Як відкрити Djvu файл

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 8 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
2 СПОСОБА: Как перевести файл DjVu в PDF
Відеоролик: 2 СПОСОБА: Как перевести файл DjVu в PDF

Зміст

Формат файлу DjVu (вимовляється як «дежавю») - це формат документів, аналогічний PDF, в якому зображення стискаються в один файл без серйозної втрати якості. Щоб переглядати файли DjVu, необхідна спеціальна безкоштовна програма, встановлена ​​на комп'ютері.

кроки

Частина 1 з 3: Як встановити програму

  1. 1 Усвідомте принцип роботи програми. Файл DjVu - це формат документів, аналогічний PDF. Щоб відкрити ці файли, потрібне спеціальне програмне забезпечення. Один із способів відкрити файл DjVu - встановити плагін в веб-браузер, за допомогою якого файли DjVu можна переглядати у вікні браузера. Також можна використовувати автономну програму, яка включена в один інсталятор з плагіном.
  2. 2 Відкрийте сайт cuminas.jp/downloads/download/?pid=1 в браузері. Це японський сайт, але інструкції написані англійською мовою.
  3. 3 Виберіть свою операційну систему в меню у верхній частині сторінки. Так ви скачаєте інсталяційний файл, сумісний з вашою системою (спочатку з'ясуйте розрядність своєї системи).
  4. 4 Клацніть по кнопці 次 へ під трьома випадають меню.
  5. 5 Клацніть по кнопці 同意 し て ダ ウ ン ロ ー ド, щоб прийняти угоду. Почнеться завантаження інсталяційний файл.
  6. 6 Запустіть інсталятор і дотримуйтесь інструкцій на екрані. Більшість користувачів можуть не міняти параметри, задані за замовчуванням, при цьому шкідливі програми встановлені не будуть.

Частина 2 з 3: Як переглянути файл DjVu

  1. 1 Двічі клацніть по файлу DjVu. Він автоматично відкриється у встановленій програмі.
  2. 2 Перегляньте документ. Встановлена ​​програма працює як більшість програм для перегляду документів. У ній можна переміщатися по сторінками, змінювати масштаб, друкувати і так далі.
    • Файли DjVu можна відредагувати за допомогою програми або плагіна. Інструкції про там, як відредагувати файл DjVu, читайте в наступному розділі.
  3. 3 Скопіюйте та вставте фрагменти документа. Натисніть «Selection» (Вибір)> «Select Region» (Вибрати область). Тепер створіть рамку навколо потрібної області документа.
    • Скопіюйте виділену область, натиснувши «Select» (Вибір)> «Copy» (Копіювати). Також можна натиснути Ctrl+C (Windows) або ⌘ Cmd+C (Mac).
    • Вставте скопійований текст в будь-який інший документ. Текст буде вставлений в документ у вигляді картинки формату PNG.
  4. 4 Відкрийте файл DjVu в веб-браузері. Коли ви запустите інсталяційний файл, будуть встановлені програма і плагін (в усі підтримувані браузери крім Google Chrome). Плагін володіє практично тією ж функціональністю, що і програма.
    • Перетягніть файл DjVu в вікно браузера. Ймовірно, вам буде запропоновано запустити плагін DjVu. Також можна натиснути правою кнопкою миші по файлу DjVu, натиснути "Відкрити за допомогою», а потім в списку програм вибрати браузер.

Частина 3 з 3: Як створювати і редагувати файли DjVu

  1. 1 Скачайте DjVu Solo. Це безкоштовна програма, за допомогою якої можна створювати файли DjVu із зображень (відсканованих сторінок книги, документа і тому подібного).
    • Скачайте DjVu Solo на сайті djvu.org/resources/ в розділі «Old (but useful)» (Старі).
  2. 2 Запустіть завантажений установник. Більшість користувачів можуть не міняти параметри, задані за замовчуванням, при цьому шкідливі програми встановлені не будуть.
  3. 3 Запустіть DjVu Solo. Ця програма знаходиться в меню «Пуск»; якщо немає, пошукайте її на комп'ютері.
  4. 4 Додайте перше зображення. Перетягніть його в вікно DjVu Solo, або натисніть «Scan» (Сканувати), щоб отримати зображення зі сканера.
  5. 5 Додайте інше зображення. Для цього клацніть правою кнопкою миші по мініатюрі і в меню виберіть «Insert Page (s) After» (Вставити сторінки після). Відкрийте меню з типами файлів і виберіть «All Supported Image Files» (Всі підтримувані зображення). Можна додати відразу кілька зображень.
  6. 6 Переставте сторінки. Перетягніть відповідні мініатюри, щоб змінити порядок сторінок.
  7. 7 Створіть файл DjVu. Для цього натисніть «File» (Файл)> «Encode As DjVu» (Кодувати в DjVu). Виберіть «Bundled» (Обкладинка), якщо не збираєтеся розміщувати файл DjVu на веб-сторінці.
  8. 8 Відредагуйте існуючий файл DjVu. Для цього відкрийте його в DjVu Solo, а потім внесіть зміни, видаліть або додайте сторінки:
    • відкрийте файл DjVu в DjVu Solo;
    • видаліть сторінку - клацніть правою кнопкою миші по мініатюрі сторінки, яку ви хочете видалити, і в меню виберіть «Delete» (Видалити);
    • додайте нову сторінку - клацніть правою кнопкою миші по мініатюрі і в меню виберіть «Insert Page (s) After» (Вставити сторінки після) або «Insert Page (s) Before» (Вставити сторінки до). Потім на комп'ютері знайдіть потрібні зображення.
    • Щоб змінити порядок сторінок, перетягніть мініатюри.