Як підтримати розмову

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 12 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як почати розмову? Лайфхаки
Відеоролик: Як почати розмову? Лайфхаки

Зміст

Підтримувати розмову часом буває досить важко. На щастя, існують прості прийоми, які можна використовувати, щоб зберегти у співрозмовника інтерес до спілкування і продовжити розмову. Продемонструйте власну зацікавленість в розмові, задаючи співрозмовнику правильні питання і вислуховуючи його відповіді. При цьому намагайтеся задати розмови такий ритм, який дозволить вам добитися обопільного порозуміння з іншою людиною. Також не забувайте вдаватися до відкритого мови тіла, щоб співрозмовник почувався комфортно під час спілкування з вами.

кроки

Метод 1 з 3: Демонстрація зацікавленості

  1. 1 Вибирайте такі теми для розмови, які, як ви знаєте, цікавлять вашого співрозмовника. В цілому, люди люблять говорити про себе і про свої інтереси. Тому підтримати розмову можна обговоренням тих тем, які подобаються вашому співрозмовнику.
    • Задайте людині питання про навчання або роботи, його захоплення або хобі, про родину і друзів або про минуле (запитаєте, звідки приїхав цей чоловік або яка історія його сім'ї).
    • Також можна використовувати деякі контекстні підказки з минулих частин розмови, щоб зрозуміти, чи варто закінчити обговорення якоїсь теми або можна її продовжити. Наприклад, якщо раніше людина обмовився, що захоплювався верховою їздою, можна спробувати розпитати його про це або про жокеїв, або про те, як це сідати на коня в перший раз в житті.
  2. 2 Задавайте співрозмовнику відкриті питання. Питання, які вимагають односкладових відповідей «так» чи «ні», здатні зупинити розмову, тоді як інші варіанти питань відкриють перед вами більше можливостей. Намагайтеся задавати відкриті питання, які дають можливість співрозмовнику відповідати на них настільки розгорнуто, наскільки він захоче.
    • З іншого боку, відкриті питання більш вимогливі до того, кому доводиться відповідати. Наприклад, не варто ставити співрозмовникові питання такого виду: "Отже, ти цілий рік навчався за межі в 2006-му, правильно?" Замість цього спробуйте запитати його: "І яким вчитися за кордоном?" Другий варіант питання дає співрозмовнику більше простору для того, щоб дати розгорнуту відповідь.
    • Якщо ви випадково поставили запитання, яке потребує відповіді "так" або "ні", виправте фразою такого типу: "Будь ласка, розкажіть про це докладніше".
  3. 3 Уважно слухайте те, що вам говорять. Коли справа стосується розмови, вміння слухати настільки ж важливо, як і вміння говорити. Якщо ви вмієте активно слухати, у вас з'являється можливість зрозуміти точку зору співрозмовника. Перш ніж що-небудь говорити, дочекайтеся, коли людина повністю висловиться. Потім самі Підсумуйте все сказане, щоб показати співрозмовнику, що ви його уважно слухали. Для цього можна скористатися фразою: "Схоже, що ..."
    • Якщо вам буде щось не зрозуміло, задайте співрозмовнику уточнююче запитання, наприклад, наступного типу: "Ви маєте на увазі, що ...?"
    • Будучи хорошим слухачем, можна піднімати в розмові будь-які теми, порушені раніше лише побіжно, щоб продовжити подальше спілкування. Наприклад, можна сказати: "Трохи раніше ви обмовилися, що ..."
  4. 4 Підтримуйте бажання співрозмовника говорити. Людина, який найкраще вміє слухати, не просто сидить і невідривно дивиться на свого співрозмовника під час розмови. Не перериваючи співрозмовника, він демонструє свою зацікавленість в тому, щоб почути продовження. У цьому йому зазвичай допомагають невеликі вигуки, як "Ах!" або "О?". Також надихнути співрозмовника на продовження своєї розповіді можуть спонукальні фрази, на кшталт такої: "І що ж було далі?"
    • Спонуканням до продовження розповіді можуть бути кивки і відображення на обличчі тих же емоцій, що і у співрозмовника, наприклад, подиву чи смутку.

Метод 2 з 3: Підтримка хорошого ритму розмови

  1. 1 Чи не фільтруйте те, що збираєтеся сказати. Одна з причин, по якій багато розмови виходять короткими - це те, що обидва співрозмовники замислюються над тим, що їм слід і не слід говорити. Коли стара тема розмови вичерпала себе, ви не в змозі відразу ж зрозуміти, наскільки доречно і вражаюче буде озвучити те, що прийшло вам в голову. У такій ситуації слід дотримуватися стратегії викладати співрозмовника все, що спаде на думку, без будь-якого аналізу.
    • Наприклад, в розмові виникла незручна пауза, а самі ви думаєте про те, як же вам незручно в цих туфлях на підборах. Звичайно, якщо ви випалив: "Чорт забирай, ці каблуки мене просто вбивають!" - співрозмовнику це може здатися дивним. Але настільки чесна фраза може привести до розмови про феміністської позиції не носити туфлі на шпильках або до обговорення кумедного випадку, коли хтось впав через безглуздо високих шпильок.
  2. 2 Навчіться визнавати незручні моменти. Навіть найбільш вдалі розмови часом наштовхуються на перешкоди, що загрожують все зіпсувати. В такому випадку найефективнішим рішенням проблеми є її визнання і продовження далі. Якщо ви спробуєте прикинутися, що нічого не сталося, це може відштовхнути вашого співрозмовника.
    • Наприклад, якщо ви обмовилися або сказали щось образливе, негайно вибачитеся, щоб повернутися до розпочатого. Чи не поводьтеся так, як ніби нічого не сталося.
  3. 3 Примусьте співрозмовника сміятися. Гумор - відмінний спосіб підтримати розмову. Він також дозволяє зміцнити зв'язок з співрозмовником. Люди більш схильні сміятися разом зі своїми друзями, тому, якщо ви змусите співрозмовника сміятися, то станете до нього ближче.
    • Щоб викликати у когось сміх, не обов'язково обсипати співрозмовника жартами. Своєчасний сарказм і гостре слово здатні настільки ж ефективно виконати цю роботу. Наприклад, ви вже кілька разів згадували в розмові про своє захоплення аніме. Після третього разу можна сказати: "Здається, мені пора перестати згадувати про аніме, поки ти не вирішила, що я на цьому схиблений ... Хоча, так. Я схиблений на аніме. Я навіть ношу з собою костюм мого улюбленого персонажа ... Просто жартую!"
  4. 4 Заглиблюйтеся в тему розмови додатковими питаннями. Після дотримання всіх початкових формальностей розмову можна перенести на більш глибокий рівень. Думайте про розмову, немов про їжу: спочатку ви з'їдаєте закуску, потім переходите до основної страви, а потім до десерту. Як тільки ви зі співрозмовником вже обговоріть парочку поверхневих тим, можна буде піти далі.
    • Наприклад, ви могли запитати співрозмовника: "І чим ви заробляєте на життя?" Через деякий час можна буде піти глибше і задати питання: "Чому ви вибрали саме цю кар'єру?" Зазвичай питання з "чому" допомагають дізнатися більше інформації про те, що вже було озвучено.
    • Починаючи задавати більш особисті питання, уважно стежте за зовнішніми підказками про те, наскільки комфортно почуває себе ваш співрозмовник. Якщо він починає відчувати дискомфорт, відступите і перейдіть до менш особистих питань.
  5. 5 Не бійтеся мовчання. Мовчання також корисно в спілкуванні, тому його не варто боятися як вогню. Воно допомагає перехопити подих і зібратися з думками. Також воно може служити сигналом про необхідність змінити тему, якщо обговорення стало занадто нудним або, навпаки, напруженим.
    • Кілька секунд мовчання абсолютно нормальні. Не намагайтеся відразу ж кидатися їх заповнювати.
    • Однак, якщо мовчання затягується, перейдіть до нової теми, скориставшись фразою: "Мені цікаво більше дізнатися про те, про що ви згадали раніше ..."

Метод 3 з 3: Застосування належного мови тіла

  1. 1 Демонструйте розслаблений мову тіла. Правильний мову тіла - основний помічник у забезпеченні комфорту і відкритості співрозмовника при розмові з вами.Якщо ви будете сидіти перед співрозмовником строго прямо на своєму стільці, то йому може бути досить незручно від цього. Щоб продемонструвати свій власний рівень комфорту, злегка посміхніться і трохи відкиньтеся назад в своєму стільці, щоб забезпечити собі менш напружену позу. Або спокійно обіпріться на стіну або колону, якщо ви стоїте.
    • Ще один спосіб показати свою розкутість - це розслабити плечі. Опустіть їх вниз і відведіть назад, якщо до цього вони були напружені.
  2. 2 Звертайтеся особою до співрозмовника. Хороший розмова має на увазі встановлення зв'язку між вами і співрозмовником. Цей зв'язок буде недоступна, якщо ви відвернетеся від співрозмовника. Крім того, навіть якщо ви відвернеться від співрозмовника тільки ноги або тіло, то цим покажете йому своє прагнення піти. Замість цього поверніться до співрозмовника всім тілом.
    • Щоб показати особливий інтерес до певних моментів розмови, схиляйтеся вперед у напрямку до співрозмовника.
  3. 3 Підтримуйте зоровий контакт. Регулярний зоровий контакт дуже важливий для продовження розмови. Встановити зоровий контакт необхідно негайно на самому початку розмови. Потім його слід підтримувати регулярними поглядами тривалістю приблизно по 4-5 секунд. Періодично дивитися в бік теж нормально! Приділяйте по кілька секунд на вивчення навколишнього оточення, перш ніж знову відновлювати зоровий контакт зі співрозмовником.
    • Постарайтеся приблизно половину часу дивитися на співрозмовника, коли говорите самі, і близько 70%, коли слухаєте людини. Таке співвідношення дозволить вам оптимальним чином підтримувати зоровий контакт, не змушуючи співрозмовника бентежитися від вашого пильного погляду.
  4. 4 Чи не схрещуйте руки і ноги. Схрещені руки і ноги говорять співрозмовнику про відсутність у вас інтересу до того, що він говорить. Також подібні пози здаються стриманими і оборонними. Якщо у вас є звичка схрещувати руки або ноги, зробіть над собою особливу зусилля, щоб на час розмови розслабити кінцівки і залишити їх на своїх місцях з боків.
    • Абсолютно нормально, якщо спочатку від цього вам буде трохи незвично. Просто спробуйте зробити над собою зусилля. Згодом у вас почне все виходити більш природно.
  5. 5 Приймайте сильні пози, щоб демонструвати впевненість в собі. Якщо ви не дуже впевнені в собі, намагайтеся вживати таких пози, які додадуть вам зовнішню впевненість. Коли сидите, спробуйте зчепити руки в замок у себе за головою, виставивши лікті вперед у формі літери "V". У положенні стоячи непогану сильну позу вам забезпечить поставлена ​​на стегно рука.