Як зробити чай з квіток фіалки

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 24 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как ухаживать за фиалками - садоводство для чайников
Відеоролик: Как ухаживать за фиалками - садоводство для чайников

Зміст


"Прощення - це аромат, який фіалка залишає на чоботі, який розчавив її" (Марк Твен)

Аромат фіалок прекрасний. Ще з Вікторіанської епохи люди пили чай з квіток фіалок, особливо такий чай цінували любителі витонченого смаку. Цей чай добре пити вдень або ввечері, він навіває про минуле. Якщо ви любите аромат фіалок, то такий чай обов'язково порадує вас - спробуйте приготувати чашечку чаю з квіток фіалок!

кроки

  1. 1 Виберіть фіалки. Якщо у вас ростуть фіалки (вдома або в саду), то візьміть кілька квіток. Якщо це садові квіти, то збирайте їх вранці, коли роса висихає, але ефірні масла все ще зберігаються.
  2. 2 Очистіть квітки фіалок. Струсіть квіти, щоб прибрати бруд і комах. Покладіть квіти в друшляк або ситечко і промийте, після цього викладіть на паперовий рушник, щоб квітки висохли.
  3. 3 Зробіть чай відразу або засушити квітки. Якщо ви зібрали багато квіток, можете зробити і те, і інше. Взагалі кажучи, чай з сушених фіалок має більш яскравий аромат.
  4. 4 Чай зі свіжих фіалок:
    • Якщо ви зібрали свіжі квіти, просто заваріть їх окропом. Беріть 2-3 чайних ложки свіжих квіток фіалок на 1 склянку окропу. Якщо ви заварюєте фіалки в чайнику, то покладіть стільки квіток, скільки склянок чаю ви хочете отримати. Залиште квітки заварюватися на 5 хвилин, потім процідіть або розлийте по чашках і подавайте до столу.
  5. 5 Чай з сухих фіалок:
    • Якщо ви вирішили висушити квітки, то пам'ятайте, що сушити їх необхідно хоча б протягом одного тижня. Детальніше про те, як сушити квіти, ви можете дізнатися з цієї статті wikiHow в розділі "Сушка трав на паперовому рушнику". Якщо у вас немає фіалок, то, ймовірно, ви можете купити сушені квітки фіалок в аптеці, в магазині товарів для здоров'я або в інтернет-магазині ..
    • Зберігайте сушені квітки фіалок в непрозорому, герметичному контейнері.
    • Зробіть чай з сушених квіток фіалки. Додайте 1-2 чайних ложки сушених квіток фіалки на одну склянку окропу.
  6. 6 Прикрасьте. Якщо хочете, то можете прикрасити фіалковий чай свіжими квітками фіалки, як на фотографії вище.

Поради

  • Чи знаєте ви, що традиційно в Європі на день Святого Валентина дарували фіалки, а не троянди? З плином часу вони поступилися першістю трояндам, але до сих пір фіалки асоціюються з чимось романтичним.
  • Вважається, що фіалковий чай полегшує закладеність носа, покращує загальний стан при бронхітах, респіраторних захворюваннях і болях в горлі.
  • Подайте до фіалкового чаю фіалкові кекси і зацукровані квіти фіалок.
  • Троянди, садові братки і лаванда відмінно доповнюють аромат фіалок.

попередження

  • Не використовуйте фіалки, які були оброблені пестицидами. Якщо ви не впевнені, чи були використані пестициди чи ні, то теж не використовуйте їх.
  • Якщо ви використовуєте дикі фіалки (фіалки запашні), то переконаєтеся, що ваша собака не сходила на них в туалет!