Як зарядитися енергією

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 1 Лютий 2021
Дата Оновлення: 17 Травень 2024
Anonim
Как утром за 5 минут зарядиться энергией на весь день – Как стать бодрым и повысить жизненный тонус
Відеоролик: Как утром за 5 минут зарядиться энергией на весь день – Как стать бодрым и повысить жизненный тонус

Зміст

Ви відчуваєте себе вичавленим як лимон протягом дня? Ви втомлюєтеся від роботи, від дружніх посиденьок, і у вас немає сил вийти куди-небудь ввечері? Якщо ви відповіли позитивно на ці питання, вам треба гарненько зарядитися. Для цього вам необхідно підтримувати режим харчування, який збагатить вас енергією, а також спробувати кілька прийомів, щоб зарядити тіло і розум. Якщо вам потрібно підзарядитися, дотримуйтесь нижченаведеними радам.

кроки

Метод 1 з 3: підзарядити через харчування

  1. 1 Вживайте на сніданок корисну їжу. Корисна їжа на сніданок дозволить вам "встати з тієї ноги" і гарненько підбадьоритися перед виходом на вулицю. Їжте на сніданок легку і поживну їжу, яка зарядить вас енергією і дозволить протриматися до обіду. Вранці слід вживати нежирні білкові продукти, здорові овочі і вуглеводи. Не варто їсти на сніданок солодке, наприклад кекси, і жирне, наприклад бекон. Виберіть що-небудь поживне, але корисне. Ось що дозволить вам відчути себе бадьорим:
    • вівсянка
    • Яйця, зварені круто, або яєчня
    • Бекон або шинка
    • Зелень, наприклад селера, шпинат, цибуля-порей або Кале
    • Ожина, малина, банани, яблука чи груші
    • Тости або бублики
    • Каші з низьким вмістом жиру
    • Йогурти і мюслі
  2. 2 Приймайте їжу три рази на день. Сніданок - найважливіший прийом їжі, ви повинні бути сповнені енергії цілий день. Обов'язково їжте під час сніданку, обіду і вечері, незалежно від того, наскільки ви втомилися. Ваш раціон повинен бути наповнений вуглеводами, фруктами і овочами, намагайтеся не вживати занадто важку їжу на обід, інакше будете відчувати почуття перееданія.На вечерю з'їжте середню порцію, з тим щоб не прокинутися вночі від голоду. Але не переїдайте на вечерю, інакше нічого, крім апатії, ви не отримаєте. Ось що можна з'їсти на обід або вечерю:
    • Обід: салати з горіхами і ягодами, суп з помідорів, бутерброд з індичкою і з шматком хліба з цілісної пшениці, лосось, полента (каша з кукурудзяної муки) і тунець з фенхелем.
    • Вечеря: лосось і кіноа, макарони і курча з лимоном, коричневий рис і гриби, кускус і індичка.
  3. 3 Перекушування повинні заряджати вас енергією. Три прийому їжі дуже важливі, проте не забувайте перекусити протягом дня. Треба їсти кожні 3-4 години, навіть якщо ви не дуже голодні. Не потрібно доходити до основних прийомів їжі повністю голодним. Так ви втрачаєте енергію, переїдає, а потім відчуваєте себе мляво і апатично. Уникайте переїдання під час основних прийомів їжі шляхом легких перекусів протягом дня. Ось кілька варіантів перекусів:
    • мюслі
    • йогурт
    • Мигдаль, кеш'ю або арахіс
    • Маленький шматочок шоколаду
    • Селера і горіхове масло
    • Яблука і мед
  4. 4 Вживайте їжу, багату клітковиною. Клітковина зарядить вас більшою енергією, ніж вуглеводи, тому що вона проникає в кров, і енергії вистачає на тривалий час. Такі продукти можуть бути прекрасним доповненням до основних прийомів їжі або перекусу. Ось деякі варіанти:
    • Житній хліб
    • фісташки
    • малина
    • сочевиця
    • інжир
    • Лімська квасоля
    • горіх пекан
  5. 5 Вживайте їжу, багату Омега 3. Омега 3 міститься в каноловое маслі, жирній рибі або в волоських горіхах. Омега 3 буквально змушують мозок працювати, до того ж ці жири заряджають енергією. Постарайтеся їсти жирну рибу або волоські горіхи хоча б через день або два.Омега 3 дозволять вам бути активним або активної всюди і завжди.
  6. 6 Пийте воду. Якщо ви хочете зарядити себе енергією, то повинні випивати не менше 10 склянок води в день. Навіть якщо ви не відчуваєте спрагу, пийте воду, вона компенсувати втрати запас енергії. Беріть з собою пляшку води, куди б ви не йшли. Завжди пийте воду. Випивайте склянку води з кожним прийомом їжі або перекусів, так ви уникнете зневоднення.
  7. 7 Не захоплюйтеся кофеїном. Ніхто не забороняє вам зовсім відмовитися від напоїв, багатих кофеїном, просто не забувайте, що вони дають енергії не короткостроковий період, а потім приходить втома і апатія. Постарайтеся не пити каву після полудня. Якщо ви п'єте каву, не потрібно випивати його за 10 хвилин, пийте його потихеньку. Кофеїн, що міститься в чаї, які не настільки небезпечний, як кофеїн, який міститься в каві, так що краще випити чай замість кави, щоб не позбавляти себе енергії занадто швидко.
    • Крім того, завдяки кофеїну ви продовжуєте спати тоді, коли слід було б спати, тобто вночі. Ви не висипаєтеся, відповідно, про бадьорість не може йти й мови. Постарайтеся розірвати це коло, щоб відчувати себе бадьорим.
    • Якщо ви хочете припинити вживати багато кофеїну, можна відмовитися від нього поступово, інакше будете відчувати себе знесиленим або знесиленою, особливо, якщо ви звикли вживати його у великій кількості.
  8. 8 Чи не переборщіть з алкоголем. Алкоголь - це депресанти, який призводить в напівсонний стан. Можливо, вам здається, що коли ви йдете в бар і випиваєте по п'ять кухлів пива за раз разом зі своїми друзями, то ви заряджаєтеся енергією. Поспішаємо вас розчарувати - ви помиляєтеся. Алкоголь робить вас втомленим і дратівливим, навіть якщо ви цього не помічаєте.
    • Якщо ви любите випивати один або два келихи вина вечорами, то постарайтеся робити це хоча б за дві години до того, як лягаєте спати. Так, вино допомагає заснути, але воно ж робить ваш сон неспокійним.

Метод 2 з 3: Зарядите енергією своє тіло

  1. 1 робіть зарядку. Завдяки зарядці ви будете почувати себе бадьорим і щасливим. Також спорт дозволяє підтримувати форму. Якщо ви відчуваєте себе мляво, то вам навряд чи захочеться робити зарядку, проте саме вправи підбадьорять вас. Всього лише 30 хвилин вправ в день піднімуть ваш заряд бадьорості, не кажучи вже про поліпшення в здоров'ї. Можна здійснювати ранкові пробіжки через день, займатися йогою кілька разів на тиждень, записатися в спортивну секцію, знайти для тренувань приятеля, або піти в тренажерний зал.
    • Намагайтеся бути активним завжди. Підніміться вгору по сходах, замість того щоб сісти в ліфт. Пройдіться, замість того щоб їхати на транспорті. Зробіть пару присідань, коли дивитеся телевізор.
    • Прогулюйтеся вранці. Ранкова прогулянка добре бадьорить і заряджає енергією на цілий день.
  2. 2 Якщо у вас є можливість, поспіть вдень. Такі перерви допоможуть підбадьоритися, якщо у вас немає сил. Просто закрийтеся в темній кімнаті на 15-20 хвилин, закрийте очі і розслабтеся. Навіть, якщо ви не поспіть, ви все одно наберетеся енергії і ваше тіло відпочине. Не спіть вдень занадто довго, інакше буде відчувати себе втомленим, а вночі довго не заснете.
    • Подрімати можна після обіду, якраз тоді, коли ви будете почувати себе розслабленим.
  3. 3 Помийте обличчя холодною водою. Кілька разів сполосніть обличчя холодною водою, як тільки відчуєте, що втомилися. До речі, холодна вода - не тільки хороший спосіб підбадьоритися протягом дня, але і прокинутися вранці.
  4. 4 Виходьте на вулицю. Просто бути на свіжому повітрі - це вже доведено - робить людину щасливішою і заряджає його енергією. Ковток свіжого повітря додасть вам сили і допоможе вам прийняти цей день таким, яким він є. Вийти на вулицю або на балкон після пробудження і вдихнути свіжого повітря - ось що допоможе вам моментально зарядитися енергією. Якщо є можливість, бувайте на сонці: замість того, щоб обідати за столом, з'їжте його в парку на лавці.
    • Якщо ви проводите по вісім годин на приміщенні, то ви будете втомлюватися набагато швидше, ніж якби ви робили перерви і виходили на свіже повітря.
  5. 5 Пройдіться по вулиці хвилин двадцять. Проста прогулянка може освіжити вашу голову і поліпшити ваше самопочуття. Як тільки ви відчуєте, що ваша енергія закінчується, вийдіть на вулицю, вдихніть свіже повітря і посувайтеся.
  6. 6 Висипайтеся. Здоровий сон - ключовий момент, якщо ви хочете залишатися енергійним. Ви можете бути втомленим лише через те, що недостатньо спали. Можливо, ви думаєте, що сила волі, кофеїн впораються з п'ятьма годинами сну минулого вечора, проте, ніщо не може зрівнятися з хорошим нічним сном. Спіть близько 7-8 годин на день, намагайтеся лягати спати і прокидатися в один і той же час. Якщо часто міняти режим, ви ризикуєте отримати порушення добового ритму організму.
    • Постарайтеся перед сном хоча б одну годину провести спокійно. Вимкніть різні пристрої, такі як телефон, комп'ютер, телевізор і почитайте спокійно в ліжку або послухайте спокійну музику. Це допоможе вам швидше заснути.
    • Коли ви прокидаєтеся, не треба включати звук будильника на повтор. Ви всього лише будете впадати в короткий сон, а відпочинку не отримаєте. Якщо ви прокинетеся по сигналу вашого будильника, то будете з самого початку контролювати свій день.

Метод 3 з 3: Зарядите енергією свій розум

  1. 1 Послухайте ритмічну музику. Варто включити музику, і ви відчуєте себе набагато краще. Якщо ви відчуваєте, що заряд вашої енергії вичерпується, то включіть улюблену музику. Покличте друга, щоб він потанцював з вами або потанцюйте самі. Просто посувайтеся, і ви відчуєте прилив бадьорості і сил.
    • Спробуйте послухати класичну музику, навіть якщо це не ваш стиль. Доведено, що класична музика добре пробуджує і заряджає енергією.
  2. 2 Перемикайтеся від однієї справи до іншого. Ще один спосіб зарядитися енергією - це переключитися на новий вид діяльності. Припустимо, ви готувалися до іспиту з хімії три години і тепер відчуваєте себе втомленим. Ну що ж, спробуйте зайнятися чимось іншим. Почніть писати твір з англійської мови або напишіть той самий страшний параграф з іспанської. Перемикатися на інше заняття - це те, що завжди допомагає відчувати себе бадьорим.
    • Навіть якщо то справа, на яке ви переключилися не така цікаве і важливе, як попереднє, сама спроба перейти змусить вас відчувати себе більш бадьорим.
    • Почніть свій вихідний з реєстру справ. Таким чином, список справ, на які ви можете переключитися, буде вже готовий, і ви не будете даремно витрачати енергію.
  3. 3 Похваліть себе за свої досягнення. Похвала або винагороду чудесним чином мотивують на продовження діяльності і заряджають вас енергією. Скажіть собі, що ви з'їсте морозиво після чотирьох годин роботи. Скажіть собі, що ви нарешті підете і подивіться з друзями після роботи фільм або шоу, яке давно хотіли подивитися. Всього лише думка про те, що попереду вас чекає щось приємне може надихнути вас на хорошу роботу і дати вам потрібний заряд бадьорості.
    • Можна навіть винагородити себе, не встаючи з робочого місця. Скажіть собі, що після півгодини роботи ви прочитаєте ту статтю, яку вам вислав ваш кращий друг.
  4. 4 Не потрібно робити кілька справ одночасно. Можливо, вам здається, що якщо ви будете робити кілька справ одночасно, то процес піде швидше; проте дослідження показали, що так ви швидше втомитеся, станете дратівливі і менш сконцентровані, ніж якби ви робили щось одне. Краще поступово позбуватися від справ, що накопичилися. Так ви заощадите свої сили, а ваші справи не залишаться недоробленими до кінця.
  5. 5 Спробуйте прийом "ще десять хвилин". Якщо в середині будь-якого заняття ви вже просто не можете продовжувати займатися тим, чим ви займаєтеся, скажіть собі: "Я ще десять хвилин попрацюю цим". Повторюйте таке заклинання як мантру кожен раз.Встановлюючи такі короткі часові межі, ви даєте собі можливість завершити розпочате зосереджено, а не неуважно і втративши всяке терпіння.
    • Якщо такі виверти спрацьовують, ви можете ставити собі більш довгі часові межі, скажімо, півгодини або годину, якщо ви хочете правильно розпорядитися своєю енергією.
  6. 6 Розплануйте свій день щодо своїх енергетичних сплесків. Це ще один спосіб бути бадьорим протягом дня. Хоча багато хто не має досвіду в правильному плануванні дня, невеликі зміни можуть зробити сильний вплив. Якщо ви знаєте, що з ранку у вас найбільше енергії, то бігайте вранці, а не після робочого дня. Якщо ви злегка втомлюєтеся після обіду, то залиште на цей час роботу, яка не вимагає великих енерговитрат з вашого боку: займіться чимось простим.
    • Складіть приблизний план свого дня і постарайтеся розподілити свої сплески енергії щодо цього списку. Яку частину вашого розкладу ви можете змінити, щоб полегшити собі життя?
    • Ви не можете стовідсотково бути упевненим в своїх сплесках енергії і її падіння. Намагайтеся уважно стежити за своїми діями, за тим, як ви себе почуваєте.
  7. 7 Візьміть відпустку. Незважаючи на те що не можна брати відпустку кожен раз, коли ви відчуваєте себе втомленим, і коли вам необхідно зарядитися енергією, ви будете здивовані тим, як довгоочікувану відпустку піднімає рівень бадьорості і заряджає енергією, коли вам постійно доводиться повертатися до щоденної рутини. Неважливо, відправляєтеся ви на Бермуди або просто взяли вихідний, щоб прибрати будинок, постарайтеся знайти час, щоб побалувати себе, і тоді, повертаючись до звичайного життя, ви будете почувати себе щасливим і повним енергії.
    • Якщо ви не можете дозволити собі відпустку, всього один або два вихідних допоможуть вам розслабитися і набратися енергії.
  8. 8 Відпочивайте кожні 60-90 хвилин. Навіть самий зосереджений і захоплений роботою людина повинна відпочивати кожну годину або півтора. Будь-які перерви, будь то 15-хвилинна прогулянка, дзвінок додому або просто прочитання кількох статей дозволять вам відчувати себе знову повним сил і готовим згорнути будь-які гори. Невеликий відпочинок для вашого розуму дасть вам новий заряд енергії і не дозволить "згоріти" на роботі. Не потрібно жертвувати своїм обідом заради того, щоб зробити роботу швидше, пообідайте і повертайтеся до роботи з новими силами.
    • Невеликі перерви добре впливають і на ваші очі. Відверніться від комп'ютера, почитайте газету, вугільної у вікно або вийдіть в свій сад. Ваші очі будуть втомленими, якщо ви будете сидіти за комп'ютером 8 годин підряд.
  9. 9 Спілкуйтеся. Якщо ви відчуваєте, що ваш мозок вже не витримує навантаження і починає давати збої, прийшов час прогулятися з друзями. Коли ви втомлюєтеся і хочете спати, то дружні посиденьки - це останнє, чого вам захочеться, однак саме це зарядить вас новою енергією. Розмова з близьким другом або посиденьки в великою компанією дадуть вам заряд бадьорості тому, що ви будете спілкуватися, розважатися, замість того щоб просто сидіти.
    • Так що наступного разу, коли вам буде потрібен новий заряд енергії, зателефонуйте одному і домовтеся про зустріч. Ви відчуєте себе набагато краще.

Схожі статті

  • Як збільшити прийом поліфенольних антиоксидантів
  • Як розвинути відкрите свідомість
  • Як швидко підзарядитися енергією