Як запалити газовий гриль

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 25 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как разжечь духовку газовой плиты.Духовка тухнет.
Відеоролик: Как разжечь духовку газовой плиты.Духовка тухнет.

Зміст

Хоча газові грилі мають досить просту конструкцію, якщо ви вперше маєте справу з грилем, у вас можуть виникнути питання про те, як його включити. Багато сучасних грилі запалюються від кнопки. Більш старі і прості моделі потрібно запалювати вручну. Якщо ж автоматичний стартер або ручні методи розпалювання не працюють, усуньте несправність, перевіривши всі шланги і клапани.

кроки

Метод 1 з 3: автоматичне запалювання

  1. 1 Відкрийте кришку гриля. Якщо під час розпалу кришка гриля буде закрита, в ньому почне накопичуватися газ. Це в свою чергу може призвести до вибуху. Якщо ви відкрили подачу газу, а кришка при цьому залишилася закритою, перекрийте газ і відкрийте кришку. Зачекайте кілька хвилин, щоб газ розвіявся, а потім почніть заново.
  2. 2 Підключіть до грилю газовий балон. Як правило, газ в гриль надходить з газового балона. Його зазвичай ставлять під гриль, ззаду чи збоку. Надійно підключіть газовий шланг до балона і впускного отвору на грилі.
    • Спосіб підключення буде залежати від моделі гриля. Якщо сумніваєтеся, дотримуйтесь інструкцій в керівництві користувача. Якщо у вас його немає, знайдіть цифрову версію інструкції, ввівши в пошукову систему потрібні ключові слова.
    • Деякі грилі можуть підключатися безпосередньо до системи подачі природного газу в будинку. Це стаціонарна система подачі газу, що нагадує підключення до балона.
    • У невеликих настільних грилів, як правило, є невеликі балони з газом, які прикручують до клапану гриля, перш ніж його можна буде запалити.
  3. 3 Відкрийте подачу газу. Як правило, для цього потрібно повернути круглий клапан на балоні. На деяких грилях може бути додатковий кран, який теж треба відкрити, щоб пішов газ. Повністю відкрийте кран, а потім почекайте близько хвилини, щоб газ пройшов по шлангу.
  4. 4 Запаліть гриль. Для цього потрібно викрутити ручку регулювання на передній панелі гриля на максимум. Поверніть ручку, яка ближче всіх знаходиться до тієї пальнику, яку ви хочете запалити, щоб пустити газ.Натисніть на кнопку розпалу, щоб в грилі з'явилася іскра і запалила газ. Для максимальної ефективності дотримуйтесь вказівок з розпалення гриля.
    • Різні моделі грилів можуть бути влаштовані по-різному. Наприклад, в одних кнопка розпалу й ручка регулювання потужності вогню можуть бути об'єднані. Дотримуйтесь інструкцій в керівництві по експлуатації, якщо у вас виникнуть питання щодо процедури розпалювання.
    • Після того, як один пальник загориться, можете запалити і інші, не натискаючи при цьому на кнопку розпалу. Просто поверніть ручки регулювання, що відповідають за ці пальники.

Метод 2 з 3: Ручне розпалювання газового гриля

  1. 1 Відкрийте кришку гриля і підведіть до нього газ. При закритій кришці в грилі може почати накопичуватися газ, збільшуючи ймовірність вибуху. Підведіть газ, приєднавши газовий шланг до випускного сопла на балоні і впускного сопла ззаду або збоку гриля.
    • Перед або після вхідних і вихідних сопел зазвичай коштує вентиль, що зовні нагадує краник.
  2. 2 Відкрийте клапан подачі газу. На вході подачі газу в гриль повинен знаходитися клапан. Відкрийте його повністю, щоб включити подачу газу. Після цього зачекайте кілька хвилин, щоб газ заповнив газопровід.
  3. 3 Поверніть регулятор і запаліть газ. Вставте сірник в отвір для розпалювання. Це повинно бути невеликий отвір, розташоване збоку гриля. Поверніть ручку пальника, яка найближче знаходиться до цього отвору. Візьміть другу сірник і запаліть нею першу, яка вже знаходиться в отворі. Пальник повинна загорітися.
    • Після того, як перша пальник загориться, вам досить буде повернути ручки інших пальників. Вони все загоряться від вогню першої пальника.
    • У деяких моделях гриля може не бути отвори для розпалювання або ж воно буде невдалим. В цьому випадку станьте якнайдалі від гриля і запаліть його довгою сірником.

Метод 3 з 3: Усунення несправностей

  1. 1 Перевірте подачу газу і шланги. Якщо в балоні порожньо або ви перекрили подачу газу, тоді працювати не буде навіть гриль, що знаходиться в ідеальному стані. Замініть порожні балони з газом. Після того, як ви підключите до грилю нові балони, поверніть все клапани в положення «Вкл.». Перевірте шланги на наявність тріщин, зазорів і інші сліди зносу. Замініть старі або зіпсовані газові шланги.
    • Якщо гума на шлангу здається ламкою, значить, шланг пора замінити. Заміну можна знайти в більшість будівельних і господарських магазинах.
    • Після того, як ви правильно підведете газ до грилю і відкриєте клапани, шипіння, особливо біля сопел і клапанів, може свідчити про витік газу. Витік газу може призвести до займання та вибуху. Негайно перекрийте газ і перестаньте користуватися грилем, якщо помітите витік.
  2. 2 Запаліть гриль вручну, якщо автоматичне розпалення несправний. Свічка електроподжіга включається кожен раз, коли ви натискаєте на кнопку. Часте використання іноді може привести до поломки або несправності. Якщо ви впевнені, що в балоні достатньо газу, а шланги знаходяться в хорошому стані, ручної розпал стане відмінним рішенням при несправності.
    • Несправність електропідпалу іноді можна визначити по видаваному нею звуку. Якщо ви натиснете на кнопку розпалу, і свічка видасть незвичний звук, це може вказувати на те, що вона не працює.
  3. 3 Замініть пальника. Якщо з подачею газу все добре і електрозапалювання працює, проблема може бути в пальниках, які знаходяться під гратами гриля. Замініть пальника відповідно до інструкції.
    • Перш ніж замінити пальники, спробуйте перезапустити регулятор. Дана процедура може бути недоступною в грилях, але якщо ваш - один і з них, ви знайдете інструкції щодо скидання в керівництві по експлуатації.
    • Як правило, заміна старих пальників на нові не буде коштувати занадто дорого, а купити нові пальники можна в господарському магазині, магазині побутової техніки або безпосередньо у виробника.
  4. 4 Перевірте електричні складові. У багатьох сучасних грилях стоять елементи живлення й проведення для харчування різних частин гриля. Згодом вони можуть від'єднатися або зноситися. Підключіть ослаблені дроти, замініть старі батареї і спробуйте знову запалити гиль.
    • Свічка електроподжіга іноді підключена до невеликої батарейці для харчування механізму розпалювання. Місце, де вона знаходиться, буде залежати від моделі гриля, але, як правило, її розміщують поруч з кнопкою розпалювання або під нею.
  5. 5 Зачекайте, поки до гриля дійде газ з холодних балонів. Холод може привести до зниження тиску в балоні. Через це газ може текти повільніше або зовсім замерзнути. Якщо на вулиці сильний холод або мороз, дайте газу більше часу пройти від балона до грилю.
    • Якщо балон заледенел, у вас не вийде його використовувати, поки той не відтане. Занесіть балон в тепле місце, наприклад, в сарай або підвал, щоб він відтанув.

попередження

  • Навіть при правильному використанні гриля існує ймовірність загоряння. Тримайте поруч відро з водою або шланг на випадок, якщо треба буде загасити раптовий пожежа.

Що вам знадобиться

  • газ
  • Гриль
  • Сірники (не обов'язково)