Як отримати роботу мрії

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 10 Березень 2021
Дата Оновлення: 27 Червень 2024
Anonim
Як правильно скласти резюме та отримати роботу мрії? #LiveLviv
Відеоролик: Як правильно скласти резюме та отримати роботу мрії? #LiveLviv

Зміст

Можливо, ви тільки що закінчили університет і щосили намагаєтеся зрозуміти, який може бути робота вашої мрії. А може, ви вже працюєте в офісі з дев'яти до п'яти, але вас не радує поточний стан справ. Можливо, вам здається. що дістати роботу мрії непросто, однак цього можна домогтися за допомогою мотивації і наполегливості. Для початку вам потрібно визначити, про яку роботу ви мрієте або які якості потрібні на бажаної вами посади, а потім зосередитися на отриманні необхідних навичок і освіти. Після цього ви зможете подати заявку на роботу своєї мрії і підвищити свої шанси на її отримання.

кроки

Метод 1 з 3: Визначте роботу своєї мрії

  1. 1 Подумайте, що змушує вас почувати себе щасливим і повноцінним. Перший великий крок до того, щоб отримати роботу своєї мрії, - це визначити, які обов'язки, положення або навички викликають у вас відчуття щастя і задоволення. Роботою вашої мрії повинна бути посада, функції якої вам дійсно подобається виконувати день у день, не дивлячись на різні потенційні проблеми або перешкоди. Згадайте будь-які періоди, коли ви були найщасливішим і задоволеним людиною.
    • Це може бути щось, ніж вам подобалося займатися в дитинстві, скажімо, малювання або лист. Зараз це могло б привести вас до роботи мрії в сфері мистецтва (наприклад, графічним дизайнером або письменником). Або, можливо, коли ви були дитиною, вам подобалося будувати різні споруди за допомогою конструктора «Лего», що може привести до кар'єри мрії в якості архітектора або будівельника.
    • Ви також повинні розглянути діяльність, якою займаєтеся зараз у вільний час і яка приносить вам задоволення, наприклад, рекреаційний спорт або хобі. Якщо ви любите грати в хокей, ви можете зайнятися роздрібною торгівлею в області спорту або заснувати власний хокейний клуб.
    • Можливо, на поточної позиції ви застосовуєте певні навички і функції, які приносять вам задоволення. І, ймовірно, це може перерости в роботу мрії. Наприклад, якщо вам подобається робота з кадрами на поточній посаді, ви можете розглянути кар'єру в галузі управління персоналом або на позиції, яка більше орієнтована на взаємодію з людьми.
  2. 2 Визначте свої особисті цінності та ідеали. Представляючи роботу мрії, ви повинні брати до уваги особисті цінності та ідеали. Особисті цінності - це ключові переконання або ідеї, які найбільш важливі для вас. Визначивши їх, ви зможете по-справжньому сконцентруватися на тому, що привертає вас в обраній кар'єрі. Обміркуйте кілька навідних запитань, які допоможуть вам виявити свої особисті цінності:
    • Виділіть принаймні двох людей, яких ви поважаєте або якими захоплюєтеся. Подумайте, чому ви ними захоплюєтеся. Які їх якості ви обожнюєте або цінуєте?
    • Подумайте, що б ви змінили в своєму районі чи місті. Це може бути як невелика, так і значна проблема. Подумайте, які питання чи проблеми призводять вас в найбільшу лють при спілкуванні з іншими людьми.
    • Спробуйте виявити будь-які теми або схожі ідеї в своїх відповідях на ці питання. Вони можуть стати вашими особистими цінностями, які допоможуть вам розставити пріоритети в житті. А ці пріоритети можна використовувати, щоб краще зрозуміти, що передбачає робота вашої мрії.
  3. 3 Запишіть свої особисті цілі. Особисті цілі можуть мотивувати вас на погоню за певним кар'єрним варіантом або за освітою, яке потім може перетворитися в роботу мрії. Запис особистих цілей дозволить вам провести самоаналіз і обміркувати, які дії або моменти мають для вас значення. Після ви зможете використовувати ці цілі, щоб сконцентруватися на тому, що вас приваблює, і на тому, як ви зможете домогтися цього або отримати роботу мрії.
    • Створіть розклад для особистих цілей, щоб мати мотивацію прагнути до них. Залежно від складності чи простоти цілей у вас можуть бути різні часові рамки для кожної з них.
  4. 4 Виконуйте вправу на підвищення добробуту і віри в себе. Воно допоможе вам візуалізувати своє краще можливе майбутнє, а також роботу або посаду вашої мрії. Навіть якщо у вас немає чіткого уявлення про краще версії себе, це допоможе вам краще зрозуміти свої цілі, мотиви і прагнення на майбутнє. Вам також буде потрібно провести самоаналіз і використовувати критичне мислення, щоб визначити, де ви бачите себе через кілька років.
    • Використовуйте наступне вказівку, щоб виконати вправу: «Подумайте про своє життя в майбутньому. Все склалося по максимально благополучного сценарієм.Ви досягли своїх життєвих цілей і здійснили свої мрії. Запишіть, що ви бачите ».
    • Записуйте відповідь три дні поспіль по 20 хвилин. На четвертий день перечитайте свої відповіді. Підкресліть або обведіть кружком будь-які теми, мети або ідеї, які з'являються кілька разів у всіх трьох письмових версіях. Ці повторювані ідеї можуть бути корисними підказками для того, щоб визначити, де можуть ховатися ваші інтереси і як ви можете їх досягти.
  5. 5 Визначте свій набір навичок. Значним елементом в досягненні роботи мрії є наявність необхідних навичок для неї. Залежно від необхідних умінь, ви можете навчитися їм або розвивати під час роботи. У гонитві за роботою мрії вам слід подумати, якими вміннями ви вже володієте, так як це може стимулювати самооцінку, яка, можливо, вам необхідна для того, щоб дійсно подати заявку на бажану посаду.
    • Наприклад, якщо у вас вже є досвід роботи в управлінні персоналом і ви кілька років виконували свої обов'язки в тісному контакті з іншими співробітниками, можливо, у вас вийде застосувати ці навички на практиці для роботи мрії в якості представника відділу кадрів. Якщо у вас є великі знання про хокей і міцні зв'язки з людьми в спортивному співтоваристві в вашому місті, ви можете спиратися на це, щоб заснувати власний хокейний клуб.

Метод 2 з 3: Отримайте освіту і навички, необхідні для роботи мрії

  1. 1 Дізнайтеся, яка освіта потрібна для роботи вашої мрії. Щоб підвищити свої шанси на отримання заповітної посади, вам потрібно буде показати потенційним роботодавцям або інвесторам, що у вас є відповідна освіта. Залежно ваших кар'єрних цілей, вам може знадобитися пройти всього лише перепідготовку кадрів, щоб зрозуміти ключові елементи досліджуваної області. А можливо, вам потрібно подумати про те, щоб отримати вищу освіту в цій сфері, яке дозволить вам влаштуватися на роботу мрії.
    • Вивчіть в інтернеті, яка освіта потрібна для певної посади або роботи і поговоріть з профконсультантом в школі. Наприклад, якщо ви мрієте стати тренером дельфінів, у вас повинно бути гарне уявлення про відповідну освіту і вимагається наборі навичок, щоб отримати право займатися цим. Після цього ви зможете вирішити, чи хочете ви розвивати цю кар'єру і вступити в необхідне навчальний заклад.
    • Крім того, можна поступово будувати нову кар'єру, зберігши роботу на повний день і відвідуючи курси вечорами, щоб стати на один крок ближче до своєї мрії. Згодом можна узгодити з роботодавцем такий графік роботи, який дозволить вам вчитися неповний день і отримувати освіту, необхідну для вашої нової заповітної кар'єри.
  2. 2 Визначте, які навички потрібні для роботи вашої мрії. Щоб отримати краще уявлення про очікування, вам варто вивчити набір навичок, необхідних для отримання заповітної посади і успіху в цій ролі. Можливо, ви виявите, що у вас вже є деякі необхідні навички або вміння, які можуть бути корисні при переході на роботу мрії.
    • Наприклад, якщо ви мрієте стати судовим психологом, ви можете виявити, що у вас є кілька навичок або якостей характеру, які допоможуть вам досягти успіху в цій ролі. Так, можливо, ви чудово вмієте вирішувати проблеми, маєте навички спостереження і чудово спілкуєтеся з людьми. При наявності цих умінь ви можете опинитися на крок попереду інших людей, які теж женуться за цією посадою.
  3. 3 Зверніться до наставникам, вчителям та іншим фахівцям. Отримайте поради та рекомендації про те, що потрібно для отримання роботи вашої мрії, поговоривши з наставниками, вчителями і професіоналами в цікавій для вас області. Постарайтеся знайти наставника, який в даний час займає заповітну посаду або який працює в тісному контакті з людьми, у яких є робота вашої мрії.Будьте готові прислухатися до їхніх порад і запитайте, чи є можливість поспостерігати за їх робочим днем, щоб дізнатися більше про заповітну ролі.
    • Крім того, запитаєте наставника, вчителя або фахівця про найважливіші речі, яким вони навчилися на цій посаді, і як це допомогло їм стати успішними. З'ясуйте більше про те, що ви можете зробити, щоб потрапити на цю позицію і досягти своєї мрії.
  4. 4 Приєднуйтеся до професійну асоціацію, яка пов'язана з роботою вашої мрії. Професійна асоціація чи організація може бути відмінним джерелом для знайомства з потенційними наставниками, роботодавцями та колегами. Наприклад, якщо ви мрієте стати тренером дельфінів, дізнайтеся, чи є в вашому місті відповідна організація, асоціація або дельфінарій.
    • Професійні асоціації нерідко пропонують курси підвищення кваліфікації. Там ви зможете удосконалити свої навички, а також відвідувати сесії з обміну досвідом, де можна познайомитися з потенційними роботодавцями і в результаті стати на один крок ближче до роботи мрії.
  5. 5 Шукайте можливості, які пропонують практичний досвід на цій посаді. Практичний досвід в бажаній сфері допоможе вам переконатися, що ви хочете і далі прагнути до цієї роботи, а також дасть вам краще уявлення про типовий дні на цій посаді. Стажування, гранти та позиції волонтерів можуть бути хорошими способами отримати практичний досвід і навчитися у старшого представника в цій області.
    • Ви можете претендувати на стажування, як тільки отримаєте необхідну освіту, або на грант на підставі наявного у вас набору навичок і освіти. Позиції волонтерів також є хорошими способами набратися трохи досвіду з перших рук і навчитися, особливо якщо ви все ще вивчаєте роботу своєї мрії і ще не маєте освіти в цій сфері.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Devin Jones


    Тренер по кар'єрі і самопізнання Девін Джонс - творець The Soul Career, кар'єрного онлайн-інкубатора для жінок. Має сертифікацію по роботі з оцінкою талантів CliftonStrengths і допомагає жінкам визначити свій шлях і зробити кар'єру. Отримала ступінь бакалавра в Стенфордському університеті в 2013 році.

    Devin Jones
    Тренер по кар'єрі і самопізнання

    Наш експерт погоджується: «Здорово, що зараз є стільки способів вчитися новим навичкам. Можна вчитися онлайн. Можна проходити стажування, працювати волонтером або навіть стати членом будь-якого комітету в потрібній вам області, запропонувавши йому інший навик, який у вас є, і так познайомитися з індустрією. Робіть все, що в ваших силах, щоб отримати якомога більше досвіду ».

Метод 3 з 3: Подайте запит на роботу мрії

  1. 1 Переведіть стажування на повний робочий день. Якщо вам вдасться отримати посаду стажиста, ви повинні спробувати налагодити контакт і познайомитися з якомога більшою кількістю людей в організації. Зробіть свою присутність помітним в компанії або організації і покажіть, що ви готові вчитися у старших. Будучи хорошим стажистом, ви покажете організації, що також можете стати хорошим штатним співробітником і що ви здатні використовувати свою пристрасть, харизму і бажання вчитися собі на користь.
    • Крім того, може бути корисно в кінці стажування обговорити з керівником або начальником можливість працевлаштування на неповний або повний робочий день в організації. Навіть незначна посада на неповний робочий день може привести до більш високої позиції і допомогти вам стати на один крок ближче до роботи своєї мрії.
  2. 2 Адаптуйте резюме до роботи своєї мрії. Перш ніж розсилати резюме потенційним роботодавцям, оформіть його так, щоб воно відображало необхідну освіту і набір навичок. Це покаже роботодавцям, що ви обізнані з вимогами для цієї посади і обдумали, що ви, як співробітник, можете їм запропонувати.
    • Наприклад, якщо ви мрієте стати тренером дельфінів, вам необхідно перерахувати будь-педагогічний досвід, пов'язаний з посадою, і будь-який наявний практичний досвід роботи з тваринами, навіть якщо ці тварини - НЕ дельфіни. Якщо ви є членом будь-якої тематичної асоціації або організації, вам також слід вказати це, щоб показати роботодавцям, що ви є частиною цієї спільноти і активно берете участь в цій галузі.
  3. 3 Демонструйте пристрасть, ентузіазм і бажання вчитися на співбесідах. Незважаючи на те, що у вас може не бути конкретного освіти або всіх необхідних навичок, ви можете використовувати свою пристрасть, ентузіазм і бажання вчитися, щоб показати потенційним роботодавцям, що ви - хороший кандидат на роботу своєї мрії. Часто роботодавці шукають мотивованих і самостійних співробітників, які здатні схоплювати все на льоту. Демонстрація цих навичок може заповнити брак знань або досвіду, так як пристрасть і ентузіазм часто більш привабливі для роботодавців.