Як підвищити своє розуміння різних релігій

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 25 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
НАВІЩО ПОТРІБНА РЕЛІГІЯ | IQ
Відеоролик: НАВІЩО ПОТРІБНА РЕЛІГІЯ | IQ

Зміст

У сучасному суспільстві мільярди людей знаходяться в постійному контакті один з одним. Часто вони з'являються з різних культурних і географічних областей. Варто мати загальне уявлення про різні релігії, які взяли для себе різні люди.

кроки

  1. 1 Позбавтеся від всіх наявних упереджень або упередженості, якщо збираєтеся досліджувати різні релігії. Постарайтеся вивчити суть релігії. Можете також прослухати аргументи за і проти релігії.
  2. 2Почніть з мозкового штурму трьох внутрішніх понять - закон, освіта та релігія, правлячих суспільством за допомогою трьох концепцій - політики, індустріалізації і урбанізації в зовнішньому шарі
  3. 3 Прочитайте про концепцію спілкування людей між собою. Існує відправник і одержувач, а також канал зв'язку. Зокрема, «створення сенсу вже на приймальній стороні, на основі накопичення інформації краще явного послання відправником».
  4. 4 Вивчіть першу розвилку поділу між атеїстами і віруючими. Друга розвилка йде всередині релігій, підрозділяючись між авраамічних і іншими релігіями. Третє розгалуження йде між индоиранскими релігіями Зороастра, індуїзму і буддизму з одного боку і древніми, племінними релігіями (відомими, як язичництво) з іншого.
  5. 5 Дуже захоплююче вивчення древніх і племінних релігій, особливо пов'язаних з Стародавньої Грецією і Римом. Зокрема, вони мали більший вплив на літературні європейські мови. Це призвело до появи окремих прагнень і прихильності.
  6. 6 Вивчення племінних і язичницьких релігій може допомогти поліпшити наше розуміння антропологічних концепцій і людських символів.
  7. 7 Акуратно дізнайтеся про відмінності між індуїзмом і буддизмом, які багато людей плутають.
  8. 8 Дізнайтеся про різні різновиди адаптації буддизму в Китаї, Індокитаї і Японії.
  9. 9 Зрозумійте, що хоча прихильність до релігії Зороастра знизилася до дуже невеликої чисельності населення, вона вплинула на сучасний світ через ідеї Платона. Насправді, в відгалуженні зороастризму, відомому як Мітраїзм, є багато християнських ритуалів, наприклад Воскресенье, Різдво чи Великдень.
  10. 10Розділіть між собою північні авраамічних релігій іудаїзму і християнства з одного боку і південно авраамічних релігій ісламу з іншого.
  11. 11 Досліджуйте походження всіх релігій сучасної карти.
  12. 12 Дізнайтеся про великих сектах, інтерпретаціях, школах або рухах досліджуваної вами релігії. Для християнства це можуть бути католицизм, протестантство, євангелізм, православ'я, баптизм, лютеранство, кальвінізм, мормонізм, гуманізм. Іслам: суніти, шиїти, Деобанде, салафіти (ваххабіти), реформатори, кораніти, барелві, ахль аль-Хабіс, ісламісти. Іудаїзм: хасиди, сефарди, реформісти, масорті, ортодокси і багато сект індуїзму.
  13. 13 Ознайомтеся з містицизмом як з фракцією або елітою всіх релігій.

Поради

  • Для більш глибокого розуміння релігії, відмінної від власної, рекомендується вивчити її історію.
  • Якщо необхідно, вивчайте релігію з її джерел, а не від людей, які взяли її.
  • Поговоріть з вченими належить і не належить до досліджуваної релігії. Це забезпечить вам більш глибоке уявлення про неї і має свої переваги. Наприклад, якщо у вас є проблеми з вивченням релігії, знайдіть вченого, що дотримується її, для отримання відповідей, однак дізнаватися у цієї ж людини про інші особливості даного віросповідання вам, ймовірно, не захочеться (тобто він може спробувати проповідувати їх вам) .

попередження

  • Релігійні переконання часто шкодять відносинам і повинні використовуватися з особливою майстерністю.
  • У деяких компаніях людей можна домовитися не сперечатися про релігію за деяким винятком.