Як перетворити пластикову пляшку в підставку для зарядки телефону

Автор: Janice Evans
Дата Створення: 23 Липня 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як перетворити пластикову пляшку в підставку для зарядки телефону - Суспільство
Як перетворити пластикову пляшку в підставку для зарядки телефону - Суспільство

Зміст

Щоб під час зарядки телефон не валявся просто так, для нього необхідна підставка, що забезпечує його безпеку. Однак немає необхідності бігти в магазин і купувати готове пристосування: підставку для зарядки телефону можна без особливих зусиль самостійно виготовити з плоскою пластикової пляшки. І що найголовніше, таку підставку можна буде використовувати для зарядки інших гаджетів схожих розмірів.

кроки

Метод 1 з 3: Виготовлення підставки

  1. 1 Знайдіть плоску пляшку, яка підходить за розмірами для вашого телефону. Постарайтеся знайти не круглу, а плоску пляшку. Така форма забезпечить підставці краще прилягання до стіни, коли ви будете її підвішувати. Для більшості мобільних телефонів підійде флакон з-під шампуню об'ємом близько 400 мл.
    • Прикладіть телефон до пляшки, щоб зіставити розміри. Краї пляшки повинні виступати далі країв телефону.
  2. 2 Видаліть з пляшки етикетки, а також помийте її всередині і зовні. Сполосніть пляшку гарячою водою, щоб видалити залишки колишнього вмісту. Вимкнути етикетки і зітріть залишки клею білим оцтом, маслом або спеціальним засобом для видалення клею. Висушіть пляшку в перевернутому стані, перш ніж продовжувати роботу.
  3. 3 Перманентним маркером відзначте бажану висоту переднього краю підставки. Прикладіть телефон до пляшки, вирівнявши його по її денця. Подивіться, яка висота передньої частини підставки вам підійде, і відзначте її рівень перманентним маркером. У більшості випадків ідеально використовувати висоту в дві третини висоти телефону.
  4. 4 Проведіть лінію від мітки спереду до задньої стінки, де потрібно буде передбачити плавний виступ вгору. Спочатку прочертите спереду на пляшці горизонтальну лінію по поставленої раніше мітці. Продовжіть лінію до бічних стінок пляшки. Досягнувши задньої стінки, намалюйте на ній дугоподібний виступ вгору.
    • Висота виступу залежить від того, на якому рівні ви плануєте розташувати зарядний пристрій.
  5. 5 Перенесіть контури тильній частині зарядного пристрою на задню сторону пляшки. Прикладіть до задньої стінки пляшки зарядний пристрій виделкою вгору. Переконайтеся в тому, що воно знаходиться приблизно на 1 см нижче намальованого дугообразного виступу. Обведіть контури зарядного пристрою перманентним маркером, а потім приберіть зарядку.
  6. 6 Розріжте пластик пляшки по намічених лініях. Спочатку виріжте зовнішні контури підставки, а потім отвір під зарядний пристрій. Найлегше цю роботу виконувати ножем для виробів або господарським ножем. Але деяким людям простіше працювати з ножицями, коли потрібно різати пластикові пляшки.
  7. 7 Відшліфуйте зрізи пластика дрібнозернистим наждачним папером. Це дозволить видалити гострі кути. Якщо далі ви плануєте декорувати підставку, непогано також затерти наждачним папером всю її зовнішню поверхню, щоб надати пластику легку шорсткість. Не забудьте потім сполоснути підставку.
  8. 8 Зітріть залишилися сліди маркера медичним спиртом або засобом для зняття лаку з нігтів. Просто змочіть ватяну кульку або диск обраним вами засобом, а потім протріть їм пластик зі слідами маркера. У більшості випадків медичний спирт успішно стирає маркер, але якщо вам потрібно більше потужний засіб, спробуйте скористатися засобом для зняття лаку з нігтів або ацетоном.
  9. 9 Скористайтеся новою підставкою. Вставте зарядний пристрій у розетку, а потім надіньте на нього отвір підставки, щоб "кишеньку" для телефону дивився назовні. Підключіть кабель до зарядного пристрою, а потім до телефону. Опустіть телефон в підставку і засуньте туди ж надлишки довжини кабелю.
    • Важливе зауваження: простежте за тим, щоб підставка висіла на пластиковій частині зарядного пристрою, не дозволяйте їй зісковзувати на металеві контакти електричної вилки.

Метод 2 з 3: Декорування тканиною

  1. 1 Виберіть ошатну тканину, яка підійде до декору вашого будинку. Переконайтеся в тому, що у вас достатньо тканини, щоб повністю обернути нею підставку з нахлестом в один сантиметр. Можна використовувати як однотонну тканину, так і тканина з візерунком. Найкраще для цієї мети підходить бавовна.
  2. 2 Покрийте зовнішню поверхню підставки клеєм для декупажу. Скористайтеся губчастої пензликом, щоб нанести клей. Для спрощення завдання і зменшення безладу розумно буде спочатку нанести клей на підставку тільки спереду.
  3. 3 Туго обтягніть підставку тканиною таким чином, щоб її краї зійшлися ззаду. Притисніть тканину до передньої сторони підставки і розправте всі складочки. Далі нанесіть додаткову кількість клею на боки і задню стінку підставки, після чого туго оберніть її тканиною. Ззаду накладіть краю тканини один на одного з перекриттям в 1 см.
    • Простежте за тим, щоб шматок тканини розташувався строго симетрично. Спереду у вас залишиться багато зайвого матеріалу. Не переживайте про це, пізніше ви його зріжете.
  4. 4 Дайте клею висохнути. Одягніть підставку догори дном на який-небудь довгий вузький предмет, наприклад на горлечко пляшки або на свічник, щоб дати їй висохнути. Для цієї мети підійде навіть картонна трубка з-під паперових рушників.
  5. 5 Зріжте зайву тканину по зовнішньому контуру підставки і на отворі під зарядний пристрій. Коли клей висохне, зріжте надлишки тканини по зовнішньому контуру підставки зверху і знизу. Потім покладіть підставку задньою стінкою на килимок для розкрою і зріжте тканину з отвору для зарядного пристрою.
    • Для видалення тканини по верхньому і нижньому контурам підставки можна використовувати ножиці або ніж для виробів.
    • Для видалення тканини з отвору для зарядного пристрою користуйтеся тільки ножем для виробів.
  6. 6 Нанесіть на підставку другий шар клею для декупажу, приділяючи особливу увагу краях, після чого дайте йому висохнути. Наносите клей тим же методом, що і раніше. Тільки в цей раз обробіть їм і краю пластика, включаючи верх, низ і отвір для зарядного пристрою.
    • Це буде фінішне покриття вашого вироби, тому використовуйте такий тип клею, які створить необхідну вам текстуру поверхні: матову, напівглянсову або глянсову.
  7. 7 При бажанні заклейте тканиною денце підставки. Ручкою обведіть контури денця підставки на виворітній стороні тканини. Викроїте отриману деталь, а потім наклейте її на денце клеєм для декупажу.Залиште підставку сушитися денцем вгору (як раніше), а потім додатково покрийте денце фінішним шаром клею для декупажу.

Метод 3 з 3: Інші способи декорування підставки

  1. 1 Використовуйте кольорову самоклеящуюся папір з візерунком, якщо вам не вдасться підібрати підходящу тканину. Виріжте прямокутник паперу відповідно до висоти підставки і розміром її окружності. Зніміть з паперу захисну підкладку і наклейте її на підставку. Зріжте надлишки паперу зверху і знизу, а потім з отвору під зарядний пристрій.
    • Якщо хочете заклеїти денце, обведіть його контури на папері, що самоклеїться, а потім виріжте отриману деталь. Зніміть з паперу підкладку і наклейте на денце.
  2. 2 Пофарбуйте підставку аерозольною фарбою в якості легкого і швидкого вирішення. Перенесіть підставку в добре провітрюється. Покрийте її 1-2 шарами аерозольної фарби, дозволяючи кожному шару підсохнути протягом 20 хвилин. Потім захистіть фарбу шаром безбарвного акрилового лаку у вигляді аерозолю.
    • Спочатку пофарбуйте передню сторону, потім задню, потім денце.
  3. 3 Пожвавите нудний вид підставки трафаретними візерунками. Прикладіть трафарет до передньої стінки підставки. Закріпіть його скотчем, а потім нанесіть зверху фарбу за допомогою губчастої кисті. Зніміть трафарет і дайте фарбі висохнути.
    • Це можна зробити як на голому пластиці, так і на пофарбованому фарбою або обклеєному тканиною.
    • Також при наявності художнього таланту можна намалювати візерунки від руки або скористатися штампами і акриловою фарбою.
  4. 4 Для створення яскравого дизайну оберніть підставку широкою стрічкою. Візьміть відрізок стрічки шириною 5-7,5 см, достатній для того, щоб обернути підставку навколо з нахлестом близько пари сантиметрів. Нанесіть на обидва кінці відрізка клей або двосторонній скотч, а потім оберніть стрічку по центру підставки. Ззаду накладіть кінці стрічки один на одного, наскільки це дозволить зробити запас довжини.
    • Даний крок можна поєднувати з необробленим і пофарбованим пластиком.
  5. 5 В якості простого кроку, прикрасьте підставку наклейками. Спочатку пофарбуйте підставку фарбою або залиште її як є. Далі прикрасьте підставку наклейками або самоклеящимися стразами. Також можна застосувати декоративний скотч з візерунками, якщо вам подобається лінійний геометричний дизайн.

Поради

  • Не додавайте до підставці відразу всі можливі прикраси. Зупиніться на одній-двох ідеях і здійсніть їх!
  • Якщо захочете, можна залишити підставку без прикрас.
  • Знайте, що матові пляшки виглядають краще прозорих, особливо якщо ви вирішили нічим не прикрашати свою саморобку.
  • Якщо підставка виявиться занадто довгою для рівня розташування розетки, вона може впиратися в підлогу. Укоротите верхню кріпильну частину і зробіть отвір під зарядний пристрій нижче.

попередження

  • Не залишайте таку підставку без нагляду, якщо закріпили її безпосередньо на зарядному пристрої. Якщо пластик стосуватиметься контактів електричної вилки, то може розплавитися.

Що вам знадобиться

  • Порожня плоска пляшка від шампуню, бальзаму або кондиціонера для волосся
  • Ножиці, господарський ніж або ніж для виробів
  • перманентний маркер
  • Дрібнозерниста наждачний папір
  • Тканина, фарба, прикраси тощо (необов'язково)