Як зрозуміти, що друзі вас використовують

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 10 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
7 точных признаков того, что вас используют
Відеоролик: 7 точных признаков того, что вас используют

Зміст

Коли тебе використовують друзі - це боляче. Коли близькі до нас люди шукають вигоду в спілкуванні, це змушує нас відчувати розгубленість, вразливість і незручність. Отримавши такий удар, ми, приголомшені, починаємо втрачати довіру до оточуючих. Часом друзі прямо говорять про свої наміри, але іноді спеціально використовують вас. Існують способи визначити, чи використовують вас і чи не настав час позбутися від такого друга.

кроки

Метод 1 з 2: Оцінка поведінки одного

  1. 1 Зверніть увагу, чи не згадує чи про вас людина тільки тоді, коли йому щось потрібно. Якщо він розмовляє з вами або проводить час лише тоді, коли йому потрібна допомога чи порада, якщо справа завжди стосується тільки його бажань, швидше за все, вас використовують.
    • Ваш "друг" дзвонить вам, щоб дізнатися, як пройшов ваш день? Або він з'являється тільки тоді, коли йому щось потрібно? Наприклад, він просить відвезти його в магазин, позичити сигарет або притулок на ніч. Якщо так, то ви - це людина-рятувальний круг, який потрібен тільки в хвилини потреби.
    • Зверніть увагу, чи не є така поведінка постійним. Зрештою, допомагати друзям - це частина дружніх взаємин. Часом у людей бувають чорні смуги, коли їм потрібна підтримка. Якщо ж таке трапляється постійно або це єдина причина вашого спілкування, швидше за все, вас використовують.
  2. 2 Подумайте, чи можете ви довіряти цьому одному. Справжній друг ніколи не видасть ваші секрети, особливо, якщо це може завдати вам шкоди. Щоб оцінити рівень довіри до людини, згадайте, чи були моменти, коли він видавав особисту інформацію про вас, особливо, з корисливих спонукань. Якщо так, то, ймовірно, вас використовують.
    • Подумайте про відносини цієї людини з іншими його друзями. Зраджував він їх довіру або використовував їх? Якщо так, то це сигнал того, що вас теж можуть використовувати.
  3. 3 Подумайте, не ігнорує вас ваш друг. Як часто ця людина кличе вас на будь-які соціальні заходи? Друг, який не шукає вигоди в вашому спілкуванні, завжди буде привітним і буде вас всюди запрошувати, особливо в компанію спільних знайомих.
    • Пам'ятайте, що друзі не зобов'язані кликати вас на кожен захід, який відвідують. Однак якщо один ніколи вас нікуди не кличе, а з'являється тільки тоді, коли йому потрібна допомога - швидше за все, він вас використовує.
    • Якщо один згадав про захід в колі спільних знайомих, куди вас не покликали, запитаєте, чи можете ви теж піти. Зверніть увагу на реакцію. Якщо немає ніякого логічного пояснення, чому ви не можете піти, або якщо один вигадує непереконливі виправдання, швидше за все, вас просто використовують.
    • Приклад виправданого логічного пояснення: ваші друзі збираються за місто, але в машині немає місця для вас.
  4. 4 Слідкуйте за діями одного. Вчинки говорять голосніше слів. Якщо людина завжди говорить, що "з нього прочитується", але ніколи нічого не робить у відповідь, ймовірно, він вас використовує.
    • Ось приклад, в чому ваш друг може вас використовувати: ви зводили одного кудись пару раз, щоб відвернути від сумних думок. Він обіцяє відповідну послугу, але ніколи не виконує і продовжує скаржитися на свої проблеми. Якщо так триває нескінченно, значить, вас використовують.
    • Запитайте себе: чи відчуває ваш друг подяку? Він з вдячністю приймає вашу допомогу? Якщо так, ймовірно, він вас не використовує, а дійсно потребує дружньої допомоги. Якщо ж створюється враження, що цю людину не хвилює ваша підтримка, це може бути знаком того, що вами користуються.
  5. 5 Зверніть увагу на ігри на почутті провини. Якщо ваш друг часто маніпулює вами, намагаючись викликати у вас почуття провини і змусити робити те, чого ви не хочете, то, швидше за все, він вас використовує.
    • Запитайте себе: допомогли б ви цій людині, якщо б він не намагався викликати у вас почуття провини за дану ситуацію. Якщо відповідь позитивна, можливо, вас не використовують, а дійсно потребують вашої допомоги.
  6. 6 Подумайте, чи немає у вашого друга схильності до контролю. Якщо ваш друг намагається командувати вами і вказує, що вам робити, особливо на догоду йому самому і його друзям, швидше за все, він вас використовує.
    • Щоб зрозуміти, чи не намагаються вас контролювати, подумайте про наступне: люди, схильні до контролю, зазвичай темпераментні і використовують це, щоб отримати бажане. Вони можуть грати на емоціях інших людей, таких як вина або смуток, щоб змусити вас увійти в гру.Слідкуйте за знаками емоційної маніпуляції, так як це прямий сигнал того, що вас контролюють.
    • Ваш друг може спробувати ізолювати вас від оточуючих, щоб у вас було менше соціальної підтримки. Так цій людині буде простіше отримати від вас бажане. Він може спробувати критикувати інших ваших друзів або членів сім'ї, щоб ви проводили з ними менше часу.
  7. 7 Довіртеся своїм інстинктам. Якщо вам здається, що ваш друг нещирий, причому це відчуття ви відчуваєте постійно, то, швидше за все, ви маєте рацію. Щоб переконатися, прямо задайте людині питання, чи дійсно він відчуває те, що говорить.
    • Оцініть характер одного. Будьте повністю чесні перед собою і запитайте себе, чи дійсно ваш друг в глибині душі є хорошою людиною, яка про вас піклується, або ж їм рухають егоїстичні цілі.
    • До рис характеру відноситься також рівень чесності, щирості, честі і довіри. Згадайте все, що ви знаєте про цю людину і його взаємини з вами і оточуючими. Подумайте, чи відповідають вищевказані риси характеру вашого друга, а також що він сам про них думає.
    • Наприклад, якщо ваш друг в обличчя говорить людям одне, а потім робить інше, швидше за все, він чинить так само і з вами і використовує вас.

Метод 2 з 2: Питання одному напряму

  1. 1 Підготуйтеся. Ваш друг щось значить для вас, тому, перш ніж обривати всі зв'язки, переконайтеся, що вас використовують. Ви можете це зробити, переговоривши з одним, спокійно і раціонально.
    • Пам'ятайте, якщо в глибині душі ця людина є хорошим другом, він вас не використовував, а був лише злегка розсіяний по відношенню до вас і, швидше за все, захоче це змінити. Якщо ж він вас використовує, то після розмови він перестане з вами дружити. Що ж, ймовірно, це навіть на краще.
  2. 2 Знайдіть спокійне місце. При серйозній розмові з одним виберіть спокійне місце, щоб не хвилювати людини. Переконайтеся, що ви обидва можете вільно висловити свої думки, не виходячи за рамки. Уникайте переповнених ресторанів, де столи стоять близько один до одного.
    • Спробуйте почати цю розмову на прогулянці в приємному парку.
  3. 3 Поговоріть з одним наодинці. Чи не приводите інших знайомих, які можуть втрутитися, навіть якщо у них ті ж скарги. Натовп людей може бути занадто напориста, і так ви лише налякаєте людини і засмучений ще більше.
    • Якщо людина критикує вас в чомусь, можливо, ви захочете прийняти рада і змінитися. Якщо ж кілька людей критикують вас одночасно, ви, швидше за все, буде себе почувати заляканим і ображеним. Зрештою, якщо всі ці люди сидять і говорять про вас погані речі, ви явно відчуєте себе пригнічено.
  4. 4 Говоріть спокійно, але переконливо. Поясніть причини, за якими підозрюєте одного у використанні вас, і подивіться, що він відповість. Використовуйте конкретні приклади, щоб людина не могла назвати вас брехуном або дорікнути в тому, що ви зводите наклеп.
    • Однак не будьте занадто допитливі в прикладах, інакше людина може використовувати це проти вас і назвати дріб'язковим.
    • Переконайтеся, що ви говорите про дії свого друга, а не про його характер. Якщо ви приводите конкретні приклади, це менше засмутить людини, ніж якщо ви будете називати його маніпулятором і нахлібником. Так розмова швидко себе вичерпає.
    • Наприклад, ви могли б сказати щось на зразок цього: "Я возив (а) тебе, коли твоя машина була в ремонті минулого місяця. Але коли моя машина зламалася на цьому тижні, і я попросив (а) тебе підвезти мене до роботи , ти мене проігнорував (а). І я зрозумів (а), що ти часто так робиш, коли я прошу тебе про допомогу ".
  5. 5 Чекайте вибачень. Якщо ваш друг вибачився і бажає змінити свою поведінку, ви насправді помітите ці зміни. Швидше за все, людина вас не використовував, а був лише трохи неуважний до вас, а ви сприйняли це як егоїзм. Часом люди так зайняті проблемами свого життя, що не помічають, що їх дії стають егоїстичними.
  6. 6 Будьте готові до розриву відносин, якщо відчуваєте, що вас використали, і неможливо нічого зробити, щоб продовжувати дружбу. Поясніть, чому ви не можете бути друзями і припиніть спілкування. Не дайте себе переконати, що він зміниться, особливо, якщо ви вже давали цій людині шанс, і не один. Він продовжить вами користуватися, якщо ви дозволите йому повернутися у ваше життя.

Поради

  • Дивіться одному прямо в очі під час бесіди.
  • Не жартуйте під час розмови. Ваш друг повинен зрозуміти, що ви налаштовані серйозно.
  • Зверніть увагу на класичні сигнали маніпуляції, наприклад, гру на почутті провини або звинувачення.
  • Перш ніж звинувачувати людину, переконайтеся, що проблема дійсно існує і що ви не роздмухуєте з мухи слона.
  • Подумайте, чи не є ви "жилеткою" для втіхи, і потрібні тільки тоді, коли людина хоче розповісти про свої проблеми. Ви можете це зрозуміти, якщо завжди вислуховує одного і даєте безліч порад, а коли ви самі хочете висловитися, він змінює тему або не виражає інтересу. Він може навіть безпосередньо заявити, що йому все одно і йому плювати на ваші почуття. Це знак брак розуміння, який може обернутися емоційним насильством в довгограючою перспективі.
  • Деякі друзі вибірково вислуховують проблеми. Вони не будуть ігнорувати ваші проблеми, вони просто будуть ігнорувати те, що їх не цікавить. Тема розмови повинна бути про них або захоплювати їх, і тоді вони зволять відповісти. Часом вони не слухають або перебивають.
  • Перевірте дзвінки від цієї людини. Він не буде дзвонити, коли ви поїдете в інше місто. Принаймні, не надто часто. Це означає, що вас розглядали, як джерело розваги, а зараз немає необхідності давати собі раду, як у вас справи.
  • Якщо ви спробували все обговорити, а людина повністю обернув ситуацію проти вас, це сигнал зради. Якщо ви змушені виправдовуватися, а один тільки звинувачує вас і вдає з себе жертву, будьте обережні з цією людиною.
  • Якщо у вас є сумніви, пошукайте думку з боку! Ви можете запитати близького друга, члена родини або друга цієї людини. Це допоможе вам зрозуміти, чи не перебільшуєте ви, або, навпаки, недооцінюєте чи ситуацію.

попередження

  • Якщо ви не впевнені, що один вас використовує, почекайте трохи, запитаєте думки інших людей і не заводьте розмову прямо зараз, тому що, можливо, ви помиляєтеся. Помилкові звинувачення можуть зіпсувати дружбу.
  • Якщо людина не згодна з вашими звинуваченнями, бо, на його думку, він краще, ніж ви думаєте, не дозволяйте йому бачити ваше засмучення. Він буде "харчуватися" цим, зробить вигляд, що йому байдуже, чи посміється над вами.
  • Зверніть увагу, чи не є більшість "жартів" на вашу адресу замаскованими глузуваннями. Деякі фальшиві друзі можуть не тільки вас використовувати, але також і пригнічувати вашу самооцінку, щоб відчути свою перевагу. Якщо над вами грубо і образливо жартують, вам варто поговорити про це.
  • Перевірте, чи не відносяться до вас без поваги. Якщо людина завжди погано відгукується про дорогих вам людей, користується вами, маніпулює, поводиться занадто інфантильно або не змінюється після своїх вибачень, настав час позбутися від нього.
  • Чи не приводите з собою ще одного друга, інакше звинувачення можуть бути занадто жорсткими. Переконайтеся, що розмова проходить віч-на-віч і що вам комфортно.
  • Зверніть увагу на так званого одного, який "забуває" то, що про що ви говорили або що робили в минулому, що послужило головним скріпленням ваших відносин. Вибіркова пам'ять служить його цілям, але, безумовно, не вашим. Не дозволяйте такій людині маніпулювати вами.