Як правильно забивати корову кошерним способом Шехітах

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 7 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
М’ясо та "гуманні" методи забою тварин
Відеоролик: М’ясо та "гуманні" методи забою тварин

Зміст

Шехітах (Ше-хі-тах) - єврейський ритуал забою свійської худоби і птахів, що вважається кошерним і допустимим для вживання в їжу євреями. Дотримання Кашрута є дуже важливим аспектом дотримання іудаїзму, тому як це приносить користь розуму, тіла і душі. Однак, не тільки євреї вживають кошерне м'ясо через особливості його приготування. Шехітах забезпечує кращу якість м'яса, а тварина не відчуває болю при забої. Це дуже складний процес і потрібно багаторічний досвід, велике знання біблійних законів і досвід роботи з анатомією тваринний. Поки ви не можете робити це самостійно, так як це вимагає особливих навичок, можливо, вам буде цікаво дізнатися, як відбувається цей процес, і ви зрозумієте, чому кошерне м'ясо коштує значно дорожче.

кроки

  1. 1 Виберете ніж (так званий Chalif) відповідного розміру. Довжина леза повинна в два рази перевищувати ширину шиї тварини.
  2. 2 Ретельно вивчіть тварина перед забоєм. Якщо тварина захворіла або отримало травму, воно більше не вважається кошерним. Тут є 2 принципу. Перший - гарантія якості м'яса, якщо тварина захворіла або отримало травму, його не можна їсти. І другий - це перешкода кошерним господарствам продавати м'ясо іншим фермам, так як не можна їсти м'ясо хворої тварини.
  3. 3 Тримайте тварина так, щоб забити його правильно і безболісно. Якщо ви нанесли травму тварині, поки утримували, воно більше не вважається кошерним.
  4. 4 Огляньте лезо ножа. Переконайтеся, що на ньому немає ніяких плям або нерівностей.Ніж повинен бути заточений так гостро, що якби Шойхет випадково відрізав собі палець, він би не відчув болю.
  5. 5 Перерізати стравохід, сонні артерії і шийні вени одним різким рухом. Не повинно бути ніяких розривів. Якщо все зроблено правильно, тварина помирає протягом 2 секунд.
  6. 6 Злийте повністю всю кров. Вживання крові не кошерно, тому що кров містить душу тварини.
  7. 7 Вивчіть основні органи тварини. Переконайтеся, що у ссавців (корів, овець, кіз і т.д) немає ніяких дефектів. Легкі повинні бути надуті для перевірки наявності небажаних отворів і ознак хвороби. Якщо є отвори або ознаки захворювання, тварина більше не вважається кошерним.
  8. 8 Видаліть НЕ кошерні частини із задньої частини тварини. До них відносяться: кровоносні судини і сідничний нерв. Так само видаліть легкі, але це стосується тільки ссавців.
  9. 9 Видаліть весь жир, який оточує все життєво важливі органи. Внутрішній жир, відомий на івриті як «cheilev» не є кошерним.

Поради

  • Оглушати - проти закону кашрута, хоча оглушити тварину перед забоєм є більш гуманним.
  • Згідно із законом кошерний різник повинен бути чесний і добрий чоловік. Жорстока людина не може бути Шойхет.
  • Щоб стати Шойхет, людина повинна бути спеціально навчений і сертифікований рабинської владою.
  • Немає ніяких доказів того, що цей спосіб більш гуманний або що для тварини це менш болісно.
  • Хоча багато людей вважають, що причиною, чому євреям забороняється вживати не кошерне м'ясо є той факт, що багато тварин їдять всякі відходи або через своїх анатомічних особливостей роблять їх більш уразливими до хвороб, насправді закони Кашрута містять набір заповідей даних єврейському народу , де будь-яке наукове пояснення робиться постфактум.

попередження

  • Вкрай важливо ретельно вивчити чи є корова кошерної до і після забою.
  • Ви не можете забити корову за всіма законами кашрута, просто прочитавши цю статтю.
  • Ви повинні отримати сертифікат, щоб стати Шойхет.

Що вам знадобиться

  • Chalif (лезо повинно бути перевірено перед кожним забоєм)
  • Точило
  • корова