Як позбутися від почуття власності по відношенню до свого партнера

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 9 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
10 признаков того, что ваши отношения умерли
Відеоролик: 10 признаков того, что ваши отношения умерли

Зміст

Складатися у відносинах може бути захоплююче і дивно. Можливо, ви відчуваєте сильну зв'язок з кимось, хто вам небайдужий і для кого небайдужі ви. Однак час від часу у вас може виникати почуття ревнощів або невпевненості в собі, яке буде створювати проблеми в стосунках. Бути може, ви почнете помічати, що допитуєте свого партнера, звинувачуєте його в чомусь і ведете себе як власник, самі того не бажаючи. На щастя, цього можна уникнути. Все, що вам потрібно, - це зберігати спокій в певний момент, побудувати довіру у відносинах і запобігти власницьке поведінку в майбутньому.

кроки

Метод 1 з 3: Зберігаємо спокій

  1. 1 Візьміть перерву. Якщо вам здається, що вас долає почуття власності, непоганою ідеєю буде взяти перерву і дати оцінку своєї поведінки. Невеликий перепочинок дозволить вам подумати про те, що ви робите, чому ви це робите і як це може вплинути на ваші стосунки.
    • Наприклад, якщо ви перебуваєте в ресторані зі своїм партнером і помічаєте, що на вас накочує ревнощі через те, що вам двом посміхається офіціант / офіціантка, ненадовго вийдіть в туалет або на вулицю.
    • Якщо піти немає можливості, дайте собі уявний перерву. Зробіть три глибоких, повільний вдиху і протягом цього часу концентруйтеся тільки на своєму диханні.
    • Використовуйте цей час, щоб запитати себе, чому ця ситуація викликає у вас інстинкт володіння. Наприклад: "Я ревную? Я відчуваю невпевненість в собі? Чому я відчуваю себе таким чином? "
  2. 2 Належним чином висловлюйте свої почуття. Час від часу трохи ревнувати або відчувати невпевненість в собі - це нормально. Також нормально ділитися з партнером своїми відчуттями, за умови, що ви робите це правильно. Якщо ви будете висловлювати і пояснювати свої емоції в спокійній, дорослої манері, у вас вийде притупити почуття власності.
    • Опишіть партнеру свої почуття і поясніть, чому вони виникають.
    • Скажіть партнерові, що він може зробити, щоб допомогти вам впоратися з цими почуттями.
    • Наприклад, спробуйте сказати наступне: "В даний момент я відчуваю деяке почуття власності по відношенню до тебе. Це нерозумно, але мені здається, що я ревную до уваги, що тобі роблять ".
  3. 3 При необхідності вибачитеся. Часом ваші власницькі пориви можуть вирватися назовні до того, як ви зможете себе зупинити. Якщо це сталося, вам потрібно вибачитися перед своїм партнером і будь-якими іншими людьми, замішаними в цій ситуації.
    • Наприклад, якщо ви були грубі з продавцем через те, що він привітав вашу половинку, значить, вам потрібно попросити вибачення як у нього, так і у коханої людини.
    • Під час вибачення можна сказати: "Прости за те, як я себе зараз повів (а). Це було недоречно і більше не повториться ".
    • Якщо вам потрібно вибачитися, можете почати з наступних слів: "Мені необхідно попросити вибачення за свою поведінку.Тому, що сталося, немає виправдань ".

Метод 2 з 3: Будуємо довіру у відносинах

  1. 1 Розберіться з проблемами в стосунках. Іноді почуття власності може проявлятися через що сталися подій, які похитнули стабільність цих відносин. Якщо це ваш випадок, значить, вам потрібно обговорити це питання зі своїм партнером. Таким чином ви зможете вирішити проблему. Адже, коли ви зрозумієте, на якому рівні знаходяться ваші відносини, ви станете менш одержимі своєю половинкою.
    • Скажіть партнерові, що ви хочете поговорити з ним про деякі загальні труднощі у відносинах. Можна сказати: "Ми можемо обговорити проблеми, з якими зіткнулися останнім часом?"
    • Проведіть відкриту і чесну розмову про те, що вас турбує.
    • Пам'ятайте, що на вирішення деяких проблем, таких як минулі зради, може знадобитися не один розмову і деяку кількість часу. Кинувши все на самоплив, ви лише підсилите поточний брак довіри.
  2. 2 Довіряйте своєму партнерові. Один з ключів до успішних відносин - це довіра. Ви повинні вірити, що ви небайдужі своєму партнеру і що він чесний перед вами. А він, у свою чергу, повинен відчувати те ж саме по відношенню до вас. Проблема надмірного інстинкту володіння частково пов'язана з тим, що ви подаєте партнеру посил, що ви йому не довіряєте. Менше його контролюйте, довірившись його почуттів і поведінки.
    • Вірте партнеру, коли він говорить про те, куди йде або чим буде займатися. Не потрібно перевіряти його, щоб переконатися в його вірності.
    • Вірте тому, що говорить вам ваш партнер. Якщо у вас немає фактів, які доводять його непорядність, вам варто вірити його словам.
    • Вірте в почуття свого партнера по відношенню до вас. Вірте, що ви важливі йому настільки, наскільки він про це говорить.
  3. 3 Поважайте свого партнера. Одна з проблем власницького поведінки полягає в тому, що ваші дії можуть висловлювати неповагу до вашій половинці, до вас самим або іншим. Ви можете сказати або зробити щось образливе, зверхнє або образливе. Якщо ви спробуєте проявляти до партнера то повагу, якого він заслуговує, у вас вийде менше його контролювати, ви побудуєте міцні відносини.
    • Говоріть шанобливо зі своїм партнером або про нього. Не кричіть і не кричіть на нього, інакше ви ненавмисно скажете те, що його образить або засмутить.
    • Поважайте його особистий простір. Чи не рийтеся в його речах і не читайте його листування без дозволу. Подібна поведінка найчастіше призводить до непорозумінь.
  4. 4 Говоріть зі своїм партнером. Усвідомивши, що ви ведете себе як власник, і вирішили це змінити, обговоріть з партнером, що сталося. Це допоможе вам зупинити свою ревнощі і власницьке поведінку.
    • Скажіть, що ви зрозуміли, що останнім часом вели себе як власник. Наприклад: "Ми можемо поговорити? Я знаю, що останнім часом моя поведінка була занадто власницьким ".
    • Поясніть свої почуття і чому вони виникли. Спробуйте сказати: "Я ревнував (а) через неприємний досвіду, отриманого в минулих відносинах".
    • Також вислухайте свого партнера. Це повинен бути діалог, а не монолог. Вам необхідно зрозуміти, як ваша поведінка позначилося і на вашій половинці.

Метод 3 з 3: Запобігаємо власницьке поведінку в майбутньому

  1. 1 Будьте чесні з собою. Саме усвідомлення, що ви ведете себе як власник, - це вже один із перших кроків на шляху до позбавлення від цього. Вам також необхідно чесно зізнатися собі, чому ви це відчуваєте і чому так себе ведете. Це допоможе вам розібратися з будь-якими наявними проблемами, які викликають у вас бажання безроздільно володіти своїм партнером.
    • Запитайте себе, чи пов'язано подібна поведінка з чимось, що сталося з вами в минулому. Наприклад, ваш колишній партнер пішов від вас до когось іншого? Або ви росли в родині, де траплялися зради?
    • Визначте, чи є щось в вчинках вашого партнера, що викликає у вас бажання контролювати його. Може, він часто фліртує з оточуючими?
    • Подивіться правді в очі і визнайте всі свої проблеми з самооцінкою і впевненістю в собі. Може, ви вважаєте, що ви непривабливі або що ваш партнер занадто хороший для вас?
  2. 2 Будьте впевнені в собі. Часом ми піддаємося інстинкту володіння тоді, коли відчуваємо невпевненість в собі. Можливо, вам здається, що ви не заслуговуєте бути поруч зі своїм партнером. Якщо ви вважаєте, що власницьке поведінка пов'язана з невпевненістю або сумнівами в собі, попрацюйте над самооцінкою, щоб менше обмежувати свою половинку.
    • Ведіть щоденник або складіть список всіх своїх кращих якості. Пишіть все - від гарних очей до наявності почуття гумору або любові до аніме.
    • Говоріть самі з собою в позитивному ключі. Наприклад, подивіться в дзеркало і скажіть: "Я - просто величезна знахідка і Каті пощастило, що у неї є я. Так само як і мені пощастило, що у мене є Катя ".
    • Записуйте компліменти свого партнера або його вчинки, що демонструють, що ви йому небайдужі.
  3. 3 Піклуйтеся про себе. Набагато простіше почати ревнувати або вести себе як власник, якщо ви втомилися, голодні, відчуваєте стрес або просто недобре себе почуваєте. У вас просто немає ні моральних, ні фізичних сил, щоб протистояти ревнивим думкам або власницькому поведінки. Ви зможете з цим впоратися, якщо будете приділяти достатньо часу своєму здоров'ю.
    • Їжте збалансовану здорову їжу, щоб ваше тіло отримувало необхідні поживні речовини та енергію.
    • Регулярно підтримуйте фізичну активність. Це допоможе знизити рівень стресу, і ви зможете зберігати спокій, якщо почнете відчувати напад ревнощів або власницького поведінки.
    • Намагайтеся щоночі спати по 6-8 годин. Встановіть регулярний графік сну, щоб отримувати необхідний відпочинок.
  4. 4 Зверніться за професійною допомогою. Якщо власницьке поведінка починає переходити всі межі, ви ризикуєте завдати шкоди відносинам і заподіяти партнерові (і собі) емоційну, психологічну або навіть фізичний біль. Якщо ваш партнер або хтось ще говорить про те, що вам потрібно послабити хватку, розціните це як попередження і зверніться за професійною допомогою.
    • Психолог допоможе вам визначити, чому ви так себе ведете і як це припинити.
    • Якщо ви перебуваєте в релігійній громаді, ви можете обговорити те, що відбувається зі своїм духовним наставником. Можна сказати: "Не могли б ми трохи пізніше поговорити про мої проблеми в стосунках? Мені здається, я занадто сильно контролюю свого партнера ".
    • Сімейний психолог також допоможе вам і вашому партнерові розібратися з будь-якими проблемами в стосунках.

Поради

  • Довіряйте своєму партнерові. Він вибрав відносини з вами, а не з кимось ще.

попередження

  • Надмірне власницьке поведінку змусить вашого партнера відчути, що ви йому не довіряєте, а це, в свою чергу, може привести до подальших в проблемам у відносинах.