Як запустити новий продукт

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 20 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как включить новый холодильник в первый раз
Відеоролик: Как включить новый холодильник в первый раз

Зміст

Запуск нового продукту привертає споживачів і корпоративних покупців, завдяки чому люди дізнаються про ваш продукт і вашої компанії. Запуск продукту повинен бути хвилюючим і інформативним подією, але такі цілі не завжди просто втілити в життя. В процесі підготовки потрібно врахувати ряд факторів, які дозволять вам добитися успіху.

кроки

Частина 1 з 3: Як підготувати план

  1. 1 Вивчіть продукти конкурентів. Вивчіть доступні альтернативи майбутньої новинки, особливо вже відомі серед споживачів. Переглядайте галузеві журнали, сайти конкурентів і брошури, а також інші джерела інформації про продукти. Використовуйте таку інформацію, щоб під час запуску показати, чим ваш продукт відрізняється в кращу сторону від інших конкурентів.
  2. 2 Проведіть SWOT-аналіз. Вивчіть всі сильні, слабкі сторони, можливості і небезпеки для вашого продукту, щоб отримати детальний звіт і порівняти його з конкуруючими рішеннями. Термін SWOT розшифровується як «strengths» (гідності), «weaknesses» (недоліки), «opportunities» (можливості) і «threats» (загрози). Такий аналіз можна провести самостійно або колективно. SWOT-аналіз допоможе вам:
    • визначити найкращий варіант позиціонування продукту перед запуском;
    • виявити проблеми, які необхідно вирішити;
    • знайти способи зробити запуск більш успішним;
    • вирішити проблеми до запуску.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Lauren Chan Lee, MBA


    Директор з управління продуктом Care.com Лорен Чан Лі - старший директор з управління продуктом Care.com, найбільшої онлайн-майданчики для пошуку нянь, доглядальниць, помічників по господарству і так далі. Займається управлінням продуктами в різних областях і галузях більше 10 років. Отримала ступінь магістра ділового адміністрування в Північно-Західному університеті в 2009 році.

    Lauren Chan Lee, MBA
    Директор з управління продуктом Care.com

    Підготуйтеся до проблем, які виникнуть після запуску. Лорен Чен Лі, Директор з управління продуктом Care.com, радить: «Після виходу продукту на ринок у людей можуть виникнути проблеми з ним. Кожен повинен мати можливість звернутися в службу підтримки в чаті, за допомогою електронної пошти, телефону чи іншого каналу зв'язку. Також подбайте про те, щоб співробітники служби підтримки пройшли необхідне навчання і були готові відповідати на питання і допомагати клієнтам ».


  3. 3 Визначте своїх цільових споживачів. Необхідно зрозуміти, хто найбільше захоче купити ваш продукт. Визначте вік, стать і соціально-економічне становище потенційних клієнтів. Саме на таких осіб необхідно зосередитися при підготовці до запуску.
    • Можна придумати ім'я, щоб персоналізувати процес, а також спробувати уявити себе на місці такої людини. Припустимо, ви з'ясували, що ваш цільовий клієнт - це чоловік 24-х років з родини з достатком вище середнього, якого ви будете називати Герман.
    • Спробуйте визначити потреби, поведінку і навіть спосіб мислення цільового клієнта. Так, Герману можуть вимагатися навушники, які відсікають зовнішній шум, щоб він міг кожен день слухати музику в метро по дорозі на роботу.
  4. 4 Розробіть привабливу упаковку. Придумайте сміливу, яскраву, привабливу і навіть запам'ятовується упаковку з урахуванням опису вашого цільового клієнта. Саме упаковка стане першим етапом залучення уваги до продукту.
    • В упаковці можна використовувати гострі форми. Це рішення дозволить створити відчуття небезпеки. Таким чином ви зможете залучити до упаковки підвищена увага.
    • Виберіть просте рішення. Перевантажений дизайн може відштовхувати користувачів, тому проста упаковка буде хорошим виходом.
  5. 5 Придумайте ідеальний слоган. Виберіть помітну фразу або девіз, які передають саму суть вашого продукту і звернені до цільового клієнта. Слоган повинен складатися з простих слів і навіть може включати рими або містити слова, які починаються на одну букву, щоб привернути більше уваги.
    • Серед популярних слоганів можна назвати слоган компанії McDonald's: «Ось що я люблю», - або Nike: «Просто зроби це».
    • Відповідно до одного з дослідженням, трьома головними аспектами будь-якого гарного слогана є ясність, творчий підхід і близькість кожній людині. Враховуйте такі моменти, коли будете придумувати слоган.
    • Можна найняти письменника або копірайтера, який придумає вам слоган. Якщо знайти людину, яка відмінно володіє мовою, то можна заощадити чимало часу.

Частина 2 з 3: Як рекламувати продукт до запуску

  1. 1 Знайдіть людей, які випробують ваш продукт. Один зі способів отримати позитивну розголосу і зрозуміти, що користувачам подобається найбільше в ваш продукт - дати їм можливість випробувати такий продукт.Використовуйте відгуки для просування продукту на ринку (на кшталт відгуків реальних користувачів).
    • Придумайте оптимальне рішення. Наприклад, якщо ви хочете показати високу якість ваших навушників, можна поставити стійку в торговому центрі і пропонувати відвідувачам випробувати ваш продукт.
  2. 2 Складіть таблицю специфікацій. У такому документі повинні бути перераховані конкретні якості і функції вироби. Крім того, в ньому потрібно відобразити особливості продукту в привабливому для споживача світлі. Інакше кажучи, грамотна інформація про продукт повинна поєднувати в собі важливі відомості технічного характеру, які передбачені законом, а також рекламну привабливість вироби.
    • Документ повинен включати інформацію про загальний застосуванні, компонентах або інгредієнтах продукту і важливі застереження. Наприклад, можна пояснити, як отримати найкращий звук, а також попередити про небезпеку занадто гучного прослуховування музики в навушниках.
    • В розумних межах документ може розглядатися як продовження вашої маркетингової кампанії; в ньому можна використовувати привабливі для користувачів слова і зображення. Наприклад, таблиця специфікацій навушників може включати слова «чіткий», «потужний» і «збалансований» для привабливого опису якості звуку.
  3. 3 Запустіть сайт продукту. Сайт повинен містити відгуки користувачів, яскраві зображення нового продукту і докладну інформацію. Додайте функцію порівняння продуктів, відомості для замовлення і пільгові пропозиції, щоб залучити більше покупців.
    • Сайт повинен спонукати відвідувачів виконувати передбачені вами дії. Наприклад, ви хочете, щоб вони замовили ваш продукт? Завантажили додаток? Використовуйте на сайті продукту безліч нагадувань і підказок.
    • Найміть досвідченого веб-дизайнера. Він забезпечить зручність навігації і професійний вигляд вашого сайту.
  4. 4 Купіть рекламу. Багатоканальний маркетинг часто приносить успіх, тому розмістіть рекламу в різних засобах масової інформації, щоб оголосити про наближення запуску продукту та охопити максимальну кількість цільових клієнтів. Реклама на сайтах стає все більш ефективною, але також не забувайте про місцеві газети і галузеві видання, щоб підвищити обізнаність і створити галас. Якщо дозволяє бюджет, купіть рекламу на радіо і телебаченні.
    • Чим більше різноманітних варіантів, тим краще.
    • Можна найняти фахівця або рекламну фірму, які будуть координувати рекламну кампанію.
  5. 5 Надайте продукт культурним авторитетам. Цей крок рекомендується зробити за кілька тижнів до офіційного запуску. Такий список впливових осіб може включати громадських лідерів, блогерів, місцевих знаменитостей і спортсменів. Надайте безкоштовні зразки і заохочуйте використання вашого продукту. Потім домовтеся про інтерв'ю, публікації в мережі або оглядовій статті.
    • Будь-які усні (або письмові) позитивні відгуки таких людей можна використовувати для створення галасу перед запуском продукту.
    • Для звернення до людини, якій ви хотіли б надати зразок продукту, напишіть електронного листа. У листі необхідно ввійти, розповісти про ваш продукт і попросити людину випробувати продукт, а потім поділитися своєю думкою.

Частина 3 з 3: Як провести запуск

  1. 1 Організуйте поступовий запуск. Поступовий запуск повинен початися за шість або вісім тижнів до першого подання продукту. Використовуйте безліч стратегічних «витоків» у міру наближення дати презентації. Невідомо, коли журналісти чи блогери розкажуть про ваш продукт, тому дайте їм час.
    • «Просочилися» в мережу фотографії або загадкові публікації в соціальних мережах посилять атмосферу загадковості і розігріють інтерес публіки.
    • «Новинні» замітки про користувачів, які охоче відчувають безкоштовні зразки, теж можуть дати необхідний імпульс.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Lauren Chan Lee, MBA


    Директор з управління продуктом Care.com Лорен Чан Лі - старший директор з управління продуктом Care.com, найбільшої онлайн-майданчики для пошуку нянь, доглядальниць, помічників по господарству і так далі. Займається управлінням продуктами в різних областях і галузях більше 10 років. Отримала ступінь магістра ділового адміністрування в Північно-Західному університеті в 2009 році.

    Lauren Chan Lee, MBA
    Директор з управління продуктом Care.com

    Потрібно провести запуск нової функції вашого продукту? Директор з управління продуктом Лорен Че Лі рекомендує: «Можна організувати вебінар, додати в додаток вкладку" Що нового "або зробити банер. Це допоможе вашим користувачам краще взаємодіяти з новими функціями, ніж оповіщення в електронному листі ».

  2. 2 Проведіть офіційний запуск. Запросіть репортерів, блогерів, користувачів, знаменитостей і галузевих представників. Роздавайте безкоштовні зразки і постарайтеся зробити захід незабутнім щодо частувань, освітлення і навіть музичних виступів. Все це послужить приводом для відвідування вашого заходу і допоможе залучити додатковий інтерес до продукту.
  3. 3 Використовуйте нешаблонне або загадкове місце проведення запуску. З огляду на кількість презентацій продуктів в сучасному світі, створити галас буде непросто, тому можна знайти незвичайне місце, щоб привернути увагу до запуску. Замість конференц-центру або виставкового залу (і в залежності від характеру вашого продукту) вам слід звернути увагу на менш звичні місця:
    • бар або ресторан на даху хмарочоса;
    • галерея авангардного мистецтва;
    • історичне місце з поганою славою;
    • місцевий вуличний фестиваль або ярмарок;
    • онлайн-трансляція «кібер-запуску»;
    • запуск в рамках флешмобу.