці або вишивати хрестиком, візьміть інструменти, які звичайно потрібні для такого рукоділля.
    • Візьміть свою схему, щоб звірятися з нею в процесі роботи.
    • Якщо вам знадобиться забиратися на висоту, принесіть сходи; в нічний час не забудьте ліхтарик.
    • Навіть якщо ви думаєте, що впораєтеся поодинці, ввечері або вночі розумно буде покликати з собою хоча б одного друга.
  3. 3 Оберніть кожну частину навколо об'єкта. Звіряючись зі своєю схемою як інструкції, оберніть кожну частину вашого твору навколо відповідної частини об'єкта. Тимчасово закріпіть деталі англійськими шпильками, поки не розташуйте їх все в потрібному порядку.
    • Якщо ви вишиваєте хрестом, використовуєте килимову техніку або просто обмотує об'єкт пряжею, у вас не буде заздалегідь заготовлених деталей, щоб "надягати" їх на об'єкт. Замість цього ви створите свій твір прямо на об'єкті, як на вишивальної канві.
  4. 4 Зшийте деталі вашого твору. Візьміть пряжу і хомутне голку, щоб виконати всі необхідні шви і закріпити в'язане графіті на місці. Коли все буде готово, ви можете видалити шпильки, які утримували деталі разом на попередньому етапі.
    • Щоб процес був легким і швидким, робіть прості стежки. Наприклад, вдалим вибором буде шов "через край".
  5. 5 Ніколи не псуйте ніякого майна. Виключно важливо не заподіяти ніякої шкоди приватної або міської власності в процесі створення в'язаного графіті.
    • Крім дбайливого ставлення до майна, будь то лава або дорожній знак, ви також не повинні завдавати шкоди рослинам або тваринам.

Метод 4 з 4: Отримання задоволення від результату

  1. 1 Фотографуйте. Зафіксуйте на фото процес і остаточний результат. Якщо ви розміщуєте в'язане графіті, коли на вулиці світло, сфотографуйте його відразу, як тільки закінчите складання.
    • Розмістивши на вуличному об'єкті свій твір, сфотографуйте його якомога швидше, поки його ніщо не зіпсувало.
    • Якщо ви хочете зберегти анонімність, що не оголошуйте про те, що ви є автором виїзного графіті, ні на одному сайті, включно зі сторінками в соціальних мережах зі строгими налаштуваннями приватності. Якщо вам абсолютно необхідно заявити про своє авторство, зробіть це після того, як приберете свою роботу.
  2. 2 Перевірте своє в'язання пізніше. Поверніться до вязаному графіті через кілька годин або днів. Анонімне спостереження з боку допоможе вам дізнатися, як реагують на ваш арт-об'єкт люди на вулиці, побачили його в перший раз.
  3. 3 Попросіть про зворотний зв'язок. Анонімні відгуки - це відмінно, але варто поцікавитися і думкою тих, хто знає, що це ви створили твір вуличного в'язання.
    • Найкраще почати з тих, хто вже знав, що ви збираєтеся в'язати графіті, або з тих, хто зможе зберегти ваше авторство в секреті.
    • Після того, як ви зняли в'язане графіті або отримали досить задоволення від невідання оточуючих, ви можете почати питати думки знайомих і незнайомих людей. Запитуйте і тих, хто захоплений мистецтвом, і тих, хто просто проходив повз.
  4. 4 Приберіть свою роботу в запланований термін. Як ми зазначали раніше, в'язане графіті не передбачає сталості. Краще зняти його, поки воно остаточно не втратило привабливого вигляду.
    • Майте на увазі, що хто-небудь може прибрати вашу роботу раніше, ніж це зробите ви. Люди, яких в'язане графіті дратує, можуть передчасно зрізати його. Міські служби також можуть вирішити прибрати ваше твір, якщо їм надходять скарги або, на їх погляд, пряжа занадто забрудниться.
  5. 5 Отримуйте задоволення від всіх своїх дій. Одне з головних призначень вуличного в'язання - оживити яскравими фарбами одноманітність сірих буднів. Якщо ваша власна життя не стає яскравішим від того, що ви їм займаєтеся, втрачається найважливіша складова всього процесу.

Що вам знадобиться

  • пряжа
  • Ножиці
  • хомутне голка
  • Сантиметрова стрічка
  • папір
  • олівець
  • В'язальний гачок, спиці, килимова голка, голка для вишивки хрестом
  • фотоапарат