Як описати сеттинг історії

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 13 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как создать реалистичного персонажа? / Советы писателям
Відеоролик: Как создать реалистичного персонажа? / Советы писателям

Зміст

Що просто для одних, може бути складно для інших. Сеттінг - важлива складова історії, адже від нього залежить уявлення слухачів про світ.

кроки

Метод 1 з 1: Опис сеттинга історії

  1. 1 Описувати детально. Але не слід бути занадто скрупульозними, інакше ви просто набриднути своїм слухачам! Зробіть свій опис досить докладним для кращого розуміння.Описуючи сцену, скористайтеся порівняннями, персонификациями, метафорами і іншим.
  2. 2 Використовуйте почуття. Використовуйте два або три почуття, начебто дотику, зору і запаху. Більшість письменників використовують тільки зір, але це є помилкою, тому що робить написане двовимірним.
  3. 3 Чи не потрібно описувати нікому непотрібні речі, на зразок якого кольору були листя на дереві поряд. Опишіть важливі деталі, які визначають місце дії.
  4. 4 Пам'ятайте: сеттинг представляє собою час і місце. Можливо, місце навіть більш важливо ніж час, але вони обидва повинні бути чітко сформульовані.
  5. 5 Показує і розповідайте. Прикрашайте речі. Замість того щоб сказати «Він злиться», скажіть «Сидячи за своїм столом, його щелепу стиснулася. В його очах спалахнула злість, коли він подивився на мене ». Часто прикрашайте, але іноді можете і обійтися без цього. Занадто багато відомостей буває стомлюючі.
  6. 6 Не ходіть навкруги. Говоріть по суті, не заглиблюючись сильно в деталі і не описуючи речі, які не мають ніякого відношення до суті або історії.

Поради

  • Не пишіть занадто багато про сеттинге.
  • Не вибирайте сеттинг для історії тільки тому, що вважаєте його відповідним. Для вашої історії більш відповідним може бути звичайний будинок, ніж яке-небудь екстравагантне місце, на зразок замку.

попередження

  • Пишіть по суті, не ходите навкруги. Почніть нову тему, щоб зробити історію цікавішою.