Як заточити олівець

Автор: William Ramirez
Дата Створення: 20 Вересень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как ПРАВИЛЬНО Заточить КАРАНДАШ Канцелярским НОЖОМ|СРАВНЕНИЕ с ТОЧИЛКОЙ.Обзор ножей .ВИДЕОУРОК
Відеоролик: Как ПРАВИЛЬНО Заточить КАРАНДАШ Канцелярским НОЖОМ|СРАВНЕНИЕ с ТОЧИЛКОЙ.Обзор ножей .ВИДЕОУРОК

Зміст

1 Спробуйте використовувати електричну точило для олівців. За допомогою такої точила можна дуже гостро заточити олівець. Вставте олівець в отвір точила. При роботі електрична точилка видає звук, що дзижчить.
  • До недоліків електричних точилок відноситься те, що вони не завжди дають хороший результат. Тим не менш, вони дуже прості у використанні. Виберіть олівець, який варто було б ув'язнити. При цьому графітовий грифель повинен розташовуватися в центрі олівця, інакше йому складно буде надати необхідну конічну форму. Простежте, щоб олівець був прямим.
  • Після того, як ви заточите олівець, видаліть тирса за допомогою старої ганчірки.
  • 2 Використовуйте невелику ручну точилку. Зазвичай такі точила мають вигляд маленької пластмасової коробки з двома отворами. Одне отвір призначений для тонких, а друге - для більш товстих олівців.
    • Перевага ручних точилок полягає в тому, що вони дешеві і портативні. Однак, як і у випадку з електричної точила, при необережному поводженні можна нерівно заточити олівець.
    • Щоб заточити олівець, просто вставте його в отвір точила і кілька разів проверніть. Якщо точилка не споряджений контейнером для тирси, заточувати олівець над відром для сміття.
  • Метод 2 з 3: За допомогою ножа

    1. 1 Правильно візьміть олівець. Щоб заточити олівець ножем, його слід взяти поблизу заточуваного кінчика, на відстані близько 4 сантиметрів від вістря. Це дозволить вам утримувати олівець на одному місці. Тримайте олівець неосновної рукою, а в основну руку візьміть ніж.
      • Використовуйте гострий ніж для дрібних робіт. При необхідності можна акуратно заточити ніж каменем або ременем для заточування ножів. Помістіть ніж на відстані близько 2 сантиметрів від вістря олівця і почніть знімати дерево. Продовжуйте до тих пір, поки не оголиться графітовий грифель, розташований всередині олівця.
      • Упирайте в тильну сторону ножа великий палець тієї руки, якою ви утримуєте олівець, і підштовхуйте їм ніж. Рухайте ножем до вістря олівця і при цьому обертайте олівець своєї неосновної рукою. Зачистіть кінчик олівця довжиною з суглоб великого пальця. Коли оголиться графітовий стрижень, можна загострити його у вигляді конуса.
    2. 2 Зніміть дерев'яну оболонку олівця. Перш ніж загострювати графітовий грифель, обнажите його приблизно на 1 сантиметр. Притискайте лезо ножа до стрижня під невеликим кутом. Не слід знімати занадто багато матеріалу.
      • Якщо ніж з працею ріже дерево, ймовірно, він недостатньо гострий. Якщо олівець має м'який грифель, знімайте за раз невелику кількість дерева. Якщо точилка погано заточує олівець, перевірте, чи не забилося її лезо графітом (чорної субстанцією) або тирсою. Якщо олівець погано заточується і після очищення леза, можливо, воно притупилося. Не тисніть на олівець занадто сильно.
      • Ножі являють собою універсальний інструмент для заточування олівців. При заточуванні олівців завжди направляйте ніж від себе, щоб не порізатися. Використовуйте ніж для дрібних робіт. Тримайте ніж лезом до кінчика олівця. Натискайте великим пальцем неосновної руки на тильну сторону леза ножа.
      • Підштовхуйте ніж великим пальцем тієї руки, якою ви тримаєте олівець, і одночасно притискайте його до олівця великим пальцем основний руки. Можна підставити відро для сміття, щоб тирса падали в нього.
    3. 3 Заточите плотницький олівець. Візьміть ніж для дрібних робіт. Міцно утримуйте олівець в одній руці вістрям від себе.
      • Заточуйте олівець повільними впевненими рухами ножа від себе. Можна також використовувати спеціальну точило для теслярських олівців. Вставте олівець в отвір і поводите їм вперед і назад по лезу точила.
      • Спробуйте використовувати ніж для дрібних робіт. Такі ножі гарні для заточування м'яких вугільних олівців, так як ці олівці м'які, і їх легко пошкодити електричної точила. Більш того, точилка може зламатися, якщо в ній застрягне вугільний олівець ..

    Метод 3 з 3: Як зробити вістрі олівця більш тонким

    1. 1 Визначте, який тип вістря вам потрібен. Вістрі олівця можна заточити чотирма способами. Найбільш поширене вістрі стандартного виду, яке має форму конуса.
      • Вістря у вигляді зубила можна отримати, якщо зрізати ножем кінчик грифеля з одного боку. За допомогою такого вістря можна проводити два види ліній: тоншу і темну, якщо розташувати плоску сторону вістря уздовж лінії, і більш широку і світлу, якщо розмістити площину вістря поперек лінії.
      • Кінчик у вигляді зубила довше залишається гострим.Однак для того, щоб правильно користуватися таким вістрям, необхідна деяка практика. Іноді його використовують художники.
      • Щоб отримати вістря у вигляді голки, необхідно дуже тонко заточити ножем кінчик грифеля. Таке тонке вістря неміцно і легко ламається. Проте, воно добре підходить для малювання тонких ліній і дрібних деталей. Глибше ображати дерево навколо грифеля, щоб оголити більше графіту.
      • Щоб вирізати вістря у вигляді кулі, слід очистити від дерева один сантиметр грифеля, а потім за допомогою ножа надати кінчика форму кулі. Таким вістрям можна малювати найрізноманітніші лінії.
    2. 2 Загострити олівець наждачним папером. Якщо грифель трохи притупився, його можна загострити за допомогою невеликого клаптика наждачного паперу.
      • Даний метод позбавляє від необхідності кожного разу заново заточувати олівець. Для цієї мети багато художників носять разом з креслярської дошкою обрізки наждачного паперу.
      • Ще один метод полягає в тому, щоб придбати загорнуті папером вугільні олівці. Все, що потрібно - це потягнути за нитку на такому олівці, щоб зняти трохи паперу та оголити більше графіту.
      • За допомогою наждачного паперу можна також відполірувати грифель вугільного олівця, щоб отримувати більш однорідні лінії без плям.

    Поради

    • Є також механічні точила для олівців, в конструкцію яких входить рукоятка. Рукоятку слід обертати за годинниковою стрілкою, і при цьому злегка подавати олівець у вхідний отвір.
    • Якщо графітовий грифель олівця часто ламається, ви, ймовірно, занадто сильно заточувати його або часто піддаєте олівець різким ударам (наприклад, кидаєте на підлогу). Можливо також, що ви занадто сильно натискаєте на олівець при малюванні або листі.
    • Замість старомодної ручної точила можна придбати точилку з контейнером для тирси. В цьому випадку вам не доведеться часто навідуватися до сміттєвого відра, щоб викинути відходи.
    • Щоб оголити більше графіту, слід сильніше натискати на олівець при заточуванні. Щоб загострити кінчик, необхідно очистити його від дерева.

    попередження

    • При заточуванні олівця ножем завжди направляйте ніж від себе і будьте обережні, щоб не порізатися.
    • Чи не засовуйте в точилку інший кінець олівця, на якому розташована стірательная гумка. Від цього точилка може засмітитися. Крім того, можна пошкодити гумку або сам олівець.
    • Чи не заточувати і так гострий олівець. В результаті може тріснути грифель або забитися лезо точила.
    • Чи не засовуйте пальці в точило.
    • Не використовуйте ніж в школі. Користуйтеся ножем під наглядом дорослих.

    додаткові статті

    Какзаточіть олівець ножем Каквозобновіть стрижень кулькової ручки Каквосстановіть засохлий фломастер Какпользоваться пір'яний ручкою Каквибрать механічний графітовий олівець Какчітать комікси Manga Каксделать так, щоб лід довго не танув Какопісать себе як особистість Каквесті щоденник Каксоздать детальну біографію персонажа Какстать розумним Какпонімать по годинах Какосновать свою власну країну Какперестать мимрити і почати говорити чітко