Як відучити собаку тягнути поводок

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 16 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как быстро отучить собаку тянуть поводок
Відеоролик: Как быстро отучить собаку тянуть поводок

Зміст

На прогулянках з собакою саме ви повинні направляти собаку, а не вона вас. Крім певних незручностей для господаря, собака, постійно тягне поводок, може піддавати ризику як власну безпеку, так і безпеку оточуючих. Наприклад, вона може вирватися з шлейки, і господар уже не зможе захистити її від небезпечних зон, таких як дороги. З цієї причини практично всім власникам собак рекомендується привчати своїх вихованців до контрольованого поведінки на повідку.

кроки

Метод 1 з 3: Метод Метод повної зупинки

  1. 1 Використовуйте відповідний нашийник. У собаки обов'язково повинен бути комфортний нашийник, відповідний їй за розміром.Він не повинен бути занадто тугим, щоб не душити собаку, але при цьому нашийник повинен сидіти на шиї вихованця досить щільно, щоб не ковзати по ній вгору і вниз.
    • Під надітий на собаку нашийник повинна пролазити ваша долоню.
    • Багато людей вважають за краще використовувати для собак шлейки, а не повідці. Шлейка дозволяє перенести основне навантаження з шиї собаки на її спину. З нею можна навчати собаку ходіння поруч, не покладаючись на задушливе почуття, яке вона отримує від нашийника, коли тягне поводок.
  2. 2 Візьміть відповідний повідець. Для навчання собаки належним чином ходити на повідку категорично не підходять повідці-рулетки. Вони суперечать самій меті навчання. Використовуйте класичний поводок зі шкіри, тканини або металевого ланцюжка.
  3. 3 Якщо собака тягне поводок, зупиняйтеся і стійте нерухомо. Коли собака буде тягнути поводок, зупиняйтеся і стійте нерухомо ( "перетворюйтеся в дерево"). Незалежно від того, наскільки сильно собака намагається вас тягнути, не дозволяйте їй рухатися в тому напрямку, куди вона хоче піти. Це пов'язано з тим, що якщо ви підете за собакою, яка тягне поводок, вона дуже швидко зрозуміє, що така поведінка - це вкрай ефективний спосіб дістатися туди, куди їй хочеться.
    • Часом корисно пристібати повідець до власного ременя карабіном. Це не дозволяє собаці сильно виходити вперед господаря. Крім того, встояти на ногах набагато простіше, коли тиск натягується собакою повідця доводиться на стегна, а не на руку.
  4. 4 Чекайте реакції собаки. Стійте до тих пір, поки собака не послабить натяг повідця. Вона може відступити назад, сісти, змінити напрямок руху. Як тільки поводок провіснет, знову приступайте до руху.
    • Можна додатково спонукати собаку послабити поводок, кличучи її до себе.
  5. 5 Повторюйте дані дії протягом всієї прогулянки. Цей метод вимагає неабиякого терпіння! З його допомогою ви даєте собаці зрозуміти, що спроби тягнути вас на повідку нічого їй не дають. Просто будьте послідовні і своєчасні в своїх діях.
    • Також існує ще одна варіація даного методу дресирування, коли слід розвертатися і йти в іншу сторону, якщо собака починає тягнути поводок.

Метод 2 з 3: Дресирування клікером

  1. 1 Почніть з базовою дресирування за допомогою клікера. Щоб даний метод навчання спрацював, вам необхідно привчити собаку реагувати на клікер. Кожен раз, коли вона слухняно виконує команди, клацайте клікером і давайте їй ласощі.
    • Будьте послідовні у застосуванні клікера, щоб у собаки виникла асоціативний зв'язок між його клацанням і отриманням ласощів.
  2. 2 На прогулянках водите собаку за собою. Постійно тримайтеся попереду собаки під час прогулянок. Так вихованець буде звикати слідувати за вами, а не навпаки.
  3. 3 Клацайте клікером і кидайте ласощі. Як тільки собака буде наганяти вас, клацайте клікером і кидайте ласощі на землю, перш ніж вона встигне видатися вперед. Якщо собака не відразу реагує на клікер, подавайте їй голосову команду зупинки. Коли вона зреагує, клацайте клікером і кидайте ласощі.
    • Якщо собака не зупиниться по вашій команді, що не пригощайте її. Це не дозволить розвинутися асоціативного зв'язку між поганою поведінкою і ласощами або звуком клікера.
  4. 4 Повторюйте ті ж самі дії. Продовжуйте дресирувати вихованця на прогулянках вищевказаним способом. Цей метод вчить собаку уважно стежити за вами. Більш того, він привчає її триматися на повідку безпосередньо поруч з вами або позаду вас.

Метод 3 з 3: Альтернативні методи навчання

  1. 1 Придбайте нашийник-вуздечку для собак. Цей нашийник має додаткові лямки, які йдуть навколо морди собаки, так що коли собака тягне поводок, її голова вимушено повертається назад до господаря. Застосування повідця з таким типом нашийника дозволяє автоматично перенаправляти увагу собаки на господаря, якщо вона потягне поводок.
  2. 2 Використовуйте поводок-зашморг. Спробуйте скористатися повідцем-зашморгом або задушливим нашийником під керівництвом досвідченого інструктора з дресирування. Ці пристрої затягуються на шиї собаки, якщо вона починає тягнути поводок, створюючи задушливий ефект. З таким повідцем або нашийником у собаки виникне асоціативний зв'язок між натягом повідця і задушенням.
    • Незважаючи на ефективність задушливих коштів при дресируванні, багато хто вважає їх небезпечними і зайвими. Рекомендується вдаватися до таких засобів тільки під контролем фахівця з поведінки тварин.
    • Задушливі засоби діють за допомогою створення негативних асоціацій. Багато фахівців з дресирування собак вважають, що тварини краще реагують на позитивні стимули, ніж на негативні, тому враховуйте це думка, обдумуючи можливість застосування таких засобів.
    • Даний тип повідків і нашийників призначений виключно для дресирування. Ніколи не залишаєте на собаці задушливий нашийник або поводок-зашморг за межами занять і не використовуйте ці кошти як заміну звичайним нашийників і повідців.
    • Питання застосування задушливих коштів є спірним, постарайтеся розглянути всі аргументи за і проти, перш ніж вирішуватися випробувати даний метод.
  3. 3 Спробуйте використовувати шлею з кріпленням повідка спереду. Даний вид шлеек складається з двох петель, одна з яких проходить навколо шиї, а друга - навколо грудної клітини собаки.
    • Особливість шлейки полягає в тому, що поводок кріпиться до шлейки спереду на грудях собаки, надаючи вам більший контроль над твариною. Коли собака тягне поводок, вона вимушено повертається назад до вас, що дозволяє природним чином придушити її інтерес натягувати поводок.
    • Важливо, що кріплення повідця спереду на рівні грудей дозволяє уникнути будь-якого надлишкового тиску на шию і горло собаки, через якого може травмуватися трахея.
  4. 4 Забезпечуйте собаку достатньої фізичним навантаженням. Примусьте собаку бігати до втоми, перш ніж садити її на поводок і відправлятися на прогулянку. Втомлену собаку набагато простіше контролювати, і вона буде більш охоче реагувати на ваші команди під час прогулянки.
    • Спробуйте пограти з собакою в апорт у дворі протягом 10 хвилин перед прогулянкою на повідку.
  5. 5 Використовуйте позитивні стимули. Закінчуйте заняття на щасливих, успішних моментах. Не переривайте їх тоді, коли собака щось робить не так. Успіх буде підштовхувати собаку до подальшого прогресу. Не допускайте того, щоб собака розбудовувалася до кінця ваших занять з нею.

Поради

  • Похвала важлива на всіх етапах дресирування.
  • Практикуйтеся спочатку вдома (безпосередньо в квартирі або на своєму приватному дворі), якщо собака буде тягнути поводок, говорите їй "Фу". А коли вважаєте її готовою, виведіть у великий світ.
  • Якщо ви ще цього не зробили, навчіть собаку команді "Поруч" (щоб вона ходила поруч з вами по команді). З нею вам буде простіше пояснити собаці, що натяг повідця призводить до удушення, а слідування поруч з господарем - немає.
  • Засуджуючи погану поведінку собаки, використовуйте більш низький тон голосу.

попередження

  • Не залишайте собаку без нагляду в задушливому ошийнику. Собака легко може за щось зачепитися і задушив, навіть якщо нашийник досить вільний.
  • Не перевантажуйте собаку дресируванням. Перші уроки обмежте 30 хвилинами або менш. Чи не "карайте" собаку лайкою, смикання повідця або побоями. Таке неконтрольоване поведінка з вашого боку демонструє собаці лише те, що ви не цінуєте контроль, і може змусити її ще сильніше тягнути поводок.
  • Краще не використовувати задушливі і суворі нашийники без попереднього інструктажу (від інструктора з дресирування, фахівця з поведінкового аналізу або ветеринара) про належному застосуванні даних засобів навчання.

Що вам знадобиться

  • Шлейка і поводок
  • ласощі