Підтримуйте своє здоров’я

Автор: Roger Morrison
Дата Створення: 8 Вересень 2021
Дата Оновлення: 21 Червень 2024
Anonim
Корисні звички для дітей на кожен день 📃 Слушні поради дітям 🤗
Відеоролик: Корисні звички для дітей на кожен день 📃 Слушні поради дітям 🤗

Зміст

Здоров’я - це те, що занадто часто сприймається як само собою зрозуміле. Коли здоров’я погіршується, ми навряд чи можемо повірити, що ми так довго нехтували ним. Ми підготували посібник, який допоможе вам зберегти якомога більше здоров’я. У цій статті розглядається ваше фізичне, психічне та емоційне здоров’я. Чому ти хотів би взагалі жити по-іншому?

Крок

Частина 1 з 3: Харчування здорового харчування

  1. Підкресліть фрукти та овочі. Здорова дієта наповнена вітамінами, поживними речовинами та барвниками (і збалансована). Найпростіший спосіб досягти цього - споживання багато фруктів та овочів. Фрукти та овочі мають багато поживних речовин, але не калорійно - це означає, що ви можете їсти і їсти їх, не руйнуючи талію. І вони корисні для вас. Звичайно, чим свіжіше, тим краще.
    • Більшість фруктів та овочів корисні для вас, але деякі корисніші для вас, ніж інші. Ви хочете максимально використати силу матері-природи? Тоді купіть більше капусти, шпинату, моркви, селери, журавлини, чорниці та ананаса. Таким чином у вас також є всі кольори веселки
  2. Додайте нежирне м’ясо, нежирні молочні продукти та цільні зерна. Наскільки хороші фрукти та овочі, вам доведеться додавати до них інші продукти, щоб знайти правильний баланс. Якщо ви обираєте м’ясо, молоко, сир та / або макарони, обов’язково вибирайте нежирне м’ясо, нежирні молочні продукти та цільнозернові макарони. Загалом це означає вибір білого м’яса (без шкіри), нежирного молока, сиру та йогурту та коричневих макаронних виробів, лободи та вівса.
    • Що стосується зерен, то чим коричневіші, тим краще. Заборонити біле зерно зі свого раціону. Коли він білий, його обробляють і виводять з продуктів усі поживні речовини. Тоді це лише порожні вуглеводи.
  3. Нарізати оброблені продукти. Якщо це в упаковці, швидше за все, це не так добре для вас. І якщо продукти в цій упаковці залишатимуться хорошими роками, це подвоїться. Здається, що багато консервантів неможливо навіть належним чином контролювати. Крім того, ваше тіло не в змозі регулювати всі ці добавки. Часто це навіть не речі, схожі на їжу. Твоє тіло просто десь їх зберігає, бо не знає, куди його покласти. Бах.
    • Етикетки на упаковці також часто вводять в оману. Такі слова та вислови, як "100% натуральний", "вільний вигул", "відсутність добавок" тощо, грубо розміщуються на упаковці без достатнього нагляду. Отже, якщо ви купуєте щось, що має малоймовірну претензію, швидше за все, воно дійсно неправильне.
  4. Питна вода. Якщо ви шукаєте диво на Землі, не дивіться далі. Вода - це, мабуть, найбільше диво з усіх можливих. Підтримуючи зволоження, ви збережете все тіло здоровим - шкіра, волосся, нігті, органи, і навіть ваш розум буде вдячний вам за це. А також можна пити воду для схуднення! Дослідження показали, що ви можете втратити фунт на рік, випиваючи додатковий літр води щодня.
    • Частково це пов’язано з тим, що питна вода забезпечує почуття ситості. Крім того, вживання холодної води сприяє метаболізму. Насправді холодна вода (якщо бути точним півлітра) може пришвидшити обмін речовин на 30% протягом 10-40 хвилин. Тому пийте холодну воду після тренування, щоб спалити ще більше калорій.
  5. Кухар - правильний шлях. Оскільки ви збираєтеся вирізати весь той оброблений мотлох, ви все частіше будете бачити себе на кухні. І ось 24Kitchen раптом стане в нагоді. Готувати їжу приємно з кількох причин - подумайте про свій бюджет, свої навички та лінію талії. Однак майте на увазі деякі речі:
    • Вибирайте свіжі, коли це можливо. Заморожені та консервовані овочі - це добре, але свіжі продукти набагато кращі. Це пов’язано з тим, що в процесі обробки жодні поживні речовини не були втрачені.
    • Використовуйте правильні типи олії, такі як оливкова олія та сафлорова олія (олія розторопші). Вони наповнені хорошими жирами. Подібні дії зробіть із сирами, маслом та спредами - спробуйте знайти більш струнку версію своїх улюблених продуктів.
    • Не смажте їжу і бажано не використовувати тісто. Курка корисна для вас, але не якщо ви покриваєте її панірувальними сухарями, смажите у фритюрі на жирі і заливаєте солодкими соусами.
    • Не посипайте їжу сіллю! Американська асоціація охорони здоров'я рекомендує підтримувати споживання цукру нижче 1500 мг на день. Це звучить не надто складно, але одне чайної ложки сіль - це вже 2300мг. На жаль
  6. Орієнтуйтеся на корисні жири. Ми вже говорили про приготування їжі тут, але є й інше: жири необхідні (особливо, щоб волосся було блискучим, нігті здоровими, а травна система працювала належним чином), але ненасичені жири для вас набагато кращі за насичені (включаючи транс ) жири. Джерела корисних жирів? Оливкова олія, авокадо та горіхи. Звичайно, в міру.
    • Не використовуйте їх як добавку до того, що ви зазвичай їсте, а як замінник певних речей. Тому замість того, щоб смажити овочі на рослинній олії, краще зупиніть свій вибір на оливковій олії. Замість тієї шоколадної плитки краще зупиніть вибір на жмені мигдалю. Ці ненасичені жири також наповнюють, але організм може переробляти їх набагато ефективніше.

Частина 2 з 3: Прийняти здоровий спосіб життя

  1. Вправа. Ми просто не можемо обійти його: сидячий (сидячий) спосіб життя - це майже найкращий спосіб занурити своє тіло у прірву. Ви повинні залишатися активними, щоб залишатися здоровими. Якщо ви не використовуєте свій мозок, вони знесилюються - і ваші м’язи теж! Хочете ви прогулятися 5 кілометрів на сніданок або просто вигулювати собаку ввечері, неважливо. Йдеться про принаймні щось робити. Це потрібно вашому організму.
    • Центр контролю за захворюваннями (CDC) рекомендує займатися щонайменше 150 хвилинами помірних фізичних навантажень на тиждень - бажано поєднання кардіо-фітнесу та силових тренувань. До речі, це дорівнює 2,5 годині. І 2,5 години з 168 на тиждень, це можливо, так? І чим більше зусиль ви докладете за раз, тим менше вам буде потрібно.
    • Якщо у вас надмірна вага або ожиріння, ви, без сумніву, будете знати, що схуднення корисне для вас. Втративши п’ять кілограмів, ви вже робите своєму здоров’ю величезну послугу.
  2. Обмежте кількість алкоголю, який ви вживаєте. Під цим ми маємо на увазі, що як жінка ви п'єте не більше однієї склянки на день, а як чоловік не більше двох. І ні, це не означає, що ви можете випити всі ці сім склянок за один день на тиждень; ви не можете зберегти свої напої. Один-два напої на день підтримують здоров’я та заважають приймати дурні рішення. Виграй перемогу!
    • І під "напоєм" ми маємо на увазі 33-літрову банку пива, 150-мл склянку вина або 35 мл міцних напоїв. Якщо напій не містить стільки цукру, це ще краще.
  3. Перестати палити. Напевно, ви вже знаєте, що куріння не корисно для вашого здоров’я. До того ж це обійдеться вам у здоровенний долар. І це може завдати шкоди оточуючим. Вам потрібно більше причин, щоб кинути? Якщо ви взагалі дбаєте про своє здоров’я, ви спробуєте кинути палити.
    • І вам не потрібно чекати десятиліттями, перш ніж ви зможете скористатися перевагами відмови. Через двадцять хвилин пульс впаде. Хвилини! Через рік після зупинки ризик серцевої недостатності вже зменшився вдвічі. Навіщо чекати секунду довше? Ваше тіло, ваші близькі та ваш гаманець будуть вам надзвичайно вдячні.
  4. Регулярно оглядайтесь у лікаря. З віком приділяючи пильну увагу здоров’ю стає все більш важливим - навіть якщо ми взагалі не відчуваємо жодних симптомів. Доцільно регулярно оглядати стоматолога та лікаря. Хоча б лише для того, щоб переконатися, що з вашим піко белло все в порядку. Якщо все піде добре, ви можете зітхнути з полегшенням.
    • На додаток до загальних оглядів у лікаря та стоматолога, вам також слід регулярно проводити обстеження на рак молочної залози чи простати та ЗПСШ. Також переконайтесь, що ваші щеплення актуальні. Останнє, що ви хочете, - це щоб зловісні організми розмножувались у вашому житті, і ви нічого з цим не робите.
      • Тести на ЗПСШ стануть набагато менше нервових, якщо у вас буде безпечний секс. Якщо ви сексуальні, завжди використовуйте презерватив. Просто зроби це.
  5. Веселіться. Лук не завжди може бути напруженим. Тому важливо час від часу розслаблятися та отримувати задоволення. Ваше тіло і розум не віддячать вам, якщо ви цього не зробите. І чому ти взагалі хотів би жити, якщо ти ніколи не можеш добре провести час? Тож приділіть собі трохи часу для занять, які вам подобаються. Ваше життя буде здаватися набагато приємнішим гостро.
    • Щодня виділяйте трохи часу для себе. Чи збираєтесь ви медитувати, читати, танцювати оголеними чи гуляти, неважливо. Робіть це і насолоджуйтесь. Ви цього заслуговуєте!
  6. Знайдіть маленькі способи бути активними. Попри всю цю роботу, усі ці соціальні справи, дітей та всі інші зобов’язання, часом важко приділити час спорту. Коли ви зайняті, важливо знайти інші способи продовжувати рух. Навіть якщо ви робите це лише додаткові дві хвилини на день.
    • Приклади? Припаркуйтеся трохи далі від місця, куди вам потрібно їхати. Підніміться сходами замість ліфта. Зробіть п’ять хвилин вправ для живота перед тим, як приймати душ. Мийте машину вручну. Візьміть своє побачення в парк. Якщо ви трохи творчі, можливості з’являються скрізь.

Частина 3 з 3: Збереження психічного здоров’я

  1. Продовжуйте стимулювати себе розумово. Мозок - це м’яз, і він може звикнути до стимулів, які він отримує. Висячи перед телевізором день і ніч, ваш мозок буде знемагати. Ваш мозок стане лінивим. Якщо ваш мозок розтріснеться, вони будуть свіжими та голодними до наступної пригоди. Тож вимкніть телевізор і шукайте викликів. Хтось захоплюється грою в шахи?
    • Інтернет робить цей крок неймовірно простим для вас. Ви можете шукати в Інтернеті судоку чи кросворди, Memrise, Coursera, Khan Academy, онлайн-шахи тощо, тощо. Ви майже нічого не можете зробити з комп’ютером. Тож виправдань немає!
  2. Зняття стресу. Ми вже говорили про розваги вище, але ще не заглибились у зменшення стресу. Однак ці два обов’язково йдуть рука об руку. Надзвичайно важливо тримати рівень стресу під контролем. Люди з сильним стресом їдять більше, менше сплять і, як правило, менш здорові. Рівень гормонів у вашій голові впливає майже на все!
    • Найпростіше зробити карту своїх тригерів. Усувайте ці тригери зі свого життя, коли це можливо. Крім того, займайтеся йогою або медитацією, і переконайтеся, що ваш житловий простір охайний. Насправді саме так ви влаштовуєте своє життя. Таким чином ви можете скласти все разом і зберегти контроль.
  3. Спати. Якщо ми недостатньо спимо, це впливає на все наше життя. Ми не можемо зосередитись, не можемо звертати уваги, їмо більше, гормони скрізь і так далі і нескінченно. Нам усім потрібно близько восьми годин сну на ніч; чи має вона тенденцію до семи чи дев'яти годин на ніч - особиста справа.
    • Щоб було легше добре спати, слід «від’єднатися» від себе швидше, ніж пізніше - в ідеалі за дві-три години до сну. Тож вимкніть комп’ютер, приберіть мобільний телефон і вимкніть телевізор. Швидше читайте, приймайте ванну або відпочивайте з родиною чи сусідами по кімнаті. Живи тут і зараз.
  4. Розмістіть пріоритети у своїй соціальній мережі. Для людей бути соціальними - це все одно, що дихати. Якщо ми робимо це недостатньо, наші розумові здібності страждають, і ми втрачаємо контроль над тим, яким має бути життя. Тож знаходьте час для своїх друзів! Зателефонуйте тому родичу, з яким давно не спілкувались. Коли ви відчуваєте рівновагу, тоді ви відчуваєте невід’ємну частину спільноти - все інше стає на свої місця.
    • Це занадто просто, щоб повністю захопитися своєю роботою чи стосунками. Однак життя набагато плідніше, коли у вас є яскрава соціальна мережа. Зробіть все можливе, щоб час від часу влаштовувати вечір з друзями чи родиною. Таким чином ви можете зняти стрес, і у вас буде більше людей, на яких можна спертися, коли вони вам потрібні - це дуже, але також дуже обнадійливе і здорове почуття.
  5. Вийди з сорочки. Щоб зберегти свій розум, ви можете зробити те, чого раніше ніколи не робили. Відвідайте місто, яке ви ніколи не відвідували. Почніть із виду спорту, яким ви ніколи не займалися. Нехай ваша творчість вийде на волю, якщо ви не робили цього впродовж століть. Спробуйте знайти хобі, яке завжди вас захоплювало, але ніколи не починалося - і знайдіть для цього час. Ви будете почуватись продуктивними, ніби дійсно чогось досягли. І на довершення всього це допоможе вам почуватись краще.
    • Будь то спуск на спуск, кулінарний клас чи нове місто, ви можете навчитися з усіх цих нових вражень. У вас з цим буде принаймні весела і божевільна історія!
  6. Переслідуйте свою пристрасть. Насправді. В кінці пісні життя без пристрасті - це не здорове життя. У кожного є мрії, і навіть якщо ви не можете переслідувати їх цілодобово, вони можуть бути чимось, що має своє місце у вашому житті. Тож пишіть свою книгу щосереди вдень. Почніть з уроків гітари в 45 років. Збирайте валізи та переїжджайте до нового міста. Ви ніколи не будете задоволені, якщо цього не зробите.
    • Для вашого здоров’я надзвичайно важливо бути щасливим. Переслідуючи свою пристрасть, ви переконаєтеся, що є. Якщо це дає вам тепле почуття всередині, то вам судилося це зробити. Ніколи не дозволяйте вашим пристрастям розгулюватись. Ваші пристрасті існують, щоб зберегти ваше серце та душу здоровими та щасливими.

Поради

  • Намагайтеся планувати харчування заздалегідь. Попередньо запакуйте свої закуски, щоб ваш гризун справді залишався гризти.
  • Ніколи не ходіть до супермаркету, коли ви голодні!