Як позбутися від запаху часнику

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 18 Квітень 2021
Дата Оновлення: 26 Червень 2024
Anonim
☼ ЗАПАХ ЧЕСНОКА ☼ Как Быстро Избавиться от Запаха Чеснока изо Рта
Відеоролик: ☼ ЗАПАХ ЧЕСНОКА ☼ Как Быстро Избавиться от Запаха Чеснока изо Рта

Зміст

Часник - смачна і пікантна приправа для багатьох страв. Однак він може залишити після себе неприємний запах на руках або обробній дошці, а також всередині холодильника. Часник може викликати неприємний запах з рота протягом декількох годин після їжі. Як би там не було, запах часнику можна усунути за допомогою певних засобів.

кроки

Метод 1 з 4: Видалення запаху часнику з рук

  1. 1 Потріть руки нержавіючої сталлю, щоб позбутися від запаху часнику. Якщо ви різали часник і на руках залишився його запах, потріть їх яким-небудь предметом з нержавіючої сталі. Добре підійде ложка з нержавіючої сталі. При цьому тримайте руки під струменем холодної води з крана і тріть їх предметом з нержавіючої сталі протягом 1-2 хвилин.
    • Що міститься в нержавіючої сталі хром нейтралізує запах часнику на руках.
  2. 2 Обприскати руки свіжим лимонним соком, якщо у вас немає під рукою предметів з нержавіючої сталі. Інформація, що міститься в цитрусових (лимони або лаймі) кислота відмінно нейтралізує пахучі речовини часнику. Якщо ваші руки пахнуть часником, спробуйте протерти долоні однією чайною ложкою (5 мілілітрів) лимонного соку. Розітріть сік по шкірі обох рук (включаючи пальці). Після цього вимийте руки холодною водою з милом. Понюхайте руки - запах часнику повинен зникнути.
    • Свіжий лимон відмінно усуває запах часнику. Якщо у вас є під рукою лимон, розріжте його навпіл і вичавіть сік прямо на долоню.
  3. 3 Потріть руки меленою кавою, щоб видалити вбрався запах. Якщо у вас є мелену каву, насипте на долоню одну ложку. Потріть руки одна об одну, щоб розтерти кави по внутрішньої і тильній стороні кистей, а також між пальцями. Кава усуне запах часнику, після цього ваші руки будуть приємно пахнути. Обполосніть руки під краном, щоб змити мелену каву.
    • Крім іншого, за допомогою жорсткого меленої кави ви зможете відлущити шкіру на руках.
  4. 4 Бризніть 1-2 рази духами на зап'ястя, щоб приховати запах. Якщо у вас немає часу або підручних засобів для того, щоб усунути запах часнику з рук, можна замаскувати його більш приємним запахом. Візьміть флакон духів (або одеколону) і побризкати 1-2 рази прямо на долоні або зап'ястя. Таким чином ви зможете приховати запах часнику на 4-5 годин.
    • Через цей час можна знову обприскати руки духами або позбутися від запаху за допомогою іншого методу.

Метод 2 з 4: Усунення запаху часнику з рота

  1. 1 Випийте склянку лимонного соку, щоб нейтралізувати запах часнику за допомогою кислоти. Лимонний сік містить помірну кількість кислоти, яка при контакті з залишками часнику в роті нейтралізує його запах. Спробуйте для початку випити один стакан (240 мілілітрів) лимонного соку і перевірте, чи зникне запах часнику.
    • Схожим дією володіє і сік лайма.
  2. 2 Випийте склянку молока, щоб позбутися від запаху часнику, якщо вам не подобається лимонний сік. Якщо ви недавно їли часник і боїтеся, що у вас може неприємно пахнути з рота, спробуйте не поспішаючи випити склянку молока. Багато хто знаходить молоко більш смачним, ніж лимонний сік, тому спробуйте цей варіант, якщо вам не подобаються кислі продукти. Дослідження показали, що молоко зменшує запах часнику з рота.
    • Якщо ви не хочете, щоб у вас з рота неприємно пахло, просто випийте склянку молока, коли їсте блюдо з часником.
  3. 3 Випийте склянку зеленого чаю, якщо він у вас є. Подібно молоку і лимонному соку листя зеленого чаю містять хімічні речовини, які нейтралізують неприємний запах часнику з рота. Це так звані поліфеноли.
    • Різні сорти зеленого чаю можна придбати в будь-якому супермаркеті або продуктовому магазині.
  4. 4 З'їжте свіже яблуко через півгодини після їди, щоб позбутися від запаху часнику. У яблуках містяться окислюють ферменти, які при ковтанні нейтралізують викликають запах з'єднання. Ці сполуки називають сульфідами - саме ці речовини викликають сумнозвісний неприємний запах часнику, коли він починає перетравлюватися в шлунку. Почекайте трохи після їжі, а потім з'їжте яблуко, щоб нейтралізувати запах часнику, як тільки він з'явиться.
    • Можна також з'їсти яблуко під час їжі, щоб уникнути викликаного часником неприємного запаху з рота.
    • Запах часнику може зберігатися в легких протягом 24-48 годин (1-2 днів) після їжі. Щоб позбутися від нього, недостатньо просто прополоскати рот або почистити зуби, так як запах часнику присутній не тільки в роті.

Метод 3 з 4: Очищення кухонного начиння

  1. 1 Приготуйте пасту з 3 частин харчової соди і 1 частини води. Харчова сода поглинає і нейтралізує всі види неприємних запахів. Вона відмінно підходить для того, щоб усунути небажаний запах часнику з обробної дошки і інший кухонного начиння. Змішайте харчову соду і воду в невеликій мисці. Перемішуйте їх ложкою до тих пір, поки не вийде густа зерниста паста.
    • Якщо не вся харчова сода просочиться водою, додайте ще кілька крапель.
  2. 2 Потріть пастою з харчової соди пахнуть часником кухонне приладдя. Наприклад, якщо ви використовували для приготування часнику обробну дошку або мірну чашку і на них залишився запах, спробуйте позбутися від нього за допомогою пасти. Покладіть пасту з харчової соди на поверхню посуду і потріть її. Розтирайте пасту 1-2 хвилини, щоб харчова сода повністю усунула запах часнику.
  3. 3 Розітріть пасту разом з лимоном, щоб позбутися від особливо стійкого запаху часнику. Деякі кухонне приладдя можуть сильно просочитися запахом часнику. У такому випадку, якщо у вас є під рукою лимон, розріжте його навпіл і розітріть однією половинкою пасту з харчової соди по поверхні посуду.
    • Інформація, що міститься в лимоні кислота допоможе нейтралізувати запах часнику.
  4. 4 Вимийте посуд холодною водою. Відкрийте кухонний кран і підставте під струмінь холодної води обробну дошку, мірну чашку або іншу начиння. Потріть однією рукою покриту пастою поверхню і змийте всю пасту. Після цього покладіть посуд на решітку і почекайте 2-3 години, поки вона висохне.
    • Після того як обробна дошка висохне, понюхайте її. Неприємний запах часнику повинен зникнути!
  5. 5 Протріть пахне часником начиння оцтом, якщо у вас немає харчової соди. Якщо у вас немає під рукою соди, від неприємного запаху можна позбутися за допомогою оцту. Оцет усуне запах часнику не гірше харчової соди. Просто налийте трохи оцту на чисту губку і потріть нею поверхню, від якої пахне часником. Таким чином можна очистити від неприємного запаху пластикову дошку, сковороду, столові прилади і навіть плиту.
    • Можна також налити оцет в пластикову пляшку з розпилювачем і побризкати їм на великі предмети, від яких пахне часником. Цей метод підходить для очищення великих обробних дощок і кухонних плит.

Метод 4 з 4: Усунення запаху часнику в приміщенні

  1. 1 Поставте миску з харчовою содою в тому місці, де пахне часником. Харчова сода відмінно вбирає неприємні запахи, з її допомогою можна очистити повітря в приміщенні. Якщо ви недавно готували їжу і на кухні (або в будь-якій іншій кімнаті) залишився запах часнику, насипте в миску приблизно 1/4 склянки (32 грама) харчової соди. Залиште миску на столі на 2-3 дня.
    • За цей час запах часнику повинен зникнути.
    • Якщо часником пахне в холодильнику, можна просто поставити в нього відкриту коробку харчової соди, щоб вона ввібрала неприємні запахи. Відкрийте коробку харчової соди і залиште її в задній частині холодильника на ніч - до ранку запах часнику повинен зникнути.
  2. 2 Протріть холодильник всередині, щоб видалити вбралися запахи. Якщо запах часнику не зник після того, як ви залишили на ніч відкриту коробку харчової соди, почистіть холодильник, щоб позбутися від нього. Спочатку дістаньте з полиць все продукти і вийміть з холодильника ящики. Після цього змочіть оцтом губку і витріть всі внутрішні поверхні холодильника. В результаті стійкий запах часнику повинен зникнути.
    • Оцет відмінно очищає поверхні і усуває неприємні запахи.
  3. 3 Спробуйте кип'ятити в невеликій каструлі приємно пахнуть спеції протягом 15-20 хвилин. Налийте в каструлю 2-3 склянки (500-700 мілілітрів) води з крана і доведіть її до слабкого кипіння. Після цього додайте у воду кілька бутонів гвоздики, апельсинову шкірку і 2-3 палички кориці. Кип'ятіть суміш хоча б 15 хвилин - в результаті кухня наповниться приємним ароматом, який приховає запах часнику.
    • Якщо у вас немає під рукою спецій або ви віддаєте перевагу цитрусовий аромат, можна кип'ятити у воді один нарізаний скибочками лимон, кілька кілець апельсина і жменю м'ятних листя.
  4. 4 Залиште на ніч наповнену оцтом миску, щоб він ввібрав небажаний запах часнику. Виберіть підходящу миску і залийте в неї 1 склянку (240 мілілітрів) столового оцту. Оцет вбере запахи з навколишнього повітря і усуне запах часнику на кухні або в будь-якій іншій кімнаті. До наступного ранку неприємний запах часнику повинен зникнути.Зверніть увагу: використовуйте столовий оцет, концентрація якого не перевищує 9%. Ніколи не використовуйте замість нього оцтову кислоту (70%) - це небезпечно для життя!
    • Якщо у вас немає під рукою оцту, не турбуйтеся. Замість нього можна використовувати мелену каву. Насипте в миску 1/2 склянки (64 грама) свежемолотого кави і залиште її на ніч.

Поради

  • Щоб швидко приховати запах часнику в кімнаті, спробуйте розпорошити освіжувач повітря. Хоча це тимчасовий захід, таким чином ви зможете за кілька секунд замаскувати запах часнику, якщо, наприклад, до вас прийшли неждані гості.
  • Неприємні запахи можна усунути за допомогою харчової соди (Бікарбонату натрію). Її не слід плутати з пекарським порошком.

Що вам знадобиться

Усунення запаху часнику з рук

  • Предмет з нержавіючої сталі
  • Лимонний сік
  • Мелену каву
  • Духи або одеколон

Усунення запаху часнику з рота

  • молоко
  • Лимонний сік
  • Зелений чай
  • яблуко

Очищення кухонного начиння

  • Харчова сода
  • вода
  • миска
  • ложка
  • Столовий оцет (6% або 9%)
  • Губка
  • Пластикова пляшка з розпилювачем

Усунення запаху часнику в приміщенні

  • Харчова сода
  • миска
  • Столовий оцет (6% або 9%)
  • Губка
  • гвоздика
  • апельсинова шкірка
  • палички кориці
  • Невелика каструля
  • вода
  • миска
  • Мелену каву (необов'язково)