Як розхитати зуб

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 17 Червень 2021
Дата Оновлення: 22 Червень 2024
Anonim
5 методов, которые помогут вырвать молочный зуб ребенку – За живе! Сезон 3. Выпуск 72 от 29.12.16
Відеоролик: 5 методов, которые помогут вырвать молочный зуб ребенку – За живе! Сезон 3. Выпуск 72 от 29.12.16

Зміст

Якщо у дитини хитається зуб, для нього це може стати захоплюючою подією, особливо якщо він вірить в Зубну фею. У дорослих зуб може почати хитатися в результаті хвороби ясен або отриманої травми. Видалити такий зуб можна в домашніх умовах чистими руками і зубною щіткою. Також в деяких випадках розхитати зуб можна за допомогою хрустких продуктів. Якщо зробити це самостійно не наважуєтеся, зверніться до стоматолога.

кроки

Метод 1 з 3: Як розхитати зуб чистими пальцями або зубною щіткою

  1. 1 Добре помийте руки. Перш ніж торкатися зуба пальцями, вимийте руки, скориставшись антибактеріальним милом і теплою водою. Змийте з рук бруд, бактерії і мікроби, щоб не занести в ротову порожнину яку-небудь інфекцію, коли будете чіпати зуб.
    • Якщо доступу до проточній воді немає, можна вимити руки дезинфікуючим засобом для рук. Дезінфікуючий засіб для рук повинно містити спирт і бути антибактеріальним.
    • Перш ніж розхитувати зуб, у дитини повинні бути чисті руки. Проконтролюйте, як він їх миє, або допоможіть йому їх помити.
  2. 2 Похитайте зуб пальцем. Доторкніться до зуба вказівним пальцем. Не намагайтеся повернути зуб і не штовхайте його з боку в бік, так як тим самим можна викликати біль і пошкодити ясна.
    • Розкажіть дитині, що потрібно робити, щоб не нашкодити зубу і ясен.
    • Молочні зуби, які повністю прорізаються до трьох років, повинні бути досить податливі. Якщо час зуба випасти ще не настав, то сильно розхитати його не вийде.
  3. 3 Подивіться, чи не боляче вам розхитувати зуб. Зверніть увагу на будь-які хворобливі відчуття, намагаючись розхитувати зуб. Якщо відчуєте гострий біль, то, ймовірно, час йому випадати ще не настав.
    • Чи не розхитуйте зуб, поки не пройдуть больові відчуття.Після цього розхитати зуб сильніше і вибери його.
  4. 4 Почистіть зуби, щоб його послабити. Вирвати зуб можна також за допомогою зубної щітки. Спробуйте, намочивши зубну щітку, акуратно розхитати нею зуб. Сильно терти і дряпати зуб щіткою не потрібно.
    • Якщо при чищенні зуба він розхитується і вам не боляче, значить, настав його час випадати. В іншому разі не чіпайте його зовсім, щоб він згодом випав сам.
  5. 5 Прополощіть рот, коли випаде зуб. Якщо зуб випадає природним чином, сильної кровотечі бути не повинно. Прополощіть рот водою, щоб змити кров з ротової порожнини.
    • Якщо зуб вибили або вирвали із зусиллям, то рана може кровоточити сильніше. Можливо, доведеться прикусити шматочок чистої марлі чи вати, які будуть вбирати кров. Кровотеча може припинитися протягом години.

Метод 2 з 3: Як розхитати зуб за допомогою хрустких продуктів

  1. 1 Візьміть яблуко або грушу. Яблука та груші - досить хрусткі фрукти, які можуть допомогти розхитати зуб. Взявши яблуко або грушу, спробуйте відкусити шматочок, щоб розхитати зуб.
    • Не намагайтеся виштовхнути зуб яблуком або грушею, щоб його розхитати. Так можна нашкодити зубу і ясен. Замість цього відкусите шматочок яблука чи груші, пожуйте його, щоб розхитати цей зуб.
  2. 2 Візьміть кукурудзу в качанах. Ще один хрусткий продукт, що дозволяє розхитати зуб, - кукурудза в качанах. Вкусите шматочок кукурудзи, щоб розхитати зуб.
  3. 3 Візьміть хліб або рогалик. М'які, але хрусткі хлібобулочні вироби, такі як хліб або рогалик, також є відмінним способом для розхитування зуба. За допомогою досить м'яких бубликів можна розхитати зуб, не пошкодивши його при цьому. Підсмажте хліб або рогалик до хрусткого стану і спробуйте з його допомогою розхитати зуб.

Метод 3 з 3: Запишіться до стоматолога

  1. 1 Якщо є ймовірність, що зуб інфікований, або якщо хитається корінний зуб, зверніться до стоматолога. У дорослих часто зуб може почати хитатися через скреготу зубами або захворювання ясен. У деяких випадках це відбувається через отриману травму. Якщо хитається корінний зуб або є підозри, що він інфікований, зверніться до стоматолога.
    • Якщо зуб болить або до нього боляче торкатися, швидше за все, він інфікований. Область ясна навколо зуба також може бути болючою, набряклої або червоною.
    • Якщо помітили, що у дитини хитається зуб, який здається інфікованим, негайно запишіться на прийом до стоматолога.
  2. 2 Поговоріть зі стоматологом про можливі варіанти лікування. Стоматолог огляне зуб і визначить, чи схильна він будь-якої інфекції. Вам можуть запропонувати шинирование для фіксації рухомого або хиткого зуба. Може знадобитися носити шину протягом двох тижнів, поки зуб не заживе і не закріпиться в яснах.
    • Якщо зуб хитається через скреготу зубами, відомого як бруксизм, може знадобитися спеціальна каппа, якою користуються вночі під час сну.
    • Якщо зуб хитається через захворювання ясен, може знадобитися глибока чистка цього зуба.
  3. 3 Обговоріть зі стоматологом, чи потрібно видаляти хитаються зуб. Якщо зуб інфікований і хитається так, що врятувати його не представляється можливим, ймовірно, краще за все його видалити. Відповідно до вашого больовим порогом і тим, який зуб видаляється, стоматолог підбере вид анестезії, з тим щоб процедура видалення пройшла для вас максимально безболісно. Потім може знадобитися зубна імплантація або частковий протез для заміни зуба.
    • За допомогою імплантату можна уникнути заповнення утворився вільного простору іншими зубами.

попередження

  • Ніколи не повторюйте те, що показують у фільмах і мультфільмах, коли прив'язують зуб до дверей і плескають нею. Це може бути не тільки дуже боляче, але і шкідливо для зубів. До того ж це важко зробити акуратно.