Як позбутися від залежності

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 27 Травень 2021
Дата Оновлення: 25 Червень 2024
Anonim
Як позбутися залежності від алкоголю та тютюну?
Відеоролик: Як позбутися залежності від алкоголю та тютюну?

Зміст

Ви залежні від чогось? Від чого завгодно? Вам потрібно позбутися від залежності, але вам здається, що ви у безвихідному становищі?

кроки

  1. 1 Визначте то, від чого ви залежні. Їжа? Погана звичка? Що б це не було, переконайтеся, що ви бачите в цьому саме залежність, а не просто любов до чогось.
  2. 2 З цього моменту у вас два шляхи: робити маленькі кроки або кинути відразу, "одним махом".

Метод 1 з 2: Поступові кроки

Цей спосіб підходить більшості людей. Цілі простіше досягти, якщо робити крихітні, поступові кроки. Як приклад залежності ми будемо використовувати куріння.

  1. 1 Отже, ви викурюєте пачку в день. Кожен день діставайте одну сигарету з пачки і викидайте її.Таким чином, за один день ви викурите 20 сигарет, на наступний - 19 і так далі. Як тільки ви почнете курити (або робити що-небудь ще) в два рази рідше, ніж раніше, ви будете готові переходити до наступного кроку.
  2. 2 Попросіть кого-небудь вам допомогти. Добре, продовжуйте курити вполовину менше або випивати один стакан вина в день замість двох. Попросіть члена сім'ї або близького друга стежити за тим, що ви не шахраювати і не переступаєте кордон. В кінцевому підсумку, ви обманюєте тільки себе. Швидше за все, вам все ще потрібна допомога. Нехай оточуючі вас підтримають!
  3. 3 Заведіть скарбничку. Багато людей роблять так, щоб відучитися матюкатися. Кожен раз, коли ви викурите на одну сигарету більше, ніж слід (або зшахраювати), кладіть 50 копійок або рубль в скарбничку. Коли вона заповниться (чого не повинно статися), пожертвуйте гроші на благодійність і почніть знову. Нікому не подобається втрачати гроші, вірно? Зрештою ви відмовитеся від цієї шкідливої ​​звички.
  4. 4 Утримуйтеся від спокуси. Всього одна сигарета не зашкодить, вірно? Невірно. Ви знаєте, що хочете викурити її, але не варто цього робити. Ні, шахраювати завжди неправильно. Будьте суворі до себе. Просто перестаньте купувати сигарети і заручитися підтримкою близької людини ще на деякий час.
  5. 5 Складіть список. Складіть список всіх причин, чому вам не варто робити або є те, від чого ви залежні, і повісьте його над ліжком, помістіть в гаманець або просто залиште там, де будете бачити його кожен день. Список буде вашим нагадуванням.
  6. 6 Продовжуйте працювати в обраному напрямку, яким би воно не було. Курите (або лайтеся матом, або пийте, або просиджувати у ВКонтакте ... та що завгодно) з кожним днем ​​все менше і менше. Ставте собі за мету кожного тижня. Якщо вам не вдасться її досягти, кладіть більше грошей в скарбничку. Нехай ваші друзі і сім'я вас підтримують. Подивіться на список. У вас все вийде!

Метод 2 з 2: Одним махом

  1. 1 Це складніше, але ефективніше. Викиньте всі свої сигарети або пиво, або що б це не було. Так, це марна трата грошей, але так ви не будете шахраювати. Просто викиньте все це. Раз і назавжди. Не купуйте більше. Не піддавайтеся спокусі. Чи не озирайтеся назад. Попросіть кого-небудь зробити це за вас, якщо у вас не виходить.
  2. 2 Займіть себе, щоб не думати про залежність, якою б вона не була. Запишіться в секцію. Отримайте освіту. Знайдіть роботу. Зробіть що небудь! Що завгодно, що допоможе вам відволіктися, і, в кінцевому підсумку, ви повністю забудете про свою залежність.
  3. 3 Попросіть друзів або членів сім'ї вас підтримати. Не дайте їм шансу час від часу ловити вас на курінні або оновленні сторінки в соціальних мережах. Встановіть собі покарання для тих випадків, коли зробите це. Не ставте собі за мету (ви знаєте яка у вас мета - побороти залежність). Питання в тому, чи зможете ви це зробити?
  4. 4 Підбадьорюйте себе. Це може бути нелегко, часом навіть болісно, ​​але продовжуйте нагадувати собі, чому ви це робите. Ви зможете з цим впоратися!

Поради

  • Подолання залежності займе якийсь час. Це війна всередині нас самих. Проявіть мужність!
  • Подумайте про всі проблеми, які вам заподіює (або заподіє) залежність!
  • Поговоріть з ким-небудь, хто може вам допомогти. Також існують фахівці, які можуть допомогти вам впоратися з залежністю.
  • Перш, ніж ви піддастеся спокусі, має відбутися провокує подія. Воно відбувається в той момент, коли ми відчуваємо дискомфорт. Потім мозок намагається уникнути цього, вдаючись до допомоги залежної поведінки, яке здатне принести полегшення. Деякий час подумайте над тим, що може стати цим каталізатором і запишіть його. Наступного разу, коли ви опинитеся в такій ситуації, будьте пильні і відважно дайте відсіч.
  • Повірте в себе. У вас все вийде.
  • Не зациклюйтеся на цьому.
  • У кожної залежності є першопричина, подумайте про те, що стало коренем проблеми в вашому випадку.
  • Дуже важливо не оцінювати залежність як погану, грішну, марнування часу і так далі. Це те, чим є - просто дію. Оцінка дії як поганого, шкідливого або непродуктивного, можливо, в першу чергу, зробила вас залежним. Даючи оцінку, ми відчуваємо почуття провини через свого минулого, що тільки підсилює залежність.