Як змусити собаку є повільніше

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 26 Травень 2021
Дата Оновлення: 25 Червень 2024
Anonim
ЛАЙФХАКИ КАК УГОВОРИТЬ РОДИТЕЛЕЙ КУПИТЬ СОБАКУ КОШКУ РЫБКУ - ДОМАШНЕЕ ЖИВОТНОЕ | Elli Di Pets
Відеоролик: ЛАЙФХАКИ КАК УГОВОРИТЬ РОДИТЕЛЕЙ КУПИТЬ СОБАКУ КОШКУ РЫБКУ - ДОМАШНЕЕ ЖИВОТНОЕ | Elli Di Pets

Зміст

Ваша собака сильно поспішає, коли їсть? Занадто швидке вживання їжі може негативно позначитися на її травленні: тварина може вдавитися, буде страждати відрижками, газами, здуттям живота і навіть блювотою. На щастя, існує кілька способів, якими можна уповільнити процес годування собаки. Дана стаття розповість вам про те, як впоратися з проявами конкурентного харчової поведінки і змусити собаку є повільніше фізичними методами.

кроки

Частина 1 з 3: Способи уповільнення прийому їжі

  1. 1 Іншим чином підійдіть до наповнення миски кормом. Замість того щоб наповнювати неопрокідиваемую миску звичним чином, переверніть її догори дном. Розподіліть корм по кільцю-поглибленню, навколишнього основну ємність миски. Щоб з'їсти весь корм, собаці доведеться вибирати його по всьому колу і періодично піднімати голову, щоб переміститися до корму на іншій ділянці кільця.
    • Навіть такий простий крок, який не потребує придбання додаткового інвентарю, здатний трохи сповільнити процес вживання корму собакою.
  2. 2 Купуйте спеціальну миску для повільного годування. Якщо ви готові витратитися, придбайте для вихованця спеціальну миску для повільного годування. Такі миски зазвичай виготовляють із пластику, вони не перекидаються і всередині оснащені штирями, які не дозволяють собаці вистачати корм великими порціями. Крім того, на цих мисках зазвичай відсутні противоскользящие кільця, тому собаці доводиться слідувати за втікає їжею.
    • Також можна купити для собаки миску-головоломку. В такому випадку вихованцеві потрібно попрацювати, щоб дістатися до корми, пересуваючи різні елементи головоломки.
  3. 3 Поділіть порції корму на частини. Або розсипте корм відразу в кілька невеликих мисок і розставте їх в різних місцях кімнати, або насипте його в деко з формочками для кексів, щоб собаці довелося діставати кожну частину корми окремо. Так у вашого вихованця, по крайней мере, буде можливість випустити з себе зайве повітря між ковтками, або ж він буде змушений розшукувати інші блюдця з кормом.
  4. 4 Покладіть великий камінь в центр миски і розподіліть корм навколо нього. Використовуйте тільки великий камінь, так як деякі собаки можуть проковтнути камінь, якщо той виявиться занадто маленьким. Дрібним собакам можна класти в миску 2-3 м'ячика для гольфу і розподіляти корм навколо них. Вихованцеві доведеться відсовувати м'ячики в сторону, щоб з'їсти корм, і це пригальмує його.
    • Зверніть увагу: застосовувати м'ячі для гольфу допустимо тільки у випадку з дрібними собаками, які фізично не можуть проковтнути такі м'ячі.
  5. 5 Поставте миску вище. Якщо всі перераховані вище способи не допомогли, поставте миску на невисокий столик або стілець. Так собака буде змушена спиратися передніми лапами на пласку рівну поверхню, при цьому стравохід тваринного виявиться в майже вертикальному положенні, що допомагає зменшити кількість заковтує повітря. Крім того, при годуванні з підставки голова собаки знаходиться вище, тому тварині буде простіше відригнути повітря.
    • Зауважте, що в ряді випадків виявлений зв'язок між годуванням з підставки і підвищеним ризиком здуття живота. Утримайтеся від цього заходу, якщо порода вашої собаки схильна до здуття живота.

Частина 2 з 3: Боротьба з конкурентним поведінкою під час їжі

  1. 1 З'ясуйте, не поспішає чи собака з жадібності. Ви утримуєте відразу кілька собак? Можливо, одна з них їсть занадто швидко тому, що боїться, що інші собаки стягнуть її корм. Або вона може поспішати для того, щоб встигнути з'їсти і свій корм, і прихопити чужий. Така поведінка називають конкурентним харчовою поведінкою.
  2. 2 Розділіть миски собак. Годуєте собак з окремих мисок, розставлених в різних кінцях кімнати. Це дасть шанс кожному вихованцеві спокійно поїсти з власної миски без відчуття того, як їй дихає в потилицю інша собака. Якщо жадібна собака схильна красти чужий корм, годуєте її в окремій кімнаті, щоб вона не бачила інших собак.
    • Це дасть можливість позбавити собаку-жертву від зовнішнього тиску, а жадібну собаку - від зайвого корму.
  3. 3 Регулярно годуйте собак. Можливо, ваша собака буде як і раніше поспішати в прагненні об'їсти інших конкурентів просто за звичкою. Це може бути пов'язано з її почуттям невпевненості. Годування за суворим розкладом дозволить собакам набути впевненості в отриманні їжі.
    • Можливо, у вашій собаки був негативний минулий досвід, який змусив її вважати швидке вживання їжі необхідністю. Наприклад, її колишній господар колись пізно повернувся додому, і голодна собака була змушена під'їсти залишки нез'їденого корми. Наступного разу під час годування вона швидко змела свій корм і відправилася шукати залишки в інших мисках (її ж родичів) з почуття власної незахищеності.
  4. 4 Перенавчитися собаку. Якщо вихованець любить ласку і увагу, відволікайте його відразу, як тільки він закінчує є свій корм. Усаджуйте його перед собою і нагороджуйте щедрим кількістю позитивної уваги. Якщо чинити так постійно, він сам почне приходити до вас в пошуках уваги, замість того щоб кидатися до чужих мисках.
  5. 5 Строго дотримуйтесь обраної тактики. Чи не скасовувати внесені вами зміни. Незважаючи на те що не всі способи можуть виявитися дієвими, можливо, ви знайдете серед них той, який допоможе вашому собаці. Запам'ятайте, що у вихованця піде якийсь час, щоб звикнути їсти повільніше.
    • Якщо ж собака як і раніше залишається жадібної до їжі і навіть проявляє агресію через неї, ймовірно, ви маєте справу з власницьким інстинктом, а не з проблемами, пов'язаними з харчуванням. Собаки найбільше схильні проявляти агресію через їжу тоді, коли у однієї з них є те, що хоче отримати інша собака.

Частина 3 з 3: Небезпека занадто швидкого вживання їжі

  1. 1 Зрозумійте, що занадто швидке вживання їжі може привести до проблем зі здоров'ям вихованця. Якщо годування собаки більше схоже на закидання сирої курки в пащу алігаторові, це не може не засмучувати. Але що більш важливо, поспішність при годуванні може привести до цілого ряду потенційно небезпечних проблем.
    • Ніколи не закривайте очі на звичку собаки поспішно поглинати їжу. Відразу ж починайте боротися з нею, одночасно стежачи за тим, щоб у вихованця не розвивалися супутні проблеми зі здоров'ям.
  2. 2 Зверніть увагу на такий наслідок квапливості, як відрижки і метеоризм. Коли собака стрімко поглинає корм, з ним вона заковтує багато повітря. Це може привести до таких наслідків, як відрижки і підвищене газоутворення, що не дуже приємно для оточуючих, але відносно безпечно для самого собаки.
  3. 3 Слідкуйте за тим, щоб собака не вдавилася. Чим швидше собака їсть, тим менше вона пережовує корм. Через це вона може вдавитися, якщо в горло потрапить великий шматок, який слід було б прожувати, щоб подрібнити для благополучного проходження по стравоходу.
  4. 4 Зверніть увагу на здуття живота. До його симптомів відносять збільшений (роздутий) живіт, скарлючену ходу, безуспішні спроби відригнути, апатію і неспокійне ходіння. Якщо ви підозрюєте у собаки здуття живота, обов'язково зателефонуйте ветеринара. Краще зайвий раз проконсультуватися, ніж втратити життєво небезпечну проблему.
    • Здуття живота, викликане швидким вживанням корму, збільшує ризик завороту шлунка, при якому буде повністю порушений кровообіг даного органу. Це може привести до незворотного пошкодження шлунка і навіть до смерті вихованця. Собаку з заворотом шлунка необхідно негайно відвезти до ветеринара. Ніякого домашнього кошти від цієї проблеми не існує.