Як правильно їсти спагетті

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 18 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Спагетти нужно есть красиво. Правила итальянского этикета.
Відеоролик: Спагетти нужно есть красиво. Правила итальянского этикета.

Зміст

1 Візьміть вилку в вашу домінуючу руку. Спагеті можна їсти за допомогою однієї лише вилки (насправді, саме так і роблять італійці). Звичайна їдальня вилка вам відмінно підійде.
  • 2 Піймати кілька ниток спагетті на виделку. Підніміть вилку і зачерпує рухом зберіть спагетті між її зубцями. Направте вилку трохи навскоси, щоб нитки не випали. Швидко і акуратно підніміть вилку, щоб зачепити частина спагетті.
    • Вам дійсно потрібно зловити всього декілька ниток спагетті. Дві, три або чотири макаронини можуть виглядати не дуже переконливо, але ви отримаєте пристойний шматок пасти, після того як накрутите їх на вилку.
  • 3 Посуньте вилку зі спагеті ближче до краю тарілки. Тепер злегка притисніть вилку з накрученими на неї спагетті до плоскої частини тарілки або миски. Рифлена поверхня краю тарілки підійде для цього найкраще, хоча будь-яка інша плоска частина також цілком згодиться.
    • На цьому етапі вам необхідно відокремити накручені на вилку спагетті від іншої частини пасти.
  • 4 Повертайте вилку, щоб накрутити спагетті. Тепер пальцями повертайте вилку навколо осі, щоб накрутити спагетті. Нитки спагетті між зубцями вилки при обертанні утворять "пучок". Продовжуйте намотувати, поки у вас не вийде акуратний і щільний клубочок спагетті.
    • Якщо ви помітили, що інші нитки починають вплітатися між вашими спагетті, підійміть вилку вгору-вниз кілька разів, щоб відокремити їх. Основна частина "пучка" спагетті при цьому повинна залишитися на вилці.
  • 5 Піднесіть намотані спагетті до рота. Після цього акуратно покладіть вилку в рот. З'їжте все за один раз. Прожити, проковтнути і повторіть!
    • Якщо намотаних на вилку спагетті виявилося занадто багато, починайте з меншої кількості ниток. Наявність занадто великої кількості спагетті є вірним рецептом появи брудних плям на вашій сорочці.
  • Метод 2 з 3: Використання вилки і ложки

    1. 1 Візьміть вилку в свою домінуючу руку, а ложку - в іншу. Деякі люди можуть їсти спагетті тільки за допомогою одночасного використання вилки і ложки. Якщо ви хочете застосувати таку ж техніку, візьміть звичайну столову ложку, яка трохи ширше і площе використовуваної вами зазвичай для інших страв. Через брак такого столового приладу стандартна столова ложка також цілком підійде.
    2. 2 Піймати кілька ниток спагетті на виделку. Зробіть це точно так же, як з використанням однієї тільки вилки. Знову-таки, вам не потрібно за один раз набирати занадто багато спагетті, так як це зробить порцію занадто громіздкою і незручною в зверненні.
    3. 3 Підніміть спагетті вище, щоб відокремити від інших ниток. Під час використання ложки більшість дій ви робите поза вашої тарілки. Рухами вгору-вниз відокремте три-чотири нитки спагетті від іншої частини пасти. Тримайте вилку у напрямку в бік або вгору, щоб нитки спагетті не розв'язався.
    4. 4 Притисніть вилку до ложки. Тримайте ложку так, щоб поглиблення притискалося до кінчика вилки. М'яко притисніть кінчик вилки до ложки. Підніміть прилади над іншою частиною спагетті, але не рухайте за межі тарілки, щоб уникнути появи плям.
    5. 5 Повертайте вилку. Почніть обертати вилку, притиснувши її до ложки. Ви повинні піднімати спагетті вгору і обертати навколо вилки. Продовжуйте обертання, поки не намотаєте спагетті у вигляді щільної грудки.
      • Під час цього використовуйте ложку в якості поверхні, на якій ви накручуєте вилку. В цілому при такому способі ложка виконує ту ж функцію, що і тарілка.
    6. 6 Їжте намотані спагетті. Приберіть ложку. Піднесіть спагетті до рота і їжте точно так же, як при використанні однієї лише вилки.

    Метод 3 з 3: Їжте спагеті як справжній італієць

    1. 1 Не використовуйте ложку. Вище ми пояснювали вам, як можна їсти спагетті за допомогою ложки. Хоч в цьому і немає нічого поганого, але італійці зазвичай так не роблять. Це вважається "незграбним" або "дитячим" варіантом, як наприклад використання паличок для того, щоб проткнути ними їжу і відправити в рот.
      • Як би там не було, але вилку з ложкою разом все ж використовують для накладання пасти і перемішування її з соусом.
    2. 2 Чи не розрізайте спагетті на більш дрібні шматочки. Традиційно спагеті ніколи не подрібнюють, ні під час приготування, ні під час їжі. Це означає, що ви не повинні ламати спагетті навпіл, перед тим як кидати в киплячу воду, а також ви не повинні з допомогою вилки розрізати їх в своїй тарілці.
      • Просто нанизуйте меншу кількість ниток на вилку, якщо бачите, що в підсумку виходить занадто великий пучок спагеті.
    3. 3 Не опускайте вилку в середину спагетті. Це не тільки виглядає безглуздо, але і ускладнює їх вживання. Якщо ви почнете колупатися в середині тарілки, перед тим як намотати спагетті на виделку, то зіткнетеся з громіздкою масою, від якої буде дуже складно відокремити частину, не забруднивши себе при цьому.
      • Уникнути цього досить просто. За допомогою вилки відокремте кілька ниток спагетті від іншої частини, перед тим як починати їх намотувати.
    4. 4 Під час їжі дотримуйтесь охайність і їжте акуратно. Для італійців спагетті - не просто їжа, яку ви запихаєте в рот, щоб задовольнити свій голод. Це гідне блюдо повинне готуватися у відповідності з усіма правилами і смакувати під час вживання. За допомогою наших рад навчитеся з гідністю є свої спагетті:
      • Чи не запихати спагетті в рот великими порціями, як в мультфільмі "Леді і Бродяга". Замість цього їжте спагеті маленькими пучками.
      • Чи не накладайте їжу в тарілку поруч з пастою. Пасту найкраще є в якості окремого страви.
      • Їжте поволі, щоб не забруднитися і не розприскати соус, і не сходите з розуму, якщо це сталося. З ким не буває?.

    Поради

    • У італійців існують певні правила здорового глузду щодо того, як підбирати соуси до пасти. Для спагетті, як правило, підходять більш однорідні соуси, які покривають довгі нитки, а не соуси для великих макаронів з великою кількістю м'яса і овочів. Короткий посібник з підбору соусів ви можете знайти в Інтернеті.
    • При вживанні макаронів з м'ясними кульками ви можете за допомогою вилки розділяти їх на більш дрібні шматочки, якщо вони занадто великі для одного укусу. Маленькі кульки можете їсти цілком.
    • Не бійтеся використовувати серветку поверх своєї сорочки, якщо ви їсте спагетті. Невелике збентеження варто того, щоб уникнути появи стійких плям!