Як зробити наклейки

Автор: Mark Sanchez
Дата Створення: 5 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
16 DIY Милые НАКЛЕЙКИ своими руками! БЕЗ КЛЕЯ! Рисуем САМИ!
Відеоролик: 16 DIY Милые НАКЛЕЙКИ своими руками! БЕЗ КЛЕЯ! Рисуем САМИ!

Зміст

1 Придумайте дизайн наклейок. При самостійному виготовленні наклейок ваш політ фантазії нічим не обмежений. Використовуйте будь-які засоби для малювання, які забажаєте: кольорові олівці, маркери, пастель, воскові олівці, що завгодно. Переконайтеся в тому, що застосовувані вами маркери, пастель та інші засоби малювання НЕ розмиваються водою.Намалюйте дизайн наклейки на окремому тонкому аркуші паперу або прямо в блокноті. Коли будете продумувати дизайн, розгляньте наступні ідеї.
  • Намалюйте автопортрет або портрети своїх друзів або вихованців.
  • Виріжте витончені зображення і фрази з журналів і газет.
  • Роздрукуйте картинки з інтернету або наявні на вашому комп'ютері зображення. Для найкращих результатів друкуйте їх на тонкому папері для принтерів, а не на фотопапері.
  • Скористайтеся готовими шаблонами наклейок з інтернету, які ви можете роздрукувати.
  • Робіть картинки за допомогою декоративних штампів.
  • Прикрашайте зображення блискітками.
  • 2 Виріжте наклейки. Використовуйте для цього ножиці. Робіть наклейки настільки великими або маленькими, наскільки захочете. Для отримання візерункових країв наклейок використовуйте фігурні ножиці, за допомогою яких можна створити цікавий малюнок зрізу.
    • Спробуйте використовувати фігурні дироколи для виготовлення сердечок, зірочок та інших фігурних форм з паперу з візерунком.
  • 3 Приготуйте клей. Такий клей безпечний для дітей, подібно до того, що використовується на конвертах. Він забезпечить зчеплення наклейки з більшістю видів поверхонь, але при цьому не містить в складі шкідливих хімікатів. Для виготовлення клею змішайте в мисці нижченаведені інгредієнти до утворення однорідної суміші:
    • пакетик простого желатину;
    • 4 столові ложки окропу;
    • 1 чайна ложка цукру або кукурудзяного сиропу;
    • кілька крапель екстракту перцевої м'яти або ванілі для аромату.
    • Для отримання різних ароматів використовуйте різні види екстрактів! Застосовуйте різні аромати до різних видів наклейок, виготовте наклейки для своїх друзів з дивовижними ароматами або використовуйте певні тематичні святкові аромати для Нового року, дня святого Валентина чи Великодня.
    • Коли приготуєте клей, зберігайте його в бульбашці з-під ліків або в герметичному контейнері в холодильнику. За ніч клей перетвориться в густий гель. Для його розрідження помістіть контейнер з клеєм в гарячу воду.
    • Цей клей також можна використовувати для запечатування конвертів.
  • 4 Намажте наклейки клеєм. Розкладіть наклейки тильною стороною вгору на аркуші вощеного паперу або на алюмінієвій фользі. Візьміть кисть для малювання або кисть для випічки і змастіть тильні сторони наклейок клеєм. Коли закінчите роботу, дайте клею повністю висохнути.
    • Немає необхідності повністю просочувати наклейки клеєм, просто нанесіть його тонким шаром.
    • Перед використанням наклейок переконайтеся в тому, що вони повністю висохли.
    • Зберігайте готові наклейки в поліетиленовому пакеті або в пластиковій коробці до того моменту, коли будете готові їх використовувати.
  • 5 Для приклеювання наклейки лизніть її з тильного боку. Коли будете готові приклеїти свою наклейку до будь-якої поверхні, просто лизніть її зворотний бік, як ви це робите з марками, а потім ненадовго притисніть наклейку до необхідної поверхні. Саморобний клей є досить міцним, тому будьте обережні в момент приклеювання наклейки.
  • Метод 2 з 4: Виготовлення наклейок зі скотчем

    1. 1 Виріжте зображення з журналів або роздрукуйте власний дизайн наклейок. Для даного методу вам будуть потрібні такі зображення, які були надруковані на папері за допомогою водостійких чорнила. Ви можете використовувати глянцеві сторінки журналів або книг, або можна поекспериментувати з чорнилом вашого принтера і спробувати роздрукувати варіанти з комп'ютера. Якщо ви роздруковуєте картинки, спочатку виготовте тестовий варіант, щоб попередньо намочити його для перевірки на стійкість, перш ніж починати виготовляти самі наклейки. Виріжте вподобане вам зображення і фрази за допомогою ножиць.
      • При підборі зображень не забувайте про ширину скотча. Кожна наклейка повинна вписуватися в ширину однієї його смуги. Це означає, що картинка повинна бути не ширше скотча.
      • Якщо ви захочете виготовити більшу наклейку, вам доведеться поєднати дві смуги скотча. Це може виявитися не так легко. Вам необхідно вирівняти скотч таким чином, щоб його смужки перекривалися зовсім трохи, і при цьому папір не проглядала між ними. У разі невдалої спроби ваша наклейка буде зіпсована. У разі успіху на наклейці буде видно лише шов в місці зіткнення смуг.
    2. 2 Оклейте дизайни наклейок скотчем. Виріжте шматочок прозорого скотчу достатнього розміру для повного покриття вирізаного дизайну наклейки. Наклейте його на лицьову сторону вирізаного або роздрукованого дизайну. Придавите скотч до паперу, щоб він добре приклеївся до малюнка.
      • Будьте обережні, коли будете наклеювати скотч на зображення. Варто змінити його положення, і картинка порветься. Також постарайтеся зробити так, щоб при наклеюванні скотча не утворювалося бульбашок повітря або складок.
      • Подумайте про використання двостороннього скотча. Двосторонній скотч випускається в різних видах: в рулонах, аркушах і навіть в складі спеціальних машин для виготовлення наклейок, наприклад, марки Xyron.
      • Подумайте про використання клейкої стрічки з японського паперу (washi tape). Вона подібна до скотчу та відмінно підходить для виготовлення наклейок, тому що приклеюється тоді, коли ви цього захочете, і також без праці відклеюється, якщо вам це буде необхідно. Клейку стрічку з японського паперу випускають в різних кольорах і візерунках. Якщо ви хочете виготовити більш міцні наклейки, можна взяти герметизирующий скотч.
    3. 3 Потріть лицьову сторону наклейки. Візьміть монетку або скористайтеся власним нігтем, щоб придавити лицьову сторону наклейки і потерти її поверхню, - це необхідно для того, щоб чорнило папери почали зв'язуватися з допомогою клею скотча. Продовжуйте терти наклейку протягом декількох хвилин, щоб чорнило напевно зв'язалися з клейовим шаром скотчу.
    4. 4 Промийте наклейки в теплій воді. Беріть наклейки по одній і споласкивайте їх під водою, підставляємо під струмінь паперову сторону до тих пір, поки папір не почне відвалюватися. Чорнило не будуть змиті водою, а папір повністю розчиниться. Ви можете прискорити процес, потерши при цьому папір.
      • Переконайтеся в тому, що намочили всю поверхню скотча у наклейки, а не тільки його частину. Якщо ви сконцентруєте свої зусилля тільки на одній ділянці, то тільки ця ділянка і буде видно на наклейці.
      • Якщо папір не відпадає, продовжуйте відмочувати наклейку під теплою водою.
      • Як варіант, занурте наклейки в миску з теплою водою. Повністю занурте наклейки в воду і залиште відмокати на кілька хвилин.
    5. 5 Дайте наклейкам висохнути. Після видалення паперу дозвольте наклейкам повністю висохнути, щоб склеювальний шар скотча знову став липким. Ножицями обріжте надлишки скотча навколо дизайну наклейки, а потім наклейте стікер на обрану вами поверхню.

    Метод 3 з 4: Виготовлення наклейок з самоклеящейся паперу

    1. 1 Купіть самоклеящуюся папір. У магазинах товарів для рукоділля або офісних товарів можна знайти папір, яка з одного боку має клейкий шар. Зазвичай він захищений підкладкою, яка знімається, коли необхідно приклеїти цей папір.
      • Як варіант, можна придбати двосторонні клеяться листи. Вони дозволять вам наклеїти на них з одного боку свої картинки, а потім використовувати тильну сторону для наклеювання стікерів. Це відмінний варіант для тих випадків, коли ви хочете використовувати для наклейок вже готові картинки або зображення, вирізані з журналів.
      • Купіть самоклеящуюся папір, яка підходить для вашого принтера.
      • Якщо у вас немає принтера, ви можете намалювати наклейки вручну на поверхні самоклеящейся паперу, або вирізати і приклеїти до неї зображення з журналів і книг.
    2. 2 Придумайте дизайн своїх наклейок. Намалюйте наклейки на комп'ютері або скористайтеся маркерами або ручками, щоб намалювати картинки прямо на поверхні самоклеящейся паперу.Ви обмежені лише розміром паперу. Якщо захочете, ви навіть можете зробити наклейку формату А4!
      • Намалюйте наклейки на комп'ютері, скориставшись Adobe Photoshop, Paint або іншої графічної програмою. Як наклейок можна просто використовувати фотографії зі свого особистого альбому або з інтернету. Коли закінчите, роздрукуйте зображення на папері, що самоклеїться.
      • Якщо у вас є роздрукована фотографія або малюнок, з якого ви хочете зробити наклейку, просто відскануйте його або завантажте в комп'ютер цифрове джерело зображення. Обробіть цей файл в Photoshop, Paint, Word або Adobe Acrobat, а потім роздрукуйте на самоклеїться папері.
      • Намалюйте картинки прямо на самоклеїться папері за допомогою ручок, олівців або фарби. Тільки не дуже сильно мочіть папір, інакше можна пошкодити її клеїть шар.
    3. 3 Виріжте наклейки. Для вирізання роздрукованих дизайнів наклейок візьміть ножиці. Можна вирізати наклейки простими прямокутними формами або використовувати спеціальні фігурні ножиці для створення цікавих візерункових країв. Ваші наклейки повинні розташовуватися на аркуші на відстані приблизно трьох міліметрів один від одного, щоб при вирізанні однієї наклейки ви часом не пошкодили сусідні наклейки.
      • При використанні двосторонніх клеять листів просто відірвіть захисну підкладку, оголивши клеїть шар листа. Прикладіть наклейки тильною стороною до клеїть шару. Придавите їх, щоб вони добре приклеїлися. Потім відірвіть наклейку з шаром, що клеїть від другої підкладки - тепер ваша наклейка липне з тильного боку. Приклейте її до будь-якої обраної вами поверхні. Вам необхідно приклеїти наклейку відразу ж, так як ви зняли з неї захисну підкладку.
      • Можна розташовувати наклейки на аркуші подалі один від одного, щоб мати можливість створювати білі кордону навколо зображень, або можна вирізати наклейки без цих кордонів. Вже досвідчені в створенні наклейок люди часом зовсім не залишають меж і вирізують наклейки канцелярським ножем.
    4. 4 Зніміть з паперу захисну підкладку. Коли будете готові використовувати свої наклейки, зніміть з тильного боку захисну підкладку і приклейте наклейку до обраної вами поверхні.

    Метод 4 з 4: Виготовлення наклейок іншими способами

    1. 1 Виготовте наклейки багаторазового використання. Для таких наклейок, які можна клеїти і знімати, придбайте спеціальний клей тимчасової фіксації, його можна знайти в магазинах товарів для рукоділля або придбати через інтернет. Після того як приготуєте і виріже наклейки, нанесіть на їх тильну сторону трохи клею тимчасової фіксації. Дайте наклейкам повністю висохнути. Потім ви зможете приклеїти наклейку, відірвати її і знову наклеїти!
    2. 2 Використовуйте в якості стікерів папір для поштових наклейок. Намалюйте зображення, фігури або напишіть слова на папері для поштових наклейок. Її можна знайти в магазинах офісних товарів. Виріжте наклейку, а потім відірвіть її від підкладки. Якщо ви не хочете використовувати наклейку відразу, помістіть її на вощений папір.
    3. 3 Зробіть наклейки з допомогою двостороннього скотча. Намалюйте зображення на будь-якому папері або виріжте картинки з журналів. Вирізавши зображення, приклейте до його тильній стороні двосторонній скотч. Ображати скотч таким чином, щоб він не виглядав з-під зображення. Помістіть наклейку на вощений папір до тих пір, поки не будете готові використовувати її.
    4. 4 Зробіть наклейки з паперу для контактного копіювання. Намалюйте зображення на блискучій стороні паперу для контактного копіювання за допомогою гострих предметів. Виріжте малюнок. Відліпити захисну підкладку і приклейте наклейку до обраної вами поверхні.
      • Наклейки з паперу для контактного копіювання прозорі. Їх непогано клеїти на кольоровий картон для моделювання.
    5. 5 Скористайтеся машиною для виготовлення наклейок. Якщо вам необхідно виготовити багато наклейок, і ви готові витратити певну суму грошей, то в магазині товарів для рукоділля або в інтернеті можна придбати спеціальну машину для виготовлення наклейок. Помістіть свою наклейку (малюнок, фотографію або навіть стрічку) в цю машину, а потім проведіть через неї. У деяких машинах вам необхідно пропустити наклейку через колінний вал, в інших же потрібно додати зображення з одного боку, а потім машина видасть вам готову наклейку з шаром, що клеїть з іншого боку. Після проходження через машину наклейки вже готові до використання: просто відліпити з них захисну підкладку і приклейте.

    Що вам знадобиться

    клейові наклейки

    • тонкий папір
    • Ножиці
    • желатин
    • окріп
    • Кукурудзяний сироп або цукор
    • Екстракт перцевої м'яти або ванілі
    • Пензлик

    Наклейки зі скотчем

    • Журнали або книги з водостійкими чорнилом
    • Ножиці
    • прозорий скотч
    • Тепла вода

    Наклейки з самоклеящейся паперу

    • самоклеящаяся папір
    • Принтер (необов'язково)