Як зрозуміти, що подруга вам заздрить

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 20 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Не дайте себя обесценить: Как правильно ответить на зависть с пользой для себя
Відеоролик: Не дайте себя обесценить: Как правильно ответить на зависть с пользой для себя

Зміст

Іноді подруги опиняються в такому положенні, коли почуття заздрості бере верх. Якщо подруга заздрить вам, то це можна помітити по різних ознаках. Простежте за характером спілкування і проаналізуйте, можливо, вона нехтує вами або віддаляється. Також звертайте увагу на загальний характер поведінки подруги. Песимісти зазвичай заздрять частіше за інших. Якщо подруга вам заздрить, то обговоріть проблему і знайдіть взаємовигідне рішення. Міцна дружба цілком здатна пережити заздрість.

кроки

Частина 1 з 3: Слідкуйте за характером спілкування

  1. 1 Сумнівні компліменти. Заздрісна подруга може намагатися видати себе за турботливого людини, кажучи компліменти. При цьому заздрість може стати очевидною, якщо компліменти будуть нещирими або недоречними. Звертаючи увагу на деякі компліменти, можна помітити в них пасивно-агресивні закиди. Такі компліменти можуть бути ознакою заздрості.
    • Наприклад, подруга може вимовити це як комплімент, але насправді образити вас. Скажімо, ви знайшли нову роботу. Сумнівні компліменти зазвичай читаються між рядків: "Це чудово. Вони зазвичай не беруть людей без досвіду, але тобі пощастило".
  2. 2 Спроби применшити ваші досягнення. Заздрісна подруга напевно невисокої думки про себе. Отже, вона буде намагатися принизити досягнення оточуючих людей. Якщо ви дізналися гарну новину, то подруга може знайти в ній негативні аспекти або обставити все так, ніби ви не гідні того, що сталося.
    • Наприклад, ви отримали п'ятірку за контрольну роботу. Заздрісна подруга може сказати вам приблизно наступне: "Не забегай наперед. Попереду ще цілий семестр, так що я б не поспішала радіти".
  3. 3 Недостатня підтримка. Хороші друзі радіють успіхам один одного. Поки інші друзі вітають вас з успішним результатом, реакція заздрісною подруги буде інший. Вона може коротко сказати: "Ясно. Здорово". Таки слова не прозвучать як щире або хвилююче привітання.
  4. 4 Спроби уникати вас. Заздрісна подруга може почати уникати вас. У разі заздрості ваші успіхи будуть відображати те, чого у неї немає. Можливо, ви помітите, що заздрісна подруга стала уникати вашої компанії.
    • Наприклад, раніше ви часто бачилися, а тепер вона "дуже зайнята" і знаходить нові виправдання.
    • Можливо, вона знаходить час для інших людей з вашого кола спілкування, але не для вас.
  5. 5 Подруга вас не слухає. Заздрісною подрузі набридне слухати про ваші успіхи. Може виявитися, що вона не проявляє інтерес, коли ви починаєте говорити про свою роботу, навчанні або про нові стосунки. Можливо, вона дивиться в сторону, відволікається на телефон, ніяк не реагує або не ставить питань.

Частина 2 з 3: Звертайте увагу на поведінку подруги

  1. 1 Песимізм. Заздрісні люди зазвичай відрізняються негативним поглядом на світ. Вони вважають, що інші легко досягають успіху, тоді як їх шлях найскладніший. Якщо подруга заздрить вам, то в розмовах з нею можна помітити песимістичні настрої.
    • Песимісти в цілому негативно реагують на ваші нові захоплення. Наприклад, якщо ви хочете навчитися чомусь новому, то заздрісна подруга призведе десяток причин, чому вам це не потрібно.
    • Заздрісна подруга також песимістично сприймає себе. Якщо ви запропонуєте рішення її проблеми, то вона відразу придумає, чому воно виявиться неефективним.
  2. 2 Подруга наслідує вам. Заздрість часто виявляється в наслідуванні. Якщо подруга вам заздрить, то вона може намагатися повторювати за вами, щоб жити схожою життям. Наприклад, вона одягається так само, як і ви, наслідує вашим смакам і манерам, розмовляє і жартує на ті ж теми, що і ви.
    • При цьому в спробах наслідування подруга, можливо, спробує перевершити вас. Наприклад, якщо ви почали бігати 20 хвилин в день, то вона спробує бігати по 30 хвилин.
  3. 3 Жага уваги. Заздрісним людям часто не вистачає уваги. Зверніть увагу на те, як подруга поводиться поруч з іншими. Заздрісна людина завжди намагається опинитися в центрі уваги.
    • Можливо, подруга намагається подати себе у вигідному світлі в соціальних мережах. Наприклад, вона публікує надмірно радісні новини або фотографії. Можливо, вона намагається потоваришувати з іншими вашими друзями, щоб отримувати схвалення від близьких вам людей.
    • Ревнивою подруги часто необхідна увага натовпу. Вона може голосніше за інших розповідати жарти або намагатися знаходити найсмішніші анекдоти. Також ревниві люди здатні легко перервати чужу історію своїм дивним розповіддю.
  4. 4 Поведінка в суспільстві. Заздрісна подруга може ухилятися від спілкування з вами. Можливо, ви помітите, що вона проводить час з ким завгодно, крім вас. Наприклад, вона перестане запрошувати вас на вечірки без пояснень. Також подруга може ігнорувати вас. Вона буде скаржитися на велику кількість домашньої роботи, а сама проведе вечір з іншими людьми.

Частина 3 з 3: Вирішіть проблему

  1. 1 Поставте себе на місце подруги. Подумайте, чому вона відчуває заздрість, і спробуйте зрозуміти її емоції. Якщо у неї проблеми, то вони можуть провокувати заздрість. Можливо, самі того не розуміючи, ви постійно говорите про себе та свої досягнення, тим самим частково сприяючи заздрості. У цьому випадку спробуйте змінити своє ставлення до подруги. Сенс в тому, щоб зрозуміти причини заздрості і знайти ефективне рішення проблеми в розмові з подругою.
    • Можливо, зараз в житті подруги непростий момент. Вона розповідала вам про свої недавні проблеми? Складнощі на роботі або в романтичних стосунках також можуть стати причиною заздрості.
    • Подумайте, як ви можете сприяти заздрості своєю поведінкою. Між вами все добре, поки у подруги гарний настрій, але їй складно відкрито радіти вашим успіхам, якщо з нею трапилася біда. Можливо, ви занадто загострює увагу на себе та свої досягнення.
  2. 2 Обговоріть проблему. Поглянувши на ситуацію очима подруги, розкажіть про проблему. Дочекайтеся відповідного моменту і запропонуйте поговорити. Скажіть: "Мені здається, що останнім часом ти мені заздриш. Я високо ціную нашу дружбу і хочу вирішити цю проблему".
    • Постарайтеся поводитися неупереджено. Незважаючи на гадану необгрунтованої заздрість, ваша подруга також може озвучити претензії на ваш рахунок. Ви могли не помітити власної байдужості до проблем подруги.
    • Поділіться своїми почуттями, після чого дозвольте подрузі висловити свою точку зору.
  3. 3 Знайдіть спільне рішення. Якщо ви хочете зберегти відносини, то вам необхідно знайти взаємовигідне рішення. Скажіть подрузі про те, що вас не влаштовує, а також приготуйтеся змінити свою поведінку.
    • Наприклад, домовтеся спочатку питати, чи доречно зараз ділитися радісною новиною. В деякі моменти подруга може бути не в кращому настрої.
    • Домовтеся, щоб подруга повідомляла про аспекти, які можуть викликати її заздрість, щоб ви не перестаралися в оповіданнях про свої успіхи.
  4. 4 Віддалитеся від подруги. Якщо подруга продовжує вести себе заздрісно, ​​то спробуйте зробити перерву в стосунках. Можна поступово скоротити спілкування або сказати про все прямо. Так, можна сказати: "Я думаю, що беручи до уваги твою заздрість, нам краще трохи відпочити один від одного. Сподіваюся, що ти все розумієш". Втрачати подругу нелегко, але її заздрість буде отруювати вам життя. Якщо так буде краще, то спробуйте віддалитися від такої людини.