Як прийняти своє дорослішаючої тіло (для чоловіків)

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 21 Лютий 2021
Дата Оновлення: 2 Липня 2024
Anonim
Як прийняти своє дорослішаючої тіло (для чоловіків) - Суспільство
Як прийняти своє дорослішаючої тіло (для чоловіків) - Суспільство

Зміст

Ознаки статевого дозрівання, як і перші ознаки старості в літньому віці, - це стрес для будь-якої людини. Однак, це природний процес, і в ньому є свої плюси. Найголовніше тут - знати, чого очікувати, а після цього навчитися використовувати ці зміни максимально ефективно.

кроки

Частина 1 з 2: Статеве дозрівання

  1. 1 Пам'ятайте, що статеве дозрівання - це нормально. Вас чекають фізичні та емоційні зміни, які можуть здатися дивними. Не сваріть себе за емоції, яких у вас раніше не виникало. Це нормально, все проходять через це, але в різний час.
    • У деяких хлопчиків пубертатний період починається навіть раніше 9 років, а у інших - близько 12. І все це вважається нормальним.
  2. 2 Будьте готові, що тіло буде рости. У пубертатний період хлопчики ростуть дуже швидко. Цей період досить складний для тіла, вашим харчовим звичкам буде дуже складно пристосуватися до темпів зростання. Дуже часто в підлітковому віці змінюється фігура, ви можете то товстіти, то худнути - організму потрібно деякий час, щоб все привести в норму.
    • Вам доведеться частіше купувати одяг. Якщо ви будете купувати одяг, яка трохи велика, то, ймовірно, зможете уникнути зайвої поїздки в торговий центр.
    • Ваш апетит також здивує вас. Для росту необхідно їсти багато білка, кальцію, фолієвої кислоти і цинку. Намагайтеся їсти нежирне м'ясо, бобові, морепродукти, молоко, сир, йогурт, шпинат, апельсини і цільнозерновий хліб. Білок також сприятливо впливає на ріст м'язів, який у вас почнеться.
    • Зміни також торкнуться і геніталій.Пеніс стане довшим, яєчка також збільшаться в розмірах і будуть висіти нижче.
  3. 3 Будьте готові до емоційних змін. У перехідному віці збільшується рівень гормонів, через що емоції стають сильнішими і хаотичнее. Вас може кидати з захоплення в депресію без будь-яких причин. Найважливіше - пам'ятати, що це нормально. Звертайтеся по допомогу, коли це потрібно.
    • Самовираження може бути хорошим способом подолання цих емоцій. Займайтеся музикою, малюванням або пишіть. Ведіть особистий щоденник. Використовуйте свої почуття для саморозвитку.
    • Можна ділитися своїми почуттями з іншими людьми. Спілкуйтеся з друзями. Дорослі теж можуть допомогти і підказати: поговоріть з батьками, шкільним психологом або з лікарем. Якщо ви відчуваєте емоційний розлад, яке триває довше декількох місяців поспіль, зверніться до психотерапевта.
    • Фізичні навантаження також можуть допомогти в боротьбі зі стресом.
  4. 4 Будьте готові до того, що вам буде цікавий секс. Можливо раніше ви навіть не думали про секс, але вже дуже скоро помітите, що думаєте про це постійно. Це теж нормально. З сексом у вас можуть асоціюватися багато біологічні функції, але насправді вони мають нічого спільного з сексуальним збудженням.
    • Ерекція, наприклад, може статися через зміну температури, а не тільки через сексуального збудження. Точно так же сім'явиверження уві сні є нормальним фізіологічним процесом.
    • Якщо у вас не проходить відчуття дискомфорту, спробуйте поговорити з кимось, хто старше вас. Будьте обережні в романтичних стосунках, тому що ви ще не дуже добре розумієте свої почуття і потреби. Більшість підлітків хочуть всього лише дружби, але часто помилково плутають це бажання з бажанням мати сексуальні стосунки.
    • Полюції (нічний сім'явиверження) можуть доставляти дискомфорт. Не хвилюйтеся, ви не обмочився в ліжку, просто відбулося сім'явиверження - цим ваше тіло говорить, що воно готове до продовження роду, як каже про це наступ менструацій у дівчат. Практично у всіх хлопців в той чи інший період виникають нічні сім'явиверження.
  5. 5 Приділяйте більше уваги гігієні. Ще одним ефектом перехідного віку є те, що ви почнете багато потіти. Через це від вас може погано пахнути. Шкіра стане жирною, а через це можуть розвиватися прищі. Щоб уникнути всіх цих негативних наслідків, частіше приймайте ванну або душ, ретельно промиваючи всі частини тіла.
    • Щоб уникнути появи прищів, намагайтеся не тиснути і не дряпати їх, не користуйтеся жирними засобами для волосся і не піддавайте себе сильному впливу сонячного світла. Використовуйте тільки нежирні сонцезахисні засоби.
    • Якщо у вас з'явилися прищі, придбайте в аптеці відповідні засоби проти прищів. Якщо кошти не дали ефекту, зверніться до дерматолога, лікар порадить ефективний засіб.
    • Через гормонів ви будете сильніше потіти і сильніше пахнути - це нормально і зовсім не ваша вина. З неприємним запахом можна впоратися, якщо регулярно приймати душ, мити пахвові западини і користуватися дезодорантом.
  6. 6 Почніть голитися. Можливо, ви виявите, що у вас почали рости волосся на обличчі, в пахвових западинах і на лобку. У якийсь момент вам доведеться почати голити або обрізати ці волосся, навіть за гарної бородою потрібно доглядати. Можна придбати електричну бритву, адже їй набагато складніше порізатися, або попросити когось із дорослих навчити вас користуватися бритвою.
    • Не бійтеся і не переживайте через нові волосся - це абсолютно природна частина становлення чоловіком.
  7. 7 Будьте готові до того, що ваш голос зміниться. Не тільки ваше тіло, але і голосові зв'язки будуть поступово зростати. Іноді голос почне ламатися, переходять на більш високий звук. Не хвилюйтеся, через кілька днів це закінчиться, і у вас буде новий, більш глибокий, дорослий голос.
  8. 8 Пишаєтеся собою. Вам доведеться зіткнутися з деякими дискомфортом, але це всього лише крок на шляху дорослішання. Все, кого ви знаєте, пройшли через це в якийсь момент життя. Усвідомте те, що всі ваші проблеми - це перший крок на шляху до нової людини.
    • Складіть список того, що вам подобається в собі і намагайтеся думати про це частіше, особливо, коли у вас з'являються сумніви в собі.
    • Оточіть себе позитивом. Спілкуйтеся з оптимістично-налаштованими людьми і уникайте тих, хто постійно говорить про проблеми з тілом. Не читайте журнали і не дивіться телешоу, в яких вся увага сконцентрована на нереалістичних стандартах краси.
    • Займайтеся спортом і добре харчуйтеся, щоб бути в хорошій фізичній формі.

Частина 2 з 2: Старіння

  1. 1 Змініть спосіб життя, щоб запобігти імпотенцію. Близько 10% чоловіків у віці від 40 до 70 років страждають від важкої еректильної дисфункції (ЕД), а ще 25% страждають від ЕД середнього ступеня. У більшості випадків цю проблему можна запобігти, якщо відповідним чином змінити спосіб життя.
    • Сидячий спосіб життя, куріння і вживання алкоголю є головними факторами, які впливають на розвиток ЕД.
    • Серцево-судинні захворювання є основним чинником. Щоб знизити ризик серцево-судинних захворювань, ви повинні збільшити рівень "хорошого" холестерину (ЛПВЩ) і знизити рівень "поганого" холестерину (ЛПНЩ). Схудніть, якщо у вас зайва вага, замініть насичені жири на ненасичені, які містяться в оливковій, арахісове і рапсовій олії. Їжте більше горіхів і риби, менше сиру і вершкового масла. Виключіть всі насичені жири відразу.
    • Якщо у вас проблеми з ЕД, зверніться до лікаря. Лікар порадить лікарські препарати, які допоможуть вам вилікувати ЕД.
  2. 2 Регулярно тренуйте витривалість. Саркопенія називають стан, при якому чоловікам складніше набрати і підтримувати м'язову масу. Зазвичай у чоловіків цей стан розвивається після 30 років. Однак, втрату м'язової маси можна уповільнити або зупинити, якщо регулярно тренувати витривалість.
    • Використовуйте гантелі або виконуйте різні силові вправи (наприклад, віджимання), щоб напружувати м'язи по максимуму. Постарайтеся поступово збільшувати вагу і навантаження.
  3. 3 Будьте готові до облисіння. Приблизно 3 з 10 чоловіків мають ознаки облисіння до 30 років і більше половини чоловіків мають значний облисіння до 50 років. Обласна - це повільний процес, який може тривати 15-25 років. Обласна не пов'язане ні з якими медичними захворюваннями. Багато чоловіків пристосовуються до облисіння, вносячи певні зміни в свій стиль (наприклад, починають носити коротку стрижку або голити голову).
    • Є два лікарських засоби, Фінастерид і Миноксидил, які уповільнюють або обертають назад процес облисіння. Однак, якщо припинити лікування, процес облисіння відновиться з новою силою.
    • Існують операції з пересадки волосся, однак, вони коштують дорого, а результат може бути дуже різним.
    • Найпростіше буде покривати голову. Деякі чоловіки використовують перуки, але вони незручні і часто помітні. Капелюхи можуть приховати лисину, і при цьому вони не виглядають так, немов ви намагаєтеся обдурити оточуючих.
  4. 4 Боріться зі зморшками. І у чоловіків, і у жінок з віком на обличчі з'являються зморшки. Це неминуче, але їх освіту можна уповільнити. Головною причиною старіння шкіри є сонце, тому постарайтеся не перебувати під сонцем занадто довго і обов'язково наносите сонцезахисний засіб. Борода також захищає обличчя від негативного впливу ультрафіолету та інших факторів.
    • Намагайтеся не вмиватися частіше ніж один раз на день і наносите зволожуючий засіб, щоб підтримувати шкіру зволоженою.
    • Зміна раціону харчування допомагає позбутися від зморшок. Їжте більше сої, риби, шоколаду, фруктів та овочів. Також відмова від куріння допомагає помітно сповільнити старіння шкіри.
    • Спляча красуня спить не просто так! Чим більше сну, тим краще ви виглядаєте.Деякі дослідження говорять про те, що сон на спині допомагає зменшити ознаки старіння.
  5. 5 Пам'ятайте про те, що це нормально. Як і дорослішання, старіння є неминучим процесом. І це не так погано. Багатьом жінкам чоловіки з першими ознаками старіння здаються більш привабливими. Недавні дослідження показали, що найбільш привабливими чоловіки стають в 34 роки. Крім цього, вік часто пов'язують з іншими життєвими досягненнями.
    • Наприклад, середньостатистичний чоловік виходить на максимальний дохід приблизно до 48 років.
    • Наш добробут, емоційна свобода, близькість в сімейних відносинах, а також щастя збільшуються з віком. В середньому рівень щастя падає у віці від 21 до 25 років, а потім знову підвищується до 50 років. Люди після 50 років частіше відчувають себе більш щасливими, навіть щасливішим, ніж перед початком дорослого життя.