Як визначити, чи почався у вас період статевого дозрівання

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 25 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Первые месячные: Что? Как? Когда? (анимация)
Відеоролик: Первые месячные: Что? Как? Когда? (анимация)

Зміст

Статеве дозрівання - непростий період, тому важливо розібратися в питанні, щоб вам було легше пережити цей час. "Що зі мною відбувається?" - це один з головних питань раннього підліткового віку. Якщо з вами відбуваються описані нижче зміни, то ви, швидше за все, вступили в період статевого дозрівання.

кроки

Метод 1 з 4: Зміни, які зачіпають дівчаток і хлопчиків

  1. 1 Інтенсивне зростання волосся. Один з очевидних ознак статевого дозрівання - це зростання волосся в найнесподіваніших місцях.У хлопців волосся починає рости на обличчі, в пахвових западинах, збільшується кількість волосся на ногах і грудях, а також з'являються лобкові волосся. Дівчатка починають помічати зростання волосся в пахвових западинах і на лобкової області.
  2. 2 Вугровий висип. Прищі - це поширена проблема пубертатного періоду, яка викликана посиленим виділенням жирів і шкірного сала через пори, а також бактеріями, які викликають інфекцію. Якщо у вас з'явилися прищі, то на початку процесу статевого дозрівання практично не залишається сумнівів.
  3. 3 Швидке зростання і апетит. Якщо раніше ви росли на кілька сантиметрів за рік, а останнім часом зросли відразу на дециметр і вам зараз 10-13 років, то напевно у вас почався період статевого дозрівання! Ваш апетит раптово посилився і звична порція стала маленькою? Ще одна вірна ознака.
  4. 4 Підвищена пітливість. Звучить неприємно, але так і є - ваш піт тепер пахне не кращим чином. Якщо ви стали сильніше потіти, а піт придбав різкий запах, навіть коли вам не дуже жарко, то справа в статевому дозріванні.

Метод 2 з 4: Зміни, які відбуваються з дівчатками

  1. 1 Форма і розмір грудей. Груди може ставати ніжною і хворіти. Поговоріть про це з мамою, щоб вам купили бюстгальтер для підтримки грудей.
  2. 2 Місячні. Найочевиднішим сигналом для дівчаток є перші місячні. Спочатку вони будуть нерегулярними, але з часом цикл стане більш постійним. Тепер немає сумнівів, що період статевого дозрівання почався.
  3. 3 Вагінальні виділення. Перед початком місячних у дівчаток можливі вагінальні виділення білого або світло-жовтого кольору. Часто вони трапляються за деякий час до перших місячних, але у деяких дівчаток вони з'являються вже після початку місячних.

Метод 3 з 4: Зміни, які відбуваються з хлопчиками

  1. 1 Збільшення яєчок. Це один з перших ознак початку періоду статевої зрілості у хлопчиків. Часто такі зміни складно помітити.
  2. 2 Збільшення статевого члена. Приблизно через рік після початку зростання яєчок статевий член почне ставати довшим і ширшим. Це нормально.
  3. 3 Ерекції. Під час статевого дозрівання у хлопчиків починають з'являтися ерекції. Це означає, що в деякі моменти пеніс буде ставати довшим, твердим і видаватися вперед. Не переживайте, скоро він знову стане звичайним.

Метод 4 з 4: Емоційні зміни

  1. 1 Ставлення до себе. Вас раптово може охопити сором'язливість. Почне здаватися, що все навколо дивляться на вас, а вам буде некомфортно стояти перед великою групою людей. Якщо трапляються такі проблеми, то напевно у вас почався період статевого дозрівання.
  2. 2 Ставлення до інших. У цей момент починає з'являтися почуття симпатії і потягу до інших людей. У людини виникає інтерес до романтичних стосунків, побаченням, статевого життя (принаймні в теорії, шлях навіть на практиці ще дуже рано). Якщо у вас схожа ситуація, то ви вступили в період статевого дозрівання.
  3. 3 Слідкуйте за своїми емоціями. Якщо вам трапляється відчувати неймовірну радість, сильну злість або печаль без зрозумілої причини, то справа може бути в буяння гормонів, що є симптомом статевого дозрівання. Особливо хлопчики часто починають сильно злитися без особливих приводів.
  4. 4 Не зациклюйтеся. У ранньому підлітковому віці багато хто починає так уважно стежити за собою, що помічають неіснуючі ознаки. Перш за все потрібно позбутися від ідеї, що період статевого дозрівання вже ПОВИНЕН початися.
  5. 5 Поговоріть з батьками! Якщо у вас почали з'являтися описані ознаки, то прийшов час поговорити з мамою і татом. Вам буде непросто почати розмову, але при статевому дозріванні немає нічого важливішого за спілкування з батьками, щоб не зійти з розуму. Ваші батьки вже пережили такий період, тому вони зможуть допомогти вам!

Поради

  • Якщо ви сильно потієте, то вам не завадить дезодорант. Приймайте душ щодня.
  • Спробуйте використовувати антибактеріальні серветки.
  • Не дозволяйте іншим дітям дражнити вас. Почитайте різні статті про статевому дозріванні на wikiHow, якщо у вас настав цей період.
  • Спочатку статеве дозрівання може лякати. Не буде зайвим нагадати, як важливо говорити з батьками про це.
  • Попросіть батьків купити вам книгу про статевому дозріванні. У ній ви знайдете чесні відповіді на багато питань.
  • Не бійтеся звертатися до батьків. Вони пройшли через такі ж зміни і проблеми. Тато і мама розуміють, що ви стаєте дорослішими.
  • Не порівнюйте себе з іншими дітьми. Всі ростуть з різною швидкістю і в різний час.

попередження

  • Не дозволяйте злості контролювати вас! Так ви тільки втратите друзів. Поговоріть з мамою або татом, якщо вам важко тримати себе в руках.
  • Навколо стільки неправильної інформації! Будьте уважні, особливо в інтернеті. Краще довіряти надійним і перевіреним книгам і джерел.