Як завести годинник

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 12 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Инструкция: Как заводить механические часы
Відеоролик: Инструкция: Как заводить механические часы

Зміст

Більшість сучасних наручних годинників працюють на батарейках. Традиційні механічні годинники, маленькі модні годинник або «вінтажні» годинник зазвичай заводяться за допомогою пружинного механізму. Коли ви заводите пружину - вона натягується і приводить в дію годинниковий механізм, поки розмотується. Цей механізм підтримує показ часу в годинах. Власники таких годин повинні заводити свій годинник регулярно і з акуратністю.

кроки

  1. 1 Зніміть наручний годинник з вашої руки або з футляра для годин.
    • Не рекомендується заводити годинник, коли вони надіті на руку, так як таким чином заводити годинник буде не ефективно через те, що вони щільно прилягають до шкіри.
  2. 2 Тримайте годинник в лівій руці лицьовою стороною вгору. Інвертуйте положення годинника, якщо ви лівша.
    • Заводна головка годинника може мати кілька параметрів, включаючи настройки для часу, календаря, будильника або часового поясу. Параметри розташовані в маленьких «зарубка», коли ви витягаєте або вставляєте назад заводну головку годин. Використовуйте метод проб і помилок, щоб намацати зарубки і визначити положення для закладу годин.
  3. 3 Використовуйте великий і вказівний пальці для акуратного витягування заводний головки годин, тримаючись за верхівку заводний головки або «корону».
    • Це може бути складно, так як навряд чи ви хочете перекрутити завод механізму.
    • Будьте консервативні; зупиніться, коли відчуєте опір, але якщо ваш годинник припинять свою роботу раніше, ніж ви хочете - тоді ви зрозумієте, що не зовсім досягли максимального натягу. Згодом, ви розвинете почуття до опору.
  4. 4 Кілька разів поверніть заводну головку годин вперед, поки не відчуєте опір.
    • Залежно від розміру годин, повинно вистачити від 20-40 оборотів вперед до початку опору; якщо ви перекрутити завод механізму, то він деформується або зламається.
  5. 5 Натисніть на «корону», щоб повернути заводну головку годин на місце.
  6. 6 Заводите годинник щодня.
    • Заведені годинник будуть працювати точно з 18 до 36 годин - в залежності від механізму. Великий годинник мають великі механізми. Маленькі годинник має маленькі, більш делікатні механізми.
    • Механічний годинник потрібно заводити хоча б раз на тиждень - навіть якщо вони знаходяться в сховищі.
    • Це може стати звичайною процедурою, якщо ви будете заводити годинник вранці, коли будете одягатися або ж перед сном.

Поради

  • Ви не зможете завести годинник, якщо будете крутити ключ в зворотному напрямку. Це ніяк не вплине на натяг механізму, але допоможе розповсюдити його масло. Деякі власники багаторазово повертають заводну головку годин вперед і назад, але тільки рух вперед заводить годинниковий механізм.
  • Попросіть продавця або ювеліра провести демонстрацію перед покупкою і / або прочитайте або збережіть собі інструкції від виробника для довідки.
  • Деякі годинникарі або колекціонери прикладають годинник собі до вуха, щоб почути цокання механізму. Воно більш виражено і його простіше почути у годин побільше.

попередження

  • Придивляйтеся до годинника для покупки уважно. Необхідна уважність може виявитися чимось більшим, про що вам слід турбуватися.