Як використовувати SQL

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 6 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Уроки SQL для начинающих / #1 - Что такое SQL? Установка локального сервера
Відеоролик: Уроки SQL для начинающих / #1 - Что такое SQL? Установка локального сервера

Зміст

SQL (розшифровується як Structured Query Language) спочатку був розроблений IBM в 70-х роках, щоб взаємодіяти з реляційними базами даних. Це спільну мову для баз даних, залишається досить легким для читання. І порівняно просто вивчити його основи (хоча мова може бути дуже потужним).

кроки

  1. 1 SQL 'як правило, вимовляється' S-Q-L ' (Structured Query Language - мова структурованих запитів). SQL був спочатку розроблений на фірмі IBM by Дональдом Д.Чемберліном і Раймондом Ф.Бойс на початку 1970-х. Ця версія мала назву SEQUEL (Structured English Query Language).
  2. 2 Існують різні діалекти SQL, але найбільш широко використовувані СУБД сьогодні дотримуються стандарту SQL99 від ANSI, і багато постачальників реалізували додаткові можливості для розширення цього стандарту (в Microsoft 'особливість' SQL називається T-SQL або Transact-SQL, версія від Oracle - PL / SQL ).
  3. 3 Отримання даних! Про це, як правило, йде мова. Для цього використовуйте оператор вибору SELECT - він буде запитувати або отримувати (витягувати) дані з бази даних SQL.
  4. 4 Простий приклад: 'Select * from tblMyCDList' - хотіли б отримати (вибрати) всі стовпці (ось де * доводиться) і рядки таблиці 'tblMyCDList'.
  5. 5 Запити, як правило, набагато складніше, ніж це. Вибір може бути використаний, щоб вивести конкретні стовпці і рядки з таблиці і навіть зв'язати дані з декількох таблиць або, якщо на те пішло, разом всі бази даних.
  6. 6 Якщо ми хочемо відфільтрувати рядки, обрані оператором вибору, умова необхідно кваліфікувати як набори обраних записів. 'Select * from tblMyCDList, де CDid = 27' покаже рядки, де поле CDid що дорівнює 27. Або 'select * from tblAttribute, де strCDName наприклад' Dark Side% '' використовує непередбачуване явище, представлене 0 або інші приклади будь-якого характеру . І ми покажемо (виведемо на екран), що в моїй колекції є мій улюблений альбом Pink Floyd.
  7. 7 Оператори INSERT і UPDATE використовуються для додавання і зміни даних в базі даних SQL (перегляньте наведені нижче посилання на деякі відмінні навчальні програми, які можуть стати в нагоді вам надалі).
  8. 8 Оператор DELETE використовується для видалення даних з бази даних SQL.

Поради

  • Використовуйте wamp або xampp - веб-сервер простіше з phpmyadmin (mysql).
  • Під Linux найпопулярніші такі бази даних, як MySQL і PostgreSQL. Якщо консоль здається не зручною, використовуйте ExecuteQuery або інший подібний інструмент з відкритим вихідним кодом.
  • Наступна книга може бути корисною: Kline, Kevin, Daniel Kline and Brand Hunt. 2001. SQL in a Nutshell. 2nd Edition. O'Reilly & Associates, Inc.
  • Дуже легко прикріплювати до SQL бази даних зсередини Microsoft Access (цей інструмент запиту може бути використаний в режимі SQL, хоча синтаксис має відмінності від використовуваних з SQL Server і іншими базами даних).
  • Microsoft Query є інструментом, який поставляється з Windows - він має графічні або SQL режими запиту.

попередження

  • Значення 'database (база даних)' часто можна сплутати; її можна використовувати, щоб говорити про реальний контейнері для набору таблиць, як база даних CD або головна база даних. Фактичне серверне програмне забезпечення, що містить базу даних, є «ядром бази даних» або «програмним забезпеченням бази даних ', який може містити бази даних. Прикладами є SQL Server 2005 Express, MySQL або Access 2003.
  • Реляційна база даних зазвичай означає 'система, чиї користувачі переглядають дані у вигляді таблиць, пов'язаних один з одним через загальні значення даних', яка, як правило, реалізується як 'relational database management system' (RDBMS) (реляційна система управління базами даних СУБД) , як MySQL, Sybase, SQL Server або Oracle. Суворі реляційні бази даних відповідають E.F. 'Ted' Codd's 'Twelve Principles of Relational Databases' (Дванадцять принципів реляційних баз даних). Можна стверджувати (і часто так буває), що Access - також є реляційної базою даних, Microsoft звичайно, говорить про це, але те, як ядро ​​побудовано, насправді робить її 'Indexed Sequential Access Method (ISAM)' базою або одноманітним файлом бази даних. Відмінності не легко виявити на вигляд, тому що їх там немає, Access навіть має свою власну реалізацію SQL, але вони опускаються в ядра бази даних (див. Http://www.ssw.com.au/SSW/Database/DatabaseDocsLinks.aspx для гарного опису цього). За інших відповідних особливостях деякі складні запити в Access працюватимуть набагато повільніше, ніж в SQL Server. Деякі прості запити будуть працювати повільніше в SQL Server.