Як комфортно спати в холодну ніч

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 3 Березень 2021
Дата Оновлення: 27 Червень 2024
Anonim
Я НЕ СПАЛА 100 ЧАСОВ и вот что случилось..
Відеоролик: Я НЕ СПАЛА 100 ЧАСОВ и вот что случилось..

Зміст

Наш організм віддає перевагу засипати в холоді, а не в спеці. Якщо в приміщенні для сну буде прохолодно, це стимулює бажання організму "відправитися на бічну" і допоможе вам швидко заснути. Але іноді через низьку температури на вулиці, в спальні стає занадто холодно. В таких умовах важко знайти оптимальний баланс, щоб не потіти і не мерзнути. Внесіть невеликі зміни в свій режим підготовки до сну і в саме приміщення для сну, щоб вам було досить тепло, незважаючи на холоднечу за вікном.

кроки

Метод 1 з 2: Підготуйтеся до сну

  1. 1 Робіть легкі фізичні вправи перед сном. Це підвищить температуру тіла під час підготовки до сну. Спробуйте прості вправи на розтяжку і глибоко дихайте, щоб зігрітися.
    • Поставте ноги на ширині плечей. Зробіть глибокий вдих і підніміть руки до стелі. Відведіть плечі назад і підберіть під себе куприк, щоб він був спрямований до підлоги.
    • При видиху опустіть руки і розслабте їх уздовж тіла.
    • При вдиху знову підніміть руки до стелі. Тягніться якомога вище до стелі.
    • При видиху опустіть руки. Продовжуйте піднімати і опускати руки, а також глибоко дихати при кожному русі. Зробіть 10-12 вдихів і видихів.
  2. 2 Випийте гарячий трав'яний чай або воду. Гарячий напій підніме температуру тіла і наповнить вас теплом. Виберіть трав'яний чай без кофеїну, щоб не крутитися всю ніч. Також можна випити склянку гарячої води з лимоном і медом, щоб зберегти тепло.
    • Не пийте гарячий шоколад або какао, так як кофеїн і цукор з цього порошку, швидше за все, не дозволять вам заснути вночі.
  3. 3 Прийміть гарячу ванну або душ. Пар від гарячого душу або ванни допоможе організму зігрітися і зберегти тепло до того моменту, коли ви підете спати.
  4. 4 Одягніть теплу піжаму, що складається з декількох шарів. Шари одягу збережуть тіло в теплі під час сну. Вовняні штани, фланелева сорочка або білизна для сну, майки з довгим рукавом і светри - ось речі, з яких можна скласти кілька шарів, щоб зігрітися. Наявність шарів, на відміну від однієї великої, пухнастою піжами, дозволить вам зняти частину одягу вночі, коли тіло нагріється.
    • Було доведено, що сон при прохолодній температурі глибший і тривалий. Слідкуйте за тим, щоб не перегрітися, інакше під час сну вам буде некомфортно, і ви будете постійно прокидатися. Шари одягу дозволять регулювати тепло тіла, коли воно зігріється.
  5. 5 Покладіть поруч з собою пледи і ковдри (кілька штук). Створіть атмосферу тепла на ліжку, розмістивши пледи і ковдри біля підніжжя або поруч на стільці. Якщо вночі вам стане холодно, можете укутати в ковдру або створити додатковий шар одягу з пледа.
    • Перед сном укрийте ноги ковдрою, щоб зберігати їх в теплі. Найчастіше ноги стають однією з перший частин тіла, яка починає мерзнути.
  6. 6 Не пошкодуйте грошей і купіть електричну ковдру або наматрацник з підігрівом. Якщо ви вирішили скористатися електричним ковдрою (тобто ковдрою, яке виробляє тепло за допомогою електрики), вимкніть його перед сном або коли відчуєте дрімоту. Може призвести до займання, якщо залишити його включеним на ніч. Також не варто проводити шнури харчування між матрацом і пружинною сіткою ліжка. Шнур може пошкодитися через тертя або станеться коротке замикання, що призведе до пожежі.
    • Якщо ви вирішите взяти наматрацник з електропідігрівом, не використовуйте електричну ковдру. Це може привести до перегріву і небезпеки загоряння.
  7. 7 Налаштуйте температуру на термостаті. Якщо у вашому будинку або квартирі є термостат, перевірте його, щоб переконатися, що режим не налаштований на дуже низьку температуру, так як через це в кімнаті буде холодно. Рекомендована температура приміщення становить приблизно 18 ° С.
    • Якщо ви спите з партнером, можливо, вам потрібно буде обговорити ідеальну температуру перед тим, як лягати спати. Спробуйте кілька градусів вище або нижче за відмітку 18, щоб визначити свій рівень комфорту і рівень комфорту вашого партнера. Сприйняття температури індивідуально у кожної людини, особливо коли справа стосується сну. Експериментуйте з термостатом, щоб вибрати найбільш комфортну температуру для вас обох.

Метод 2 з 2: Зберігайте тепло протягом ночі

  1. 1 Використовуйте грілку. Пошукайте грілку в місцевій аптеці. Більшість грілок проводиться з рідиною, яку можна нагрівати в мікрохвильовій печі. Ви також можете взяти більш традиційний варіант і налити в нього гарячу воду. Просто закип'ятіть воду і вилийте в грілку.
    • Покладіть грілку під простирадло чи ковдру біля ніг. Вона залишатиметься гарячої всю ніч, зігріваючи ваші пальці ніг і тіло. До ранку вона охолоне і стане теплою.
  2. 2 Одягніть вовняні шкарпетки. Шерсть є відмінним матеріалом для теплоізоляції і збереження тепла. Часто ноги стають першою частиною тіла, яка починає замерзати, а через поганий кровообіг вам може бути важко зігріти їх за допомогою одного лише ковдри.
    • Купіть кілька пар шкарпеток з високоякісної вовни і тримайте їх поруч з ліжком. Так ви зможете надіти їх серед ночі, якщо у вас не вийде зігрітися.
    • Крім того, можна купити домашні тапочки, щоб зберігати ноги в теплі протягом дня. Пошукайте щільні тапочки з гумовою підошвою, щоб ногам було зручно. Вона також не дозволить вам ковзати, коли ви будете ходити по будинку.
  3. 3 Використовуйте тепло тіла. Хороший спосіб зігрітися вночі - це присунутися до свого партнера і скористатися перевагами природного тепла, що виходить від тіла. Якщо у вас є домашня тварина, можна дозволити йому спати в ліжку, щоб воно зігрівало вас всю ніч.
  4. 4 Позбавтеся від будь-яких джерел протягу в кімнаті. Протяги виникають в просвітах між дверима, віконними рамами, а іноді і між дошками на підлозі, там, де холодне повітря проникати в кімнату. Якщо ви постійно прокидаєтеся через те, що в кімнаті дме, перевірте, чи не відчувається чи від дверей, віконних рам або в кутах кімнати. Заблокуйте протяг згорнутим ковдрою або довгою подушкою. Це запобіжить циркуляцію холодного повітря в кімнаті, коли ви спите.
    • Ви також можете повісити довгі ковдри на двері і вікна, щоб холодне повітря не проникало в кімнату через невеликі щілини.
  5. 5 Зробіть кілька шарів із простирадл і ковдр. Якщо ви продовжуєте прокидатися вночі, тремтячи від холоду, спробуйте викласти ковдри поверх простирадлом, чергуючи тонкий і товстий шар, щоб створити більше тепла. Пухові ковдри відмінно підходять для збереження тепла, так само як і вовняні варіанти.
    • Пухові спальні мішки, призначені для походів, також зігріють вас вночі. Пошукайте їх на розпродажах, в секонд-хендах та магазинах з туристичним спорядженням.

попередження

  • НІКОЛИ не використовуйте кухонну плиту, щоб нагріти будинок! Це небезпечно через монооксиду вуглецю (чадного газу), який виділяє газова плита. Крім того, це може призвести до пожежі.