Спілкуйтеся зі своїми домашніми тваринами

Автор: Roger Morrison
Дата Створення: 27 Вересень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Вся правда про побитого кота. Босс сломал свой новый диван / SANI vlog
Відеоролик: Вся правда про побитого кота. Босс сломал свой новый диван / SANI vlog

Зміст

Ви коли-небудь замислювалися над тим, що думає або відчуває ваш вихованець? Ви коли-небудь намагалися зрозуміти, що він намагається вам сказати? Вам іноді хочеться, щоб ваш вихованець міг поговорити з вами словами? Якщо ви відповіли "так" на ці запитання, можливо, ви шукаєте шляхи, як зрозуміти і поспілкуватися зі своїм вихованцем. Тварини (включаючи людей) використовують своє тіло та голосові зв’язки різними способами, щоб виражати свої думки та почуття. Навчання спілкуванню з вихованцем зміцнить ваш зв’язок і стосунки з ним.

Крок

Спосіб 1 з 3: Спостерігайте за своїм вихованцем

  1. Зверніть увагу на те, як ваш вихованець використовує очі, вуха та морду. Тварини використовують багато частин свого тіла, щоб виражати різні почуття. Приділяючи пильну увагу тому, як ваш вихованець використовує своє тіло, ви можете з’ясувати, чи він грайливий, хворий чи, можливо, навіть злий. Наприклад, очі вашого коня можуть показати вам, що він насторожений (повністю відкритий) або гроггі (напіввідкритий), або має проблеми з одним із очей (проблемне око залишається закритим).
    • Ваша собака може коситись і дивитись на вас, щоб показати, що вона агресивна. Він також може уникати зорового контакту з вами, щоб показати, що він покірний або в захваті від вас.
    • Ваша кішка може засунути вуха назад, якщо чогось особливо боїться.
    • Собаки і коні колоють вуха і трохи рухають їх вперед, коли вони на чомусь концентруються.
    • Ваша собака може тримати рот злегка відкритим, не показуючи зубів, щоб показати, що вона розслаблена, але насторожена.
  2. Остерігайтеся показувати зуби Більшість домашніх тварин та інших тварин не показують зуби, щоб демонструвати задоволення, радість чи задоволення. Люди це роблять. Домашні тварини / тварини натомість показують зуби, щоб підготуватися до бою - ніби кажуть: пильнуй, я кусаю зі страху, загрози, гніву чи задоволення, коли вони серйозні або граються та борються!
  3. Слідкуйте за тим, як ваш вихованець користується лапами та хвостом (якщо вони є). Як вуха, очі та морда, лапи та хвіст вашого вихованця можуть дати вам корисну інформацію про те, як він почувається. Наприклад, кінь може повільно махати хвостом, щоб збивати мух, але вона також може швидше махати нею, щоб показати, що вона розлючена або роздратована. Як і у коней, коти швидко помахають хвостом, щоб показати, що вони злі.
    • Якщо ваша собака тримає хвіст рівнем або трохи нижче свого тіла, він показує вам, що він доброзичливий.
    • Ваш кінь може використовувати ноги, щоб піднятися і показати, що хоче грати. Бакси також можуть свідчити про незахищеність.
  4. Зверніть увагу на положення свого вихованця. Ваш вихованець також може спілкуватися з вами за допомогою постави та способів переміщення тілом. Наприклад, якщо ваша собака раптом зупиняється і розгинає всі м’язи, це може свідчити про те, що вона у чомусь не впевнена або, можливо, готується до нападу. Якщо ваш кінь дуже жорстко ходить, він може переживати стрес, нервувати або боліти.
    • Якщо у вас є маленький вихованець, такий як морська свинка, ви можете помітити, що він дуже неспокійний, коли він дратівливий або неспокійний.
    • Якщо ваша кішка лежить на спині, це може означати дві речі: розслаблення (зазвичай з муркотінням) або гнів (зазвичай з бурчанням).

Метод 2 з 3: Прослуховування звуків вашого вихованця

  1. Слухай шуми, які видає ваш кінь. Ваш кінь може видавати безліч різних звуків. Якщо ви навчитеся розрізняти ці шуми, ви зможете дізнатися, як почувається ваша коня. Ваш кінь буде ржати з різних причин, зокрема, щоб показати, що він там, і висловити страх. Окрім іржання, ваша коня може також скрипіти, коли вперше зустрінеться з іншим конем.
    • Ваш кінь може також зітхати, що може свідчити про відчуття полегшення або розслабленості.
    • Молодші коні (лошата) можуть цокати зубами, коли старші коні поруч, щоб старші коні не завдавали їм шкоди.
  2. Прислухайтеся до звуків, які видає ваша кішка. Кішки часто нявкають, і ваша кішка може це робити з різних причин. Наприклад, він може нявкати, щоб привітати вас, вказати, що він голодний або спраглий, або повідомити вам, що він не погоджується з чимось, що ви робите. Якщо ваша кішка починає гарчати або шипіти, найкраще залишити її в спокої. Гарчачи і дуючи, він вказує на те, що на щось дуже сердиться.
    • Ви також почуєте, як ваша кішка муркоче, що зазвичай означає, що вона розслаблена і задоволена. Однак муркотіння також може стати способом заспокоєння вашої кішки.
    • Ваша кішка може вити або вити, коли вона потребує, наприклад, коли застрягла десь. Літня кішка з деменцією може видавати ці звуки, коли дезорієнтована.
  3. Прислухайтеся до звуків вашої собаки. Загальні шуми, які видають собаки, включають гавкіт, гарчання та виття. Якщо ваша собака агресивна або територіальна, вона буде гавкати швидко, голосно і з високим тоном. Гавкання на високій висоті також може свідчити про доброзичливість або грайливість. Ваша собака може також кричати або скуголити.
    • Ваша собака часто повідомляє вас, гарчачи, щоб тримати дистанцію. Однак гарчання може також означати, що ваша собака щаслива, як і муркочуча кішка. Подивіться на повну мову тіла вашої собаки, щоб визначити, що ваша собака намагається висловити бурчанням.
    • Ваша собака може довго вити, коли вона почувається самотньою або відчуває тривогу при розлуці. Він також може скиглити більше, ніж зазвичай, якщо він поранений або погано почувається.
  4. Розпізнайте шуми, які видає ваша морська свинка. Морські свинки часто є дуже галасливими тваринами. Ваша морська свинка видаватиме високі звуки, скрипить і свистить, вказуючи на те, що вона схвильована або має щось прийти, чого вона чекає з нетерпінням (наприклад, час годування чи час гри). Хрюкання може передавати різноманітні емоції, такі як задоволення (глибокі, розслаблені бурчання), тривога (бурчання на великій висоті) або страх (короткі, тривожні бурчання).
    • Ваша морська свинка може почати цвірінькати або хрипіти, якщо вона агресивна або сердита. Залиште його в спокої, якщо він цвірінькає, коли ви граєте з ним.

Метод 3 з 3: Спілкуйтеся зі своїм вихованцем

  1. Поговоріть зі своїм вихованцем. Ваш вихованець точно не зрозуміє вимовлених вами слів, але під час розмови він помітить тон вашого голосу та мову вашого тіла. Наприклад, якщо ви поговорите з ним строгим тоном, він може зрозуміти, що ви не задоволені його поведінкою.Розмова з ним авторитетним тоном, коли ви дасте йому команду, швидше за все, допоможе йому зрозуміти, що він повинен робити те, що ви кажете.
    • Розмова з вихованцем також може допомогти їм розслабитися, якщо вони нервують або бояться.
    • Також дуже корисно хвалити вихованця, коли чогось його навчаєш.
  2. Спілкуйтеся з вихованцем невербально. Ваше невербальне спілкування настільки ж важливе, як і мовне спілкування. Невербальне спілкування часто використовується при дресируванні домашніх тварин, щоб навчити тварину, про яку йде мова, щось робити. Наприклад, якби ви були на коні, ви б використовували ноги та руки, щоб наказати коні йти попереду. Навчаючи собаку сидіти, ви навіть поєднували вербальне та невербальне спілкування (жести руками), щоб дати команду «сидіти».
    • Підвівшись і відійшовши від кота, нічого не сказавши, ви можете дати йому зрозуміти, що не схвалюєте його поведінку.
    • Остерігайтеся невербального спілкування, яке не подобається вашому вихованцеві. Можливо, ваша собака не захоче, щоб ви погладили його живіт. Якщо він гарчить або намагається втекти, залиште його в спокої.
  3. Не карайте свого вихованця. Ніколи не є гарною ідеєю карати свого вихованця словесно чи фізично. Покарання вашого улюбленця може змусити його боятися вас, а може і менше довіряти і поважати вас. Деякі види тварин, такі як коти, також не встановлюють зв'язку між вашим покаранням і поведінкою, за яку ви їх караєте.
    • Часто це робить небажану поведінку менш привабливою, а правильну поведінку - більш привабливою. Тоді ваш вихованець більше не буде поводитися неправильно. Наприклад, якщо ваша кішка дряпає ваші меблі, це допомагає приклеїти двосторонній скотч до предмету меблів. Тоді вашій кішці буде менш привабливо подряпати її. Посипання листя котячої м’яти на скретч-стіл зробить більш привабливим для кота подряпини.

Поради

  • Тварини можуть спілкуватися різними способами, ніж це може бути згадано в статті. Зверніться до місцевої книгарні чи зоомагазину та запитайте, які книги рекомендуються для отримання детальної інформації про спілкування та поведінку тварин.
  • Спілкування з вихованцем - це двостороння вулиця. Ваш вихованець повинен розуміти мову вашого тіла та звуки, які ви видаєте, настільки ж, наскільки ви розумієте його.
  • Потрібен час, щоб навчитися спілкуватися зі своїм улюбленцем або іншою твариною. Не поспішай.
  • Поговоріть зі своїм ветеринаром або біхевіористом тварин, якщо ви не впевнені, як інтерпретувати способи спілкування тварини з вами.
  • Багато людей неправильно розуміють сенс, коли кажуть, що собака виглядає «винною». Ваша собака не відчуває провини за те, що зламала ваші меблі. Він боїться, коли ви підвищуєте голос та / або дисциплінуєте його.

Попередження

  • Найкраще залишити вихованця одного, якщо він дме, гарчить або намагається вас подряпати.
  • Не намагайтеся наблизитися до дикої тварини, щоб спробувати взаємодіяти з нею, особливо якщо ви не знайомі з мовою тіла або звуками цієї тварини.