Як уникнути непорозумінь

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 20 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Спілкування батьків з дітьми-підлітками: як уникнути непорозумінь
Відеоролик: Спілкування батьків з дітьми-підлітками: як уникнути непорозумінь

Зміст

Ми всі стикаємося з нерозумінням час від часу. Причини цього можуть варіюватися в залежності від людини і ситуації, але якщо таке трапилося з вами, це не привід засмучуватися і впадати в депресію. Спробуйте вирішити ситуацію, що склалася, і постарайтеся витягти для себе важливі уроки. Навчіться обмірковувати кожне своє слово, перед тим, як його вимовляти. Прочитайте цю статтю, і у вашому житті не буде непотрібного непорозуміння.

кроки

  1. 1 Думайте, перш ніж говорити. Якщо ви думаєте, перш ніж говорите, ви користуєтеся можливістю привести в порядок свої думки, обдумати слова і оцінити ситуацію. Поступаючи так, ви навряд чи скажете щось дурне.
  2. 2 Говоріть. Якщо ви не озвучите свої потреби і бажання, ви не отримаєте те, чого хочете. Говоріть чітко і досить голосно, щоб вас почули.
  3. 3 Говоріть просто і ясно. Говоріть якомога простіше. Говоріть по суті, не захаращуючи свою промову великою кількістю непотрібних деталей.
  4. 4 Уникайте «Ем», «еее», «ммм». Звичайно, всі ми іноді заїкаємося, підбираючи потрібні слова. Але якщо ви будете говорити повільніше і стежити за кожним своїм словом, вас буде легше зрозуміти.
  5. 5 Будьте ввічливі. Якщо ви перебиває інших людей, говорите грубо і нешанобливо, навряд чи вам вдасться підтримувати гарне спілкування.
  6. 6 Здобудете увагою людини. Якщо людина не звертає на вас увагу, вам буде складно передати йому важливу інформацію. Зберігайте зоровий контакт, переконайтеся, що людина вас слухає.
  7. 7 Будьте організованим. Якщо ви спілкуєтеся з кимось, то, швидше за все, ви хочете передати людині важливу інформацію. Якщо ви плануєте провести захід і повідомляєте людині про це, ви повинні повідомити важливі деталі, такі як місце, час, і те, що людина повинна принести з собою.
  8. 8 Слухайте. Якщо ви не будете цього робити, в кінцевому рахунку, ви зіткнетеся з нерозумінням. Слухати часто важливіше, ніж говорити.
  9. 9 Будьте впевнені в тому, що ви говорите. Якщо ви не впевнені в своїх словах, краще не вимовляєте їх.
  10. 10 Навчіться розуміти мову тіла. Велика частина нашого спілкування є невербальної. Зверніть на це увагу; це дуже важливо.
  11. 11 Робіть нагадування. Переконайтеся, що людина дійсно вас зрозумів, і дізнайтеся, чого хоче він. Навіть якщо щось є найбільш важливою справою в вашому календарі, це може нічого не означати для вашого друга. Крім того люди мають схильність забувати. Якщо ви турбуєтеся через те, що людина не поставився до важливої ​​події так само як і ви, підійдіть в наступний раз до цього з більшою відповідальністю і нагадайте йому про це.
  12. 12 Вчіться хорошим комунікативним навичкам. Якщо у вас є можливість брати уроки письма, англійської, публічних виступів, театру, комп'ютерного програмування - це добре, тому що це все допоможе поліпшити навички спілкування.

Поради

  • Переконайтеся, що ви не використовуєте сарказм, спілкуючись в чаті, обмінюючись повідомленнями, або листуючись електронною поштою; вас можуть неправильно зрозуміти.
  • Зоровий контакт може ставити людину в незручне становище. Спробуйте дивитися на перенісся людини. Ви будете мати той же ефект, і зможете передати і отримати важливу інформацію.