Як зрозуміти, чому люди крадуть

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 13 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
У ВАС воруют энергию! Вымысел или правда? Как распознать энергетического вампира
Відеоролик: У ВАС воруют энергию! Вымысел или правда? Как распознать энергетического вампира

Зміст

Більшість людей знають, що красти погано, але крадіжки відбуваються кожен день. Якщо недавно у вас що-небудь вкрали, то не дивно шукати відповіді на запитання "Чому це сталося?". Зустрічаються різні види і рівні крадіжок. Хтось може привласнити залишені на столі гроші, а хтось здатний вкрасти особисті дані людини або розтратити мільйони, які належать довірливим клієнтам. Перш за все потрібно зрозуміти мотиви, якими людина керується в момент крадіжки.

кроки

Метод 1 з 3: Патологічні причини

  1. 1 клептоманія. Клептоманія - це різновид розлади контролю над спонуканнями, при якому людина відчуває часте бажання красти непотрібні речі і різну дрібниця. Клептоману така річ не потрібна. Більш того, часто у нього є кошти, щоб купити її. Людина відчуває гостру потребу отримати задоволення від самого процесу.
    • Люди з таким розладом не здійснюють крадіжок для особистої вигоди. Вони не планують дії і не вступають в змову з іншими особами. Клептоман діють спонтанно. Людина здатна вкрасти речі в людних місцях на кшталт магазинів, житла родичів або друзів.
    • Якщо серед ваших знайомих є клептоман, то запропонуйте йому звернутися до лікаря. Ліки і терапія дозволяють впоратися з розладом.
    • Скажіть людині: "Я помітила, як ти щось стягнула в магазині. У тебе цілком достатнього грошей, тому мені здається, що тобі просто хотілося вкрасти це. Я не хочу, щоб у тебе були неприємності. Не хочеш звернутися до фахівця? Чи можемо сходити разом ".
  2. 2 Хворі залежності. Клептоман крадуть заради гострих відчуттів і не звертають уваги на вартість вкрадених речей. Інші випадки патологічних крадіжок обумовлені залежністю. Часто крадіжки поряд з фінансовими труднощами розглядають як попереджуючі ознаки залежності.
    • Людина, яка страждає від наркотичної або ігрової залежності, може красти гроші у родичів, друзів і співробітників, щоб оплачувати свою згубну звичку. Брехня є одним з аспектів подібного виду крадіжок. Якщо прямо заявити людині про проблему, то він стане все заперечувати.
    • До іншими ознаками залежності відносяться дружба з новими людьми на шкоду старим друзям, проблеми з законом, труднощі на навчанні або робочому місці, нестабільні відносини з партнером.
    • Якщо ви підозрюєте, що хтось із ваших знайомих здійснює крадіжки через залежності, то негайно відведіть його до фахівця. Заговорите з людиною про його поведінці: "З недавніх пір ти став вести себе інакше, віддалився від близьких і друзів, з'явилися фінансові проблеми. Мені здається, що в тебе наркотична залежність".
    • Якщо людина заперечує звинувачення, то спробуйте втрутитися. Вам слід поговорити з іншими близькими людьми цієї людини, щоб розповісти про занепокоєння і об'єднати зусилля.Будь-якому необхідний спонукальний поштовх, щоб побороти залежність.
  3. 3 Патологічні крадіжки не мають особистих мотивів. Патологічний злодій зазвичай зовсім не націлений заподіяти навмисний шкоду конкретній людині. Крадіжка пояснюється потребою, емоційної або буквальною. Багато патологічні злодії відчувають почуття провини за свою поведінку, але не можуть зупиниться без втручання ззовні.

Метод 2 з 3: Інші мотиви

  1. 1 Деякі люди крадуть, щоб задовольнити базові потреби. Відчай - часта причина багатьох крадіжок. Людина може втратити роботу, джерело доходу, відчувати брак коштів для утримання сім'ї. У цьому випадку він може красти, щоб прогодувати дітей або забезпечити їм дах над головою.
  2. 2 Крадіжки відбуваються під впливом однолітків. Погана компанія також може зробити людину злодієм. У таких випадках цінність вкраденої речі може не мати такого значення, як хвилювання при можливості взяти що-небудь чуже і уникнути покарання. Подібні ситуації зустрічаються серед підлітків, які великою мірою залежать однолітків. Крадіжки можуть бути продиктовані бажанням виділитися або потрапити в певну компанію.
  3. 3 Недолік співчуття. Підлітки і інші особи, які не здатні побачити "всю картину цілком", можуть скоювати крадіжки без думки про те, що такі імпульсивні дії вплинуть на життя їх жертви. Людина може не мати патологій і бути здатним до співчуття, але в даний момент він здійснює вчинок, не замислюючись про наслідки такої крадіжки для інших осіб або підприємства. Після розмови про те, що трапилося така людина зазвичай припиняє красти.
  4. 4 Емоційна порожнеча. У деяких випадках люди скоюють крадіжки, щоб компенсувати емоційні травми. У таких осіб не задоволені базові емоційні потреби. Дитина може красти, щоб заповнювати емоційну порожнечу, яку залишили після себе батьки або опікуни. Він відчуває себе позбавленим турботи і пригнічує це почуття. На жаль, але крадіжка не здатне вирішити проблему, тому крадіжки повторюються знову і знову.
  5. 5 Деякі крадуть просто при зручній нагоді. На жаль, деякі крадіжки відбуваються лише тому, що людині надається така можливість. Можливо, його збуджує ідея присвоїти чужу річ. Можливо, він бачить в це виклик. Іноді людьми рухає почуття жадібності незважаючи на фінансову успішність.

Метод 3 з 3: Як прийти в себе після крадіжки

  1. 1 Зверніться до представників влади. Якщо у вас щось вкрали, перш за все потрібно повідомити про крадіжку в поліцію. Повідомте всі подробиці, щоб поліцейським було простіше впізнати вашу власність і потенційних підозрюваних. Діяти слід невідкладно, якщо ви хочете повернути вкрадене і покарати злочинця.
    • Якщо у вас викрали особисті дані, то необхідно слідувати у відповідності до встановлених правил, щоб відновити дані і захистити себе в майбутньому. Дізнайтеся порядок дій в організації, яка відповідає за обробку, захист і зберігання таких даних.
  2. 2 Захистіть себе. Якщо ваш будинок або інша власність недавно піддалися пограбуванню, то дуже важливо повернути почуття безпеки. Відремонтуйте всі пошкодження, які нанесли злодії. Запросіть фахівців страхової компанії, які визначать "вразливі місця" вашого будинку на кшталт віконних рам і дверних петель. Попередьте сусідів і простежте за тим, щоб вони також вжили заходів обережності.
    • Також не завадить розробити план забезпечення безпеки для всієї родини, який буде передбачати дії на випадок майбутніх крадіжок. Розгляньте способи захистити цінні речі і виберіть місце, в якому дітям слід сховатися, якщо в будинок проникнуть грабіжники.
  3. 3 Спробуйте слідувати звичайному розпорядку дня. Повернутися до звичайного життя може бути дуже складно, але інакше ніяк. Страх - цілком природне почуття після такого травмуючого випробування, як крадіжка зі зломом, але не дозволяйте страху вивести вас з ладу.
  4. 4 Проявляйте турботу про себе. Жалість до себе - це не привід нехтувати власним здоров'ям і благополуччям. Люди, які пережили крадіжку, стикаються з дуже сильним стресом. Постарайтеся спати достатню кількість часу щоночі. Дотримуйтеся здорового харчування і займайтеся фізкультурою, щоб стати сильніше і поліпшити емоційний стан. Якщо піклуватися про тіло і свідомості, то вам буде простіше позбавитися від неприємних відчуттів.
  5. 5 Покладіться на близьких людей. Сусіди, рідні, друзі та знайомі допоможуть вам прийти в себе після події. Якщо вони можуть посприяти тому, щоб ви відчували безпеку в своєму будинку або районі, то не соромтеся сказати про це. Близькі друзі і рідні завжди готові прийти на допомогу і запропонувати підтримку.
    • Наприклад, попросіть сусіда: "Ви не могли б доглянути за моїм будинком на вихідних? Нас не буде в місті кілька днів, а я все ще турбуюся після того події".

Поради

  • Звертайте увагу на людей навколо себе. Якщо ви не довіряєте тим, з ким проводите час, то вони можуть вкрасти ваші особисті речі.
  • Чи не корите себе. Найчастіше крадіжки не мають на меті зачепити саме вас. Злодій думає тільки про себе, а не про власника вкрадених речей.

попередження

  • Якщо злодій проник в будинок без зайвих проблем, то постарайтеся посилити заходи безпеки.