Як побалувати себе спа-процедурами будинку

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 1 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Palmaia, The House of Aia: отмеченный наградами  оздоровительный курорт в Мексике
Відеоролик: Palmaia, The House of Aia: отмеченный наградами оздоровительный курорт в Мексике

Зміст

Давно хотіли спробувати спа-процедури, але не могли собі це дозволити? Влаштувати собі спа можна і вдома. Вам потрібно буде всього лише запастися часом і проявити винахідливість. Можна використовувати промислові косметичні засоби, а можна зробити їх самостійно з того, що є вдома. Головна перевага таких спа-процедур полягає в тому, що ви можете використовувати саме те, що потрібно особисто вам.

кроки

Метод 1 з 3: Як створити відповідну атмосферу

  1. 1 Плануйте все заздалегідь. Не влаштовує спа напередодні важливих заходів - вам потрібно виділити пару годин на те, щоб розслабитися і відпочити. Перш ніж почати, підготуйте все необхідне, інакше вам доведеться весь час відволікатися.
    • Не потрібно робити всі з цієї статті. Виберіть ті процедури, які вам подобаються найбільше.
  2. 2 Дла початку наведіть порядок у ванній кімнаті і почистіть ванну. Якщо ви вже давно цього не робили, проведіть прибирання і сховайте всі непотрібні речі. Якщо ванна брудна, постарайтеся її відчистити. Спа-салони приємні багато в чому завдяки тому, що там завжди ідеально чисто. Чистий ванна кімната і ванна допоможуть вам отримати задоволення від процедур.
    • Під час прибирання вимкніть електронні прилади і не відволікайтеся. Музику слухати, звичайно, можна!
  3. 3 Підготуйте пару чистих рушників, якщо ви плануєте прийняти ванну. Можна розігріти рушники в сушильній машині, якщо вона у вас є. Можна також залишити рушники на сонці на пару годин. Коли рушники прогріються, покладіть їх там, де їх буде зручно брати. Так ви зможете створити повну ілюзію спа-салону.
    • Якщо у вас є банний халат, прогрійте його і покладіть поруч.
  4. 4 Увімкніть спокійну музику. Підійде музика для медитацій, звуки природи, інструментальна або класична музика. У деяких стрімінгових сервісах є спеціальні плейлисти для спа. Виберіть довгий плейлист, щоб вам не довелося вставати і включати його заново.
    • Навіть якщо вам подобається швидка енергійна музика, вона не підійде для спа.
  5. 5 Подбайте про тьмяне освітлення і запаліть свічки. Необов'язково використовувати ароматичні свічки, хоча трохи приємного запаху не завадить. Якщо ви не готові запалювати свічки, використовуйте електронні свічки. Але будьте обережні: якщо вони впадуть у воду, вони згорять. Можна також використовувати новорічну гірлянду - вона створить м'яке приглушене світло, якого буде достатньо, щоб все бачити, і який не буде відволікати вас.
    • Якщо вам не подобаються свічки, можна використовувати ароматизатори для дому, ароматичний віск або ефірні масла в аромалампу.
  6. 6 Якщо ви хочете не просто полежати у воді, підготуйте ще одне місце для інших процедур. Якщо ви вирішите зробити маску для обличчя або попарити ноги, вам потрібно буде більше часу, і не у всіх ванних кімнатах робити це зручно. Якщо у вашій ванній кімнаті немає зручного крісла або стільця, знайдіть інше місце для спа-процедур, запаліть свічки і включите спокійну музику.
  7. 7 Подумайте про напої. У дорогих спа-салонах клієнтам часто пропонують напої або десерти. Не потрібно нічого складного - буде досить води з лимоном, трав'яного чаю або шампанського.
    • Підберіть прості закуски. Їх не повинно бути занадто багато. Підійдуть невеликі цукерки, шоколад, виноград, горіхи або нарізана полуниця.
  8. 8 Відкрийте кран з гарячою водою і почекайте, поки ванна кімната наповниться парою. Тепло розкриє пори, завдяки чому всі маски і засоби для шкіри зможуть проникнути глибше в шкіру. Крім того, пар дозволить створити атмосферу салону.

Метод 2 з 3: Як побалувати себе

  1. 1 Виберіть процедури. Робити все з цієї статті не потрібно. Краще вибрати те, що вам потрібно, на що у вас є час і що вам подобається.
  2. 2 Распарьте особа. Ця процедура підійде тим, у кого мало часу і хто хоче розслабитися. Якщо ви хочете зробити процедуру більш приємною, додайте у воду пару крапель улюбленого ефірного масла, запашні трави або пару чайних пакетиків. Нахиліться над мискою з гарячою водою і накрийте голову рушником, щоб пар залишався всередині. Посидьте так в зручному місці 10 хвилин. Потім вилийте воду, нанесіть на шкіру свій улюблений скраб або маску, а в кінці крем.
  3. 3 Очистіть шкіру обличчя або тіла скрабом. Можна використовувати готовий або саморобний скраб з цукру та олії. Нанесіть скраб невеликими круговими рухами, потім змийте теплою водою. Якщо ви використовуєте скраб для тіла, краще змити його в душі, щоб потім не засмічувати ванну залишками кошти.
  4. 4 Зробіть маску для волосся. Волоссю потрібно не менше уваги, ніж шкірі. Можна використовувати промислову або саморобну маску. Нанесіть маску на вологе волосся і надіньте шапочку для душу. Щоб підсилити ефект, оберніть голову рушником.
    • Спробуйте виконати кілька процедур одночасно. Полежіть у ванні з маскою на волоссі. Зазвичай маску слід тримати не менше 30 хвилин.
  5. 5 Полежіть у ванні. Наповніть ванну теплою водою, додайте сіль, піну, ефірну олію або киньте бомбочку для ванни. Полежіть у воді 20-30 хвилин. Можна використовувати промислові або домашні засоби для ванни. Після ванни надіньте теплу банний рушник.
    • Можна додати у воду банку кокосового молока, столову ложку мигдалевого масла і 20 крапель улюбленого ефірного масла.
    • Змийте все з шкіри. Всі кошти дуже корисні, проте вони можуть залишати на шкірі сліди. Щоб цього не сталося, спустіть воду і прийміть душ. Якщо ви наносили маску на волосся, зараз її потрібно змити.
  6. 6 Нанесіть на шкіру масло для тіла. Поки шкіра ще волога, нанесіть масло. Масло проникне в шкіру, завдяки чому та стане шовковою на дотик. Можна наносити його масажними рухами. Підійде як готовий засіб, так і саморобний.
  7. 7 Спробуйте одночасно використовувати маску для обличчя і маску для ніг або парити ноги. Всім маскам потрібен час, щоб подіяти. Щоб не втрачати час, парьте ноги і використовуйте маску для обличчя одночасно. Коли попаритися ноги, втирайте в них крем, загорніть в пластиковий пакет і в рушник, залиште на 10-15 хвилин. Потім зніміть пакет і змийте маску з обличчя.
    • Щоб вам було комфортніше, спочатку надіньте теплий халат.
    • Намочіть рушник і потримайте в мікрохвильовій печі 30-60 секунд. Можна використовувати спеціальні спа-шкарпетки.
  8. 8 Побалуйте свої ніжки. Наберіть у ванну воду і додайте своє улюблене засіб для ванни. Опустіть ноги в воду і посидьте 10-15 хвилин. Можна потерти ноги скрабом, пемзою, нанести крем і зробити педикюр.
  9. 9 Не забудьте про руки! Втирайте залишки скрабу в кисті рук, змийте і нанесіть крем. Потім зробіть манікюр. Не варто прагнути до ідеального - розслабляйтеся, слухайте музику, отримуйте задоволення від процесу!
  10. 10 В кінці надіньте банний халат. Якщо у вас його немає, підійде будь-яка зручний одяг - наприклад, піжама. Почитайте книгу, зробіть манікюр або макіяж, послухайте музику. Якщо у вас залишилися напої і їжа, зараз саме час перекусити!

Метод 3 з 3: Як зробити скраб, маску та інші засоби

  1. 1 Приготуйте сіль для ванни. У великій мисці змішайте 480 грамів епсомской солі, 90 грамів соди і 40 крапель будь-якого ефірного масла. Можна також додати 50-60 грамів морської солі. Ретельно перемішайте всі інгредієнти, щоб не було грудок, і перекладіть у велику банку. Наповніть ванну теплою водою і додайте 60 грамів отриманої суміші.
    • Можна поєднувати різні масла - наприклад, 30 крапель лавандового і 10 крапель м'ятного.
  2. 2 Приготуйте скраб для тіла. У великій мисці змішайте 115-225 грамів білого або коричневого цукру і 100 грамів кокосового або оливкової олії. Перемішайте і перекладіть в скляну банку. Можна також додати деякі з інгредієнтів зі списку нижче. Зачерпніть ложку кошти і втирайте в руки або ноги.
    • Половина чайної ложки меленої кориці або суміші для гарбузового пирога
    • Половина чайної ложки масла з вітаміном Е
    • Половина чайної ложки або чайна ложка екстракту ванілі
    • 15-20 крапель ефірного масла
  3. 3 Приготуйте масло для тіла. Розтопіть на паровій бані 215 грамів Баттера (тверде масло) ши або кокосового Баттера, 100 грамів кокосового масла і додайте 120 мілілітрів оливкової або мигдального масла. Перемішайте, а потім залиште в холодильнику на годину. Додайте 10-30 крапель улюбленого ефірного масла, а потім збийте міксером, щоб вийшла легка і пишна маса. На це має піти близько 10 хвилин. Перелийте все в скляну банку, охолоджуйте в холодильнику 10-15 хвилин. Масло готово!
    • Можна поєднувати два типи Баттера: 105 грамів Баттера ши і 105 грамів кокосового Баттера.
    • Зберігайте масло при температурі не вище 24 ° C, інакше воно почне танути.
  4. 4 Зробіть просту маску з йогурту. У невеликій мисці змішайте 1 столову ложку несолодкого йогурту і половину ложки лимонного соку або меду. Нанесіть маску на обличчя, намагаючись обходити область очей. Зачекайте 10 хвилин, потім змийте маску теплою водою.
    • Йогурт очищає шкіру і робить її світліше. Найкраще використовувати грецький йогурт максимальної жирності.
    • Лимонний сік освітлює шкіру. Він буде корисний, якщо у вас жирна шкіра.
    • Мед підходить для шкіри всіх типів. Він зволожує шкіру і бореться з висипом вугрів.
  5. 5 Зробіть просту маску для волосся, якщо ви плануєте мити голову. У невеликій мисці змішайте 100 грамів кокосового масла і 60 мілілітрів оливкової олії.Щоб маска вийшла більш поживною, додайте 10 крапель арганового масла. Втирайте маску у волосся і шкіру голови, надягніть шапочку для душу і посидьте 5-10 хвилин. Змийте маску шампунем. Можливо, вам буде потрібно помити голову двічі. В кінці нанесіть на волосся незмивний кондиціонер.
  6. 6 Приготуйте м'який скраб для обличчя з вівсянки. У маленькій мисці змішайте 2 чайні ложки мелених вівсяних пластівців, 1 чайну ложку меду, 1 чайну ложку мигдалевого масла. Нанесіть скраб на обличчя м'якими масажними рухами, уникаючи області навколо очей. Змийте скраб теплою водою, потім сполосніть обличчя прохолодною водою, щоб пори звузилися.
    • Можна залишити скраб на 4-5 хвилин. Такий скраб буде діяти як маска.
    • Якщо у вас немає мигдалевого масла, підійде оливкова або кокосове.
    • Якщо у вас немає мелених пластівців, можна перемолоти їх самостійно в блендері, кухонному комбайні або в кавомолці.
    • Вівсянка очистить і зволожить шкіру. Мед дасть шкірі вологу і знищить бактерії, які викликають висип. Масло буде очищати, зволожувати і живити шкіру.
  7. 7 Нанесіть на губи саморобний скраб для губ. Якщо ви плануєте робити макіяж, такий скраб дозволить підготувати ваші губи до косметики. У маленькій тарілці змішайте 1 столову ложку коричневого цукру, 1 чайну ложку меду і 1 чайну ложку оливкової або кокосового масла. Втирайте скраб в губи, змийте теплою водою. Зберігайте скраб в Маленков банку.
    • Щоб губи здавалися більш пухкими, додайте половину чайної ложки меленої кориці.
    • Можна також додати половину чайної ложки екстракту ванілі.
  8. 8 Нанесіть скраб на ноги. Змішайте в банку 480 грамів англійської солі і 60 мілілітрів м'ятного ополіскувача для рота. Перемішайте до однорідної маси з консистенцією мокрого піску. Наберіть 1-2 столові ложки скрабу і втирайте в ноги, потім змийте. Зберігайте скраб в сухому прохолодному місці.
    • Такий скраб очистить і освіжить ноги. Користуйтеся ним в кінці довгого дня або після прогулянок.
  9. 9 Попарте ноги з домашнім засобом. Змішайте в банку 120 грамів англійської солі і 2 столові ложки соди. Можна додати 6 крапель ефірного масла (бажано м'ятного, лавандового або евкаліптової). Закрийте банку і потрясіть вміст, поки інгредієнти повністю не перемішається. Використовувати скраб слід так:
    • Наберіть в таз або ванну теплої води. Ваші ступні повинні поміщатися цілком.
    • Додайте 2 столові ложки кошти.
    • Опустіть ноги в воду.
    • Посидьте 10-15 хвилин.
    • Приберіть залишок коштів в сухе і прохолодне місце.

Поради

  • Зберігайте домашні засоби в сухому прохолодному місці.
  • Краще не робити всі відразу, А розділити всі процедури по днях. Наприклад, сьогодні ви доглядаєте за обличчям, завтра - за ступнями.
  • Займіться спа-процедурами після складного дня, щоб гарненько відпочити.
  • Якщо влаштувати собі спа перед сном, ви будете спати краще.
  • Перш ніж почати, переконайтеся, що ви нічого не забули. Так вам не доведеться відволікатися.