Як зробити маму щасливою

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 20 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как сделать маму счастливой и здоровой?
Відеоролик: Как сделать маму счастливой и здоровой?

Зміст

Часом складно придумати спосіб ощасливити маму за винятком очевидних речей, таких як квіти і подарунки. Звичайно, це все дуже мило і більшості матерів це припаде до смаку, проте існують і інші способи показати свою любов і турботу. Щастя - дуже особиста річ і для всіх людей воно різне, тому вам доведеться трохи поекспериментувати перш, ніж ви знайдете рецепт щастя саме для вашої мами. Однак спроби і прагнення теж вважаються!

кроки

Метод 1 з 2: Зв'язок з мамою шляхом спілкування

  1. 1 Попросіть маму розповісти про її життя. Один із способів змусити людину відчути свою значимість - проявити інтерес до нього. Хто він, через що пройшов, про що думає. Розпитуючи маму про життя, ви даєте собі шанс відчути зв'язок з нею. Їй також буде приємно бачити ваш інтерес до того, що вона говорить.
    • Наприклад, якщо ви разом проводите вечір у вітальні, поверніться до мами і запитайте, чому вона любила займатися, коли була маленька. Можливо, ви дізнаєтеся кілька цікавих історій!
    • Дослідження показують, що в сім'ях, де діляться сімейними історіями встановлюються більш міцні зв'язки, а діти в таких сім'ях зазвичай більш впевнені в собі. Так що розпитування про маминому минулому підуть на користь вам обом, і це науково доведено!
  2. 2 Запитайте маму про її почуття. Мами - такі ж люди, як і всі ми. Їм потрібна людина, з яким можна було б поговорити. Цікавлячись її почуттями, ви проявляєте увагу до неї і показуєте свою турботу. Можливо, це зробить вашу маму дуже щасливою.
    • Наприклад, якщо ви помітили, що вона виглядає напруженою, ви можете сказати: "Мам, ти виглядаєш дуже напруженою. У тебе все гаразд?"
    • Ще один хороший спосіб встановити зв'язок з мамою - запитати, як пройшов її день. Швидше за все, вона запитає, чим займалися ви. Чому б теж не поділитися?
  3. 3 Надішліть їй коротке повідомлення, просто так. Навіть невеликі прояву доброти можуть бути сильно винагороджені. Відправивши мамі повідомлення протягом дня, ви покажете те, що думаєте про неї і допоможете їй відчути себе особливою і значущою. Чим більше люди відчувають турботи, тим щасливіше вони стають.
    • Ви не чарівно писати цілий роман. Навіть простого: "Привіт, мам! Сподіваюся, твоєї день проходить добре! " досить, щоб показати свою турботу про маминому щастя.
  4. 4 Вибачайтеся, коли не праві. Іноді буває дуже важко вибачитися перед мамою, особливо, якщо ви сильно посварилися. Однак визнання своєї неправоти і прийняття відповідальності за свої дії зміцнить ваші стосунки і допоможе мамі відчути себе коханою.
    • Хороші вибачення складаються з чотирьох букв "СОРП": співчуття, відповідальність і рішення проблеми. Це означає, що ви висловлюєте співчуття за завданий біль, без виправдань берете відповідальність за свої дії, а також пропонуєте варіант ваших дій в майбутньому.
    • Наприклад, якщо мама вам вказує на те, що ви знову не винесли сміття, скажіть: "Вибач, що я знову забув (а) винести сміття. Я знаю, що це додає тобі роботи, і тепер поставлю на телефоні нагадування на середу, щоб не забути наступного разу. "
  5. 5 Встаньте на її місце. Часом здається, що сьогодні мама - ваш кращий друг, а завтра - тюремний наглядач. Замість того, що б думати: Що вона робить?, Спробуйте уявити, що б зробили ви на її місці. Тренування в співпереживанні хороша не тільки в стосунках з мамою, а й для вас в цілому.
    • Наприклад, якщо вона запитує вас, як пройшов ваш день, а ви замість відповіді огризатися, це може зачепити її почуття. Якщо ви дуже зайняті в даний момент, дайте це ясно зрозуміти, відповівши: "Мам, у мене дуже багато домашньої роботи. Давай поговоримо пізніше?" Це покаже, що ви хочете з нею спілкуватися, але зараз не найкращий час.
    • Мами можуть робити речі, який ставлять вас в незручне становище. Іноді здається, ніби вони спеціалізуються на цьому! Спробуйте подумати, чому ваша мама так надходить. Можливо, вона "няньчиться" з вами тому, що хоче, щоб ви відчували себе в безпеці, а не тому, що вважає вас інфантильним (ой). До того ж, ви завжди можете запитайте її, Чому вона це робить.
  6. 6 Обговорюйте з нею свої проблеми. Мами люблять відчувати себе залученими в життя своїх дітей, особливо коли діти самі діляться своїми почуттями і думками. Якщо у вас був поганий день, проблеми в школі чи ви таємно закохалися, але не знаєте. Як підійти до неї / нього, запитаєте ради у мами. Так вона зрозуміє, що вам важливо її думку.
    • Те ж саме працює в зворотну сторону. Незважаючи на те, що мама, ймовірно, рада вас вислухати і допомогти, ви не повинні бігти до неї тільки тоді, коли потрібно "вивалити гору" проблем. Якщо у вас сталося щось приголомшливе, ви отримали чудові звістки або подивилися фільм, який вам сподобався, також обговоріть це з нею.
  7. 7 Придумайте "свої" жарти і асоціації. Швидше за все, у вас існує мільйон "своїх" жартів з друзями, чи не так? Наприклад, одного разу ви дивилися фільм і неправильно вимовили ім'я героя, а тепер навмисне його так називаєте, щоб згадати і посміятися. Наявність подібного "секретного" гумору тільки між вами і мамою зміцнить вашу зв'язок і змусить вас обох / обох відчути себе щасливими і захищеними в своїх відносинах.

Метод 2 з 2: Демонстрація вдячності шляхом дій

  1. 1 Зробіть для неї особистий подарунок. Подарунок значить набагато більше, коли ви вкладаєте в нього свій час і зусилля. Він не обов'язково повинен бути дорогим, головне, щоб він висловлював ваше прагнення зробити маму щасливою. І тоді це принесе бажаний ефект.
    • Наприклад, якщо ваша мама любить "Зоряні Війни", складіть їй Йоду з орігамі! Вам не знадобляться великі витрати, проте так ви висловите своє увазі до її інтересам і підійміть їй настрій на цей день!
    • Ви також можете зробити для мами "книжку з купонами", які вона може перевести в готівку. Наприклад, "один сніданок у ліжко" або "одна погана жарт за запитом".
    • Підбірка улюблених пісень може здатися для вас занадто "старомодним", однак ви можете спробувати скласти плейлист з пісень, які нагадують мамі про вас або з пісень, які піднімають вам настрій в погані часи. Поділіться з нею цими записами, щоб вона думала про вас кожен раз, коли буде їх слухати.
  2. 2 Залиште їй записку в коробці з обідом. Можливо, збираючи вам їжу в школу, мама сама залишає записки зі словами любові. Чому б не зробити те ж саме для неї? Ви так само можете приготувати їй обід і залишити контейнер в холодильнику, щоб заощадити її час з ранку.
  3. 3 Познайом маму з друзями. Звичайно, можливо, це трохи ніяково приводити друзів додому до мами. Ви ніколи не знаєте, чи збирається вона показувати ваші дитячі фотографії або розповідати про "кумедних" (і принизливих) речах, які ви робили в 6 років. Однак, залучаючи маму в ваше життя, ви нагадуєте їй, що вона вам не байдужа, навіть якщо ви соромитеся її.
  4. 4 Допомагайте мамі по дому. Домашні справи можуть викликати стрес і віднімають дуже багато часу. Полегшите мамі життя, взявши на себе частину справ, які можете виконувати. Особливо гостро це працює, коли трапляється раптово. Наприклад, мама приходить з роботи втомлена, а ви вже приготували вечерю. Це зробить її щасливою!
  5. 5 Приготуйте для неї вечерю. Приготування вечері може бути дуже важким заняттям.Якщо ви знаєте, що у мами напружений тиждень, запропонуйте приготувати вечерю хоча б раз за цей період. Навіть якщо ви не зможете приготувати все повністю, хоча б запропонуйте свою допомогу на кухні. Так ви опануєте деякими прийомами, а також зможете провести час разом з мамою.
    • Сніданок в ліжко - безпрограшна класика. Незважаючи на те, що більшість роблять це тільки на 8 березня, мама буде рада сніданку в ліжко кожні вихідні!
    • Подумайте, які у неї улюблені страви і приготуйте їх. Якщо вона любить щось, що вам важко приготувати або ви не знаєте, як це зробити, попросіть її навчити вас за кілька тижнів до того, коли збираєтеся влаштувати сюрприз.
  6. 6 Візьміть на себе більше відповідальності. Для вашої мами може бути дуже важко організовувати розклад для всіх членів сім'ї, особливо якщо сім'я велика. Крім того, це забирає багато часу. Слідкуйте самостійно за часом своїх занять і тренувань, щоб полегшити ношу мами. Чим менше у мами турбот, тим більше у мами щастя!
  7. 7 Проводьте час з мамою. Запропонуйте кудись сходити удвох або запропонуйте подивитися фільм, який вона любить. Ви можете разом пограти в відео-ігри або сходити на прогулянку. Найголовніше - показати .що вам цікаво проводити з нею час.
    • Прогулянка не обов'язково повинна коштувати грошей. Наприклад, якщо ви обоє / обидві любите тварин, запропонуйте відвідати місцевий притулок і пограти з звірятами. Безліч врятованих тварин мають потребу в спілкуванні, так що ви не тільки принесете радість мамі, але і допоможете кішки, собаки і іншим тваринам
  8. 8 Пам'ятайте важливі дати. Ніщо не змушує відчути маму більш особливою, ніж знання дитини про дату її дня народження або річниці. Надішліть їй сердечне письмо або листівку, яка має вашу вдячність до неї.
    • Щоб запам'ятати важливі дати, внесіть їх в свій календар на телефоні. Якщо ви з мамою друзі ВКонтакте (так, таке буває!), Соціальна мережа нагадає вам про майбутню подію.

Поради

  • Навіть якщо ви переїхали і живете окремо, ви все одно можете робити безліч речей, які викличуть посмішку на маминому обличчі. Залишайтеся на зв'язку за допомогою повідомлень, дзвінків і листування в соціальних мережах.
  • Не дивлячись на те, що "широкі" жести - це прекрасно, саме щоденні дрібниці допомагають людям відчувати, що їх люблять і цінують. Зазвичай це не вимагає великих грошових витрат, однак нагорода за труди - безцінна.
  • Зробіть їй подарунок своїми руками, вона це оцінить.
  • Ваша концентрація на навчанні і хороших оцінках зробить маму щасливою. Дуже багато матерів турбує отримання дитиною доброї освіти.