Як посадити жасмин конфедеративний

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 3 Березень 2021
Дата Оновлення: 27 Червень 2024
Anonim
Як посадити жасмин конфедеративний - Суспільство
Як посадити жасмин конфедеративний - Суспільство

Зміст

Жасмин конфедеративний є витривалим, ароматним багаторічників з швидким темпом зростання. Цей вид рослини цвіте подібно винограду і вимагає вертикальну опору для оптимального росту. За цією рослиною досить легко доглядати, а рости воно може як в садах, так і в горщиках.

кроки

Метод 1 з 4: Підготовка обрізки

  1. 1 Навесні або на початку літа відріжте від дорослої рослини відрізки по 13 - 15 см. Виберіть відрізки наполовину стиглих стебел, в основному зеленого кольору з відтінками світло-коричневого, відрізаючи їх гострими ножицями прямо над вузлом. Зробіть це рано вранці, коли рослина повно вологи.
  2. 2 Видаліть більшість листя. Використовуйте ножиці, щоб обрізати всі великі листи, але можна залишити маленькі свіже листя, які ростуть на кінчику гілки.
  3. 3 Змочіть кінець стебла в кореневому гормоне і струсіть надлишки. Незалежно від обрізаних гілочок або умов, де вони росли, кореневої гормон може дати корисну імпульс для подальшого зростання. У той час як це вважається корисним, цей крок не завжди необхідний.
    • Якщо ви вже вдало вирощували інші рослини без використання кореневого гормону, або якщо відрізки ви взяли з особливо міцного конфедеративного жасмину, вони, швидше за все, вкорінюватися і без використання гормону. Переконайтеся, що грунт, волога і температура ідеальні, щоб дати вашим відрізках найбільшу можливість для зростання.
    • Якщо ви ніколи не вирощували рослина з відрізків, або якщо ви зіткнулися з труднощами, роблячи так, ви повинні серйозно розглянути питання про використання кореневого гормону. Він також корисний в тих випадках, коли ви не маєте можливість посадити відрізки в ідеальні умови.
  4. 4 Заповніть грунтом маленькі чашки або пластикові лотки для розсади. Контейнер повинен бути не більше 10 см в глибину. Використовуйте суміш наповнювача з грунту і органічного матеріалу, такого як торф. Вибір міксу, який включає в себе перліт, може поліпшити дренаж.
  5. 5 Помістіть відрізки на 5 см в глибину в наповнювач. Зробіть пальцем або яким-небудь тупим предметом типу олівця отвір, перш ніж вставляти туди відрізок, щоб не наражати на непотрібної навантаженні сам стебло. Утрамбуйте грунт навколо стебла, щоб утримати стебла на місці.
  6. 6 Зволожите грунт за допомогою ніжного спрея. Використовуйте розпилювач, тому що лійка, ймовірно, зволожить грунт занадто сильно. Чи не зволожуйте сам наповнювач. Коли живці переростуть в проростки, не слід допускати висихання грунту, але ви також повинні стежити за тим, щоб вона не була занадто вологою.
  7. 7 Тримайте відрізки в теплому місці, розташованому в тіні і частково на сонці під час всього процесу зростання. Пряме сонячне світло може висушити грунт занадто швидко і зірвати розвиток живців.
  8. 8 Через 1 - 5 тижнів спробуйте обережно вирвати відрізок з землі. Опір вказує на розвиток коренів, а це значить, що вони готові до посадки в більш постійне місце. Перевіряйте відрізки щотижня. Якщо ви не відчуваєте ніякого опору, дозвольте відрізках і далі рости і перевірте на наступному тижні.
    • Якщо ви не відчуваєте ніякого опору після перших двох місяців, і відрізки починають здаватися в'януть, позбудьтеся від них і спробуйте ще раз.
    • Якщо ви не відчуваєте ніякого опору після перших двох місяців, але відрізки виглядають здоровими, як ніколи, достатній розвиток кореневої системи може бути досягнуто, коли ви пересадите відрізки. Коріння будуть слабкими, проте, пересадка підвищить шанси на виживання, так що це ваше рішення, чи слід проявити додаткову енергію або спробувати ще раз з новим відрізками.

Метод 2 з 4: Посадка в саду

  1. 1 Виберіть місце, яке частково перебуває під сонцем. Це повинна бути область саду, яка отримує, принаймні, шість повних годин прямого сонячного світла. Область, яка отримує 3-6 годин прямого сонця, називається "частковим сонцем". Східні і південні області саду, які отримують сонячне світло вранці і рано днем, найкращими є.
  2. 2 Розгорніть грунт граблями або розбийте грудки совком. Пухкий ґрунт сприяє кращому дренажу і полегшує розвиток кореневої системи.
  3. 3 Змішайте компост і пісок для грунту. Компост забезпечує рослину поживними речовинами, а пісок дозволяє грунті більш ефективно проціджувати воду. Гній і перліт можуть бути використані в якості замінників цих двох добавок, відповідно. Помістіть ці елементи на верхньому шарі, приблизно на 15 - 30 см грунту.
  4. 4 Викопайте яму, таку ж глибоку, як в лотку для розсади. Наприклад, якщо ви вирощували саджанці в 10 см лотку, ви повинні вирити 10 см лунки.
  5. 5 Висмикуйте розсаду під кутом і злегка розгойдувати. Навколо коренів грунт повинен залишитися незайманою.
  6. 6 Помістіть нижню частину стебла в лунку. Обкласти його грунтом і обережно утрамбувати ґрунт навколо стебла.
  7. 7 Добре полийте, щоб наситити вологою коріння. Робіть це за допомогою шланга або лійки, поки грунт не стане помітно вологою.
  8. 8 Вставте стовпчики, бамбукові жердини або решітки позаду жасмину. Вони повинні бути вставлені в землю на 30 см від жасмину, щоб не пошкодити його коріння. У міру зростання вам потрібно буде піднімати цю підтримку.

Метод 3 з 4: Посадка в горщик

  1. 1 Виберіть великий контейнер діаметром 46 - 61 см. Навіть якщо саджанця поки не потрібна така простір, потрібно враховувати, що жасмин конфедеративний швидко розростається, і йому досить скоро знадобиться додаткове місце. Горщик має також мати кілька дренажних отворів.
  2. 2 Фільтри для кави відмінно підійдуть в якості дренажу в лунках. Це запобіжить грунт від просідання, але дозволить проходити воді.
  3. 3 Заповніть 1/2 - 2/3 горщика наповнювачем. Використовуйте мікс, багатий поживними речовинами, такими як мікс з грунту, компосту та піску.
  4. 4 Встановіть в грунт стовпчики або невеликі решітки, недалеко від сторони контейнера. Натисніть на них, поки вони не досягнуть дна контейнера. Утрамбуйте грунт навколо, поки конструкція не буде щільно стояти на місці.
  5. 5 Видалити відрізки жасмину з контейнера для сходів. Висмикуйте їх під кутом і злегка стискайте пластик з одного боку. З іншого боку, контролюйте і злегка розгойдувати відрізки при витягуванні. Навколо коренів грунт повинен залишитися незайманою.
  6. 6 Помістіть саджанець в горщик. Додайте навколо більше наповнювача, поки його не буде стільки ж, скільки було в контейнері для розсади. Утрамбуйте грунт навколо саджанця, щоб він міцно тримався на місці.
  7. 7 Просочіть грунт і коріння водою. Використовуйте лійку, щоб полити грунт, поки поверхня не буде виглядати явно сирою. Зробіть паузу на хвилину або близько того після поливу, щоб дозволити воді вбратися. Якщо поверхню більше не здається вологою, додайте ще води. Витримайте паузу і поливайте далі, поки поверхня не стане вологою навіть після того, як ви далі воді вбратися.
  8. 8 Заповніть горщик додаткової грунтом для зростання стебла. Зупиніться, як тільки верхня частина грунту стане на 5 см нижче краю горщика.

Метод 4 з 4: Догляд

  1. 1 Поливайте жасмин конфедеративний регулярно. Як витривале багаторічна рослина, він може впоратися з випадковою посухою, але це не означає, що ви повинні мати звичку забувати його поливати. Як тільки верхній шар (2,5 см) грунту стає сухим, ви можете полити рослину ще.
    • Зверніть увагу, що жасмин, який тут вирощували в горщиках, можливо, зажадає більше вологи, ніж жасмин, який тут вирощували в саду на відкритому повітрі.
  2. 2 Постарайтеся забезпечити рослина яскравим не прямим світлом. Якщо рослина перебуває в приміщенні, ви можете захистити його чистими фіранками. Взимку, ви повинні робити так, щоб рослина отримувала не менше чотирьох годин прямого сонячного світла кожен день.
    • Непрямий світло не потрібне жасмину, зростаючому на відкритому повітрі, за умови, що жасмин посаджений в землю. Грунт всередині горщика висихає швидше, ніж земля на вулиці. В результаті, жасмин в горщику може намагатися зберегти достатню кількість вологи, якщо знаходиться під прямими сонячними променями протягом тривалого періоду часу, в той час як садовий жасмин може залишатися під сонцем протягом декількох годин без шкоди для себе.
  3. 3 Змінюйте температуру. Якщо горщик знаходиться в приміщенні, ви повинні прагнути підтримувати температуру в денний час від 20 до 22 градусів за Цельсієм. Вночі температура повинна бути від 10 до 13 градусів за Цельсієм.
  4. 4 Додавайте добрива в весняний період. Використовуйте збалансовані, водорозчинні добрива, і застосовуйте їх після поливу. Якщо листя починає жовтіти в період вегетації, можливо, буде потрібно більше добрив.
  5. 5 Закріпіть зростаючі лози на опорному стовпі або решітці. Використовуйте шпагат або нитку. Можливість лози піднятися буде максимізувати її зростання.
  6. 6 Затисніть тому кінчики лози. Зніміть бутон в кінці лози, затискаючи його пальцями або відріжте парою садових ножиць. Це стимулює розгалуження і призведе до зростання рослини в ширину.Енергія зростання буде йти від бутона квітки, і перенаправляти до бічних втеч.
  7. 7 Подрежьте лозу після того, як вона зацвіла, якщо вам потрібно обмежити її поширення. Ображати стебло вище вузла. Регулярне обрізання може бути зроблено, щоб зменшити розростання, але іноді обрізка може реально стимулювати подальше зростання так само, як зрізання бутонів. Якщо ви не будете цього робити, рослина стане розвиватися як дике і його зростання може вийти з-під контролю. Обрізка дозволяє контролювати напрям розростання.
    • Ці обрізки також можуть використовуватися для розведення жасмину конфедеративного, якщо це необхідно.

Поради

  • Ви також можете придбати жасмин конфедеративний в розпліднику замість того, щоб вирощувати його за допомогою живців. Крім того, лоза може рости з насіння, але виростити жасмин з насіння часто виявляється досить складно.
  • Слідкуйте за шкідниками. Кроликам дуже подобається гризти листя жасмину конфедеративного. Однак і інші тварини і комахи, як правило, не залишають його в спокої. Рослина не особливо вразливе для хвороб.

Що вам знадобиться

  • жасмин конфедеративний
  • наповнювач
  • Ножиці
  • кореневої гормон
  • Пластикові лотки для розсади або маленькі чашки
  • розпилювач
  • совок
  • Стовпчики або решітки
  • Лейка або шланг
  • Великий горщик або контейнер
  • Фільтри для кави
  • штори
  • добрива
  • Шпагат або нитки