Як чистити липучку

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 14 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как почистить застежку липучку.
Відеоролик: Как почистить застежку липучку.

Зміст

Застібка велкро, або так звана липучка, дуже проста у використанні, але її достатньо складно чистити. Пух від одягу, шерсть тварин і інші волокна можуть чіплятися за що складається з гачків половинку застібки, знижуючи її чіпкі якості. Регулярно видаляючи пух і налиплі на застібку волокна, а також правильно доглядаючи за липучкою, ви забезпечите їй належний зовнішній вигляд і гарні робочі якості.

кроки

Частина 1 з 3: Видалення поверхневого пуху

  1. 1 Проведіть по липучці щіткою-роликом від пилу. Щоб видалити з липучки поверхневі забруднення, скористайтеся звичайним роликом від пилу, яким чистите свій одяг. Розправте липучку на плоскій поверхні, притримайте її з одного кінця і кілька разів прокотите по ній роликом від пилу. При необхідності поміняйте липкий лист ролика на новий.
  2. 2 Прикладіть до липучці скотч. Відріжте невеликий шматок скотча (не більше розміру долоні), щоб він не почав перекручуватися і не міг випадково приклеїтися сам до себе. Розкладіть застібку велкро на плоскій поверхні і наліпити скотч на неї, щоб він максимально можливо зібрав з неї пух. Міцно тримаючи липучку за один кінець, відклейте від неї скотч, щоб зняти пух.
    • Цей крок можна повторити кілька разів і в міру необхідності використовувати нові шматочки скотчу.
  3. 3 Відскребіть з липучки поверхневі забруднення нігтями. Власні пальці можуть виявитися корисним інструментом для видалення поверхневого пуху з застібки. Розправте липучку на плоскій поверхні і зніміть з неї такі очевидні забруднення, як нитки або волосся, кінці яких стирчать за краями застібки. Потім наскрібши липучку нігтями, щоб видалити з неї якомога більше поверхневого пуху.

Частина 2 з 3: Усунення сильно вліпшіх волокон

  1. 1 Скористайтеся жорсткої зубною щіткою, щоб почистити липучку. Візьміть жорстку зубну щітку (бажано тільки з щетини без будь-яких масажних чи інших пластикових вставок), щоб зняти вліпшіе в липучку волокна. Розкладіть липучку на плоскій поверхні і почніть чистити її сильними короткими рухами щітки від одного краю до іншого.
    • Пальцями збирайте все волокна, які вдасться витягнути щіткою наверх.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    James Sears


    Професіонал прибирання Джеймс Сірc - глава команди, що займається задоволеністю клієнтів, в Neatly, групі клінінгових гуру з Лос-Анджелеса і округу Оріндж, Каліфорнія. Спеціаліст з усього, що пов'язано з чистотою; допомагає змінити життя шляхом позбавлення від мотлоху і поновлення обстановки в будинку. В даний час є одним з кращих студентів Південно-Каліфорнійського університету.

    James Sears
    професіонал прибирання

    Наш фахівець згоден: «Найдієвіший спосіб вичистити волосся або пух з липучки - це щітка. Можете використовувати зубну щітку з жорсткою щетиною або будь-яку іншу маленьку щіточку, яка знайдеться у вас вдома ».

  2. 2 Відскребіть забруднення з липучки за допомогою відривного краю на диспенсере скотча. Щоб почистити поверхню липучки, скористайтеся тим краєм диспенсера для скотча, про який ви зазвичай відриваєте скотч. Розправте липучку на плоскій поверхні і впевненими короткими рухами почніть водити зубчиками відривного краю диспенсера від одного кінця липучки до іншого.
    • Пальцями збирайте все волокна, які вдасться витягнути диспенсером наверх.
  3. 3 Видаліть глибоко застрягли волокна за допомогою гострого пінцета. Волокна, що застрягли глибоко під гачками липучки, необхідно буде видалити гострим пінцетом. Розкладіть липучку на плоскій поверхні і притримайте за обидва кінці.Потім кінчиком пінцета виплутатися залишкові забруднення.

Частина 3 з 3: Правильний догляд за застібкою велкро

  1. 1 Щомісяця очищайте застібку від налиплого волокон. Щоб липучка добре застібалася і була чистою, її необхідно чистити щомісяця. Так ви не допустите її надмірного забруднення, після чого процедура очищення від налиплого волокон стає помітно важче.
  2. 2 Застібайте все липучки, перш ніж класти річ в пральну машину. Якщо липучки розташовані на речах, які ви перете в пральній машині, не забувайте застібати їх перед пранням. Так липучки не стануть збирати на себе окремі волокна, а також не будуть чіпляти і псувати інші речі в процесі прання. РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    James Sears


    Професіонал прибирання Джеймс Сірc - глава команди, що займається задоволеністю клієнтів, в Neatly, групі клінінгових гуру з Лос-Анджелеса і округу Оріндж, Каліфорнія. Спеціаліст з усього, що пов'язано з чистотою; допомагає змінити життя шляхом позбавлення від мотлоху і поновлення обстановки в будинку. В даний час є одним з кращих студентів Південно-Каліфорнійського університету.

    James Sears
    професіонал прибирання

    Наш фахівець згоден: «Більшість виробів з липучкою можна прати в машині, але обов'язково застібайте липучку, щоб вона не зібрала на себе ще більше сміття, волосся і пуху. Крім того, якщо липучка приклеєна, а не пришита, можливо, варто відмовитися від машинного прання або, по крайней мере, сушити виріб при низькій температурі. Сушка при високій температурі може розтопити клей або згодом видалити його ».


  3. 3 Після прання обробляйте липучки спреєм від статичної електрики (антистатиком). Антистатик у вигляді аерозолі, наприклад, такий як «Ліра», може зробити так, щоб до липучці менше електризуватися пил. Після прання обробляйте застібки антистатиком, щоб мінімізувати їх подальше забруднення.