Як захистити озоновий шар

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 13 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як розв’язати будь-яку глобальну кризу? [MinuteEarth]
Відеоролик: Як розв’язати будь-яку глобальну кризу? [MinuteEarth]

Зміст

Стратосферіческій озон, також відомий як озоновий шар, є шаром складається з газу, який захищає землю від ультрафіолетового (УФ) радіації. Збільшення кількості УФ променів може призвести до раку шкіри, очним проблем і до придушення імунної системи. Використання парникових газів в промисловості та побуті викликало сильне виснаження озонового шару. Якщо люди перестануть використовувати хімічні речовини, що руйнують озоновий шар, то за наступні 50 років він поступово відновиться.

кроки

Метод 1 з 2: Зменшення використання озоноруйнуючих продуктів.

  1. 1 Перевірте вогнегасник, щоб подивитися активні інгредієнти, що входять до складу. Якщо основним інгредієнтом є галоген- вуглеводень, віднесіть вогнегасник для переробки в центр збору небезпечних відходів та купите модель, без вмісту озоноруйнуючих речовин. І якщо ви будете використовувати ваш вогнегасник, ви не будете при цьому люто знищувати озоновий шар.
  2. 2 Не купуйте аерозольні продукти з вмістом хлорфторвуглеців (ХФУ). Хоча ХФУ були заборонені або скорочені в багатьох сферах, єдиний спосіб бути впевненим - це перевірка етикеток на всіх ваших лаках для волосся, дезодоранти і продуктах побутової хімії. Щоб зменшити шанс покупки продукції з вмістом ХФУ, вибирайте продукти оснащені помповими спреями, замість тих, що продаються в банках з високим тиском.
  3. 3 Чините холодильники, морозильники та кондиціонери при ознаках будь-яких неполадок, без затримок. У роботі цих приладів використовуються озоноруйнівні речовини, так що витоку будуть сприяти виділенню цих речовин в атмосферу. Якщо пристрій зламалося, знайдіть місце, де його можна безпечно переробити, щоб воно не виділяла в атмосферу фреон.
  4. 4 Купуйте нові холодильники, морозильники та кондиціонери, що не сожержат фреон або інші хлорфторуглеродои. Багато виробників виготовляють моделі з вмістом фтору, а не хлору, який руйнує озоновий шар.
  5. 5 Купуйте дерево, продукти з дерева і фанери, що не були оброблені бромистим метилом. Цей пестицид використовується в основному для фумігації; проте його промислове використання активно руйнує озоновий шар.
    • Пошук і використання будівельних матеріалів без вмісту Бромметан можливо також важливо, як і відмова від використання ХФУ будинку, так як було встановлено, що бром токсичних хлору для озонового шару.
  6. 6 Не купуйте такі канцелярські товари, як замазка або стиснене повітря, що містить метилхлороформ. Речовина, так само відоме як 1,1,1-трихлоретан. Воно широко використовується як розчинник і теж руйнує озоновий шар.

Метод 2 з 2: Пропаганда охорони озонового шару

  1. 1 Придивіться до виробників харчування. Якщо у вашій області чи країні до сих пір дозволено використання Бромметан, напишіть або зателефонуйте місцевими постановами щоб вимагати заборону на використання цієї речовини, що руйнує озон.
  2. 2 Попросіть вашого лікаря, щоб він рекомендував вам медичні прилади, які не виділяють ХВУ. Це особливо важливо для людей з такою поширеною хворобою як астма. У ингаляторах до сих пір використовуються ХФУ, для випускання рятівного препарату.
  3. 3 Підпишіть звернення з виробниками або напишіть листа в компанії, які випускають продукти з ХФУ, щоб вони правильно маркували свої продукти. Якщо на упаковці вашого лаку для волосся, аерозольних балончиків або вогнегасників не говориться про зміст галогенованих вуглеводнів, ХФУ або метил хлороформу.
  4. 4 Поговоріть з друзями, особливо з тими, які працюють з автомобілями, в сфері виробництва або фермерства, про те, щоб вони менше використовували ці хімікати. Озонова діра може усунутися лише після повного виключення цих хімікатів з використання і для цього потрібен час.

Що вам знадобиться

  • Вогнегасники без галогенованих вуглеводнів
  • Продукти без аерозолів
  • Холодильники / кондиціонери без фреону
  • Інгалятори для астми без ФХУ