Як використовувати метроном

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 22 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Метроном от Google. Где взять и как использовать!?
Відеоролик: Метроном от Google. Где взять и как использовать!?

Зміст

Метроном - це музичне пристосування, що дозволяє музикантам грати з більш постійним ритмом. Метроном видає ритмічний, рівний звук, який дає можливість музикантові (або музикантам) грати, дотримуючись правильну частку. Використання метронома в своїх повсякденних заняттях допоможе вам вивчити твір і поліпшити ігрову техніку. Уміння грати з метрономом важливо для будь-якого музиканта.

кроки

Частина 1 з 3: Вибір метронома

  1. 1 Вивчіть різні типи метрономів. У продажу можна зустріти найрізноманітніші метрономи: кишенькові цифрові, заводні механічні, у вигляді додатку для телефону або навіть драм-машини, якщо ви готові піти на такі витрати. Залежно від ваших потреб, одні види метрономів вам будуть підходити більше інших.
    • Як правило, механічні метрономи добре справляються з усіма своїми основними завданнями для всіх інструментів, які можна зустріти в оркестрі. Цифрові метрономи дозволяють користуватися великою кількістю сучасних функцій.
  2. 2 Визначте, які додаткові функції вам необхідні. Враховуйте інструмент, на якому ви граєте. У продажу є широкий асортимент найрізноманітніших метрономів. Залежно від того, на якому інструменті ви граєте, а також ваших особистих переваг, можна визначити відповідний конкретно для вас тип метрономів. Наприклад, якщо ви ударник, то вам може знадобитися роз'єм для навушників (лінійного виходу) або можливість регулювання гучності.
    • Якщо ви граєте на струнному інструменті, який необхідно налаштовувати, то краще придбати метроном з вбудованим тюнером.
    • Якщо ви плануєте брати метроном з собою, то краще вибрати маленький цифровий метроном замість великого механічного.
    • Якщо вам потрібно візуальне відображення метра, щоб краще його дотримуватися, використовуйте механічний метроном. Спостереження за хитним маятником під час гри дозволить вам більш чітко дотримуватися метра під час гри. Втім, у багатьох електронних моделей для цієї мети існує миготливий світлодіод.
    • Переконайтеся, що в об'єкті придбання вами метрономі існує можливість установки ритмічного розміру і швидкості ударів в хвилину (BPM).
  3. 3 Спробуйте метроном перед покупкою. Під час занять вам доведеться чути звук метронома тривалий час, і дуже часто його періодичність становитиме понад 100 ударів в хвилину (в залежності від швидкості твори). Тому буде хорошою ідеєю попередньо протестувати метроном на відповідний вашому слуху звук. Деякі цифрові метрономи видають високий писклявий звук, в той час як інші цокає, як гучні годинник.
    • Спробуйте пограти з цим метрономом, щоб переконатися в тому, що його звук допомагає вам, а не відволікає і тим більше не нервує.
    • В App Store і Google Play можна знайти кілька безкоштовних додатків-метрономів для смартфонів.

Частина 2 з 3: Налаштування метронома

  1. 1 Встановіть темп. Більшість метрономів використовують для цього такий параметр, як кількість ударів в хвилину (BPM), що дозволяє задати необхідну швидкість. Деякі програми-метрономи для телефонів дозволяють задати потрібний темп, просто постукавши в цьому темпі по екрану.
    • У більшості кварцових метрономів параметр BPM вказано по краю дуги циферблата. Різним діапазонам BPM відповідають італійські слова, які традиційно використовуються для позначення темпу, наприклад Allegro або Presto.
    • У механічних моделях вам необхідно просто переміщати металевий важок по стрижні до необхідної позначки темпу, який відповідає играемой композиції.
  2. 2 Встановіть тактовий розмір. Це можливо для багатьох цифрових метрономів, в той час як в більшості їх механічних побратимів подібна функція відсутня. Розмір такту складається з двох чисел, записаних у вигляді дробу. Верхнє число відображає кількість часток в такті. Нижня число вказує на тривалість кожної з цих часток.
    • Наприклад, розмір 4/4 увазі, що в одному такті буде чотири четвертні частки, а в 2/4 - дві четвертні.
    • У деяких творах використовується більше одного тактового розміру. Під час виконання таких творів з метрономом вам доведеться грати його по частинах, кожен раз змінюючи в метрономі розмір такту, коли того вимагає п'єса.
  3. 3 Встановіть рівень гучності. Налаштування рівня гучності є важливим пунктом налаштування будь-якого цифрового метронома. Ви повинні знайти той рівень гучності, який не буде перебивати музику, але і не буде зникати за нею. У більшості гойдаються механічних метрономів немає можливості регулювання гучності, але візуальне спостереження за ходом маятника дозволяє музикантам грати правильно, навіть якщо за музикою вони не чують його звуку. Деякі електронні метрономи оснащені також світлодіодними індикаторами, які спалахують і гаснуть згідно часткам такту.

Частина 3 з 3: Заняття з метрономом

  1. 1 Вивчіть нотний текст, перш ніж грати з метрономом. Спочатку необхідно завчити п'єсу без чіткої прив'язки до точного метру. Тільки після того як ви добре освоїли нотний текст, і ваші руки його запам'ятали, можна починати займатися в певному метрі.
  2. 2 Починайте з низькою швидкості. Як кажуть, тихіше їдеш - далі будеш. Для початку, встановіть швидкість метронома між 60 і 80 BPM.
    • Прослухайте пару ударів метронома, перш ніж вступати в гру. Можна отстукивать ритм ногою або дивитися на метроном, щоб зберігати синхронізацію з ним.
  3. 3 Зосередьтеся на проблемних ділянках. Музика ніколи не буває однаково важким від початку і до кінця. Деякі частини композиції будуть завжди складніше інших її частин. Використовуйте метроном на низькій швидкості, граючи по одній ноті за один удар, щоб звикнути до такого виду роботи.
    • Також ви можете грати одну ноту за один удар в проблемних ділянках п'єси, щоб опрацювати це місце. Почніть з першої ноти твору. Зіграйте ноту знову, а потім додайте наступну. Знову почніть і додайте третю, і так далі.Продовжуйте додавати, поки не дійдете до кінця п'єси.
  4. 4 Прискорте метроном. Коли ви відчули себе більш комфортно і впевнено під час повільної гри, можете почати поступово збільшувати швидкість. Найкраще піднімати швидкість по чуть-чуть. Встановіть на 5 BPM більше, ніж було до цього. Знову грайте твір, поки вам не буде комфортно грати в цьому більш швидкому темпі. Потім знову збільште швидкість. Продовжуйте потроху підвищувати швидкість, поки не досягнете 100% від початкового темпу твору.
  5. 5 Перевірте себе. Вивчивши частину композиції, перевірте, як ви граєте її з метрономом. Так ви зможете виявити недоліки навіть в тих її частинах, в яких нібито були впевнені. Попрацюйте над цими частинами, щоб удосконалити свої музичні навички.

Поради

  • Слухайте стукіт метронома, навіть якщо ви не граєте. Це дозволить вам виробити чітке, рівне почуття метра, яке стане в нагоді під час гри музики з листа.
  • Деякі люди знаходять звук метронома дуже дратівливим, тому не забудьте його вимкнути, коли закінчите своє заняття. Це дозволить зберегти хороші відносини з сім'єю або сусідами по кімнаті.

Що вам знадобиться

  • метроном
  • Музичний інструмент
  • Нотна музика або табулатура
  • Батарейки (для цифрових метрономів)